Cat de mult se simte campania electorala… Sunt abordate subiecte care timp de 4-5 ani zac intr-o adormire specifica politicii.

Tema sensibila si complexa a monarhiei este reincalzita.

De la sfarsitul anilor ’40, cand Romania a fost inscrisa prin frauda si amenintare militara pe un traseu comunist si republican, absolut nici un politician n-a avut curajul sa demareze o dezbatere nationala oficiala si o consultare populara.

Este foarte bine ca toti candidatii la presedintie sa se pronunte pe acest subiect.

Dar pot sa pun prinsoare cu voi ca dupa alegeri, toti vor uita subit ideile exprimate. Le vom regasi din nou dupa 5 ani.

 

67 COMMENTS

 1. Stiind ca romanii se tem sa dea toata puterea unui singur partid Ponta arunca pe piata diversiunea cu referendumul privind forma de guvernamant tocmai acum in campanie . Asta este doar o noua diversiune prin care PSD ne minte ca nu ar dori 100% puterea in Romania pentru a ne pacali cand defapt se vede clar ca PSD doreste TOATA puterea = Presedentie+Parlament+Guvern

  • Nu e o diversiune, pentru ca diversiunea este menita a deturna atentia de la alt subiect. Este doar o incercare a PSD si Ponta, care daca bideurile ar vota ar fi in stare sa declare prioritate nationala bideul, de a mai castiga niste voturi.

   Trist este ca jurnalistii cu experienta lanseaza acest subiect ca si cum ar putea fi veridic, sa vedem ce zic cititorii.

   • Oricum, monarhia nu are priza la noi…..Ne-a fost adusa de afara….nu este ceva ce a rodit din acest popor.Poate un “domnitor”…..

  • Orice discutie despre monahie in campania electorala este pura demagogie. Au fost toate combinatiile posibile la guvernare PDL-PNL 2005-2007, PNL-PSD 2007-2008, PDL-PSD 2008-2009 … ce i-a oprit sa supuna aceasta problema unui referendum?
   PS. Daca iese presedinte, Ponta promite un referendum referitor la forma de guvernamant … este premier din mai 2012, si Constitutia ii ofera aceleasi drepturi ca si presedintelui in initierea consultarilor populare. De ce nu a facut-o pana acum? Baliverne.

   Este mai usor sa prostesti oamenii decat sa ii faci sa realizeze ca au fost prostiti! Mark Twain quotes.

 2. Cum va schimba Victor Viorel Ponta forma de guvernamant din republica in monarhie?
  CONSTITUŢIA ROMÂNIEI
  TITLUL I
  Principii generale
  Statul român ARTICOLUL 1
  (2) Forma de guvernământ a statului român este republica.
  TITLUL VII
  Revizuirea Constituţiei
  ARTICOLUL 152
  (1) Dispoziţiile prezentei Constituţii privind caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, FORMA REPUBLICANA DE GUVERNAMANT, integritatea teritoriului, independenţa justiţiei, pluralismul politic şi limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii.

  • Ooops ! Ai mai multi neuroni decat profilul votantului tinta al acestei manipulari .
   Ponta poate realiza asta tot asa cum a realizat “dreptatea pana la capat” prin Kovesi la DNA sau “Jos Basescu” prin coabitare

  • Constitutia poate fi modificata de cel care a “aprobat-o”, adica poporul roman. Daca rezultatul uni referendum arata ca romanii doresc monarhie, imediat poate urma un alt referendum in ideea modificarii Constitutiei astfel incat sa fie posibila forma de guvernare precizata mai sus.
   Foarte simplu.

  • E simplu, Parlamentul se proclama Adunare Nationala Constituanta si face o noua constitutie in care proclama monarhia si apoi si supune la referendum!

 3. Nu-i nimic, daca vor uita de aceasta (falsa) tema. Altele sunt problemele actuale ale romanilor. Monarhia este o idee depasita de mult timp. E depasita in intreaga Europa, de fapt. Si mai mult decat atat, monarhia romaneasca (de imprumut, nu autentic autohtona) si-a vazut tot timpul de interesele ei si mai ales dupa acel moment pe care-l numiti “de fraudare si inselare”” (nu-i chiar asa!) si nu a miscat nici un deget timp de 50 de ani cat a durat comunismul pe meleagurile noastre. A venit in tara dupa 1989 cand a crezut ca e rost sa culeaga roadele si sa se instaleze la putere. Sa ne lase…!

  • corect nu este loc ptr monarhie aveti perfecta dreptate au venit dupa 50 de ani sa revendice ce nu mai era al lor

 4. Ar fi util un astfel de referendum national. S-ar mai limpezi cat de cat apele. Fiecare este liber sa aiba propria opinie. Trebuie sa admitem ca chiar sustinatorii monarhiei sunt mai mult decat sceptici. La fel de adevarat este ca Romania nu este pregatita nici macar pentru o republica semiprezidentiala. Mai utila si realista ar fi o republica parlamentara, dar cu un parlament ales pe alte criterii, nu ca cel de acum unde s-au strecurat toti amatorii, smecherii si borfasii, cu sau fara gulere albe.
  Comportamentul abject al lui Basescu a fost si este graitor. La noi democratia trebuia oferita cu lingurita. Nu stim sa o apreciem si sa o pretuim. Este inteleasa ca ,,asa vreau eu”, cu batai de pumn in piept, fara argumente, iar respectarea legii este facultativa.

 5. Un rege nu ar ceda resursele tarii ca Ponta si Basescu sclavii ambasadei SUA, a Gittensteinilor si Gordonilor , nu ar fi sluga Chevron si RMGC ca Basescu si Ponta .
  Regele Mihai a dovedit mai multa intuitie politica , eleganta , patriotism decat Ion Iliescu , Basescu , Ponta – sclavii puterii iubitori de servicii secrete politizate .
  Un rege nu ar mai avea motive sa politizeze justitia si sa faca politie politica dar nici nu ar da la Servicii mai multi bani decat Un rege este mai ieftin decat armatele de securisti propagandisti ale unui presedinte .

