Procurorii DIICOT au demarat ancheta în dosarul Rompetrol 2, care vizează privatizarea Rafinăriei Petromidia din Năvodari, anunta stiripesurse.ro.

Procurorii au pus sechestru pe bunurile rafinăriei Petromidia, acţiuni şi mijloace fixe, potrivit unor surse judiciare. S-a pus sechestru şi pe conturile unor persoane fizice.
Dosarul a fost disjuns din Rompetrol 1, din 2006, în care a fost anchetat şi omul de afaceri Dinu Patriciu, decedat între timp. Sunt nume grele implicate în acest nou dosar, printre ele şi foşti premieri ai României sau miniştri din mai multe guvernări.

Prejudiciul s-ar ridica la 3 miliarde de lei, iar bunurile plasate sub sechestru ar trebui să acopere dauna.

KazMunaiGaz Internațional, Oil Field Business Solutions, fostul Rompetrol și SC Rompetrol Rafinare SA sunt introduse ca părți responsabile civilmente în acest dosar.

11 COMMENTS

 1. ȘTIREA BOMBĂ este, în fapt, o știre de prostit proștii! Pentru Ponta NICIODATA, repet, NICIODATĂ, nu este prea târzie declansarea unei astfel de acțiuni de hărțuire politică_care a stat la dospit atât cât trebuia. Pentru ceilalți, da, și se vorbește, déjà, de prescripție?
  E și tare greu de înțeles ”pentru cine bat clopotele”, cei din DIICOT-ul lui joshannis.

 2. In fine si o veste buna !!! “A trebuit” sa plece Basescu de la Cotroceni pentru ca toate aceste mizerii sa inceapa sa iasa la suprafata.Nu stiu cine are acest merit dar eu il felicit pentru acest lucru,mai bine mai tarziu decat niciodata.

 3. Dosar din 2006.Ciorba reincalzita.Ce au facut pana acum in dosar *? Tre ‘ sa raspunda cineva din 1998 ! Eu nu mai vreau sa platesc la CEDO PE INCALCAREA TERMENULUI REZONABIL !

 4. diicotull urmeaza cumva “directivele” dna de a deschide – redeschide dosare de acum 10 ani? de ce nu incep cu 1880 sau nu au cumva de lucru in prezent? si apropo de “marea ” stire. nu cumva si dna ul a pus sechestru pe o alta rafinarie prin ploiesti parca, la lukoil, iar tribunalul le-a dat cu sechestrul in cap aratand cat de prosti sunt procurorii dna? asa e cand faci dosare politice la ordin fara sa ai si dovezi. pana cand raspunderea celor din justitie nu devina efectiva o sa vedem tot soiul de dosare idioate, facute pe genunchi, sa aiba si ceva nume mari prin ele sa ia ochii la fraieri, iar apoi in instanta se alege praful de ele. cumva toti basisto-penelistii astia care aplauda idiot dosarele fabricate la dna stiu cam ce rata de respingere au in instanta? tot respectivii idioti stiu cati bani dau din propriul buzunar pe prostia si abuzurile celor din justitie platind piederea proceselor la cedo? dar idiotii astia aplaudati stiu macar care sunt salariile celor din magistratura ( judecatori si procurori) si cam ce pensii iau? si asta tot din buzunarele tuturor romanilor pentru toate tampeniile facute la ordin.

 5. V.V. Mickey Mouse ar trebui sa se pregateasca de tribunale si puscarie … si nu de a mai conduce ceva prin Romania.

 6. Pentru cine inca n-a inteles: uite-asa se blocheaza o uriasa infuzie de capital financiar in Romania. Dar, la urma urmei, la ce ne-ar trebui? Daca vom avea nevoie (se indoieste cineva ca vom avea??), no prob, man: luam de la FMI!!

  • Era nevoie de precizari ca să înțeleg că este Ordin de Zi pe Unitate 😀
   -corecție….(se indoieste cineva ca NU vom avea??)

    • @Augustin Radescu
     Incă politicos la 01:00 am vă repet…din nou că ceea ce ați vrut dvs.să spuneți nu concordă cu ceea ce ați scris dvs. Spargeți, vă rog , parantezele și textul devine foarte , foarte clar:
     De data asta v-o spun eu și vă rog să-mi spuneți unde am greșit 😀
     ”Daca vom avea nevoie de infuzie de capital, și nu cred că vă îndoiți, domnule Rădescu, că NU vom avea nevoie, no problem, man: luam de la FMI!!
     EVRIKA!
     A se indoi= A sta la îndoială= a nu-i veni să creadă
     Și o altă construcție a propoziției cu sinonimul ”a nu-i veni să creadă” :
     ”Daca vom avea nevoie de infuzie de capital, și nu cred că cineva mai stă pe gânduri și nu-i va veni să creadă, domnule Rădescu, că NU vom avea nevoie, no problem, man: luam de la FMI!!
     EVRIKA!
     OK!
     Dex online :A fi nesigur în părerea sa, a avea îndoială, a sta la îndoială, a nu-i veni să creadă, a nu avea încredere
     PS referitor la intrebarea dvs. răspunsul este :
     -Da, mă îndoiesc că NU vom avea nevoie de infuzie de capital!
     -Da, nu-mi vine să cred că NU vom avea nevoie de infuzie de capital!. OK!
     😀
     Deci asta este construcția corectă a ceea ce vrei să transmiți când te îndoiești de ceva… după părerea mea

Leave a Reply