Am locuit in acelasi bloc, pe aceeasi scara, timp de 8 ani. Pe Aleea Heracleea din Constanta, in anii ’70. 

Ma cunostea de la nastere, era un om foarte bun la suflet, mereu zambitor. Probabil cel mai pasionat om de sport pe care l-am intalnit vreodata. Respira handbal, traia zi si noapte pentru acest joc frumos.

Cand eram mici, Michel (asa ii spuneau toti) impartea copiilor din fata blocului portia de ciocolate mici pe care o primea ca ratie de sportiv. 

Michel Fagarasanu e unul din oamenii frumosi pe care i-am intalnit in aceasta viata. Pacat ca a plecat asa devreme.

Condoleante pentru Vicky Fagarasanu si copii. Dumnezeu sa-l odihneasca !

michel fagarasanu

Antrenorul emerit de handbal Mihail Făgărăşan s-a stins din viaţă, marţi, la Constanţa, la vârsta de 68 de ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.
El a activat ca antrenor timp de 40 de ani CSŞ 1 Constanţa, unde a ocupat şi funcţia de director adjunct, descoperind şi formând nume importante din handbalul masculin românesc, precum Mircea Bedivan (medaliat cu bronz la J.O 1984), Adrian Ghimeş (medaliat cu bronz la CM din 1990), Valeriu Solomon (fost internaţional, campion cu Steaua în 1990), Sorin Baican, Cornel Damian, Claudiu Ionescu (medaliat cu bronz la J.O 1980), Adrian Racoviţan (fost internaţional), Nurhan Ali (actualul director executiv al HCM Cosntanţa), Eden Hairi (fost antrenor şi campion cu HCM Constanţa), Silviu Băiceanu (fost internaţional, campion cu HCM Constanţa) sau Marius Stavrositu (fost internaţional, campion cu Steaua şi HCM Constanţa).
“Îmi pare nespus de rău, a fost un adevărat simbol al handbalului constănţean. A avut o contribuţie extrem de importantă în cariera mea. Era un om deosebit, un antrenor pe care eu nu l-am mai întâlnit cel puţin la nivel de juniori. Era pasionat, răbdător, te oprea câte 20-30 de minute după fiecare antrenament şi te <bătea la cap>, în sensul bun al cuvântului, cu tot ce dorea să înţelegi. După ce am devenit campioni la juniori în 1997 cu CSS 1 Constanţa, ne-a spus că vom fi următorii campioni la seniori. Credeam că glumeşte cu noi, că vrea doar să ne ambiţioneze. Avea un ochi extraordinar de a face cea mai bună selecţie”, a declarat Marius Stavrositu.
Profesorul Mihail Făgărăşan a pus, în 1995, alături de antrenorul Ion Crăciun, bazele echipei care ulterior a devenit HCM Constanţa.

 

7 COMMENTS

 1. Se intampla prin 1997 sau 1998,mi-l aduc aminte intrand in sala de clasa (eu eram in clasa a 3-a sau a 4-a),ne-a ridicat pe toti baietii in picioare,s-a uitat la noi cam un minut,dupa care m-a indicat pe mine cu aratatorul si mi-a zis “tu,azi la ora 4 dupa-amiaza sa vii la antrenament la scoala sportiva”.
  atunci locuiam chiar vis-a-vis de CSS 1,si ma stia ca toata ziua jucam fotbal pe terenurile respective.
  nu-mi vine sa cred ca a murit “Foggy”,cum ii spuneam noi.
  dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace !

 2. Gata, site-ul live A3 a funcţionat cîteva zile, posibil să ne fie deajuns. Ce e cu atîtea informaţii, ştiri ??? mai bine-l întrerupem, nu ?
  ……………
  Şi prin zona noastră se cam termină cultura live. După doamna teatrului bârlădean Mălinescu, acum şi actorul/fiul unui reputat profesor de Lb. Română dl. Novac Gruia:
  http://adevarul.ro/locale/vaslui/doliu-teatrul-barladean-murit-gruia-novac-jr-1_53c4dac70d133766a871a5b6/index.html
  Actori demni, maeştri, dedicaţi meseriei nu vom mai avea curînd!(resturi, păcălici, fabricaţi…destui)
  Dumnezeu să-i ierte !

 3. Dnule Tudor,

  Fara sa-l cunosc spun: Dumnezeu sa-l ierte !
  Daca a fost un om bun sa avem parte de cat mai multi ca dansul!

  Am si o intrebare: pe oamenii frumosi si cinstiti cine ii reprezinta la nivel politic? Nu se mai poate in Romania ca acesti oameni sa aiba reprezentare? Cinstea, adevarul, omenia, prietenia sunt valori care merita reprezentate…..

 4. Draga Radule, multumesc pentru vorbele frumoase despre profesorul pe care l-am cunoscut prima oara in ’68 la scoala 28 si la Scoala Sportiva si il respect de atunci ca pe unul din oameni importanti din viata mea/ e mare nevoie de oameni ca Michel pe lume/ Dumnezeu sa-l odihneasca/ Darie Marza

Leave a Reply