  • unii care nu au rege spun ca de aceea este rau,altii care au rege nu mai vor rege, spunand ca din cauza de rege este rau.si astfel adevaratele cauze ale raului sunt acoperite de false probleme.atat republica cat si monarhia au avantaje si dezavantaje in aceeasi proportie.

  • esti doar un amarat de pupincurist-basist. tema asta iti depaseste resursele singurului neuron pe care il ai.

 6. de ce mai vrea ponta presedinte ,daca se gandeste sa lanseze ideea monarhiei? de ce lanseaza ideea lui maior prim -ministru?un melanj grotesc care ascunde doar incompetenta si lipsa unui program politic …de ce doamna firea apare cu un comentariu penibil despre a avea sau a nu avea copii desi totul s-a intors impotriva psd?

 7. PAI DACA REZOLVA PROMISIUNILE DIN CAMPANIE, PENTRU URMATOARELE ALEGERI, ORICARE AR FI ELE, NU MAI CU CE PROSTI LUMEA.ACEEASI OAMENI, ACELEASI PROMISIUNI, ACEEASI DEZAMAGIRE.INTREBAREA ESTE, DE CE MAI PRIMESC VOTURI OAMENI CARE AU DEMONSTRAT CA NU-I INTERESEAZA DECAT BINELE PROPRIU SI AL FAMILIILOR LOR? RASPUNSURILE SUNT FOARTE MULTE. ASA VA FI IN VECII VECILOR, ATATA TIMP CAT NU SE TREZESTE LUMEA LA REALITATE. AMIN.

 8. Fara doar si poate subiectul monarhiei din Romania este unul cat se poate de actual. Din pacate personajele monarhice actuale nu prea intra in discutie, in afara de de personajul de foarte mare anvergura si greutate MS Regele Mihai, care trebuia “exploatat” de la venirea MS in Romania.
  Personal nu cred in revenirea la monarhie a Romaniei, asta nu inseamna acordarea unei atentii deosebite Casei Regale a Romaniei, prin asta insemnand recunoasterea istorica si respect acesteia.
  Este o marsavie din partea candidatilor la presedintia Romaniei folosirea subiectului monarhie in campania electorala. Din pacate pana acum n-am putut consulta vreun program pentru tara pe termen mediu si lung pentru tara, din partea prezidentiabililor.
  Este un nonsens din partea acestora sa se pronunte in acest subiect care-l constituie monarhia, atunci cu totii n-ar trebui sa mai candideze.

 9. SUNT SI ACUM DESTUI CARE INJURA PARTIDELE ISTORICE, CARE CONSIDERA MONARHIA CEVA RAU, CARE NU ACCEPTA DECAT PARTIDUL LOR, INDIFERENT CAT RAU A FACUT TARII, INDIFERENT CAT DE CORUPTI SUNT, INTOTDEAUNA DUSMANII POPORULUI, SUNT ALTII.Decizia CEDO precizează că faptele din luna iunie 1990, când sute de persoane au fost bătute de mineri pe străzile Capitalei, nu pot fi considerate prescrise, întrucât “toate dovezile din acest caz indică existenţa elementelor constitutive ale unei crime împotriva umanităţii, comise de oficiali ai statului român, inclusiv membri ai Guvernului şi militari cu grade importante”.RETINETI, OFICIALI AI STATULUI ROMAN INCLUSIV MEMBRI AI GUVERNULUI.CATI ANI AU TRECUT DE ATUNCI? INTERESEAZA PE CINEVA

  • da si se vor extinde si in cazul maltratarii minerilor de catre autoritati in frunte cu dudu ionescu,chiar si in perioada guvernarii cdr-iste,basisto-peneliste si taraniste.DAR sutele de mii de someri intra in aceste cercetari?

 10. PROMISIUNILE DE ACUM 2 ANI, PENTRU CARE AU PRIMIT MULTE MILIOANE DE VOTURI,IN CE STADIU SUNT? ACUM VOR ALTE VOTURI ?BRAVO LOR CA AU PE CINE PROSTI. TREABA E CA LA PIATA, NU E PROST ALA CARE CERE, E PROST ALA CARE DA.

  • se iau in calcul numai promisiunile alea de prin 2004 sau 2008 cu pensia minima de 700 de euroi.pai ce, acum credeti ca s-a uitat? ati aruncat vrajeli,”ati tras-o” la guvernare, si acum vreti iar.ce ,vi s-a golit traista si va bantuie foamea?

 11. MAI LIPSESTE CA PONTA SA DECLARE CA LA TOATE ALEGERILE EL A VOTAT CU REGELE MIHAI. CICA N-A VOTAT IN VIATA LUI CU ILIESCU, BA CU ANTONESCU, CONSTANTINESCU, NICI MACAR CU GEOANA.CREDETI SI NU CERCETATI,ASTAZI ESTE VALABIL IN ROMANIA, MAI MULT CA ORICAND. CU CAT PROSTIILE SUNT MAI MARI CU ATAT SUNT CREZUTE MAI REPEDE.

 12. Domnule Tudor,

  http://radu-tudor.ro/monarhia-tema-de-campanie/

  Putini dintre romani stiu ca Romania este condusa in continuare de catre o monarhie, incepand cu 1989 prin diferiti proxi zisi presedinti sau premieri…..

  Singurul premier cu adevarat patriot, a fost trimis in “cantonament” pe la Rahova, Jilava si pe unde s-au mai gasit locuri libere cu bed & breakfast asigurat….Aici vorbim despre domnul Adrian Nastase.

  In afara abolirii monarhiei pe care MS Regele Mihai I a fost obligat s-o accepte datorita nemultumirii generale a romanilor, cateva zeci de ani mai tarziu ne intalnim practic cu aceeasi problema.

  Are oare nevoie Casa Regala Romana sa sfarseasca la fel ca Romanovii….??? Pentru ca acolo se va ajunge datorita mizeriei generalizate din tara si a jafului ridicat la nivelul guvernarii de stat.

