Dupa o audiere maraton in Comisia de control a SRI, directorul institutiei Eduard Hellvig a declarat, printre altele :

“Serviciile nu trebuie sa fie omniprezente si omnipotente. Acele vremuri au apus demult. Si nu trebuie sa  se mai intoarca.

Hotararea mea este de a tine SRI in limitele cadrului legal si a misiunilor stipulate de lege.

Cei care ma cunoscu stiu ca urasc abuzurile.

SRI nu are si nu va avea acoperiti in politica sau justitie.

In mandatul meu, SRI nu se va implica in politica, nu va organiza proteste sau miscari de strada.

In legatura cu protocolul cu Parchetul General, afirm clar ca este vorba doar despre mandatele de supraveghere operativa si tehnica.”

Vad la Hellvig o schimbare de paradigma binevenita, dupa regimul Basescu. Apreciez angajamentul sau de a schiimba SRI in sens democratic.

Sa vedem care va fi bilantul.

Fara Coldea sunt sanse mai mari sa fie bun.


Iata si Comunicatul SRI in urma audierii de 8 ore la Comisie :
Astăzi, 25 ianuarie 2017, Directorul Serviciului Român de Informații, domnul Eduard Hellvig, însoțit de membrii Biroului Executiv, a fost audiat în cadrul ședinței Comisiei Comune Permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI. Redăm integral declarația de presă a Directorului SRI, susținută la finalul audierilor:

„Mulţumesc, domnule preşedinte! Bună seara, tuturor! E o onoare şi o plăcere pentru mine să mă reaflu, astăzi, la Parlamentul României, un loc în care mi-am desfăşurat o bună perioadă activitatea ca om politic. Am participat, astăzi, la o discuţie extrem de utilă, onestă, transparentă, aşa cum este normal să existe la nivelul acesta între Comisia de control şi Serviciul Român de Informaţii. Am exprimat, la această primă întâlnire, dorinţa mea personală şi a Serviciului Român de Informaţii de a avea o comunicare cât mai deschisă, corectă şi transparentă cu membrii Comisiei. Discuţiile, evident, nu au ocolit şi au clarificat evenimentele recente în care a fost menţionat numele Serviciului Român de Informaţii. Am oferit detalii cu privire la ancheta internă şi la mecanismele de identificare şi sancţionare a lucrurilor care nu funcţionează în parametrii aşteptaţi.

Aş vrea să fac câteva lămuriri pe care le consider extrem, extrem de necesare atât pentru opinia publică, pentru partenerii noştri interni şi internaţionali, cât şi pentru angajaţii Serviciului Român de Informaţii. Vă mărturisesc că am cumpănit mult înainte de a împărtăşi aceste gânduri.

Suntem martori, în aceste zile, la o divizare în societatea românească, la atacuri fără precedent la adresa instituţiei al cărei director sunt şi consider o datorie din partea mea să punctez câteva lucruri. Am preluat mesajele venite din partea persoanelor de bună credinţă. Le vom trata – atât eu, cât şi instituţia pe care o conduc – cu toată seriozitatea adecvată situaţiei. Suntem conştienţi de lucrurile care s-au vehiculat în spaţiul public şi vă garantez că le voi trata cu toată responsabilitatea. Am sesizat, totodată, că există interesul de a destabiliza o instituţie puternică şi serioasă a statului român. Le spun tuturor, mai ales celor de bună credinţă, că Serviciul Român de Informaţii are instrumente validate în timp să se apere atât pe el, dar mai ales pe cetăţenii României. Un SRI slab, timorat, destabilizat ar însemna o Românie dezarmată în faţa ameninţărilor, iar asta nu foloseşte nici instituţiilor statului român şi nici românilor.

Eu nu am date şi dovezi care să confirme tot ceea ce se spune în spaţiul public. Dacă există astfel de date, ele trebuie puse la dispoziţia organelor de aplicare a legii. Pentru orice presupus abuz sau încălcări ale legii care implică Serviciul, Comisia de control trebuie sesizată. Alte comentarii nu aş mai dori să fac pe acest subiect.

