Home Articole Moartea statului roman in secuime. Drapelul romanesc nu a putut fi ridicat...

Moartea statului roman in secuime. Drapelul romanesc nu a putut fi ridicat la Sf Gheorghe

11584
35

Veteranii români răniţi în teatrele de operaţiuni din ultimii ani participă în aceste zile la o ştafetă istorică. Este vorba despre recrearea modului în care a fost eliberat Ardealul în 1944 de sub ocupaţia nazista si hortista. Ştafetele străbat 20 de oraşe din Transilvania şi vor ridica drapelul românesc pe clădirile simbolice ale localităţilor.

Primul oraş este Sfântu Gheorghe, acolo unde Primăria a încercat în mai multe rânduri să împiedice arborarea drapelului.
Din pacate, actiunea veteranilor de razboi din al 2 lea Razboi Mondial si a celor din teatrele de operatiuni a fost impiedicata de Primaria Sfantu Gheorghe sa se desfasoare.
DREPT PENTRU CARE DRAPELUL ROMANIEI NU A PUTUT FI RIDICAT PE CLADIREA PRIMARIEI SFANTU GHEORGHE.
VETERANII CELUI DE-AL DOILEA RAZBOI MONDIAL SUNT REVOLTATI SI SPUN CA NU MAI AU UNDE SA FACA CERERE PENTRU RIDICAREA DRAPELULUI ROMANESC “DECAT LA DUMNEZEU !”
Acest gest de sfidare la adresa simbolurilor nationale si de batjocura la adresa veteranilor de razboi trebuie sa aiba o reactie exemplara – legala si constitutionala – din partea Guvernului Romaniei. N-ar fi rau ca si presedintele Klaus Iohannis sa se pronunte in acest caz grav.
Primarul Antal Arpad trebuie sanctionat exemplar si obligat sa respecte legea, in caz contrar trebuie demis.
In caz contrar, avem de-a face cu moartea autoritatii statului roman in secuime – Harghita si Covasna. Acolo unde romanii sufera zilnic umilinta, aroganta si intoleranta unor lideri politici ai majoritatii maghiare.

35 COMMENTS

  • Cu bozgorii dementi din Romania ce vor sa-si puna de asa zisul Tinut Secuiesc exista o singura solutie: zeama de lopata. Numai zeama de lopata poate sa le astupe gura cu pamant pe vecie.

 1. Aceasta stire a dumneavoastra este o stire extrem de importanta si sa trezeasca ingrijorarea autoritatilor in drept cat si o reactie a Presedintiei.
  Intreb cladirea primariei nu este o institutie a statului roman ? Batjocura si sfidarea insemnelor nationale romane din partea autoritatilor locale cat si a populatiei majoritare din orasul Sfantu Gheroghe si imprejurimi trebuie intr-un fel amendata de catre autoritatea centrala.
  Ca tot vorbea dl. Presedinte al Republicii de intoleranta unora fata de emigranti, ce facem cu intoleranta altora fata de populatia Romaniei, adevarat minoritara in acea zona si din cauza relelor tratamente la care sunt supusi fiind pur si simplu alungati ?

 2. Nu este nici o surpriza. Slabiciunile autoritatilor statale s-au manifestat imediat dupa ,,revolutia” din decembrie 1989. Primul pas, un tradator sadea, antiroman, sovin, iredentist pana in maduva oaselor, Lazlo Tokes, este considerat erou, elogiat, aclamat si ulterior decorat. A urmat povestea cu UDMR care nu este partid politic, deoarece nici nu s-ar fi aprobat inscrierea sa de catre Tribunalul Bucuresti, dintr-un singur motiv :statutul sau are prevederi anticonstitutionale si antinationale. Politicienii romani de 2 bani i-au curtat si acceptat la guvernare din interese marunte, strict de partid. Cand vom mai avea si noi adevarati barbati de stat, vom mai discuta.

 3. Nu-i nimic, ca a ridicat Gabitza Paranoia cu patru stele cel mai mare drapel romanesc in curtea Inspectoratului Judetean de Politie. Atunci nu s-a vazut sfidarea? Statul roman vietuieste numai in cazarma politistilor?
  De ce nu este oricum arborat drapelul Romaniei, sus, sus, pe acoperis si pe fatada cladirii? Nu asa zice legea?

