Mircea Diaconu isi indeplineste o promisiune importanta in lupta pentru prezervarea patrimoniului romanesc.

Europarlamentarul anunță lansarea proiectului „Fonduri europene pentru Cultură”, care prezintă diverse programe de interes pentru finanțarea sectoarelor cultură și patrimoniu, în vederea unei cât mai ușoare accesări a acestora de către persoanele și organizațiile cu activitate în domeniile menționate.

„Am creat acest portal din dorința de a ajuta operatorii culturali români să se regăsească în labirintul finanțărilor europene. Fondurile pentru cultură și proiecte culturale au fost repartizate pentru perioada 2014-2020 în mai multe programe europene și este uneori aproape imposibil să le identifici. Sper ca acest portal să fie un prim pas în direcția cea bună!” a declarat Mircea Diaconu.

Informațiile sunt prezentate în mod ingenios și atractiv sub forma unui „tabel periodic al elementelor” (al lui Mendeleev), din care operatorii din domeniul cultural pot extrage „atomii” (programele de finanțare) ce se vor constitui în diverse formule de agregare a „moleculelor” din care își vor putea sprijini financiar proiectele. Fiecare program european de finanțare conține informații referitoare la obiective, bugete disponibile, beneficiari și proiecte eligibile, date de contact și, după caz, alte resurse informaționale.
___________________________________
Proiectul poate fi accesat la adresa:
www.mirceadiaconu.ro/fonduri

5 COMMENTS

  • Cati bani n-a putut folosi Romania din fondurile europene din cauza Catadralei Mantuirii Neamului bai zevzecule? Ce are una cu alta?
   Cand o sa avem 100% absorbtie si n-o sa putem construi spitale din cauza Catedralei atunci sa te indingnezi. Guvernul asta are absorbtie de 10% ce mai vorbim…
   Ca nimeni nu face un spital nou nu va agitati niciunul din astia spalati pe creier. Ura voastra e impotriva singurei categorii de oameni care au ridicat ceva in tara asta : preotii. Ei si-au facut datoria acolo la job-ul lor dar ceilalti ce au construit? Doar cativa privati au mai ridicat cateva blocuri si firme. In plus multe din biserici sunt ridicate din donatii.
   Nu s-au putut face autostrazi ca a luat Catedrala banii ?

 1. adica si-a facut un director (cu accent pe ultima silaba) nou in website, nu?
  e senzationala activitatea asta de europarlamentar, intr-adevar! atita viziune politica, atita discurs, atita legislatie novatoare, atita lobby si atitea foloase aduse patriei muma… aferim, mai merita un mandat, ca sa aiba pensia de 8000 euro pe luna, nu de 4000 cit revine dupa o munca asidua de un singur mandat.

 2. simtate domn care semnati “democratie, nu dictatura”, probabil fara sa va dati seama, va referiti exact la ceea ce am scris. intocmai asa este, statul aloca fonduri cu duiumul pentru Catedrala, in loc sa aloce, la fel de nebugetat, pentru spitale, scoli etc.. Daca datorie este sa ceri mereu de la stat, atunci da, clerul ortodox si-o face cu prisosinta…..

Leave a Reply