Am comentat la Antena 3 situatia grea in care este pusa Armata Romana prin amanarea rezultatului licitatiei privind corvetele si mai ales prin suspiciunea asupra unor militari implicati in aceasta procedura. Fortele Navale Romane vor fi vaduvite ani buni de acum incolo de o capabilitate moderna pentru protejarea apelor teritoriale romanesti si pentru indeplinirea misiunilor NATO la Marea Neagra, acolo unde Rusia a lansat numeroase agresiuni militare in ultimii 10 ani.

https://www.antena3.ro/actualitate/mapn-suspenda-procedura-de-achizitie-a-noilor-corvete-militare-sunt-suspiciuni-de-ilegalitati-503252.html

Procedura de achiziţie a corvetelor multifuncţionale a fost suspendată de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), care a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, „în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii”. 

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat sâmbătă, la Antena 3, că nu se putea lua o hotărâre în termen în privința achiziției noilor corvete.

„Vom vedea care va fi cursul anchetei pe această speță”, a mai spus el.

Analistul militar Radu Tudor susține că armata este pusă într-o situație nefericită.

„Forțele navale române aveau nevoie de aceste corvete. Această achiziție parcă a fost lovită de blestem de la început”, a comentat Radu Tudor.

4 COMMENTS

  1. … extrem de grava.Nu suntem in stare sa fim corecti, nu ne abtinem de la furat, de la spagi si alte matrapazlacuri.Se bat “alesii” pe “comisioane”! Schimbam ministrii ca sa facem rotatia la furaciune, trist, foarte trist.La un asa nivel, sa nu poti realiza o procedura de achizitie fara suspiciuni, este incalificabil, execrabil si denota o lipsa de profesionalism de netolerat.Banii sunt singura lor preocupare, de aia o sa mergem in jos repede si sigur.O sa murim de gat cu “suspiciunile rezonabile” si cu derbedeii din politica romaneasca.

  2. Dupa cum poate va amintiti, spuneam cu ceva tim in urma, ca n-as vrea sa fiu in locul inaltului ofiter de la Armatente care se ocupa de aceasta achizitie si am avut dreptate.
    Problema isi are rezolvarea urgenta printr-un decret, o hotarare a Parlamentului sau a CSAT, nu inainte ca un grup de specialisti militari (si civili), un grup de lucru sa hotarasca asupra carui tip de “corveta multifunctionala” sa-si dea avizul.

  3. Am ascultat opiniile tuturor,inclusiv a ta cea mai impartiala si la nivelul meu mediu dar foarte sensibil fata de pozitia noastra in Marea Neagra,zona anemica si lasata sub controlul deplin al lui putin pot sa inteleg ca constructia corvetelor e un trofeu pentru fiecare si vreau ca sa-l obtina un santier romanesc!Ma asteptam la piedici in justitie,fiecare vrea sa rupa o halca din carne cu asta se taraganeaza doar o cerinta imediata si absoluta nevoii noastre strategice!Ce vreau sa sa constientizeze e ca trebuie facute si cat mai repede!

  4. Nu asta este momentul dificil! Acesta este constituit de faptul ca sasul a semnat un decret ilegal de prelungire cu un an a mandatului şefului Statului Major. Gen. Ciucă este în mod ilegal şef al Statului Major, iar prin acceptarea numirii se face părtaş la acţiunea de uzurpare a calităţilor oficiale împreună cu asa numitul presedinte. Armata nu se mai află în stare de legalitate, ci funcţionează prin ocolirea legii. Orice decizie a actualului şef de Stat Major e ilegală, iar punerea în aplicare, înseamnă că legea este suspendată. Satul roman este o constructie care sta sa cada si nu numai ca nu va pasa, dar nici nu vreti sa vedeti, continuind sa credeti ca altele sint problemele, cind aceasta este cea mai grava. Este mai mult de spus, dar pt voi nu mai conteaza nimic, pt ca timpul trece si leafa merge. Nici nu intelegeti cele pe care le vedeti Inteligentii de la putere isi fac calcule?! O sa ridem mult, ca doar atit ne-a mai ramas!
    „Suveran este acela care decide asupra stării de excepţie”- Carl Schmitt, Politische Theologie, adica ceva care n-ati citit vreodata.

Leave a Reply