  MS Regele Mihai I al Romaniei a gasit de cuviinta sa ne vanda din nou tara englezilor, lucru admis oficial prin depunerea blazonului regal roman in Capela Savoy a MS Regina Elisabeta II……..

  Practic Romania este jefuita stiintific de catre Imperiul Britanic de mai bine de 25 de ani.

  Pentru a pune cireasa pe coliva Romaniei, acelasi Imperiu Britanic a dorit sa reediteze Declaratia Balfour din 1917, declaratie prin care Imperiul Britanic oferea practic Palestina sionistilor evrei pentru a fonda statul Israel……

  Daca Federatia Rusa si China nu ne sareau in ajutor o sfarseam la fel ca palestinienii……

  Imi place cum vorbiti de multe ori, dar la un moment dat lucrurile trebuiesc spuse asa cum sunt…….pentru ca altfel incetam sa existam ca tara si ca popor.

  Revenind la …monarhie…..
  De ce oare romanii ar avea nevoie de asa ceva dupa ce au fost inselati de atatea ori de catre acest vestigiu deloc de respectat al istoriei omului pe acest pamant, numit…monarhie…..

  Corectati-ma va rog daca gresesc.


  Marian Nicolae

  • @”Pentru a pune cireasa pe coliva Romaniei, acelasi Imperiu Britanic a dorit sa reediteze Declaratia Balfour din 1917, declaratie prin care Imperiul Britanic oferea practic Palestina sionistilor evrei pentru a fonda statul Israel…..
   Daca Federatia Rusa si China nu ne sareau in ajutor o sfarseam la fel ca palestinienii……”

   Si acum ce crezi ca se intampla? Conflictul artificial creat in Ucraina, a avut tocmai acest scop. Ma intreb, in toata aceasta perioada in care ni s-a aratat “babaul” de la granita care ne va ataca, cand cu manie proletara au sarit romanii la gatul lui Putin, luand in brate Ucraina care dupa 1990 s-a dovedit mai dusman decat URSS(condusa de bolsevici evrei cu nume rusesti), ma intreb deci, ce au cedat romanii in schimbul asa zisei protectii?? Pentru ca, isteria generata in Romania cu complicitatea Ucrainei, si dirijata de Soros si Finanta mondiala, a avut acest scop. Si uite asa probabil, de frica rusului i-am rugat noi sa ia si RMGC, si Gazele de sist, si Portul Constanta, si probabil intreaga Transilvanie in schimbul Moldovei. Posibil? In nestiinta lor, romanii si nu numai, i-au considerat pe toti rusii drept bolsevici fara sa realizeze ca si ei ca si alte popoare din est, au fost victimele unor lideri tradatori care au imbratisat bolsevismul creat si aplicat de catre evrei, care iata ce credeau despre noi inca din vechi timpuri.
   “Romanii sunt un popor fara istorie, destinati sa piara in furtuna revolutiei mondiale. Ei sunt suporteri fanatici ai contrarevolutiei si vor ramane astfel pana la extirparea sau pierderea caracterului lor national, la fel cum propria lor existenta de gunoaie etnice iremediabile in general, reprezinta prin ea insasi un protest contra unei marete revolutii istorice. Disparitia lor de pe fata pamantului va fi un pas inainte”…extras din Opere complete, vol. VIII, Bucuresti, Editura Politica 1963, pag. 259/ Kissel Mordechai(K. Marx) si F.Engels. Vezi si ziarul “Neue Rheinische Zeitung” nr.194 din 13 ian, 1849
   Astfel, dupa 1944 s-a reusit falsificarea istoriei si culturii identitare, distrugerea a peste 5 miliarde de carti, ca sa numai ramana urme de gandire romaneasca(s-a pregatit terenul!). Ceea ce nu s-a reusit la 1800, s-a reusit dupa 1989. Nu le mai place Palstina si tocmai ce “au descoperit” ca se trag de pe plaiurile mioritice. Britanicii, si atunci si acum le sunt garantii reusitei planurilor lor.

  • pentru ca este specific noua si in concordanta cu psihicul colectiv al poporului roman! multe din cele spuse de tine fac parte din discursul antimonarhic al comunistilor si lor de ce crezi ca le era frica de monarhie?

 13. Nu Radu! Trebuie să se facă referendum pentru limitarea atribuţiilor unui preşedinte de consilui judeţean şi primar, vezi moşierul falcă, face ce vrea în Arad, urlă la poliţie, pe toţi îi denigrează!!! Cam aşa se va întîmpla în anii următori-comportamentul oricărui şef din judeţ!!!
  Organele judiciare, poliţia. nu trebuie să reacţioneze??? Au puterea în mînă şi-şi fac de cap toţi!!Acum e vorba de politică-psd, dar, comportamentul va fi molipsitor cu orice cetăţean!!!
  …Falcă…moşierul cu cea mai mare şi,,întinsă” demnitate, respect, onoare!!!…huooooooooo!!! mai mare rîsul şi plînsul, toată jena, milogii!!!

 14. PS. Un singur lucru ma framanta si am sa vi-l impartasesc:

  Dupa arestarea si/sau uciderea mea, oare cati dintre voi veti duce mai departe stafeta neatarnarii si a supravietuirii poporului acesta amarat romanesc……

  Pentru ca, asa cum numai unii dintre noi stim, deschiderea subiectului monarhiei pe site-ul dumneavoastra nu a venit din senin……..

 15. D-le Radu Tudor,

  Pe credit cu dobanda pot sa conduc si eu Romania, nu trebuie neaparat sa te numesti Basescu sau V. Ponta! Credit cu dobanda de la camatarii internationali de la Bruxelles, adica FMI! Se stie…

  De aceea, eu pentru actualele alegeri prezidentiale, spun simplu: Votati FMI! Ca sa fim condusi direct de camatarii internationali, fara intermediari.