 4. E aproape mort de cîţiva ani, tratamentul prescris nu vindecă, moarte lentă scrie pe fruntea lui! Chiar dacă lasă impresia că-l resuscitează, e doar o impresie, o idee care merge din gură-n gură pentru viitoarele alegeri, aşa s-a întîmplat şi cu unirea cu moldova: au luat bani contra cetăţeniei, voturi contra promisiunilor mincinoase şi acum resuscitează aruncînd ideea pentru perioada lui Iohanis, care nu se va îndeplini sub nicio formă! Sunt doar minciuni contra voturi, vorbe de prostit naivii!

 5. E cu dna? Nu! Asteptati in zadar dl tudor de la presedinte luari de pozitie. E in vacanta permanenta cand e vorba de fisa postului.

 6. Chiar culmea: cum adică pensii speciale! Dar aţi lucrat cumva la reactoare să primiţi pensii speciale, bă chiulangiilor?http://www.stiripesurse.ro/dragnea-intoarce-pensiile-speciale-ale-parlamentarilor_966414.html
  Cum adică să ia pensii şi cei declaraţi incompatibili? Nu cumva vor încasa pensii speciale şi pedepsiţii prin hotărîri judecătoreşti definitive=infractorii? citez**De exemplu cei gasiti incompatibili vor putea primi in continuare pensie speciala**
  Aţi făcut ce-aţi vrut din ţara asta hoţilor perindaţi de 25 de ani de zile, încît nicio lege nu mai are finalitate reală să apere tot ce înseamnă România şi român! Totul este interpretabil şi asta doar din cauza intereselor voastre şi a analfabeţilor din voi-habarniştilor cu diplome şi doctorate en-gros!

 7. Primarul, probabil, are de furca, sau se pregateste sa aiba a face cu DNA-ul local, politia asteapta ordin de la Oprea, Oprea e ocupat sa faca “puntea” intre palate si tot asa pana mor toti mosnegii caliti in lupte si drapelul isi poate gasi adevaratul lacas pe sicriele veteranilor.

 8. uitaţi pe cine jignesc ungurii şi pe cine noi nu avem curajul să apărăm:


  Veteranul de razboi Nicolae Radu Chirea (locuieste in satul Botorani, din comuna Maciuca, judetul Valcea), care si-a pierdut piciorul drept in luptele de la Oarba de Mures, in 1944. “Cand am venit din razboi, asa fara un picior cum eram, a doua zi m-am apucat sa prasesc porumbul din gradina. Nevasta a vrut sa ma opreasca, dar eu n-am luat-o in seama. Pana seara am prasit tot porumbul.” “Patru ani am servit armata. Aveam 25 de ani cand mi-am pierdut piciorul la Oarba de Mures, in 1944. De 59 de ani traiesc fara un picior. In 1941, dupa ce am terminat stagiul militar, ma eliberasem si eram acasa. In noiembrie m-au chemat iar, la Ramnicu Valcea, mi-au dat echipament si m-au trimis la centrul de instructie de la Pitesti. Am plecat apoi pe front, cu Regimentul 2 Dorobanti. Am luat-o de la Prut pana la Urziceni. Acolo m-au ingropat in pamant. M-am dus sa fac amplasament la fundul mitralierii si cand au inceput sa traga rusii cu artileria grea, am fugit pe camp cu totii. M-a atins un obuz si m-a ingropat de tot in pamant. M-au scos camarazii mei de-acolo si am ajuns la spital, in Pitesti, unde am fost operat. Am stat acolo 18 zile si am plecat, iar dupa regiment am trecut Nistru pe jos, am ajuns in Basarabia. Am luptat in linia intai, am ocupat Odessa, mancam numai porumb copt din patul de la oameni”, isi aminteste Nicolae. “Stateam cu maiorul, la batalion, pe pozitie, cand ne-a venit ordin sa atacam. Nu aveam suficienta munitie, asa ca am dormit o noapte in transee, pe ploaie. Am stat intr-o balta, ca un porc. Dimineata am plecat spre munti si am fost atacati. Trei cartuse cat degetul de mari mi-au intrat in picior si mi-au spart rotula. Am stat in spital doua saptamani si mi s-a innegrit genunchiul. Le-am spus doctorilor sa mi-l taie de la genunchi, sa nu mi-l taie pe tot. Cand m-am trezit si m-am vazut cu piciorul taiat de sus, m-am infuriat si i-am dat doctorului cu cana de ceai in cap. Pe urma
  mi-am cerut scuze.”

