Cred ca mutarea la Constanta a dosarului in care este judecat in stare de arest Mircea Basescu sporeste sansa acestuia de a fi eliberat in curind. Probabil va fi judecat in stare de arest la domiciliu sau sub control judiciar. Cat de curind. La Constanta, mediul este mult mai prietenos pentru constanteanul Mircea Basescu. Chiar si daca este vorba despre judecatori si Tribunal.  

bercea_98795800

Dosarul în care Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată în dosarul privind mita de la familia lui Bercea Mondial a fost înregistrat la Tribunalul Constanţa şi va fi judecat miercuri, în cameră preliminară.
Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată luni, în dosarul în care fratele preşedintelui este acuzat că, prin intermediul lui Căpăţână, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecători să dispună o sentinţă favorabilă în procesul lui Bercea Mondial.
Dosarul cu numărul 5412/118/2014, în care apar ca inculpa?i Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, a fost înregistrat la Sec?ia Penală a Tribunalului Constan?a cu data de 14 iulie, iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru miercuri, 16 iulie.
Înainte de a fi trimis în judecată, Mircea Băsescu a formulat o cerere de revocare a măsurii arestării preventive. Dosarul a fost înregistrat în 9 iulie şi trebuia să fie luat marţi în discuţie.
Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a declarat, marti, la intrarea în sediul Tribunalului Bucureşti, că cel mai probabil cererea nu va mai fi judecată la această instanţă, întrucât nu mai este competentă în soluţionarea cauzei, după ce fratele preşedintelui a fost trimis în judecată şi dosarul a fost transmis Tribunalului Constanţa.
Nelu Taşcă a precizat că cel mai probabil cererea de revocare a arestului va fi trimisă Tribunalului Constanţa.
Avocatul a spus că în susţinerea cererii de revocare a măsurii preventive vor fi invocate lipsa dovezilor şi raportul de expertiză, care, în opinia apărării, este neclar.
Întrebat dacă Mircea Băsescu va fi transferat la Penitenciarul Poarta Albă, avocatul a spus că fratele preşedintelui ar urma să fie transferat la Constanţa, dar nu poate să precizeze când se va întâmpla acest lucru. Avocatul a precizat că legea prevede ca transferul să aibă loc la trei zile de la data la care a fost sesizată instanţa să judece dosarul de fond.
Avocatul lui Mircea Băsescu a depus în 9 iulie, la Tribunalul Bucureşti, cererea de revocare a măsurii arestării preventive.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis în judecată, în stare de arest, pe Mircea Băsescu pentru trafic de influentă şi pe Marian Adrian Căpăţână pentru complicitate la această infractiune.
Mircea Băsescu şi Marian Căpătână au fost arestaţi în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului.
Potrivit procurorilor, la începutul anului 2011, după ce fată de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpătână, în schimbul promisiunii că fratele preşedintelui va interveni pe lângă magistratii învestiti cu solutionarea dosarului în care Bercea era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot, dar şi pentru alte cereri incidente în acea cauză.
“Inculpatul Băsescu Mircea a lăsat să se creadă că are influentă asupra magistratilor si poate obtine o situatie favorabilă pentru tatăl denuntătorului: fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate”, au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei”, au arătat procurorii în rechizitoriul trimis instanţei.
Ulterior, pentru că Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Căpăţână şi suma de 350.000 de euro, în acelasi scop.
“Intervalul de timp în care denuntătorul a remis sumele de bani inculpatului Căpătînă Marian Adrian este cuprins între datele de 20.02.2011 (data luării măsurii arestării preventive fată de tatăl denuntătorului) si 22.02.2012 (data pronuntării hotărârii de condamnare la instanta de fond)”, au precizat procurorii.
Anchetatorii susţin că din suma totală de 600.000 de euro pe care Florin Anghel i-ar fi dat-o lui Marian Căpătână, Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro.
Marian Căpăţână este acuzat că si-a însusit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primisi de la Florin Anghel, pentru că ar fi mijlocit remiterea banilor.
“După pronuntarea hotărârii de condamnare din data de 22.02.2012, având în vedere durata pedepselor cu închisoarea aplicate, mult mai mari decât pedepsele promise de inculpatul Băsescu Mircea, denuntătorul si membrii familiei sale au pretins restituirea banilor dati inculpatilor”, au mai scris procurorii în rechizitoriu.
În acest sens, până în 26 februarie 2012, Mircea Băsescu a restituit suma de 280.000 de dolari. Ulterior, au mai fost restituite alte sume de către Marian Căpătână.
“Desi cei doi inculpati au restituit o parte din banii primiti, acestia l-au asigurat în continuare pe denuntător că vor continua demersurile pentru care au primit banii, respectiv folosirea influentei în vederea obtinerii unei hotărâri favorabile, inclusiv prin strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Craiova”, potrivit procurorilor.
În 28 februarie 2012, la Înalta Curte de Casatie si Justitie a fost înregistrată cererea de strămutare a cauzei de la Curtea de Apel Craiova, formulată de către Bercea Mondial. La termenul din 21 martie 2012 s-a respins cererea de suspendare a judecării cauzei si s-a acordat un nou termen, la 25 aprilie 2012. La acest din urmă termen s-a dispus respingerea cererii de strămutare.
În cauză a fost instituit sechestrul asigurător pe bunuri imobile aflate în proprietatea lui Mircea Băsescu si Marian Căpătână.
Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Constanta, cu propunere de a se mentine măsurile preventive si asigurătorii dispuse în cauză.