  P.S.: Povesti de doi lei si cincisprezece bani cu politicieni si politici dambovitene foarte expirate, la acestea va dati seama ca nu mai punem botu’ de foarte multa vreme. Nu de alta dar am mai exersat, ne-am curentat demult pe frectiile astea si nu vrem sa riscam sa subcombam electrocutati. Daca prin toate posturile astea tv de propaganda, pro sau contra, nu are importanta, cineva crede ca ne mai prosteste, se inseala. Noi romanii om fi noi neam de tampiti care inteleg greu si uita foarte repede, dar nu suntem chiar atat de obositi. Sa traiti!

  FMI, vot pe viata! Oricum, FMI-ul castiga intotdeauna, toate alegerile, toata viata lor! Bafta. Natural system (prosteala cu Basescu, Ponta si toata trupa de comedianti – Benny Hill).

  Singurul scop pentru care sunt 14 candidati la functia de presedinte, este sa se disipe votul si sa nu castige cumva alegerile Victor Ponta, din primul tur. Nu ne-am prins, pentru ca va dati seama, este foarte, foarte complicat. Sanatate

 16. Monarhia este incompatibila cu atuala dvs. orientare politica dl Radu Tudor! Probleme.

  • monarhia constitutionala nu are si nu trebuie sa aiba nicio orientare politica.dupa mintea ta crezi ca monarhia ar trebui sa fie vre-o jmecherie de dreapta ceva.cand regii se apuca sa se amestece in politica dispar cu monarhie cu tot.

 17. Ha, ha, ha! Şi la jurămîntul ca martor în procese, tot cu mîna pe biblie juri, că deh, eşti român, credincios(aiurea, vrăjeală, e ritualul în care nu mai crede nimeni, dacă ar fi aşa, nu ar mai fi hoţi, excroci, mincinoşi, criminali, politicieni), şi Ponta,, a adresat, duminică, de la Bistriţa, “un mesaj de pace şi convieţuire” tuturor cultelor din România, spunând că “toţi cei care cred în Dumnezeu, respectă ţara şi legile” sunt “buni români” şi că “nu va exista niciodată nicio diferenţiere şi nicio discriminare”.!!!” … http://www.antena3.ro/politica/victor-ponta-toti-cei-care-cred-in-dumnezeu-respecta-tara-si-legile-269771.html… băiatu, lasă spusele, schimbă macazul, nu mai ţine!!! …de asta bisericile au ajuns bănci de împrumuturi pentru enoriaşi ??? cu banii bugetului ţării/donaţii ??? gata cu spusele, zicerile!!! …de vorbit, vorbiţi toţi, cu faptele pentru popor e mai greu sau neînfăptuibile de cele mai multe ori…
  Aţi adoptat reformele(în domeniul impozitelor şi taxelor, pentru strîngerea lor forţată de la poporul subnutrit, nu de la excrocii mari) doar care v-au interesat de la elveţieni, nimic concret pro educaţie, pro sănătate, pro creşterea copiilor, pro ţară, pro, pro popor!!!
  Aoleu !!! ce revoltat e tăricceanu cu gazele de şist şi rmg-ul, parcă e băgat în priză, vorbeşpte sacadat, ăsta ne forţează să facem ceea ce nu e bine pentru noi!!! Mama myyya !!! …nu meriţi votul nimănui…tăriceanu, prea multe rele ai făcut, se vede că vei continua, eşec !!!

  • completare: decît tăriceanu, mai bine meleşcanu care nu a avut nicio problemă cu politica în ultimii ani, cam aşa văd viitorul alegerilor…

   • Da??? E mai dubios decat toti la un loc. Mai sapa!
    Dupa cum arata tara si dupa ce urmaresti dezvaluirile facute de Carmen Avram la “In Premiera”, nu tragi decat o concluzie : toti politicienii sunt responsabili pentru jaful Romaniei si trebuie sa raspunda. Faptul ca indraznesc sa candideze, cu un tupeu fantastic de parca existenta lor in politica ultimilor 25 de ani ar fi dus tara pe culmile prosperitatii, ar trebui sa ne intrige mai mult ca oricand si sa-i alungam ca pe niste gunoaie.

    • Tariceanu cam incurca socotelile basistilor,socoteala cu spargerea usl-ului si cu formarea anti-pesedismului national nu iese cum doreau basescu,iohannis si stapanii lor.rusine mai Tariceanule.

    • @Noel,cred că ai dreptate, mă gîndesc la ,,,,complicitatea cu vînzarea terenurilor şi pădurilor, la distrugerea intreprinderilor în care s-a muncit cu spor peste 50 de ani de zile”” au stat ascunşi şi acum, ies în faţă,,curaţi” ca lacrima…da, ai dreptate, scuze! dacă-i luăm, niciunul nu trebuie votat, mai toţi au coadă, mai toţi au contribuit la distrugerea a tot ce ne înconjoară, la vedere sau nu!!!
     şi cu monarhia, după ce au vîndut, le-au dat toate drepturile, oricine ţi-ar dori monarhie, numai eu: NU !

 18. BOR l-a rugat pe Ion Iliescu să nu meargă săptămâna asta la Iași, ca să nu deturneze coada de la moaștele Sfintei Parascheva.

  Liviu Dragnea a fost la Iași ca să-i mulțumească Sfintei Parascheva pentru votul de la referendum.

  Credincioșii au cerut să se difuzeze Dansul pinguinului în boxele Catedralei mitropolitane din Iași, ca să avanseze coada mai repede.

  Din cauza botoxului, EBA a pupat nu doar moaștele Sfintei Parascheva, ci și juma din coada la acestea.

  Patriarhul Daniel: „Ne gândim ca, la anul, pentru a ne maximiza profitul, să-l aducem la Iași pe Michael Jackson!“.

  Dan Șova pretinde că el a terminat lucrările la moaștele Sfintei Parascheva.

  episcopia zalau rares craciunas 1Bianca Drăgușanu, invidioasă pe fibra moaștelor: „Cum se menține, frate?“

  Cei ce n-au ajuns la Iași nu trebuie să dispere. În cel mai scurt timp, țara va fi invadată de moaște tradiționale din zona Sibiului.