Consider că, într-o democraţie reală, este esenţial şi fundamental ca serviciile de informaţii să nu fie omniprezente şi omnipotente. Acele vremuri au apus de mult şi nu trebuie să se mai întoarcă. Înţeleg preocuparea societăţii româneşti, la 10 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, ca Serviciul Român de Informaţii să fie o instituţie subordonată mecanismelor democratice. Subliniez, în schimb, totodată, şi faptul că, oricând, Serviciul Român de Informaţii va fi solicitat sau mandatat de către decidenţi să ajute la întărirea statului român, o va face, aşa cum a făcut-o şi în trecut, în limitele clare date de lege şi de Constituţia României. Demonizarea instituţiei pe care o conduc prin atragerea sau plasarea sa în zona speculaţiilor, îi afectează, în primul rând, pe angajaţii noştri oneşti şi loiali ai statului român, ne afectează menirea şi misiunea dată de lege. Ne este greu să ne apărăm, pentru că fiecare mesaj pe care îl transmitem este interpretat. Cei care ne atacă ştiu că nu vom intra în acest joc şi de aceea continuă. Am speranţa, atât ca director al Serviciului Român de Informaţii, cât şi ca cetăţean, că aceste lucruri se vor opri, dacă nu pentru instituţia noastră, măcar pentru binele României, pe care sunt convins că fiecare dintre noi şi-l doreşte.

Vreau să subliniez clar hotărârea mea de a ţine SRI în limitele cadrului legal şi al misiunilor sale stipulate de lege. Cei care mă cunosc ştiu că urăsc abuzurile. De aceea vă spun foarte clar: SRI nu are şi nu va avea acoperiţi în politică sau justiţie. In mandatul meu, SRI nu se va implica în niciun tip de joc de putere. În mandatul meu, SRI nu va organiza proteste sau alte mişcări de stradă, aşa cum fals s-a afirmat în anumite locuri. Cred că fiecare instituţie trebuie să-şi desfăşoare activitatea în cadrul stabilit de lege şi de Constituţia României, însă îmi doresc o colaborare transparentă cu toate instituţiile statului. Doar pentru că suntem un serviciu de informaţii nu înseamnă că trebuie să fim o instituţie izolată.

Au existat, în urma hotărârilor pe care decidenţii le-au luat, protocoale de colaborare cu organele de aplicare a legii. Vă pot spune că ofiţerii SRI au oferit, în cadrul acestor protocoale, asistenţă tehnică de specialitate şi nu au desfăşurat activităţi de cercetare penală. Cu alte cuvinte, punerea în aplicare a mandatelor a însemnat prestare de servicii de supraveghere operativă şi tehnică în aceste dosare, în baza şi în limitele mandatelor, iar în prezent colaborează cu organele de aplicare a legii. Colaborarea se face în concordanţă cu decizia CCR din martie 2016.

Consider că astăzi avem nevoie de un cadru legal adaptat nevoilor statului, clar, transparent şi îmi exprim speranţa ca Parlamentul României să ne ajute în acest sens. Eu am afirmat public nevoia unei legislaţii în materie de securitate naţională. Am susţinut public nevoia de transparenţă instituţională şi control democratic, modern. Am dovedit toleranţă zero pentru derapajele de orice natură, iar toate aceste lucruri le-am făcut fără să perturb eficienţa SRI şi fără să fac un spectacol din asta. Întotdeauna când au apărut lucruri care nu funcţionează, care nu sunt în matca lor, am dispus şi voi dispune măsuri reparatorii. Voi enumera câteva dintre ele. Am dispus adoptarea unui Cod de etică profesională a angajaţilor Serviciului Român de Informaţii, ce va fi, în câteva zile, publicat şi în Monitorul Oficial, pentru a norma transparent conduita în activitatea angajaţilor noştri. Documentul vine să clarifice răspunsul la o serie de întrebări puse recent în registrul public prin consacrarea unor standarde de conduită raportate la onoarea, demnitatea şi exigenţele asociate profesiei de ofiţer de informaţii. Vă pot spune, ca titlu de exemplu, că acest Cod va clarifica, fără echivoc, eventuale situaţii de incompatibilitate în care ar putea să se plaseze un ofiţer al Serviciului Român de Informaţii. Am schimbat şi suntem în plin proces de reformare a structurii de securitate internă prin măsuri administrative şi prin modernizarea politicilor de securitate. Am cerut public sprijinul Parlamentului pentru adoptarea pachetului nou de legi privind securitatea naţională, întrucât cadrul normativ nu poate, în forma lui actuală, să acopere lacunele legislative în combaterea marilor provocări de securitate cu care, din păcate, ne confruntăm astăzi. Noi nu avem voie, potrivit legii, să avem iniţiative legislative şi este foarte bine asta. Este rolul Parlamentului şi e normal să fie aşa. Parlamentul este chemat să facă legi în democraţie în interesul bunei funcţionări a statului nostru democratic. Am speranţa că Parlamentul ne va ajuta în acest sens.

