Confruntata cu serioase provocari in sistemul medical, Romania e una din putinele tari din lume care perpetueaza o atomizare falimentara si aberanta a serviciilor de sanatate. Cu notabila exceptie a medicinei militare, care exista oriunde si are o traditie istorica, alte domenii profesionale si-au creat propriile sisteme de sanatate. Evident ca majoritatea sunt falimentare si ca angajatii acelor ministere/sisteme se trateaza tot in marile spitale cand e o problema serioasa. Mentinerea unui sistem de spitale la Transporturi, a unuia la Justitie, altuia la Interne si tot asa nu face decat sa risipeasca efortul statului roman si sa imprastie resursele si asa putine. Toate aceste sisteme trebuie transferate de la MT, MJ, MAI, duse ca resurse importante spre Ministerul Sanatatii / Administratie locala.
Intr-un context in care CFR e praf dpdv financiar si managerial de peste 3 decenii, sa pretinzi ca poti face vreun mare act medical la spitalul CFR e cel putin hilar. Dar Catalin Drula, care inghite toti pestii morti de la CNAIR si se misca la fel de prost ca un ministru PSD sau PNL cand e vorba de autostrazi/CFR/Tarom, insista cu solutiile trecutului.
PSD : Nu, nu va faceti iluzii, imensa parcare pentru oligarhii MT si CFR de la Gara de Nord nu a fost pusa la dispozitia publicului, care n-are unde sa parcheze acolo. Cum va ziceam, e la fel ca cei dinainte !


Patru spitale CF organizează în perioada următoare concursuri pentru funcţii de manager, a anunţat miercuri ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, subliniind că aceste concursuri vor fi “pe bune” şi că va exista sprijin din partea ministerului în derularea de proiecte de investiţii şi modernizare.

“Spitalele din reţeaua Transporturilor caută profesionişti. Aşa cum am atras până acum profesionişti la conducerea companiilor din subordinea ministerului (şi continuăm, nu ne-am oprit), acum vine rândul spitalelor CF. Mă bucur să anunţ că 4 spitale CF organizează în perioada următoare concursuri pentru funcţii de manager şi fac apel la toţi profesioniştii din sănătate, care doresc să se implice alături de echipa noastră, să se înscrie cu încredere. Din partea mea pot promite un concurs pe bune şi sprijin din partea ministerului în derularea de proiecte de investiţii şi modernizare. Şi nu luaţi promisiunea drept vorbe goale”, a scris Drulă pe pagina sa de Facebook.

Ministrul a menţionat că, anul acesta, un total de cinci spitale CF au accesat cu sprijinul MTI finanţare europeană nerambursabilă în valoare de peste 90 de milioane de lei.

Concursurile vor fi organizate astfel: Spitalul Clinic CF Timişoara – 18 -31 iulie 2021, Spitalul General CF Drobeta-Turnu Severin – 20 iulie-6 august 2021, Spitalul General CF Sibiu – 4-21 august 2021 şi Spitalul Clinic CF Craiova – 23 august-6 septembrie 2021, scrie Agerpres.

1 COMMENT

Leave a Reply