  Pelerinii beți din Vaslui, care au venit la Sfânta pentru vindecarea de impotență, sunt rugați să pună doar mâna pe raclă.

  Dintre cei aflaţi an de an la coadă la moaşte, minerii RMGC sunt singurii care nu vor decât să muncească.

  Dilemă mare pentru măicuţele aflate în pelerinaj: oare Oana Roman stă la coadă la moaşte pentru o naştere uşoară sau pentru sarmale?

  Văzând ce succes are acțiunea de la Iași, Radu Mazăre a decis că și constănțenii merită ceva similar: la paradele de la anul se va costuma în moaște.
  …..romanii si moastele
  ––

 19. UNPR anunta ca luni va incheia un protocol de colaborare cu Partidul Alianta Democrata a Romilor (PADR), condus de Dorin Cioaba, privind sustinerea candidaturii lui VictorPonta in campania electorala pentru Presedintie, transmite Mediafax.
  Sa va traiasca mancavas!

 20. Si pe cine ne aduc prezidentiabilii, pe prințul Charles?
  Este insultator si pentru mintea unui copil de 5 ani. Prezidenţiabilul care se va trezi vorbid despre monarhie pentru prima data in viata lui acum in campanie, trebuie sa fie cel putin tembel.

 21. Victor Ponta a fost fost umilit de cine nu se aștepta! Premierul l-a felicitat pe pictorul Ștefan Râmniceanu cu ocazia organizării primei expozitii in Romania dupa doua decenii de activitate in afara granitelor a acestuia, însă nu a anticipat ce urma să se întâmple.

  Pictorul i-a lăsat un comentariu la urarea sa în care a scris: ”Mulțumesc! Dar, dacă iese Ponta președinte, o să plec iar din țară!”, a fost mesajul lui Râmniceanu.

 22. Stiati?
  România e prima tară din lume care va folosi în agricultură un compus chimic pe bază de initium, un ingredient activ din noua clasă a substantelor chimice impuse de”Codex Alimentarius”. Produsele vor fi furnizate de compania germană BASF si vor fi folosite pt. culturile de struguri, cartofi, rosii, castraveti si ceapa. Pt. publicul larg se spune că “beneficiile pe care le-ar aduce această substantă sunt legate în primul rând de combaterea dăunătorilor, dar, totodată ea micsorează si durata în care se obtine recolta.” Pe pachetele de pâine Titan scrie deja că pâinea e fabricată conform Codex Alimentarius. România experimenteaza pe populatie produsul CANCERIGEN INITIUM. Experimentul “Codex Alimentarius” a început cu România. De la 31 dec. 2009, Guvernul Boc a fost obligat de… UE să înceapă implementarea “Codexului”. Prima dată în lume a fost autorizat într-un timp record fungicidul Initium care în România va fi vândut sub numele Enervin T pt. chipurile protectia viilor, SOLARIS pentru rosii, ZAMBRO pt. cartofi.
  http://www.pressreleasepoint.com/first-approval-worldwide-fungicides-initium%C2%AE-wine-and-vegetables
  Neoficial, conform cercetătorilor care combat “Codex Alimentarius”, folosirea produselor cu initium sporeste cu până la 65% rata riscului de cancer de colon, substantă care intră rapid în combinatii chimice, devenind reziduală în organism. 1 mg de initium intrat în organism o singură dată se elimină în aproape 1 an. Or,dacă acest produs e folosit zilnic, practic el nu mai e eliminat din organism. Apoi, asa cum INITIUM ajută la cresterea rapidă a celulelor leguminoase, la fel de repede va conduce la mărirea tumorilor maligne.
  IATA DE CE TREBUIA DESFIINTAT ICA SI CEL MAI ONEST SI IUBITOR DE ROMANI, CERCETATOR NUTRITIONIST BAGAT LA PUSCARIE SI REDUS LA TACERE. CINE LE STA IN CALE INTRUN FEL SAU ALTUL, TREBUIE SA DISPARA! Clar, nu?

 23. Monarhia nu ar aduce nimic in plus fata de ce este acum, pentru Romania si cand o sa vina la putere un rege ca Basescu, sa vedeti pa dracu’ unde shade. Cine crede ca Monarhia este o contrapondere la actuala politica a celor care se afla la putere de 25 de ani, ori vrea un tatuc comunist la conducere, ori unul nazist, ori habar n-are ce e aia Monarhie in secolul 21.

 24. DA, MOnarhie!!!! este mult mai buna fata de ce avem acum, un circ republicani cu presedinti de doi lei…

 25. Foarte corect, insa acum, spre deosebire de anii anteriori, (numai daca ar fi sa ne uitam la ultimele alegeri prezidentiale, cu 5 ani in urma, subiectul monarhiei era absolut inexistent, n-a pus nimeni problema nici unei dezbateri, nici unui referendum), subiectul nu mai poate fi evitat sau ingropat, ignorat pur si simplu, ca pana acum. Sondajele sunt de asa maniera incat sa-i faca pe politicieni sa regandeasca lucrurile, procentul monarhist a crescut foarte mult in ultimii 3 ani, de cand cu discursul Regelui, emisiunea “Ora Regelui”, diferite articole despre subiectul asta pe tot felul de site-uri si chiar in emisiuni tv.
  E un mare pas inainte.

 26. Daca cei care ii platesc pe postacii liberalo-pedelisti au crezut ca isi fac un bine scriind mesaje tembele si anti Ponta nu au reusit decat sa ramana singurii postaci pe acest blog.

  • Asa este.

   Niste tehnocrati buni cunoscatori a-i meseriei lor pot scoate Romania din mormant.

   PS. Ar ajuta daca ar fi si patrioti….daca nu, chiar nu mai avem nevoie de alti tehnocrati de genul domnului Theodor Stolojan, un tehnocrat “valoros”…care a confiscat valuta romanilor din banci prin anii 90, pentru ca acestia sa nu poata cumpara NIMIC din activele propriei lor tari…

   Asa tehnocrati….mai bine lipsa….