Am explicat Comisiei modul de fundamentare a bugetului solicitat de Serviciu. Stiu, sunt conştient că există în dezbaterea publică o percepţie cu privire la bugetul Serviciului Român de Informaţii. Sunt, la fel ca şi dumneavoastră, atent la orice lucru cu privire la ceea ce înseamnă banul public. Am pus accent pe următoarele coordonate: amplificarea ameninţărilor ce ţin de terorism, contraspionaj, crimă organizată şi agresiuni cibernetice. Toate aceste lucruri au generat o suprasolicitare a Serviciului cu impact direct asupra bugetului instituţiei. Calitatea de membru al alianţei euroatlantice din care facem parte ne obligă, dacă nu cel puţin din bun simţ, să participăm la asigurarea securităţii colective şi consumă o sumă semnificativă din bugetul SRI. Să vă dau un exemplu: Serviciul Român de Informaţii, împreună cu celelalte instituţii de intelligence din România – SIE şi Direcţia de Informaţii Militare – este al doilea contributor pe segmentul de analiză la NATO, după Statele Unite. Este un efort pe care îl facem zi de zi astfel încât decidenţii noştri să ia deciziile în cunoştinţă de cauză şi ținând cont de interesele strategice ale statului român. O mare parte din bugetul SRI merge la pensii şi salarii, pentru că, trebuie să vă spun cu toată responsabilitatea, ca să suplinim ce fac alte servicii cu tehnologie avansată şi extrem de costisitoare, Serviciul Român de Informaţii face cu angajaţi. Asta presupune costuri şi asta, din păcate pentru securitatea naţională, presupune un efort bugetar adecvat. Înţeleg discuţiile care există în spaţiul public cu privire la buget, dar cheltuielile de asigurare a securităţii întotdeauna vor fi mai mici decât cele de insecuritate.

Închei prin a vă spune că, în urmă cu aproape doi ani, când am primit votul pentru a ocupa funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii, eu, personal, ştiam clar un lucru pe care îl am de făcut: să mă asigur că această instituţie lucrează şi va lucra în interesul cetăţeanului. Astăzi vă spun, cu toată responsabilitatea, că Serviciul Român de Informaţii a înţeles acest lucru şi, împreună cu angajaţii din SRI, am pus instituţia pe această direcţie pe care sunt convins că se va menţine şi după terminarea mandatului meu. Aşa e normal în democraţie, ca instituţii de asemenea fel să lucreze în interesul cetăţeanului. Mulţumesc!”

26 COMMENTS

 1. Aha! Adica de fapt erau “omniprezente si omnipotente”? Ca din afirmatie asa rezulta! I-auzi nene, deci pe noi pana la urma astia ne conduceau! Nu ma prinsesem! Si eu credeam ca pe noi zece ani de zile ne-a condus Basescu Sticle, sa mor eu! Deci m-am inselat, chiar daca si ala era tot un securist notoriu, sef de reprezentanta la Anvers care a dat foc la vapoare-n port pentru ca il prinsesera aia cu vaporul plin cu arme. Facea si omul un mic trafic pentru securitatea statului, ce dreac, pe langa blugii lui, cafea si ce a mai recunoscut cu limba lui! Un bisnitar si un incendiator, nu degeaba stia el ce stia in legatura cu ce s-a intamplat la clubul Colectiv, ca a zis ca acolo s-a dat cu “racheta chimica militara”. Mda! Acum am inteles! Pa, pa