24 COMMENTS

 1. Totul este cusut cu ata alba…basesciana ca inculpatul Basescu Mircea sa scape cat mai usor. Eventual condamnare cu….suspendare, iar Basescu Traian sa nu fie ATINS cu nimic.

 2. Asta mi-a fost convingerea iniţială, cînd a fost arestat(se vor înţelege, banii-vor fi confiscaţi,nici la B, nici la Mondialu, la stat că au mulţi de,,supt”, nu contează dacă sunt justificaţi sau nu). OK. Le-au returnat o parte din bani, restul cînd??? DAR FAPTA-FAPTELE, INFRACŢIUNILE ÎN SINE, NU SE PEDEPSESC ???
  DE CE UNII PLĂTESC ŞI ALŢII SĂ NU PLĂTEASCĂ ???

 3. Dupa logica avocatului, finala de fotbal din Mexic 1970 castigata de Brazilia cu 4-1 impotriva Italiei,daca cineva ar cere camerele de luat vederi sa fie verificate si bineinteles ca nu cred ca mai functioneaza sau exista,ar trebui anulata deoarece nu pot fi camerele verificate. Finala nu ar fi avut loc daca ar fi sa judecam asa.

 4. dupa emil boc, ialomiteanu si roberta anstase au venit ponta victor, usturoi petrescu si valeriu zgonea. FUGITI fratilor din blestemasta asta de tara ca dracu o sa ne ia cu nemernicii astia din ce in ce mai rai si mai prosti ca ceilalti nenorociti care ne-au praduit inaintea lor

 5. In general eu am incredere in judecatori si in special in cei de la Constanta.
  Retineti insa, judecatorii vor judeca dupa un rechizitoriu facut in graba de procurori. Tot ce e facut in graba si mai putin probat da sanse sporite inculpatilor.Nu s-a stabilit nici macar suma reala traficata,cine a incasat-o, de ce in loc sa fie confiscata a fost remisa inculpatilor…(?). Lucruri neclare. Ce sa mai spunem de expertize.
  Intrebare: se va ajunge la o extindere a cercetarilor? Se vor aplica noile prevederi privind confiscarea extinsa a averilor?

 6. Normal ca PUTREGAIUL DE LA VARFUL INSTITUTILOR DE FORTA ALE ROMANIEI INCEARCA SA PUNA BATISTA PE TAMBAL !!!!!!
  traian basescu = MAFIE, HOTIE, CORUPTIE !!!!! si ORICINE il SUSTINE !!!!