 27. dupa alegeri se va uita..cate legi srambe au zis ca schimba dupa parlamentare si cate au schimbat?ba mai rau e..au dat doar legi sa futa romanul

 28. Sincer? Nu văd de ce trebuie să ne reîntoarcem la monarhie! Sunt mult mai mulți care doresc să ne reîntoarcem la vremurile dinainte de 1989! Aia înseamnă că trebuie să facem referendum după ce curent de opinie apare într-un moment sau altul? N-avem pe ce da milioanele de euro cât costă un referendum? Plătesc monarhiștii costurile? În 100 de ani, monarhia, pe glob, a scăzut de la 100% la sub 40% „and counting”. Canada, India, Australia vor să fie republici. Scoția a trecut la un pas de a deveni republică. Monarhii sunt mai mult decorativi, puterea fiind la guverne. Eu nu fac parte din cei care își umplu casa cu bibelouri, așa că nici rolul monarhiei nu-l văd! Am găsit la tot soiul de oameni tot felul de argumente pro. Nu m-a convins niciunul! Și mai e o chestie (scriam încă de astă-vară de varianta Charles rege, dacă nu al României, măcar al Ardealului, unde și-a cumpărat peste 10 proprietăți!) – dacă tot e să importăm un conducător, nu mai bine importăm un președinte care s-a dovedit a fi benefic pentru țara lui? Poate luăm unul de la americani, de la francezi… Cum NIMENI nu-i perfect, nici măcar un rege nu e, și, dacă tot e să fie un imperfect în fruntea țării, măcar să fie un președinte, are mult mai multe avantaje…

 29. Da,este doar o retorica de campanie.Sunt absolut sigura ca asa va raspunde cand va fi intrebat dupa alegeri.

 30. Ardelenismul este o ideologie regionalistă ce susține autonomia sau independența Transilvaniei, autonomia ca prim pas spre desprinderea de România. Mirajul unui Ardeal mai prosper i-a păcălit pe mulți români ardeleni, care au ajuns să creadă că regionalismul este calea spre prosperitate. Însă nu mai este de mult o noutate faptul că în spatele acestei ideologii anti-românești stau extremiștii unguri. Ardelenismul e promovat prin intermediul televiziunii Transilvania Live și alte canale media deținute de afaceristul Arpad Paszkany. Aceste idei separatiste sunt susținute și de unii români cu mentalitate de iobag, precum Sabin Gherman (care dorește înființarea Partidului Ardelenilor) sau Liviu Alexa, ambii slugi ale milionarului mai sus menționat.

  Cu toate că, mă gandeam la acest lucru de ceva timp – mai exact de când am observat cu câtă patimă Prințul Charles face publicitate Transilvaniei, doar Transilvaniei.
  Am sa extrag cateva citate:

  Primarul din Sfantu Gheorghe Antal Arpad, liderul local al UDMR, afirma: “Eu cred ca Printul Charles este un ambasador al Tinutului Secuiesc, cel putin din punctul de vedere al promovarii turismului. Un ambasador al Transilvaniei si al Tinutului Secuiesc si speram ca, peste nu foarte mult timp, va deveni un ambasador si din punctul de vedere al intereselor comunitatii secuiesti”.

  “Speram ca, peste nu foarte mult timp, va deveni un ambasador si din punctul de vedere al intereselor comunitatii secuiesti pentru ca, venind foarte des in zona noastra si intalnind foarte multi localnici, va intelege ceea ce foarte putini inteleg inca in Europa si foarte, foarte putini in Bucuresti – ca aceasta zona merita sprijinita si merita sa aiba un statut special, un statut de autonomie”.

  Printul Charles are doua proprietati in satul covasnean Valea Zalanului, una dintre acestea fiind o casa veche de peste o suta de ani, care a fost complet renovata. De altfel, Printul Charles detine mai multe proprietati in Romania, printre care si o casa in satul Viscri.

  In ultimii ani, mostenitorul coroanei britanice a facut mai multe vizite private in judetul Covasna, unde a fost oaspetele grofului Kalnoky Tibor, la conacul din Miclosoara, construit in secolul al XVI-lea in stil renascentist si renovat de catre descendentii familiei Kalnoky. De asemenea, printul Charles s-a aflat in vizite private si in judetele Mures si Harghita.

  Printul Charles spunea ca si-ar dori sa intalneasca si la britanici “sentimentul apartenentei, al identitatii,” pe care l-a remarcat la locuitorii din Transilvania. (atentie! nu face referire la toti locuitorii din Romania, nici macar nu foloseste acest cuvant: Romania, ci doar TRANSILVANIA).

  Așadar, având în vedere faptul că, atât Prințul Charles, cât și Regele Mihai, fac parte din dinastia regală a Europei (nobilimea neagra= cele mai bogate familii cu sange “nobil”), iată ce știm până acum despre legatura lor cu cei care vor sa dezbine Romania:

  1. Regele Mihai a semnat Declaratia de la Budapesta, prin care era de acord cu cedarea Transilvaniei ungurilor în schimbul “tronului” unei Românii fără Transilvania !!!

  2. Prințul Charles, promovează o Transilvanie (independentă) și potrivit unor zvonuri el urmarește să fie “înscăunat” peste o Transilvanie autonomă.

  Concluzie
  Această situație nu ne-ar mira, având în vedere faptul că ambii provin din nobilimea neagra și au practic acelasi sange și mai ales- sprijin (Vatican) comun- cei doi doresc o împartire “frațească”, unul dorește tronul unei Românii fără Transilvania, pe când celălalt dorește tronul unei Transilvanii independente, dezlipită de România- PROBABIL ÎN ASTA CONSTĂ AGENDA REGALĂ SECRETĂ VIZAVI DE ROMÂNIA !!!

