Fratii corsicani vor face amandoi sarbatorile in libertate, bogatie si liniste…

 

Mircea Băsescu poate fi eliberat condiţionat din închisoare după ce Judecătoria Medgidia a admis, joi după-amiază, solicitarea acestuia, însă decizia nu este definitivă. Băsescu a fost condamnat în luna iunie la patru patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel zis Bercea Mondial, scrie news.ro

Judecătoria Medgidia a admis cererea de liberare condiţionată depusă de Mircea Băsescu, însă decizia nu este definitivă, putând fi atacată în termen de trei zile la Tribunalul Constanţa.

Până la o decizie definitivă, Mircea Băsescu rămâne în Penitenciarul Poarta Albă, din judeţul Constanţa, unde a fost încarcerat în luna iunie.

Apărătorul lui Mircea Băsescu, avocatul Nelu Taşcă, afirma în luna iunie, pentru News.ro, că Mircea Băsescu ar putea fi propus, în septembrie, pentru eliberare condiţionată de către Comisia de eliberări din cadrul Penitenciarului Poarta Albă. Apărătorul fratelui lui Traian Băsescu a explicat că, din cele 48 de luni de pedeapsă, Mircea Băsescu are de executat o treime, respectiv 16 luni, deoarece are peste 60 de ani. Din cele 16 luni, arăta avocatul, se vor scădea perioada arestului preventiv executat de fratele fostului preşedinte, respectiv de 12 luni şi circa 12 zile şi, posibil, şi zilele câştigate de acesta în urma muncii prestate în acea perioadă. Astfel, arăta avocatul, rămâne o perioadă de aproximativ trei luni şi aproape 20 de zile pe care fratele fostului preşedinte le va executa efectiv în regim de detenţie.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv în luna iunie a acestui an, de Curtea de Apel Cosntanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel. Instanţa a păstrat astfel decizia dată iniţial de Tribunalul Constanţa, în ianuarie 2016. În acelaşi dosar, Marian Căpăţănă a primit trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenţă.

7 COMMENTS

 1. Daca fratele Piratului iese la aer atunci si apartinatorii lui Sandu Anghel ar trebui si ei sa iasa la aer curat, daca inca mai sunt la loc racoros. Daca cat mai multa lume ar respecta cele 10 porunci, ale lui Dumnezeu, atunci si penitenciarele ar fi mai goale si viata noastra a tuturor ar fi ceva mai linistita si senina.

 2. Nici Traian n-o duce rau,i s-a clasat dosarul in procesul cu doamna Firea…Cata armonie in familia Basescu,le merge bine pe toata linia.Ar mai avea Traian o mare problema cu Kovesi,a aflat el ca-l asteapta niste dosare grele ca a inceput campania asta impotriva DNA atacand chiar la varf si vad ca-i merge facandu-si aliati pana si acolo unde credea ca are dusmani.Cum spuneam,le merge f.bine.

  • N are nicio problema cu sefa DNA.E doar teatru.Dacs ar fi fost ceva serios,l ar fi dat in judecata.

 3. naspa. DAR: trebuie schimbata legea. Legea e de vina ca permite asa ceva! sau ca permite asemenea cereri de liberare.
  cand spun “Legea e de vina” inseamna ca NOI suntem de vina: noi votam in continuare dinozauri care vor lasa legile la fel de teama UE sau mai stiu eu cui.
  emigrati cat mai puteti! aici nu mai este de mult de trait

 4. Comuna primitiva din Romania = interlopi+manele+protectia instutiilor de forta ”pe fata si pe bune”!Suntem asaltati, zic Ei! Ce ping-pong fac astia cu noi!Un balamuc, o lume decadenta, un politic in care au intrat scursuri si jeguri de care nu mai scapam….”Va e mila? V-am luat banii!!! (Filantropica, Gherghe Dinica). Alo, mai e cineva la Cotroceni…suna ”ocupat tot timpul”!

 5. Tupeu la greu si discrepante de ex: 22000Euro pensie pe luna pentru unii si dosare grele puse la pastrare tot de d-lor. Societatea cu ce s-a ales de pe urma lor?

 6. Asta nu a furat 250000 euro…i s-au pus pe masa. Cei care au furat zeci de milioane de euro cat ar trebui sa stea in inchisoare?

Leave a Reply