Cati dintre cei care pretind ca sunt credinciosi urmeaza acest sfat?

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, consideră că imigranţii din Africa sau Asia, care se îndreaptă spre statele europene, “trebuie primiţi cu bunătate”, pentru că nu au plecat de bine din ţările lor, ci în urma terorii instalate şi a sărăciei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Cluj-Napoca, dacă actuala criză a imigranţilor care provin din state islamice ar putea constitui un pericol pentru creştinismul din statele europene, IPS Andrei Andreicuţ a spus că europenii nu trebuie să uite că civilizaţia pe care au moştenit-o s-a întemeiat pe temelie creştină.

“Aceste valuri de emigranţi care pleacă de acolo nu pleacă de bine, ci de rău. Această teroare instalată în zonă îi determină să îşi părăsească ţara şi casa, sunt terorizaţi de Statul Islamic. Oamenii aceştia trebuie primiţi cu bunătate, şi cine să îi primească întâi? Tinerii să îi primească cu bunătate, pentru că mulţi care vin sunt tineri de vârsta lor. Tinerii creştini trebuie să aibă în suflet şi dragostea faţă de semeni. Trebuie să fim buni, dar şi atenţi la ceea ce se întâmplă”, a spus mitropolitul Clujului.

10 COMMENTS

 1. Bine , parintele vorbeste generalitati si sfaturi in mare… Eu unul insa cred ca venirea astora in Europa e de departe cel mai grav lucru de la WW2 incoace…

 2. Să-i primeşti tu şi chiar voi care cerşiţi bani pe orice şi de la oricine! Naşterea şi înmormîntarea sunt de la Dumnezeu lăsate ca pomană duhovnicească şi voi luaţi şi de pe vii şi de pe morţi în plus în fiecare lună veniţi şi bateţi cu pumnul în uşă pentru a cere bani de la credincioşi plus lumînările strict ale voastre dar culmea ipocriziei: de la bugetul ţării en-gros! Din cîte am citit şi am citit destul: bisericile se construiesc la baza pămîntului nu din bulumaci sau gresie-faianţă-termopane şi scări la intrare! Încă mai suflaţi cu aur turlele bisericilor-destule şi ca să puneţi capac la prostime: pictaţi numiţii răului pe pereţii bisericii(băsescu porumboiu şi alţi destui) de parcă au fost sfinţi şi enoriaşii se închină la ei nişte distrugători! Halal popi cu credinţă ortodoxă! Stat în stat!!!

 3. De acord cu IPS, sa fim buni. De ce nu spune asta si politcienilor romani, sa fie buni cu proprii cetateni ?
  Migrantii sunt semenii nostri, trebuie sa le acordam atentie. Mai mare atentie ar trebui sa le acorde cei care i-au pus pe drumuri.

 4. Bai nea popa, primeste-i tu cu “bunatatea” care te caracterizeaza, cica.Vorbesti de temelia crestina?Or s-o dinamiteze ahmezii, mahomezii, abdulahii de care ti-e atata mila! PROPUNERE: sa fie trimisi in iadul ISIS si al fundamentalismului toti cei care vorbesc de bunatate, intoarcerea obrazului, dragoste, bla, bla, bla, etc! Sa experimenteze pe pielea lor! Ia fa-ti repejor bagajele si da-ne o mostra de curaj, sacrificiu, martiriu daca e nevoie, ca de aia esti popa-calugar, te protejeaza Dumnezeu(nu?!), hraneste din propriul buzunar vreo mie de “nefericiti” ( nu te plange, ca are balta peste), adu-i la “dreapta credinta”, si…..mai vorbim noi! Spre putina ta stiinta: in Pakistan, Bangladesh nu e razboi si nici SI, dar aia vin spre Europa in numar mare si majoritatea sunt islamisti!

 5. A vorbit unul in seara asta, cica Romania nu e pregatita sa primeasca 1705 sau 1805 migranti. Oare cum au facut astia acest calcul, nu e cifra rotunda mai sunt 5 pesoane in plus.
  Avortonii astia nepregatiti care ne conduc destinele, in schimb mari filozofi, scuze pentru exprimare, nu stiu de capul lor Romania are solutiile la ea, sunt langa noi, doar asteapta.
  Nea Gabi patru stele-interes national e-n concediu ? Ii rezolva el, ii rezolvam si eu pe nepregatitii astia, avem unde sa-i “depozitam” (cazam) pe migranti, dar n-ar vrea ei cei care-au creat deranjul sa-i ia la ei ? Daca pana si eu am solutia cu atat mai mult au solutia si avortonii astia care ne hotarasc noua destinul.

 6. Tinerii… mda.

  Ati vazut imagini cu refugiatii din Balcani din anii ’90? – erau foarte multi batrani carati cu scaunele sau cu targile, sau chiar in carca, de catre multi tineri care nu ii putusera lasa acasa sub bombe. Unde sunt batranii intre refugiatii Sirieni, Irakieni, Pakistanezi?! Unde?!
  A. Compozitia factuala de pe teren:
  1. tineri incorporabili dezertori de la incorporarea in armata activa (tarisoara lor draga!)
  2. concubine/neveste/copii
  3. refugiati economici care au sarit pe ocazia numita Europa
  Trei categorii non-disjuncte.
  B. De ce s-ar califica acestia drept “refugiati de razboi”?

 7. “Cati dintre cei care pretind ca sunt credinciosi urmeaza acest sfat?”
  Credincios e totuna cu a fi inconstient? Cretin? Iresponsabil?

  De acord, sa-i primim cu bunatate, sa-i ajutam un pic dar … cind pleaca! Garanteaza preasfintitul ca astia mai pleaca vreodata? Vizitele scurte sunt cele mai placute!

  Eu nu vreau arabi nici in Romania, nici in Europa. Nu vreau nici moscheie in Bucuresti. Nu vreau multe altele d-astea.
  Am voie sa vreau ceea ce vreau ? Am voie sa sper, sa visez ca si pentru copii mei Occidentul va fi etalonul spre care sa tindem, de unde eventual sa invatam cite ceva si care merita vizitat sau va trebui sa-mi pun valul islamic in Obor si sa aud prin Unirii muftiul de 5 ori pe zi cum ii cheama pe ai lui sa-mi taie capul – ca sunt necredincios?

 8. Crestinii romanii nu supravietuiesc in sistemul medical din lipsa de fonduri dar Europa sau Guvernul nu-i ajuta pe bietii crestini bolnavi de cancer sau hepatita C si fara medicamente in suferinta . Autoritatile generoase cu islamistii dau neputinciosi din umeri spunand ca nu sunt bani pentru bietii romani si ii cocoseaza cu taxe . Armate de securisti si procurori au salarii babane in timp ce medicii castiga rusinos de putin si tu vi aici cu abureli …rusine

Leave a Reply