Dupa 32 de ani, din care mai mult de jumatate PSD a fost la guvernare, e momentul sa spunem adevarul.

Sorin Grindeanu a spus unul dintre ele.

Domeniul Transporturilor este unul CATASTROFAL. Rutier, feroviar, aerian. Toate au un bilant horror. Miliarde de euro s-au scurs prin conturile ministerului si companiilor din subordine, fara ca Romania sa-si modernizeze infrastructura. Ici-colo, niste petice. Si atat.

Am fost socat sa aud de la Sorin Grindeanu ca in PNRR nu este alocat nici un cent pentru Portul Constanta. 

Avem cele mai lente si slabe santiere de infrastructura din Europa. Avem uriase resurse financiare : nationale, europene, PNRR. Daca ratam si acum, e clar, suntem o natie de incapabili, de impotenti, nedemni de vreo nazuinta europeana. Un sat balcanic, cu drumuri proaste si mult praf.

Romania isi rateaza propria sansa pentru un viitor civilizat daca nu demareaza cu viteza si furie marile proiecte, care sa fie gata in 3 ani. Nu alti 32 !

 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că 80 – 90% din gările şi haltele din România arată ca după război, “jalnic” şi a menţionat că nu există forţa pentru a fi refăcute şi de aceea doreşte transferarea lor la autorităţile locale pentru proiecte de modernizare.

 

Sorin Grindeanu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, la Constanţa, că este de acord cu descentralizarea.

“Eu sunt de acord cu descentralizare şi suntem de acord şi acest lucru îl avem dacă vreţi ca şi ţintă. Am semnat în lunile acestea foarte multe proiecte de descentralizare, a însemnat să spun transmiterea managementului pe CNAIR către autorităţile locale la multe din judeţe sau din municipiile României. Am transmis CFR-ului că doresc o descentralizare. Cred că o să se supere pe mine directorul Simu de la CFR Infrastructură, dar în acest moment tot ceea ce înseamnă gării, halte în România, cred că într-o proporţie de 80 – 90% arată ca după război. Jalnic”, a precizat ministrul Transporturilor.

El crede că aceste proiecte îşi găsesc mai bine finalitatea dacă sunt gestionate de autorităţile locale.
“E clar că în acest moment nu există forţa necesară să poată fi refăcute. De asemenea, le transmitem către autorităţile locale. Toate proiectele care stau în picioare. Eu provin din administraţia locală, am fost viceprimar la Timişoara şi preşedintele Consiliul Judeţean Timiş, deci ştiu că multe din aceste proiecte îşi găsesc finalitatea mai bine dacă sunt gestionate de autorităţile locale”, a mai declarat Sorin Grindeanu.

Leave a Reply