 9. Gabriel Oprea ce zice de asa ceva, am vazut ca el era preocupat de veterani militari, nu are nici o reactie? Fa un apel in emisiunea din seara aceasta poate se trezeste careva din hibernare si ia atitudine fata de porcariile astea …

 10. Numiţi-mi, vă rog, un etnic român care,actualmente, conduce o instituţie din cele care ar trebui să prevină şi să ia atitudine în faţa unor astfel de manifestări! Începând cu instituţia preşedintelui…

 11. E o vorbă românească din bătrîni:”grăbeşte-te încet”. Istoria se repetă după sau la 100 de ani, dar s-au grăbit să FACĂ, toţi imbuibaţii care nu se mai satură de a acapara şi a ucide pentru afaceri! Trăim anii 1936-1937 luna aprilie-aproape 80 de ani trecuţi, retrăită în 2015 debutulul fiind luna mai şi tot cu refugiaţii! La fel şi atunci era vorba tot de război, şi tot de sute de mii de refugiaţi(a se citi alungaţi de război şi moarte), şi tot împrăştiaţi în diferite ţări: copii despărţiţi de părinţi în majoritatea cazurilor, aceleaşi metehne numai că erau alţi ”paraziţi ucigători”.
  Din cîte trăim, e vizibil că totul se schimbă de la o secundă la alta, una se spune şi alta se face! Nimeni nu conştientizează viitorul pămîntului şi unde pămîntul încărcat de construcţiile fără număr şi greutate, se va afunda lăsînd loc oceanelor şi mărilor să-şi ia tributul prin sufletele nevinovate! Vezi catacombele desoperite la excavarea pentru fundaţia construcţiilor, vezi tunelurile cu vechime peste cel puţin 60-80 de ani descoperite în ultima perioadă! Î.E.N. sau E.N se tot scrie sau creionează mulţi necunoscuţi”binefăcători ai planetei” dar nu coincide o scriere cu alta, vedeţi cazul concret: Vechiul Testament, Noul Testament, Biblia şi nu numai, toate fiind scrise sau tipărite de mulţi în diferite sensuri(toate pentru manipulare=scuze pentru realitate, nu vreau să se simtă nimeni jicnit), vezi cărţile traduse în Limba Română dintro limbă străină, dacă nu ai 3 variante pentru analiză rămîi cu ideea celui care a tradus, vezi în Parlament: una se dclară şi alta se tipăreşte în Monitorul Oficial.
  Viaţa omului: o provocare continuă în bătaie de joc!

 12. Am auzit ca apa contine in anumite zone ale tarii foarte mult hidrogen, pîna la 66.6666666 %! Se poate asa ceva?! Ar trebui sa se ia masuri impotriva pericolului iminent de incendii! Cine raspunde, cine isi da demisia?

 13. iata ca generalul ismeana face totul pentru “interesul national” si cere luarea de masuri! deci guvernul ii cere prefectului sa aplice legea. prea multi ani am aratat ca avem suflet de sluga fata de mai marii lumii avand in tara niste minoritari agresivi cum sunt ungurii. chestia aia fumata cu udmr-ul e mai moderat e cea mai mare tampenie drept dovada luarile de pozitie ale acestuia din 89 incoace. probabil ca unii considera constitutia ceva despre care poti vorbi sau aplica cand doresti. inclusiv placa bilingva de la primaria sf ghe incepe in lb maghiara si apoi in lb romana. ce sa mai zic de steagul romanie infasurat in timp ce steagul secuiesc falfaie intreg bine merci.asa ne trebuie ca suntem prosti si slugi fata de occident.

 14. iata ca generalul ismeana face totul pentru “interesul national” si cere luarea de masuri! deci guvernul ii cere prefectului sa aplice legea. prea multi ani am aratat ca avem suflet de sluga fata de mai marii lumii avand in tara niste minoritari agresivi cum sunt ungurii. chestia aia fumata cu udmr-ul e mai moderat e cea mai mare tampenie drept dovada luarile de pozitie ale acestuia din 89 incoace. probabil ca unii considera constitutia ceva despre care poti vorbi sau aplica cand doresti. inclusiv placa bilingva de la primaria sf ghe incepe in lb maghiara si apoi in lb romana. ce sa mai zic de steagul romanie infasurat in timp ce steagul secuiesc falfaie intreg bine merci.asa ne trebuie ca suntem prosti si slugi fata de occident.

 15. Pentru aceasta fapta ar trebui prevazuta direct pedeapsa cu inchisoarea nu amenda platita din bugetul primariei.
  Oare cat mai suportam bataia de joc la adresa simbolurilor nationale.
  Desteptati-va romanilor!