  • Un dsicurs sincer…
   …la fel ca al celui care l-a numit pe Helvig adica Iohannis.
   La fel de sincer ca a lui basescu luptatorul impotriva coruptiei. Ce discursuri sincere avea si el. Avem azi o societate mai curata mai putin fratele, ginerele, nepotul, desigur.
   Puteti avea incredere in domnul Helvig la fel de mult cum aveti si in domnul Iohannis
   Si cum ati avut si in basescu.

   • Eu zic ca cel mai mare castig al SRI este ca Ghita sa ajunga dupa gratii! Chiar si Maior si-a petrecut concdiul cu hotul fugar, ce sa mai zicem ca si primul ministru ponta alt urmarit penal isi petrecea concediile cu el. Ati inteles sistemul mafiot din tara asta de cine era condus?

  • Helvig e un mestecator de lozinci ca si Maior. Citez: “in mandatul meu SRi nu se va implica in politica>>” sau “SRi nu are acoperiti in justitie..” Mandatul lui a inceput acum doi ani si toata lumea stie ca justitia e plina de securisti, ca parlamentul e impanat cu absolventi de “academia SRIlui” etc. Minciuni basiste. De ce se mai oboseste sa le rosteasca?

 2. :))))))))))))))))))))))))))
  ”””Măsuri RADICALE pentru Antena 3 și România TV. Sociolog: “Este surprinzător ce se întâmplă””’
  https://www.dcnews.ro/masuri-radicale-pentru-antena-3-i-romania-tv-sociolog-este-surprinzator-ce-se-intampla_530494.html
  ”’Au început să circule petiții prin care se propun măsuri radicale împotriva Antena 3 și România TV. 30.000 de oameni au semnat pentru scoaterea din grila de programe a celor două posturi de televiziune…….”’
  BĂ VOI SUNTEŢI CHIAR PROŞTI! NU AVEŢI TELECOMANDĂ?
  MARŞ ÎN PANAMA DE IDIOŢI CU GÂNDIREA VOASTRĂ BOLNAVĂ! DACĂ TE IEI DUPĂ IDIOŢI AJUNGI SĂ TE CONFUNZI CU EI!
  DACĂ PUI ÎN PRACTICĂ CE SPUN/CER CRETINII EŞTI DEJA UN GUNOI LA MARGINEA SOCIETĂŢII!
  🙂 🙂 :)))))) CHIAR CREDEŢI CĂ LA ANTENA3 PRIVESC DOAR IDIOŢII SAU INCULŢII?
  DAŢI-VĂ DRACU DE MAIMUŢE BIPEDE NAIVE ŞI MANIPULATE! V-AŢI UITAT ÎN OGLINDĂ ŞI NU S-A SPART? VĂ VA CRĂPA CAPUL DE ATÂTA MUCEGAI ÎMPUŢIT ÎNCÂT NICI PORCII NU SE SPURCĂ!

  • Nu vreau sa ma intelegi gresit, dar cu limbajul asta nici nu prea convingi pe nimeni ca fanii A 3 sunt persoane civilizate si inteligente. Daca ii acuzi pe cei care injura A3 de ceva, atunci incearca macar sa nu te comporti ca ei.

   • Pe tine nu te ia nervii niciodată când e vorba de nemernicii care îşi bat joc e tot ce încă mai este viabil în patria noasră? 🙂 🙂 🙂 Din când în când mai răbufneşti şi pe limbajul suburban!

 3. Off-topic:

  ATENTIE! URGENT!

  Apel catre urmatorii comentatori ai blogului: th, didea, Carmen, D4n, Alin, Telespectator A3 (de fapt unul ce se vrea lup in blana de oaie, un inversor haladit) etc.:

  Ba vakkarilor (basisti opariti), nu va mai jigniti intre voi pe-aici, chiar daca sunteti toti retardati mintal si analfabeti! Nu e frumos sa va jigniti, distrusilor ce sunteti!

