De mai bine de 5 ani, situatia catastrofala din Aeroportul Henri Coanda revolta milioane de romani care trec prin cea mai importanta poarta aeriana a tarii. Diverse echipe de conducere, capabila doar sa satisfaca golaniile financiare ale sefilor politici de la Transporturi, au batjocorit si cele mai simple repere de management. Proasta gestiune de la Henri Coanda a devenit acum faimoasa si pe plan international !

____________________

Cozi interminabile, toalete murdare, întârzieri şi anulări ale zborurilor sunt câteva dintre numeroasele probleme cu care milioane de clienţi ai companiilor aeriene se confruntă zilnic.

AirHelp, companie care ajută pasagerii să obţină compensaţii pentru zboruri anulate, a evaluat 132 de aeroporturi pe baza a trei factori: performanţa la timp, calitatea serviciilor şi opţiunile pentru alimente şi cumpărături. Primul reprezintă 60% din scor, iar celelalte criterii reprezintă fiecare câte 20%. Datele AirHelp provin de la mai mulţi furnizori comerciali, împreună cu o bază de date proprie, plus 40.000 de sondaje realizate printre pasageri, colectate în 40 de ţări în cursul anului 2018. În topul clasamentului AirHelp care cuprinde cele mai bune aeroporturi din lume, se află: Aeroportul Internaţional Hamad din Doha, Qatar; Aeroportul Internaţional Tokyo din Japonia; şi Aeroportul Internaţional din Atena, din Grecia, care au ocupat primele locuri încă de când au început evaluările în 2015. 

Top zece cele mai bune aeroporturi din 2019:

1. Hamad International Airport, Qatar (DOH)
2. Tokyo International Airport, Japonia (HND)
3. Athens International Airport, Grecia (ATH)
4. Afonso Pena International Airport, Brazilia (CWB)
5. Gdansk Lech Wałęsa Airport, Polonia (GDN)
6. Sheremetyevo International Airport, Rusia (SVO)
7. Changi Airport Singapore, Singapore (SIN)
8. Rajiv Gandhi International Airport, India (HYD)
9. Tenerife North Airport, Spania (TFN)
10. Viracopos/Campinas International Airport, Brazilia (VCP)

Congestiile continuă să fie cea mai mare problemă de care se lovesc aeroporturile. Această industrie se confruntă cu o creştere rapidă a turismului global. Organizaţia Mondială de Turism estimează că sosirile internaţionale au crescut cu 6%, până la 1,4 miliarde în 2018. „Unele aeroporturi se extind rapid, dar este încă o problemă majoră pentru majoritatea, în special în timpul orelor de vârf”, spune Zillmer. Care sunt însă aeroporturile care au ocupat ultimele locuri în clasamentul AirHelp?

Top zece cele mai proaste aeroporturi din 2019

123. London Gatwick Airport, Regatul Unit (LGW)
124. Billy Bishop Toronto City Airport, Canada (YTZ)
125. Porto Airport, Portugalia (OPO)
126. Paris Orly Airport, Franţa (ORY)
127. Manchester Airport, Regatul Unit (MAN)
128. Malta International Airport, Malta (MLA)
129. Henri Coanda International Airport, România (OTP)
130. Eindhoven Airport, Olanda (EIN)
131. Kuwait International Airport, Kuwait (KWI)
132. Lisbon Portela Airport, Portugalia (LIS)


Nici in parcare nu esti in siguranta la Aeroportul Henri Coanda

https://www.mediafax.ro/economic/incident-la-aeroportului-otopeni-masini-afectate-de-scurgerile-de-apa-din-parcarea-compania-aeroporturi-bucuresti-anunta-despagubiri-18125364

In ciuda unui dezastru multianual vizibil la Transporturi, premierul se declarat multumit…

https://www.agerpres.ro/politica/2019/05/11/dancila-mi-a-placut-foarte-mult-atitudinea-ministrului-cuc-nu-te-incadrezi-in-termene-du-te-acasa–305773

Leave a Reply