  Pentru cei care o ‘ard cu monarhia, poftim o explicaţie : În 1933, România era condusă de Carol al II-lea. De la sosirea la conducerea României a dinastiei de Hohenzollern din care face parte regele Mihai şi degeneraţii din familia lui, s-au folosit de multe ori forţele de represiune împotriva românilor. Din păcate, din 1864, de la lovitura de Stat dată de masonerie, şi până astăzi, România e o ţară aflată sub ocupaţie străină, iar instituţiile statului sunt folosite pentru a reprima rezistenţa românilor. ATENŢIE : Dinastia Hohenzollern, face parte din Nobilimea Neagră.

  În 1989 s-a pus la punct un plan „B”, ai carui protagonisti au fost semnatarii „Proclamatiei de la Budapesta” din 16 iunie 1989. Avand in vedere ca aceasta „proclamatie” a fost semnata si de „Casa Regala”. http://oasteadigitala.wordpress.com/2012/05/07/doctrina-soc-ordinul-francmasonilor-si-conexiunile-iezuitilor-illuminati/

 31. With all do respect, you do not deserve to become King of Romania,

  Not after ripping of Romania of all its riches during all these 25 bloody years ever since you are directing Romania to its own doom…..

  You wanted to tear apart Transilvania from Romania……

  You wanted a second Balfour Declaration here in Romania…..

  That shows “your love” for the Romanian people.

  Thank you, but NO thanks…….

  You DO have a huge kingdom already, I am sure you do not need our poverty and lack of education only to embarasse you in the front of other kings…..

  We Romanians are poor and thanks to people like yourself we will die poor…therefore why do you need our misery……????
  —————————————————————————
  Ardelenismul este o ideologie regionalistă ce susține autonomia sau independența Transilvaniei, autonomia ca prim pas spre desprinderea de România.

  https://www.facebook.com/356579791140499/photos/a.386775548120923.1073741835.356579791140499/541890042609472/?type=1&fref=nf

  Mirajul unui Ardeal mai prosper i-a păcălit pe mulți români ardeleni, care au ajuns să creadă că regionalismul este calea spre prosperitate. Însă nu mai este de mult o noutate faptul că în spatele acestei ideologii anti-românești stau extremiștii unguri. Ardelenismul e promovat prin intermediul televiziunii Transilvania Live și alte canale media deținute de afaceristul Arpad Paszkany. Aceste idei separatiste sunt susținute și de unii români cu mentalitate de iobag, precum Sabin Gherman (care dorește înființarea Partidului Ardelenilor) sau Liviu Alexa, ambii slugi ale milionarului mai sus menționat.

  Cu toate că, mă gandeam la acest lucru de ceva timp – mai exact de când am observat cu câtă patimă Prințul Charles face publicitate Transilvaniei, doar Transilvaniei.
  Am sa extrag cateva citate:

  Primarul din Sfantu Gheorghe Antal Arpad, liderul local al UDMR, afirma: “Eu cred ca Printul Charles este un ambasador al Tinutului Secuiesc, cel putin din punctul de vedere al promovarii turismului. Un ambasador al Transilvaniei si al Tinutului Secuiesc si speram ca, peste nu foarte mult timp, va deveni un ambasador si din punctul de vedere al intereselor comunitatii secuiesti”.

  “Speram ca, peste nu foarte mult timp, va deveni un ambasador si din punctul de vedere al intereselor comunitatii secuiesti pentru ca, venind foarte des in zona noastra si intalnind foarte multi localnici, va intelege ceea ce foarte putini inteleg inca in Europa si foarte, foarte putini in Bucuresti – ca aceasta zona merita sprijinita si merita sa aiba un statut special, un statut de autonomie”.

  Printul Charles are doua proprietati in satul covasnean Valea Zalanului, una dintre acestea fiind o casa veche de peste o suta de ani, care a fost complet renovata. De altfel, Printul Charles detine mai multe proprietati in Romania, printre care si o casa in satul Viscri.

  In ultimii ani, mostenitorul coroanei britanice a facut mai multe vizite private in judetul Covasna, unde a fost oaspetele grofului Kalnoky Tibor, la conacul din Miclosoara, construit in secolul al XVI-lea in stil renascentist si renovat de catre descendentii familiei Kalnoky. De asemenea, printul Charles s-a aflat in vizite private si in judetele Mures si Harghita.

  Printul Charles spunea ca si-ar dori sa intalneasca si la britanici “sentimentul apartenentei, al identitatii,” pe care l-a remarcat la locuitorii din Transilvania. (atentie! nu face referire la toti locuitorii din Romania, nici macar nu foloseste acest cuvant: Romania, ci doar TRANSILVANIA).

  Așadar, având în vedere faptul că, atât Prințul Charles, cât și Regele Mihai, fac parte din dinastia regală a Europei (nobilimea neagra= cele mai bogate familii cu sange “nobil”), iată ce știm până acum despre legatura lor cu cei care vor sa dezbine Romania:

  1. Regele Mihai a semnat Declaratia de la Budapesta, prin care era de acord cu cedarea Transilvaniei ungurilor în schimbul “tronului” unei Românii fără Transilvania !!!

  2. Prințul Charles, promovează o Transilvanie (independentă) și potrivit unor zvonuri el urmarește să fie “înscăunat” peste o Transilvanie autonomă.

  Concluzie
  Această situație nu ne-ar mira, având în vedere faptul că ambii provin din nobilimea neagra și au practic acelasi sange și mai ales- sprijin (Vatican) comun- cei doi doresc o împartire “frațească”, unul dorește tronul unei Românii fără Transilvania, pe când celălalt dorește tronul unei Transilvanii independente, dezlipită de România- PROBABIL ÎN ASTA CONSTĂ AGENDA REGALĂ SECRETĂ VIZAVI DE ROMÂNIA !!!

