Buletin de ...Bruxelles

Caricatura de Cristinel Vecerdea (CRIV)

 

 

 

22 COMMENTS

  1. O victorie demult așteptată și binemeritată atât pentru Mircea Diaconu cât și pentru noi 🙂
    Există o diferență între Gândul și Gândul.info?Sunt aceleași publicații sau sunt publicații diferite?

  2. Eu sunt masteranda in Stockholm acum, iar ca sa votez, trebuie sa completez un formular cum ca voi vota aici, in Suedia, si nu in Romania.
    La cateva zile dupa mizeria facuta de ANI (si, asa, in trecere, si de PNL), mi-a venit formularul prin posta. Am zis ca nu mai votez, pentru ca nimeni dintre cei de pe liste nu merita “efortul” de a completa nici macar trei randuri.
    Dupa decizia definitiva a Curtii de Apel de acum doua zile, am completat cele trei randuri, am pus plicul in posta si pe 25 mai o sa ma duc la vot.

  3. Domnule Radu Tudor,dacă dumneavoastră vedeți o confruntare Ponta-Antonescu la prezidențiale,eu văd Ponta președinte,Băsescu premier,și e chiar posibil acest scenariu deoarece Ponta a semnat cu Băsescu un pact de coabitare.Se menționează până când colaborează?Ne-om trezi cu Băsescu premier și Ponta președinte!

    • De asta poti fi sigur si era evident de mult dar acum ambele parti au inceput sa transmita din ce in ce mai des semnale privind clauzele ascunse ale coabitarii. retul e joc de glezne sau circ si paine sa fie romanii ocupati. In PSD a revinit in forta grupul de la Cluj adica gruparea probasescu din care face parte si tata socru.

    • Absolut oribil scenariul…eu sper sa il vad pe TB dupa niste gratii….mi-e din ce in ce mai evident ca nu voi apuca asta….. 🙁

  4. Fara legatura cu subiectul. Buna caricatura, succes dle Diaconu.
    Parca Ponta are un consilier italian. De ce nu-i spune despre asta:

    Unii susțin că în vremuri grele prăpastia dintre bogați și săraci se adâncește. Alții că, de fapt, diferențele se mențin însă bogăția devine mai vizibilă pentru că induce invidie sau chiar ură. Cert este că în Italia vânătoarea de bogați care au „uitat” să își plătească taxele sau nu își pot justifica averea este în toi. La ei se poate.
    Începând din luna decembrie a anului trecut pe șoselele care leagă marile orașe italiene de renumitele stațiuni din Alpi sau de pe litoral au început să apară filtre ale poliției care nu îi „deranjează” decât pe posesorii de Ferrari, Maserati, Lamborghini, Bentley, Porsche sau alte mărci auto exclusivite. Pe vestitul Corso Cosmo din Milano carabinierii opresc SUV-uri de lux și mașini sport pe bandă rulantă solicitând documentele șoferului și ale vehiculului pe care apoi le dau mai departe inspectorilor fiscali care așteaptă răbdători în mașini. În numai o lună, cinci astfel de filtre au băgat spaima în posesorii de bolizi al căror preț de achiziție se termină cu multe zerouri. La intrarea în Portofino, pe riviera italiană, și cu doar câțiva kilometri înainte de renumita stațiune montană Cortina d’Ampezzo situația se repetă întocmai.

    Luna trecută lângă Veneția, un astfel de filtru a dus la arestarea unui bărbat de 44 de ani, mândru proprietar al unui Ferrari F40, care nu își plătise taxele din 2006 și avea datorii de peste opt milioane de euro către stat. Tot în iulie, la Bergamo de acestă dată, a fost oprit în trafic posesorul unui Ferrari F131 în valoare de circa 200.000 de euro. Uitase că datora statului taxe în valoare de trei milioane de euro încă din 2007.
    Rezultatul vânătorii de „uituci”? Numărul de vehicule sport de lux second-hand exportate din Italia s-a triplat doar în primele cinci luni din 2012, de la 4.923, la 13.633 de vehicule. Bogații care fie nu își pot justifica averile, fie au omis să își plătească taxele, fie sunt deranjați de insistența polițiștilor și a inspectorilor fiscali, încearcă să scape de dovada evidentă a statutului pe care ei înșiși și l-au creat. Mai mult sau mai puțin legal. „Mulți posesori de Ferrari vor să renunțe la supermașinile lor după ce poliția a apărut neinvitată la unul dintre evenimentele clubului nostru și a verificat fiecare șofer”, declară plin de năduf Fabio Bertone, șeful clubului Passione Rossa care grupează mai mulți deținători de bolizi purtând căluțul cabrat pe capotă. „Unul dintre membrii noștrii vinde un 458 cu doar 143.000 de euro după ce, anul trecut, a plătit dealerului pentru el circa 224.000 de euro”, adaugă Bertone.
    Nu doar posesorii de Ferrari par disperați să își vândă bolizii sau să îi ascundă la locuințele deținute în afara Italiei. Conform lui Loris Casadei, șeful mărcii Porsche pe piața italiană, aproximativ 200 de mașini aparținând mărcii sale pleacă lunar către alte state europene. Volumul de Porsche Cayenne second-hand exportate s-a triplat în perioada ianuarie – mai 2012 ajungând la 1.134 de unități. Alte 424 de modele Ferrari și Maserati de ocazie au fost radiate din evidențele poliției luând calea exportului. În urmă cu un an numărul acestora nu depășea 142.
    Încet, încet, pe bulevardele marilor orașe italiene mașinile de lux devin păsări rare. „Italia a fost unul dintre statele unde posesorii de supercaruri își creaseră o adevărată fortăreață. Acum bolizii dispar de pe străzi și asta nu arată decât ce adâncă este criza prin care trecem”, consideră Giuliano Noci, profesor la universitatea politehnică din Milano. De fapt, atât dispariția mașinilor de lux de pe străzi cât și încercarea proprietarilor de a scăpa de ele nu este decât un efect al programului de austeritate impus de prim-ministrul Mario Monti. În încercarea de a reduce datoria de 1,9 mii de miliarde euro a Italiei și de a stopa evaziunea fiscală care înseamnă pierderi anuale de 120 de miliarde de euro, guvernul italian pare dispus să îi lase pe cetățenii săi mai de soi fără jucăriile cu patru roți pe care au cheltuit sume obscene. Desigur, nu toți cei verificați sunt și vinovați de evaziune fiscală sau de eludare de la plata taxelor însă rezultatul unui singur raid al poliției prin Cortina d’Ampezzo este exemplul clar că astfel de acțiuni merită puse în aplicare: 42 de posesori de supermașini de lux declaraseră la fisc venituri anuale sub 30.000 de euro atât în 2010 cât și în 2009. Dar erau mândri proprietari unor mașini care costau de 10 ori pe atât.

