Miza Transilvaniei în dialogul moscovit Tucker Carlson – Putin.

O scurtă analiză a mesajelor celor doi, din Rusia.

1. Tucker Carlson potențează pentru Putin diversiunea apartenenței Transilvaniei. Carlson a fost și la Orban și la Putin, amplificând mesajele revizioniste.

2. Putin are tot interesul să stârnească noi tensiuni între Ungaria și România, două state partenere în UE și aliate în NATO, pe care Rusia ar vrea să le destabilizeze ca pe o continuare a războiului din Ucraina.

3. Premierul Ungariei Orban este campionul revizionismului și al revendicărilor teritoriale în Transilvania prin cererile de autonomie teritorială. Putin, prin Carlson, sprijină aceste demersuri extrem de periculoase ale lui Orban.

4. Destabilizarea, amenințarea și provocarea Flancului Estic al NATO, în special a țărilor ce au graniță comună cu Ucraina, e principala misiune a Moscovei. Iar prin mesajele date de tandemul Carlson-Putin, suntem avertizați de pericolul ce planează asupra României.

5. Sute de mii de maghiari din România, mulți dintre ei cu cetățenie maghiară, au fost intoxicați ani buni de regimul Orban și media controlată de la Budapesta cu mesaje revizioniste, extremiste, anti-occidentale și pro-ruse. Dacă românii de etnie maghiară din Transilvania vor continua să cadă în plasa lui Putin, tensiunile interetnice și eterna contestare a tratatelor istorice vor aduce pericole uriașe în viitorul apropiat. Pericole provocate și dorite de Rusia.

#TuckerCarlson
#Putin
#Orban
#Rusia

2 COMMENTS

Leave a Reply