  P.S. D-le Tudor, puteti sa ma spamati dupa acest mesaj pentru ca voi reveni oricum, ca imi schimb permanent IP-ul. Sunt doxat. O sa revin cu mesaje mai omenesti si nu neaparat referitoare la acesti basisti disperati foarte “de dreapta” cam radicalizati, care au infestat de ceva vreme spatiul online, inclusiv si blogul dvs. Va doresc succes si va urmaresc in continuare! Faceti o treaba excelenta! Tineti-o tot asa! Bafta

  • Ma mai iubesti? Chiar nu poti sa iti iei gandul de la mine, nu-i asa? Obsedat simpatic care esti tu. Nebunaticule! 🙂
   Daca stiam ca ma distrez asa bine pe blogul asta, intram mai demult.

   • Eu zic sa te iubesti singur si ai grija sa nu scapi geanta din mana ca ti se imprastie vibratoarele si se prind toti ca ai ramas sa bagi pe manivela pentru ca ti s-au terminat bateriile la colectia de maciuci.

    P.S. Cu tot respectul, cred ca ar trebui sa ramai pe tras la nara, ca din ce comentezi rezulta ca trasul la ac ti-a daunat foarte grav si te-a afectat neuronal. Inghititorule de… sabii ragaitor basist “de dreapta” oparit ce esti!

    P.S. Respekt

 4. Am înțeles, sa trăiți! Curați ca lacrima dar “demonizați” cu Codruta la un loc. Johannis Geaca Roșie e si el declarat “alb” cu aceiași ocazie iar națiunea de daltoniști merge inainte cu protestele de intenție ca sa se transforme in procese de intenție la DNA, fiindcă asa am auzit de la nea PNL aripa Tinel, ca ce deranjează poporul e “felul” cum au apărut ordonanțele, nu propunerea in sine. Asta e.

 5. Vorbe Goale ! Apreciez măcar că și-a memorat un discurs cât de cât comestibil și digerabil prostimii.Alta e și va rămâne realitatea.În limitele legalității ? Atunci asta înseamnă că nu tocmai 100% legal , ci câteodată mai pe margini , mai la stânga , mai la dreapta , un pic numa , știi ?

  • Spre exemplu am găsit un portofel cu bani ! Nu-l duc la Polițe dar nu e furt.Ce-am găsit să fie al meu . Asta e la limita legalității , așa înțeleg eu limita legalității

 6. ” SRI nu are şi nu va avea acoperiţi în politică sau justiţie. In mandatul meu, SRI nu se va implica în niciun tip de joc de putere. În mandatul meu, SRI nu va organiza proteste sau alte mişcări de stradă, aşa cum fals s-a afirmat în anumite locuri.”
  Dar in media ? de astia au uitat SRI? dar in ONG-uri? Nimic, nimic. Oare de ce?
  Memoria selectiva nu e sanatoasa nici macar pentru SRI.

