România este pe primul loc în ceea ce priveşte rata anuală a inflaţiei în martie 2018, înregistrând o creştere de 4% a Indicelui Armonizat al Preţurilor de Consum (IAPC), arată datele communicate miercuri de Eurostat.

Biroul de statistică al Comisiei Europene – Eurostat – ia în calcul IAPC, astfel că în raportarea citată apare o inflaţie de 4% în martie 2018 în România, în loc de 5% cât fusese Indicele Preţurilor de Consum (IPC).

Cele mai mari rate anuale ale inflaţiei s-au înregistrat în România (4%), Estonia (2,9%), Slovacia şi Lituania (ambele 2,5%), iar cele mai scăzute rate anuale au fost în Cipru (-0,4%), Grecia (0,2%) şi Danemarca (0,4%).

Comparativ cu luna februarie, rata anuală a inflaţiei a scăzut în şase state membre, a rămas stabilă în şase şi a crescut în cincisprezece state.

Rata anuală a inflaţiei în zona euro a fost de 1,3% în martie 2018, de la 1,1% cât înregistra în februarie, iar în aceaşi perioadă din anul precedent rata a fost 1,5%.

În Uniunea Euopeană, inflaţia a fost de 1,5% în martie 2018, în creştere faţă de 1,4% cât înregistra în februarie, iar în aceaşi perioadă din anul precedent rata a fost de 1,6%.

În martie 2018, cea mai mare contribuţie la rata anuală a inflaţiei din zona euro a provenit din servicii (0,67 puncte procentuale), urmată de alimente, alcool şi tutun (0,41 puncte procentuale), energie (0,20 puncte procentuale) şi produse industriale non-energetice (0,07 puncte procentuale), scrie Mediafax.

 

6 COMMENTS

 1. pai n-a zis ca psd mareste tot?
  inclusiv preturile la mancare.
  si salariile le-a marit atat de mult ca au scazut.
  dar cum spunea olguta eltramvai: este o crestere negativa!
  mai votati psd?

 2. Din pacate lumea nu pricepe asta, nici nu se agita sa o faca. Pentru ei important e ca “se da oferta la carcasa de porc la Profi”

  • senatorul Zamfir s-a supărat pe dl Vasilescu de la BNR când a spus că românii nu au cultură financiară.
   realitatea îl confirmă pe dl Vasilescu / dacă cetățenii ar avea o minimă cultură financiară atunci toată lumea ar înțelege care este diferența dintre politica fiscală și cea monetară.
   l-am auzit pe dl Dragnea la emisiunea Sinteza Zilei afirmând că multinaționalele au generat creșterea prețurilor pentru că și-au dorit să influențeze revoluția fiscală. este trist că dl Dragnea conduce România!

 3. Multumim lui daea si olguta pentru mariri care micsoreaza si productii ca in filmele cu aladin si jack si vrejul de fasole. Maririle inexistente in real doar scriptic au dat ocazia la speculatii pe bursa produselor alimentare . Au zapacit si pe turci de au umflat cu ingrasaminte si apa toate produsele crezand ca gheaurii au gasit comoara lui decebal. Ce este interesant ca au pus botul si finantisti cu pretentii. Marea pacaleala din 89 si pariul cu agricultura lui roman continua. Cea mai mare crestere in romania o inregistraza prostia. Multumim celor ce o promoveaza. Cu exceptia lui T popescu nu am auzit intelectuali sa ia pozitie. Ba am vazut inelectuali care au sanctionat pozitia lui TP. Daca intelectualitate se amuza de prostie pai sa nu se mire ca a crescut inflatia.

 4. Posibil sa fie vorba de maririle grase pentru scaunari plus scumpirile lant(escrocherii in comercializare) destul de mult. Romania e campioana si la creionarea numarului de alegatori inscrisi pe liste la 31 martie 2018,peste 18 milioane de numere! Deci,in romanica,sunt peste 5 milioane de someri in plata si cersetori folositi ca turisti votanti! Votezi ce vrei dar alesi sunt altii!

Leave a Reply