Joaca de-a Savonarola

Cu excepția celor care buzunăresc statul din patriotism și care nu ies decît morți din incinta abatorului, odată cu pelicanii, cu prigoriile și cu căpșunarii, buzunărarii români profesioniști au migrat și ei spre țările calde.

Extrem de rar se mai întoarce în pușcăria natală cîte un mare virtuoz, după vreun recital de excepție prin magazinele de bijuterii de pe Champs-Élysées, fiindcă în rest diribaul nostru național geme de amatori și de găinari, care au absolvit la fără frecvență școala populară de artă a ciorditului prin tramvai.

Marile procese ale rechinilor de pe vremea lui Micky Șpagă (care nu și-a luat niciodată porecla în deșert) sînt din lumea desenelor animate, de vreme ce un prim-ministru a fost priponit pentru cinci termopane, iar un alt mare demnitar fiindcă i-a văruit casa mămicii cu bidineaua din minister.

Normal ar fi ca ciurul Justiției să fie dat o țîră la reșapat, dacă-n locul pepitelor de aur reține, ca rinichiul, doar pietricele și nisip.

Pînă una-alta, se pare că singurul care va striga “liberare” zilele astea va fi Klaus Iohannis, nicidecum amărîții care mai au copii de crescut pe acasă.

Purtat de zefirul unei indignări adolescentine, președintele României a luat la palme clădirea Guvernului, după ce cu două zile în urmă îi călcase-n picioare pe locatari. Ca să demonstreze că nu-i albgardist și că nu iubește doar o parte a poporului român, el va fi nevoit să-i dea un cap în gură și Palatului Cotroceni, cînd ciuma roșie își va scoate progeniturile în stradă, să-l scuipe de deochi.

Abia atunci își va atinge desăvîrșirea acest Savonarola vesel și păzit de bodyguarzi, căci, trăgînd cu nesaț din pipa echidistanței, Iohannis va fi nevoit să protesteze el însuși împotriva lui Iohannis, eliberîndu-se din pușcăria dragostei de sine fără să mai aștepte ordonanța de urgență a grațierii ascunsă de Dragnea în bocanci.

Catavencii 285-03_25 ianuarie 2017-mic_13_001

15 COMMENTS

 1. Un articol in care de fapt nu se spune nimic, doar ocupa spatiu.
  Cateodata poetii mai bine raman doar poeti.

 2. Se descurca mai bine la emisiunea lui de mestecat in oale! Ma bucur ca inca suntem si trebuie sa fim monitorizati, ca altfel ciuma rosie da frau liber la furat!

 3. Radu Tudor , alte televiziuni decât Antena 3 ( Rotv , Pro tv) zbiară că există condiții asemănătoare la incendiu Bamboo cu cel de la Colectiv
  Lămurește-mă2 chestiuni , una , recunosc un pic retorică
  1.Dacă erau cu Morți la Bamboo , ministrul actual de sănătate făcea față fie și cu un pic mai bine ca Colectiv ?
  2. Există elemente asemănătoare consistente pentru a compara Bamboo cu colectiv?

  • Și dacă piromanul ar fi Iohannis , pe mine , cetățean mă interesează ca orce ministru al sănătății , Ponta, Boc , Checke Atila , Bodog , să se descurce cu spitalizarea răniților că e 1 sau 100.Asta mă interesează de la orice ministru al sănătății

 4. Printr-o diversiune perversă, ciuma roșie s-a deghizat în febră galbenă și-a ieșit în stradă să aclame ceka și enkavedeul!

 5. dupa 27 de ani, primele doua articole de pe site-ul asta (si nu ma refer la site, ci la faptul ca sunt in atentia publica actuala) sunt tot despre cei de acum 27 de ani. n-am progresat de loc, se pare ca nu avem cu cine. Sau daca aveam cu cine, aia au emigrat de mult. trist

 6. Folosim orice impotriva lui Iohannis …nu-i asa domnule Tudor ? Ca a scapat pe acolo si expresia ciuma rosie,pe care dumneavoastra o aparati seara de seara ,parca nici nu mai conteaza, daca zice rau si de adversar. Singurul adversar, pentru ca opozitie nu mai avem. Si atunci vin si va intreb domnule Tudor : dupa ce ar fi linsat si Iohannis,iar PSD ar avea puterea maxima si absoluta in tara asta,cu cine va veti mai lupta ? Cu Gheorghe si cu Ion care vor mai avea curajul timid de a protesta impotriva ciumei rosii? Opritiva domnule Tudor , pana nu va fi prea tarziu .

   • Da domnule,puscarie si catuse pentru hoti,nu pentru oamenii cinstiti. Vi se pare ciudat sa ceri asta ? De 27 de ani Romania este furata .E timpul ca cei care au furat sa mearga la inchisoare si sa dea banii inapoi.Asa trebuie sa se intample si la noi.Numai ca hotii au prins putere,au relatii ,au ziare ,au televiziuni…pot santaja , mitui etc. Unde mai este sentimentul ala patriotic care va anima in tinerete ?

    • parlament penal, mars la tribunal ! institutia parlamentului inseamna “hoti”? la inchisoare, nu la guvernare! institutia guvernului inseamna hoti? sentimentul meu patriotic este legat de groaza revenirii stalinismului in gandire si actiune

 7. Cine a inceput mandatul cu gafe o sfarseste cu GHINION !
  Acest individ cu manifestari evidente de autism este si revansard ,desi nazismul a fost condamnat
  in urma cu 70 de ani prin ,,Procesul de la Nurnberg !

 8. Ciuma rosie? Eu sintagma asta nu o inteleg. Când în toate instituțiile din România dar mai ales în toate serviciile, STS, SRI, DOI SI UN SFERT, DIICOT, ANAF ca sa nu mai vorbesc de Justitie, colcăie de copii eșalonului doi de ceaușiști, adică copii securiștilor și decidenților de pe vremea când daca nu aveai CARNET DE PARTID, adică DE CULOARE ROȘIE, nu aveai acces în funcții , cum naiba’ să spui ca PSD e ciuma rosie? Când unii din membrii PSD de astăzi au 28- 40 de ani ca medie? Cum sa spui ciuma rosie cand Kovesi are tata coleg cu Macovei, procuror comunist din cercul Dincă-Bobu dar mai ales să nu vezi ca în cel puțin trei județe, copii foștilor șefi de parchete sunt în aceleași funcții ca și părinții lor. Unde este CIUMA ROȘIE? Retorica asta cu etichetarea adversarului, exact cu același apelativ care ți se potrivește este metoda stalinistă de a vopsi adversarul cât mai urât. Asta face sistemul represiv de astăzi.

Leave a Reply