Centrul de Sociologie Urbană și Regională CURS a publicat rezultatele unui sondaj de opinie la nivel național desfășurat pe un eșantion de 1.500 de adulți în perioada 5-28 aprilie 2019. Marja maximă de eroare statistică tolerată la nivelul întregului eșantion este +/-2,5%.

În Moldova PSD are 41% urmat de PNL cu 22% USR-PLUS cu 13% ALDE cu 9% și Pro România cu 8%, PMP cu 5%.

În Muntenia (inclusiv București) PSD are 38% urmat de PNL cu 24%, USR-PLUS cu 9%, ALDE cu 14%, Pro România cu 10% și PMP cu 4%.

În Transilvania principalul partid este PNL cu 28% urmat de PSD cu 19%, USR-PLUS cu 15%, UDMR 14%, Pro România cu 8 la sută, PMP și ALDE cu 7% fiecare.

PSD are un profil mai puternic în mediul rural (36 versus 29%). Și PNL are un profil preponderent rural dar în limita marjei de eroare. Alianța 2020, în schimb, are un profil puternic urban (15% față de doar 8% în rural).

content-image

9 COMMENTS

 1. 1500 de persoane e fix 0 ,da lasa ca e bine asa,PSD castigator pe hartie ,la fel cum e si crestrea economica si investitiile in infrastructura si sanatate !

 2. Dupa.procentul dat USR imi dau seama cum.pot fi.manipulati unii.cetateni….Soros jubileaza…
  Seamana cu situatia PDL din anii 2004… s au inghesuit sa i voteze, apoi au iesit in strada ca sa.plece…

 3. Independenta… este un cuvant foarte utilizat in ultima vreme in Romania insa nimeni nu-i cunoaste definitia reala. Anumite asociatii i-au schimbat intelesul.

  Cu atitudinea si limbajul pe care il folosesc anumite personaje din mediul public, cuvantul INDEPENDENTA este folosit cu sensul de anarhie, imoralitate, totul este permis, etc.

  Independenta este TOTALA insa in limitele legilor unui stat. Judecatorii, procurorii, politistii, politicienii si alte persoane au dreptul la independenta insa in Romania s-a pus mult accent pe independenta procurorilor. Judecatorii, pilitistii, politicienii, primarii, oamenii de afaceri de ce li se fura independenta si sunt hartuiti de catre procurori?

  Chiar nu vede nimeni? Nu doar procurorii au nevoie de independenta ci si judecatorii, politistii, oamenii de afaceri, politicienii, agentii secreti, oamenii de rand, etc

  In momentul in care urmaresti si monitorizezi ani de zile persoane nevinovate le este refuzata independenta.

  Independenta ti-o confera legea si constitutia insa acestea doua sunt primele care sunt nerespectate de cei care aclama lipsa independentei.

 4. În Moldova PSD va avea 33-39% urmat de PNL cu 24% USR-PLUS cu 17% ALDE cu 7% și Pro România cu 7%, PMP cu 4%.
  În Muntenia (inclusiv București) PSD are 29 – 31% urmat de PNL cu 29%, USR-PLUS cu 13%, ALDE cu 10%, Pro România cu 8% și PMP cu 4%.
  În Transilvania principalul partid este PNL cu 33% urmat de PSD cu 13%, USR-PLUS cu 19-22%, UDMR 10%, Pro România 4%, PMP 5% și ALDE cu 4%.

 5. Se vede dupa cum tancurile jandarmeriei inconjoara pesedistii cat sunt de iubiti cred ca vor fi votati nu cu 38% ci cu 99.9 %

 6. Ati uitat sa faceti o precizare: Diaspora este pregnant anticomunista si de PSD nici nu vrea sa auda, parol!!

 7. Uitasem o precizare: daca votezi PSD, bagi voturile in buzunarul lui Timmermans cel dragut si plin de bune intentii. Daca Votezi dreapta o imbogatesti de voturi pe cumatra Merkel. Oricum ai da-o jocurile sunt deja facute tot in favoarea elitei care a guvernat Europa in ultimii 5 ani.
  Sovranistii le-ar putea incurca un pic socotelile dar cu un Manfred Weber la Comisie si se zvoneste cu o Merkwel la Consiliul european, vi se pare ca se va schimba ceva??

Leave a Reply