    Merită oare discutat despre potențialul efect al unor măsuri similare ale autorităților române pe Valea Prahovei, de exemplu? Sau poate la intrarea în cetatea de vară a huzurului, Mamaia? Ori pe șoselele care leagă marile orașe de suburbiile pline de vile sau… în cartierele cu turnulețe?

    • Pentru Livia:Foarte buna masura si ar fi oportuna cu prisosinta la noi.
      Doar ca…avem noi sistemul inforatic integrat care sa permita corelarea permisului de conducere cu fiscul romanesc,care sa permita identificarea pe loc a celor cu bijuterii pe patru roti,insa datori la stat?

  5. Tare a-ti vrea sa piarda Antonescu..si daca pierde in primul tur si pentru turul doi intra ponta si elena udrea si cistiga Udrea….basescu ..premier ..si s-au facut jocurile…BRAVO !!!!!!!!!!!!!

  6. fara suparare,cum sa zic…ma bucur dar nu-mi pasa.
    e ilogic,dar asta i viata in rumania ilogica,
    face oamenii neoameni.
    a te bucura pt unul ca a invins sistemul si candideaza si castiga blabla( aaabsolut nu conteaza ce va face la bruxele dpmdv poa sa fie si ca eba nu-mi mai pasa)
    si a nu da 2bani pe astea e ceva aiurea stiu,dar asta simt.
    chestii contradictorii, precum superbul basau ragaie si baseste concomitent

  7. Revin cu my obsession.M-ar interesa zona politica de unde vor veni votantii lui Mircea Diaconu.Vor fi multe voturi peste necesarul alegerii sale ca europarlamentar.Eu cred ca nemultumitii ruperii USL se vor indrepta spre el,cei care nu au fost votantii PSD si PNL in mod normal.Cred ca traditionalii votanti ai PNL si PSD nu-l vor vota.

    • Trebuie sa te contrazic domnule, daca e ceva sigur pe acest pamant ala e faptul ca eu sunt un votant PNL, incepand cu domnul Radu Campeanu la prezidentialele de prin anii 90,pe Diaconu il voi vota cu ochii inchisi, insa daca pana mai acum 2 luni daca cineva ma trezea din somn intrebandu-ma pe cine voi vota la prezidentiale as fi racnit Criiiiiiiin !!!!!!!!!! Acum sunt la stadiul de dubii…si pana la alegeri mai e mult….ma tem ca a pierdut votul meu Crin….

      • Stimata doamna, partea proasta este ca noi romanii votam cu inima, nu cu creierul, dlul. MD a fost sprijinit de PNL sa fie ales senator , sa fie numit ministru, cu o vechime in partid de nici 2 ani, deci PNL l-a făcut om politic dintr-un actor bun( de care mi-a plăcut dintotdeauna)dar in momentul in care datorita neclarității situației dlui MD, partidul putea pierde cca 19.500 de posturi de reprezentanții in secțiile de votare, deci sa rămână fără membrii PNL care sa supravegheze cât de cât corectitudinea alegerilor, dvs. ce decizie ați fi luat? In afara activității profesionale, zic eu ireproșabile, va întreb cea făcut dlul. MD pt.noi?

  8. De la Bruxelles tare-aş vrea o “stângă împrejur” a lui Mircea Diaconu ptr. prezidenţiale din 2014, să facă 2-0 în lupta cu sistemul şi să vezi atunci toţi cucii cum încep să cânte-n cor împreună cu cucul cel mare pe la toate posturile tv. cum că din nou e atacat statul de drept, iarăşi presiune pe justiţie, şi cum “infractorul” de Diaconu îl supără ptr. a doua oară pe “zulufatul de la ani”. Apropo dle Radu Tudor, dacă se organizează vreo acţiune la nivel naţional împotriva sa, poate ne daţi mai multe informaţii , căci sunt convins că vor fi mulţi care vor să-l “ajute” să plece acasă.

  9. In tara asta trebuie sa mai existe si MERITOCRAŢIA, bunul simţ şi puterea competenţei, a valorilor reale ale civilizaţiei româneşti.

  10. jucati murdar impotriva liberalilor, respectiv Antonescu…il fluturati si folositi pe Diaconu ca si cum ar fi ‘creatia ‘ voastra, el si-e rezolvat o problema personala si atat …restu-i campanie anti liberali si pro Diaconu care n-a facut nimic remarcabil in activitatea lui politica pana acum.

Leave a Reply