  “Am pus accent pe următoarele coordonate: amplificarea ameninţărilor ce ţin de terorism, contraspionaj, crimă organizată şi agresiuni cibernetice. Toate aceste lucruri au generat o suprasolicitare a Serviciului cu impact direct asupra bugetului instituţiei. Calitatea de membru al alianţei euroatlantice din care facem parte ne obligă, dacă nu cel puţin din bun simţ, să participăm la asigurarea securităţii colective şi consumă o sumă semnificativă din bugetul SRI. Să vă dau un exemplu: Serviciul Român de Informaţii, împreună cu celelalte instituţii de intelligence din România – SIE şi Direcţia de Informaţii Militare – este al doilea contributor pe segmentul de analiză la NATO, după Statele Unite. Este un efort pe care îl facem zi de zi astfel încât decidenţii noştri să ia deciziile în cunoştinţă de cauză şi ținând cont de interesele strategice ale statului român. O mare parte din bugetul SRI merge la pensii şi salarii, pentru că, trebuie să vă spun cu toată responsabilitatea, ca să suplinim ce fac alte servicii cu tehnologie avansată şi extrem de costisitoare, Serviciul Român de Informaţii face cu angajaţi. Asta presupune costuri şi asta, din păcate pentru securitatea naţională, presupune un efort bugetar adecvat. Înţeleg discuţiile care există în spaţiul public cu privire la buget, dar cheltuielile de asigurare a securităţii întotdeauna vor fi mai mici decât cele de insecuritate.
  “este al doilea contributor pe segmentul de analiză la NATO, după Statele Unite.” cu regret, dar pentru asta COSTURILE SUNT MARI, nu era corect sa fie informati NATO ca o tara ca Romania cu buget in general mic, cu nivel de trai al oamenilor foarte scazut -respectiv saracie in randul majoritatii populatiei, nu are de unde sa sustina aceste cheltuieli decat daca le ia tot de la POPULATIE? Nu era mai bine ca SRI si ceilalati sa solicite ajutor financiar daca i se cere sa fie super profi -“al doilea contributor dupa USA” pe segmentul de analiza la NATO. Pai ne comparam cu USA? da, la expertiza si profesionalism dar nu si la fonduri -bani.
  ” ca să suplinim ce fac alte servicii cu tehnologie avansată şi extrem de costisitoare” Nu se putea cere asistenta (ajutor tehnic) pe tehnologia avansata si extrem de costisitoare de la cei ce au astea? stiindu-se CLAR si in NATO si in America ca situatia financiar -economica a Romaniei nu se compara cu cea a tarilor cu economii dezvoltate.
  Adica e mai usor sa micsorezi bugetele altora , decat sa recunosti in fata aliantei euroatlantice ca NU POTI desfasura activitati specifice de intellligence si securitate PERFORMANTE daca nu esti asistat /sustinut vis-a -vis de costurile si cheltuielile (tehnologie) ce implica acest tip de activitate?.
  Imi pare rau dar este sacrificiul prea mare al romanilor pentru medalii ,onoruri si laurii culesi de aceste institutii

 7. Franz Joseph asta al nostru, mioriticul, a zis-o din putul gandirii “Serviciile nu trebuie sa fie omniprezente si omnipotente. Acele vremuri au apus demult. Si nu trebuie sa se mai intoarca.”
  De acord nu stiu la care vremuri face referire, cred ca la astea de acu’ cativa ani, de azi de ieri, in schimb cand face referire la omniprezenta, bate campii. Mai bine accentua problema omnipotentei care este de-a dreptul infricosatoare in ideea girului dat de “prieteni” sau “parteneri”. Eu stiam ca-n servicii chair asa zis “prietene” nu exista parteneriate, poate colaborari, afinitati mai mult sau mai putin stranse, “coneseurii” stiu la ce fac referire.

 8. P.S. Romanii au fost destul calul de bataie si de SACRIFICIU, Gata!, e cazul ca SERVICIILE -multiple de altfel si extrem de umflate – sa isi gaseasca suport tehnic si financiar si din alte parti nu doar de la romanii amarati.
  “să participăm la asigurarea securităţii colective ” asigurarea securitatii colective NU trebuie sa se faca prin lezarea dreptului la viata decenta si bunastarea ROMANILOR! Nu poti avea un popor sarac si rupt in fund si SERVICII INTELLIGENCE de elita, la nivel egal cu cel al tarilor bogate!

 9. sa-l creada cine vrea, eu nu. In cel mai fericit caz dl Hellvig e onest (nici asta nu cred) dar atunci inseamna ca-l fac subordonatii in foi de vita; sau “fostii” zburda liber, subordonatii nu vad, nu aud, nu stiu…

  sorry, nu urasc nimic mai mult pe lume decit securistii si tara e plina de securisti, condusa de securisti care si-au facut lumea lor, stat in stat cu case de vacante, supersalarii, hiperpensii, spitale, masini etc etc etc si tot mai nimic nu fac. Niste ascultatori de telefoane, platitori de informatori ….
  citi angajati are sri? citi are fsb? cia? fbi? dgsi? nbsz?
  n-au fost securisti infiltrati la miting, duminica? da cine a fost, serviciul secret al vaticanului? nu securistii au mobilizat masele? ok, atunci cine? nu stiti? atunci ce stiti?
  cine poate crede baliverne d-astea?