  ESTE VREMEA CA ROMANIA SA FIE SMULSA DIN MANA HOTILOR SI SMECHERILOR SI DATA CELOR CU STUDII LA HARVARD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ne-am saturat de hoti, de mafioti si smecheri!!!!!

  JOS BASESCU !!!!!!!!!!!!! ( singurul caz in care basescu se scrie cu litera mare) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • ia-i pe basescu, ponta, usturoi de harvard si duceti-va unde a intarcat mutu iapa ca sa putem si noi respira fara junghiuri ca voi toti

   • nu tine vrajeala,basescu este in curtea voastra de dreapta unita si basista. nu aruncati pisica moarta peste gard in curtea altora caci gardul este prea inalt pentru voi.luati-va voi, toti bolsevicii din pdl,pnl,pmp si duceti-va in coreea de nord.

    • nu fac nici o diferenta intre politicienii actuali si slugile lor, toti sunt niste javre

     deci poti sa te incluzi in ce mizerie politica vrei

     • nu va mai tine nici vrajeala cu “impartialitatea”.din astia ca tine,”impartiali” sau “delimitatati” de toti si toate, s-au perindat destui p’aici si nu imi pare ca au convins pe cineva.si daca tot te intereseaza usturoiul, il aveti pe ala cu funia de usturoi in trupa voastra basista.

 7. La ciolan băieţi, cît mai rapid că vă ard călcîiele,,Călin Popescu Tăriceanu,Ilie Bolojan, Karoly Borbely – Ministerul Comunicaţiilor, Remus Procopie, Varujan Vosganian, Adriana Ţicău, Mihai Tănăsescu, Emil Boc, Gabriel Sandu, Cristina Trăilă, Dan Nica, Gheorghe Gherghina, Eugen Bejinariu şi Mihai Tănăsescu.” înteresant material, cred că,,de ce le era frică, nu au scăpat”, acum vin multe,,dovezi” pentru agitaţia non-stop la ciolan!!! Ia să vedem ce se întîmplă cu ei, oare DNA-ul ştie despre ei ???
  http://www.dcnews.ro/dosarul-fraudelor-it-lista-premierilor-i-mini-trilor-care-ar-putea-fi-audiati-de-dna_448722.html
  Şi, aşa se fac oamenii…oameni!!! deştepţi…în buzunare grase…!!! mai vor să fie aleşi, votaţi !!!

 8. Interesanta inregistrarea dintre BASE ..PONTA si ministrul finantelor…! Pana si eu m-as fi dus mai pregatit acolo, daca asa se joaca ei cu legile si cu bugetul nostru….sa plece la plimbare!
  Aveam pretentii de la acea tanara domnita!

  • tanara a vorbit cat trebuia sa vorbeasca la o “intalnire electorala” ceruta de basescu.guvernul aplica vointa lui politica aprobata de parlament,ca vrea basescu sau nu.bine ca ai apreciat minciunile lui basescu despre “iresponsabilul” tariceanu si “minunatul” boc.

 9. “Fratele presedintelui, Mircea Basescu, va ramane, inca doua saptamani, in arestul Politiei Capitalei, in urma unei solicitari venite din partea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.”

  Domnu’ Radu, sper ca nu jucati la pariuri, ca aveti un talent la previziuni mai rau ca Niels Schnecker.

  • ai nu zau? cind ai fost inteligent ultima oara? ziceam cand atunci cind va fi judecat la constanta are sansa de a fi eliberat. voi basistii faceti ce faceti si tot vraiste sunteti

 10. daca rezultatul final este cu multi ani CU executare atunci primesc sa fie judecat in libertate (sau control judiciar sau … ). la final cand se trage linie si sper eu ca instantele din romania sa judece cu celeritate ca si alte dosare care ard sa fie judecate sa primeasca cu executare.

Leave a Reply