  Pentru cei care o ‘ard cu monarhia, poftim o explicaţie : În 1933, România era condusă de Carol al II-lea. De la sosirea la conducerea României a dinastiei de Hohenzollern din care face parte regele Mihai şi degeneraţii din familia lui, s-au folosit de multe ori forţele de represiune împotriva românilor. Din păcate, din 1864, de la lovitura de Stat dată de masonerie, şi până astăzi, România e o ţară aflată sub ocupaţie străină, iar instituţiile statului sunt folosite pentru a reprima rezistenţa românilor. ATENŢIE : Dinastia Hohenzollern, face parte din Nobilimea Neagră.

  În 1989 s-a pus la punct un plan „B”, ai carui protagonisti au fost semnatarii „Proclamatiei de la Budapesta” din 16 iunie 1989. Avand in vedere ca aceasta „proclamatie” a fost semnata si de „Casa Regala”. http://oasteadigitala.wordpress.com/2012/05/07/doctrina-soc-ordinul-francmasonilor-si-conexiunile-iezuitilor-illuminati/
  Anti – Uniunea Europeană
  Ardelenismul este o ideologie regionalistă ce susține autonomia sau independența Transilvaniei, autonomia ca prim pas spre desprinderea de România. Mirajul unui Ardeal mai prosper i-a păcălit pe mulți români ardeleni, care au ajuns să creadă că regionalismul este calea spre prosperitate. Însă nu mai este de mult o noutate faptul că în spatele acestei ideologii anti-românești stau extremiștii unguri. Ardelenismul e promovat prin intermediul televiziunii Transilvania Live și alte canale media deținute de afaceristul Arpad Paszkany. Aceste idei separatiste sunt susținute și de unii români cu mentalitate de iobag, precum Sabin Gherman (care dorește înființarea Partidului Ardelenilor) sau Liviu Alexa, ambii slugi ale milionarului mai sus menționat.

  Cu toate că, mă gandeam la acest lucru de ceva timp – mai exact de când am observat cu câtă patimă Prințul Charles face publicitate Transilvaniei, doar Transilvaniei.
  Am sa extrag cateva citate:

  Primarul din Sfantu Gheorghe Antal Arpad, liderul local al UDMR, afirma: “Eu cred ca Printul Charles este un ambasador al Tinutului Secuiesc, cel putin din punctul de vedere al promovarii turismului. Un ambasador al Transilvaniei si al Tinutului Secuiesc si speram ca, peste nu foarte mult timp, va deveni un ambasador si din punctul de vedere al intereselor comunitatii secuiesti”.

  “Speram ca, peste nu foarte mult timp, va deveni un ambasador si din punctul de vedere al intereselor comunitatii secuiesti pentru ca, venind foarte des in zona noastra si intalnind foarte multi localnici, va intelege ceea ce foarte putini inteleg inca in Europa si foarte, foarte putini in Bucuresti – ca aceasta zona merita sprijinita si merita sa aiba un statut special, un statut de autonomie”.

  Printul Charles are doua proprietati in satul covasnean Valea Zalanului, una dintre acestea fiind o casa veche de peste o suta de ani, care a fost complet renovata. De altfel, Printul Charles detine mai multe proprietati in Romania, printre care si o casa in satul Viscri.

  In ultimii ani, mostenitorul coroanei britanice a facut mai multe vizite private in judetul Covasna, unde a fost oaspetele grofului Kalnoky Tibor, la conacul din Miclosoara, construit in secolul al XVI-lea in stil renascentist si renovat de catre descendentii familiei Kalnoky. De asemenea, printul Charles s-a aflat in vizite private si in judetele Mures si Harghita.

  Printul Charles spunea ca si-ar dori sa intalneasca si la britanici “sentimentul apartenentei, al identitatii,” pe care l-a remarcat la locuitorii din Transilvania. (atentie! nu face referire la toti locuitorii din Romania, nici macar nu foloseste acest cuvant: Romania, ci doar TRANSILVANIA).

  Așadar, având în vedere faptul că, atât Prințul Charles, cât și Regele Mihai, fac parte din dinastia regală a Europei (nobilimea neagra= cele mai bogate familii cu sange “nobil”), iată ce știm până acum despre legatura lor cu cei care vor sa dezbine Romania:

  1. Regele Mihai a semnat Declaratia de la Budapesta, prin care era de acord cu cedarea Transilvaniei ungurilor în schimbul “tronului” unei Românii fără Transilvania !!!

  2. Prințul Charles, promovează o Transilvanie (independentă) și potrivit unor zvonuri el urmarește să fie “înscăunat” peste o Transilvanie autonomă.

  Concluzie
  Această situație nu ne-ar mira, având în vedere faptul că ambii provin din nobilimea neagra și au practic acelasi sange și mai ales- sprijin (Vatican) comun- cei doi doresc o împartire “frațească”, unul dorește tronul unei Românii fără Transilvania, pe când celălalt dorește tronul unei Transilvanii independente, dezlipită de România- PROBABIL ÎN ASTA CONSTĂ AGENDA REGALĂ SECRETĂ VIZAVI DE ROMÂNIA !!!

  Pentru cei care o ‘ard cu monarhia, poftim o explicaţie : În 1933, România era condusă de Carol al II-lea. De la sosirea la conducerea României a dinastiei de Hohenzollern din care face parte regele Mihai şi degeneraţii din familia lui, s-au folosit de multe ori forţele de represiune împotriva românilor. Din păcate, din 1864, de la lovitura de Stat dată de masonerie, şi până astăzi, România e o ţară aflată sub ocupaţie străină, iar instituţiile statului sunt folosite pentru a reprima rezistenţa românilor. ATENŢIE : Dinastia Hohenzollern, face parte din Nobilimea Neagră.

  În 1989 s-a pus la punct un plan „B”, ai carui protagonisti au fost semnatarii „Proclamatiei de la Budapesta” din 16 iunie 1989. Avand in vedere ca aceasta „proclamatie” a fost semnata si de „Casa Regala”.

  http://oasteadigitala.wordpress.com/2012/05/07/doctrina-soc-ordinul-francmasonilor-si-conexiunile-iezuitilor-illuminati/

Leave a Reply