 16. Nimic nou sub soare…Cei din UDMR nu au alta opinie fata de aceste persoane. Primarul acesta nu este membru UDMR ??? Ca sa nu mai vorbim ca printre maghiari mai sunt si acum extremisti de dreapta care se pleaca respectuos in fata numelui lui Horty si a altora de aceeasi teapa. Nu am vazut insa niciun protest din partea “guralivului” Institut Elie Wiesel care, atunci cand este vorba de noi romanii, fac scandal de nu-ti vine sa crezi.

 17. Măcar așa realizează și restul României că Sfântu Gheorghe și implicit Covasna și Harghita sunt încă sub ocupație maghiară!

 18. No lasati la voi asa trebuie, romanii se supara numai pe unguri, dar la ei acasa nu pun drapel. De gura este buni romanii, dar nu iubeste drapelul lor decand isi aminteste, asa ca nu mai face gura mare si pune la voi romane drapelul daca tot patriot sunteti.

 19. O cautam pe @Carmen & Co nu prea sunt vocali pe aici. N-au primit oare permisiunea sa “evolueze” pe acest subiect ?

 20. Autoritatile romane??? Alooo?? Se aude pana la voi??? Nu sunteti in stare in tara noastra sa tineti ungurii sub control? Maaaaa!!! ce cautati voi in capul tarii noastre??? Lasati-i pe altii competenti. Cand a venit d-l Ponta la guvernare am sperat din nou ca va fi mai capabil decat ceilalti sa stavileasca tupeul si nerusinarea ungurilor din tara noatra. rautatea si fatarnicia. Basescu n-a facut-o . Iohanis nu face nimic ca de ce ar face. Ne calaresc ungurii cum doresc ei in tara noastra si dupa 1000 de ani . Pe cine ma sa punem presedinte in tara noastra sa fie capabil sa gestioneze economia nationala, ungurimea din Romania sa sustina adevarata istorie a tarii? Spuneti voi romani!!??

 21. Domnule Radu Tudor, o rugaminte: operatie, operatii. La fel ca divizie, divizii. Operatiuni facem cu diviziuni. Cum nu exista Diviziunea 2 Infanterie… nu exista nici teatru de operatiuni. Va multumes.

 22. Maghiarii sunt singurii care inteleg democratia . Asta a spus presedintele Ro in 2012, si atunci toata lumea era fericita ! Cei care si-au luat tara inapoi asta doresc si se pare ca sunt foarte fericiti ! De dreapta !!!

 23. Asa ceva este inacceptabil in Romania.Deocamdata,tara asta se numeste ROMANIA,si cui nu ii convine este liber sa plece dracului unde vede cu ochii.Cretinul ala de primar ar trebui sa isi dea demisia de urgenta si sa plece in mortii lui in Ungaria ,acolo unde zice el ca ii tara lui.

 24. Da’ Sf. Gheorghe nu e in Romania? Rahatul sovin care e primar acolo inca mai e in functie dupa ce s-a rahatzit pe Romania? Pe asta nu se gaseste nimeni sa-l ua la intrebari?

 25. As avea o intrebare. In aceste judete in care pe prinarii nu este arborat drapelul national Românesc, in ce limba este scris statul de salarii??

 26. Daca am fi avut conducatori ‘cu sange in instalatie’ ,vorba unuia ( scuze pentru termeni), asa ceva nu ar fi fost posibil. Cu scara pompierilor si la nevoie cu teava tunului de pe tanc si tot ar fi putut fi arborat simbolul statului roman pe o cladire oficiala sau civila din tara asta. Iar daca legea nu prevede obligativitatea atunci schimbati-o ca sa prevada.Se aude si la putere si la opozitie si la stanga si la dreapta? Daca nu sunteti in stare sa aparati si aplicati legea, plecati acasa ca nu avem nevoie de astfel de alesi sau conducatori.
  ” Cine nu respecta trecutul nu are viitor!”

 27. Daca am fi avut conducatori ‘cu sange in instalatie’ ,vorba unuia ( scuze pentru termeni), asa ceva nu ar fi fost posibil. Cu scara pompierilor si la nevoie cu teava tunului de pe tanc si tot ar fi putut fi arborat simbolul statului roman pe o cladire oficiala sau civila din tara asta. Iar daca legea nu prevede obligativitatea atunci schimbati-o ca sa prevada.Se aude si la putere si la opozitie si la stanga si la dreapta? Daca nu sunteti in stare sa aparati si aplicati legea plecati acasa ca nu avem nevoie de astfel de alesi sau conducatori.
  ” Cine nu respecta trecutul nu are viitor!”

Leave a Reply