 10. La rubrica :”Și alte adevăruri…” citiți mai întâi…
  http://radu-tudor.ro/viitorul-sef-sri-despre-culisele-ruperii-usl/
  Acesta-i, dacă ați citit, omul vertical, nepartizan, echidistant care avea să vină, și a și venit, șef la conducerea SRI.
  El era prin 2012, să ne reamintim, împreună cu Ponta , cu antonescu(el era mâna dreaptă a lui antonescu, un fac-totum, până l-a îngropat politic pe acesta și l-a schimbat cu un altul, altul care era în ”cărțile” externe) și cu Dragnea, și se făcea că au organizat ceva ce nu se cade Stăpânilor Lumii adică Suspendarea unuia băsescu, persoană importantă, urmare unei așa zise Lovituri de Stat.
  Treptat, de Lovitura de Stat S-A DELIMITAT JOSHANNIS, S-A DELIMITAT PNL-ul, S-A DELIMITAT EL. El și antonescu au scăpat, antonescu pentru cele trei ”suceli” care i-au spălat păcatele: Ruperea USL, trecerea la PPE, și fuziunea cu PDL. Hellvig tot pentru contribuția la cele trei ”suceli”, în plus la el fiind în cărti șef sri și o DELIMITAREA DE LOVITURA DE STAT(care nu putea să apară, nicicum, în al său CV) și care conta enorm acolo… SUS
  Ponta și Dragnea suferă și acum. Motive, de ”Arici Poginici ”. Inimaginabile, desigur. Să sufere amândoi a fost, desigur, O CONDIȚIE și s-a făcut totul pentru a fi ținuți ”în genunchi” cu dosare, a-i bloca politic și la guvernare, a le bloca succesul previzibil, ei fiind superiori din toate punctele de vedere…mai ales din punct de vedere românesc și asta în tot arealul românesc. Deci un pericol pentru EI. În supunerea lor la umilințe și cazne, neîndoielnic, rolului BINOMULUI condus (și) de către el și de care se face în mod nepermis ABSTRACȚIE (de teamă sau din oportunism) este de netăgăduit. Adică lucrează Coldea, care intră și iese cu tine in instituție pe aceeași ușă, timp de doi ani în tandem cu kovesi și el, ca șef să nu știe nimic? Absurd.
  http://radu-tudor.ro/ponta-cu-hellvig-am-dat-lovitura-de-stat-in-2012/
  Ați citit mai sus cuvintele grele ale acestuia la adresa lui Ponta și a PSD-ului?. Dacă DA, ași văzut cât de actuale sunt cuvintele acestuia în legătură cu Statul de drept, cu justiția… ale continuatorilor vechiului SISTEM BĂSIST din care nu a fost scos un om, dincontra. Să repetăm cele spuse de dânsul:
  – (…) pentru a rezista tăvălugului otrăvit al unui partid incapabil de a-şi respecta propriile angajamente publice şi faţă de partenerii de coaliţie. https://www.youtube.com/watch?v=Xb3w89TDWX8 ( asta spuneau sefii lui cu doar o lună înainte).
  – fisurile în relaţia PNL-PSD au devenit majore o dată cu încercările PSD, de la sfârşitul lui 2013, de a modifica, în Parlament, Codul Penal şi de a promova Legea amnistiei şi graţierii –
  – atentate grave la statul de drept, care s-au lovit de opoziţia fermă a PNL.(wau!)
  https://www.youtube.com/watch?v=yHjpaMmObRo
  https://www.youtube.com/watch?v=xOanQB5rukU
  – încercările făţişe ale PSD de a sabota şi a provoca scindarea PNL, într-un efort de a submina candidatura prezidenţiabilului liberal. PSD a refuzat, între alte gesturi de ostilitate comise, nominalizarea legitimă a lui Klaus Iohannis pentru funcţiile de ministru de Interne şi vicepremier https://www.youtube.com/watch?v=bapfyzBWokw (ascultați cu atenție ce spunea cu un an inainte nu el, seful lui)
  – În consecinţă, la 25 februarie, Delegaţia Permanentă a PNL a decis ieşirea de la guvernare şi ruperea USL
  – Tandemul Antonescu – Iohannis a reuşit să menţină Partidul Naţional Liberal unit, în ciuda presiunilor exercitate de pe poziţii guvernamentale de PSD şi a trădărilor din partea câtorva nume sonore, dar isolate
  – Aderarea la familia politică a Popularilor Europeni a consolidat angajamentul de dreapta al PNL, iar retragerea lui Crin Antonescu, după alegerile europarlamentare şi neîndeplinirea pragului auto-asumat, de 20%, a arătat că se poate face politică şi altfel decât prin cramponare de putere şi aranjamente în dispreţul opiniei publice.”
  Toate cuvintele sunt ale lui Eduard Hellvig. Cuvintele grele, reproșurile de mai sus explică întru-totul prigoana ce avea sa se abată asupra stângii, asupra PSD-ului, a Antena 3(care a uitat de desant), a RTV-ului de către BINOM, de către joshannis și, curios este omis Edi Hellvig șeful lui Coldea parte a Binomului.
  Amenințarea lui antonescu avea să se adeverească și-i de-a dreptul rușinos pentru unii să recunoaștem acum acest adevăr. Ba suntem admonestași cum putem spune așa ceva. El, desigur, în lungile negocieri de dinainte de a rupe USL-ul, știa deja ce se va pune la cale, din exterior și din interior, ”pas cu pas” : ”PUȘLAMALELE ROȘII O SĂ_L REGRETE PE BĂSESCU” !

