Fostul europarlamentar Mircea Diaconu spune într-un interviu la RFI că a fost chemat la discuţii cu ALDE şi Pro România, în vederea susţinerii sale în cursa prezidenţială. Actorul şi-a anunţat duminică intenţia de a candida ca independent la alegerile din noiembrie.

Mircea Diaconu confirmă discuţiile cu ALDE şi Pro România, în perspectiva alegerilor prezidenţiale: ”Da, se pare că voi avea discuţii, de asta mi-am modificat programul (…), am primit telefon şi m-au chemat la o discuţie, asta şi fac acum, mă duc. Ce am zis ieri că nu voi negocia, termenul rămâne în continuare aşa, nu voi negocia, pentru că n-am ce negocia. De pe o asemenea postură cineva vrea să mă sprijine, e în regulă, mă bucur şi văd termenii sprijinului, atât, dar nu negociez nimic, că n-am ce să dau”.

Fostul europarlamentar spune că a fost chemat la discuţii ”de către ALDE şi Pro România”.

Întrebat ce părere are despre ipoteza apărută în presă, potrivit căreia Călin Popescu Tăriceanu se va retrage din cursa prezidenţială şi va face o alianţă cu Pro România, iar cele două formaţiuni îl vor susţine pe el la Preşedinţie, Mircea Diaconu a răspuns: ”După cum arată lucrurile, apropo de telefonul de aseară târziu şi de faptul că mă duc acum la discuţiile astea, probabil că aşa şi va fi, însă nu mă duc să negociez, ci mă duc să înţeleg termenii şi da, să negociez, dacă vreţi sau să securizez termenii relaţiei”.

Fostul eurodeputat a respins ideea unei eventuale înregimentări politice: ”Nu, nicicum, nu, statutul meu de independent rămâne foarte clar, obligatoriu, pentru că ăsta este, ăsta trebuie să fie al unui preşedinte”.

La menţiunea RFI că odată sprijinit de două partide politice, şi-ar putea pierde independenţa, Mircea Diaconu a răspuns: ”Păi, mă susţin, ce-i aia că mă susţin, atâta tot că mă susţin (…). Nu, eu nu voi candida în numele unui partid, ci sprijinit ca independent cu acest statut”.

Actorul Mircea Diaconu şi-a anunţat intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale, duminică, în faţa Ateneului Român, cerând sprijinul cetăţenilor pentru a strânge cele 200 de mii de semnături necesare. El a spus însă că nu refuză nici sprijinul partidelor, mai ales că are nevoie de reprezentanţi în secţiile de votare, scrie news.ro

—————-

Pro România va colabora cu ALDE în cazul în care va susţine candidatura lui Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale şi dacă va ieşi de la guvernare, a declarat, luni, liderul partidului, Victor Ponta.

“Am decis un singur lucru, pe care nu-l putem decide pentru cei de la ALDE. Dacă cei de la ALDE vor decide şi ei să-l susţină pe Mircea Diaconu, ceea ce este probabil şi posibil, dar nu pot să vorbesc în numele lor, evident ar fi două partide care ar susţine acelaşi candidat şi trebuie să muncim împreună pentru această candidatură. Mai departe, dacă ies de la guvernare, colaborarea noastră poate fi şi dincolo de Mircea Diaconu, în zona parlamentară şi în zona discuţiilor pentru un nou Guvern, pentru că, practic, România va avea nevoie de un nou Guvern şi eu sunt un susţinător al ideii că acest Guvern nu funcţionează bine, că e nevoie de o bună guvernare, de oameni competenţi”, a afirmat Ponta, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă doreşte o colaborare sau o alianţă cu ALDE, Ponta a precizat: “Din punctul nostru de vedere, în funcţie de ce se decide la ALDE, în această după-amiază sau în zilele următoare, putem să susţinem acelaşi candidat, pe domnul Diaconu, putem să fim de acceaşi parte a baricadei, adică în opoziţie faţă de acest Guvern şi putem să conlucrăm, dar în funcţie de decizia lor. Nu pot să vorbesc de ce va face ALDE. Dacă ALDE îl susţine pe Mircea Diaconu – colaborăm, dacă ALDE iese de la guvernare – colaborăm”.


2 COMMENTS

  1. MA tem ca si Mircea si Liviu Plesoianu vor avea la un moment dat probleme.Este clar ca orice om “vertical” intrat in politica este “ajutat ” sa renunte la propiile principii.Ar fi minunat unul presedinte si celalalt prim ministru,Alex Dima Viceprimministru.daca vreti, am un guvern super doar ..sa ne ajute Bunul Dumnezeu si sa vizualizam interesele Romaniei inaintea celor..de afara…sa ne fie NOUA bine!

Leave a Reply