Niciun deces din cauza COVID19 nu a fost înregistrat în Israel joi şi vineri, pentru prima oară de la 29 iunie 2020, a anunţat Ministerul israelian al Sănătăţii, iar bilanţul morţilor a rămas la 6.346 de la începutul pandemiei, potrivit unor date oficiale, relatează BBC News.

De asemenea, din 35.207 de teste efectuate vineri, s-au înregistrat 129 de cazuri, o rată de 0,4%, în contextul în care peste jumătate din populaţia israeliană a fost vaccinată cu două doze de vaccin împotriva noului coronavirus.

”Am depăşit cinci milioane de persoane vaccinate cu ambele doze. Este un succes uriaş al sistemului sănătăţii şi cetăţenilor Israelului”, a anunţat vineri pe Twitter ministrul israelian al Sănătăăţii Yuli Edelstein.

Bilanţul contaminărilor cu covid-19 a crescut la 837.892 de la începutul lui 2020.

În pofida unei scăderi a pandemiei începând din ianuarie, israelini nu pot călători unde vor.

Autorităţile sanitare au anunţat săptămâna aceasta că în ţară s-au detectat de cazuri de infectare cu varianta indială a SARS-CoV-2.

Ministerul israelian al Sănătăţii a emis un avertisment vizând ţări puternic afectate de pandemie – Ucraina, Etiopia, Brazilia, Africa de Sud, India, Mexic şi Turcia, potrivit publicaţiei Times of Israel.

El le recomandă israelienilor, inclusiv celor vaccinaţi şi care au anticorpi după ce s-auvindecat de covid-19 să evite călătorii neesenţiale în afara ţării.

1 COMMENT

  1. Sunt sperante sa … daca-n Israel ,,nu a fost înregistrat” nici un deces ,,din cauza”. Deci sa poate! Nu mai inregistreaza si a disparut ,,problema”. Se raspandeste decizia sa se revina la inregistrarea ca ,,inainte” a cauzelor reale care duc la deces (cancer, boli cardiace, cerebralovasculare, boli ale plamanilor, accidente etc.) si ne intoarcem la normalitate. Sigur ca pe aceste meleaguri se va da ,,ordinul” abia dupa ce vor reveni la normalitate majoritatea tarilor. Si sigur ca ,,din dorinta” de a ne simtii in ,,siguranta”, asteptarea va fi pentru a se lua ,,decizia potrivita”. Da-i tare finalul ,,stirii”. Israelinii ,,nu pot iesi din tara” ca apoi sa li se ,,recomande” sa evite ,,călătorii neesenţiale în afara ţării”.

Leave a Reply