 11. Toti astia care fac circ in privinta serviciilor, ar face bine ca acestea sa reintre in anonimat asa cum ii sta bine serviciilor serioase.

 12. Problema de fond este cum de s-a ajuns la decredibilizarea in asa hal a SRI. Cele mai multe sunt subiective si tin in principal de amatorismul celor din conducere, in principal al lui Codea. A tinut neaparat sa apara mot in comunicatele DNA si la receptiile ambasadelor. Plus declaratiile hazardate ale unor carieristi gen Dumbrava. Adversarii din lumea informatiilor isi freaca palmele. Decredibilizarea unui serviciu de informatii il face extrem de vulnerabil. Majoritatea ofiterilor de informatii sunt patrioti adevarati. Ca nicaieri in lume serviciile secrete nu sunt agreate, nu este o noutate si tine de activitatea lor discreta, dar sunt absolut necesare pentru existenta unui stat. Imixtiunea politicului, in final, este nefasta atat pentru politicieni cat si pentru un serviciu de informatii.

 13. Una se spune si alta se face.La nivel declarativ n-ai cum sa nu-l aprobi dar faptele il contrazic, sri face si desface multe!Servicii in care nu stii cati oameni sunt inregimentati si care au pompati bani la greu!Platim ca sa ne tina in lesa?Altfel care e fisa postului?Agenti sub acoperire implicati politic,bonzi care creaza starea de neliniste,instabilitate,zazanie!Echipele mixte pentru santaj,dosare,vieti distruse!Din partea mea niciun ban nu le-as da!helvig a avut destul timp la dispozitie sa faca ceva in sens democratic,daca nu era scandalul cu ghita,coldea ar fi ramas pe pozitie!De intentii bune sunt satula…realitatea arata altceva!

 14. Prima greseala esta ca domnul director Eduard Hellvig, foloseste pluralul cand de fapt ar trebui sa spuna serviciul trebuie sa nu fie omnipotent si omiprezent..Sau se refera la toate servicile de informatie al roamaniei inclusiv sts si spp?Ar fi o greseala ca director sri sa vorbesti in numele altor servici si mai ales pe acest ton aluziv si chiar acuzativ cu privire la activitatile servicilor in trecutul nu asa de mult apus cum spune frumos domnul director Eduard Hellvig,.In rest succes domnului director sri noi sale echipe instalate in vara .Sper sa faca curatenie in sri si mai apoi sa se implice cat mai mult in baza legilor sa mai scapam tara de tovarasi astia care toata ziua fac trafic de influenta si sant abonati la bani publici in special la cei din sanatate si transporturi.

Leave a Reply