Candidatul independent la Președinția României, Călin Popescu Tăriceanu, este de părere că țara noastră nu a mai reușit să-și stabilească anumite priorități de dezvoltare, după aderarea la Uniunea Europeană, el apreciind că după anul 2007 motoarele de dezvoltare economică ‘s-au stins’.

Tăriceanu a declarat duminică seara, la emisiunea “Punctul de intalnire” – Antena 3, că a constatat ‘contraste majore’ între zonele pe care le-a vizitat în țară, apreciind că aceste decalaje s-ar putea accentua, în cazul în care autoritățile locale sunt mai puțin performante. “România nu mai este în stare, după 2007, după aderarea la Uniunea Europeană, să-și stabilească niște priorități. (…) Țara a început să cunoască contraste majore între diferitele județe, între diferitele regiuni, și lucrul acesta nu e de ieri, de azi, și el se poate accentua în cazul în care administrațiile locale sunt mai performante în unele locuri și mai puțin performante în altele. Aici ar merita să discutăm serios, la un moment dat, de proiectul de regionalizare, care ar avea tocmai acest scop de a asigura o dezvoltare echilibrată a întregii țări”, a spus Tăriceanu.

Potrivit acestuia, România ‘a stins’ motoarele de dezvoltare economică după anul 2007. “Important este să ne dăm o direcție, să ne dăm un obiectiv. Noi nu avem nici un obiectiv în momentul de față. După ce am aderat la Uniunea Europeană, motoarele s-au stins. Mergem din inerție”, a afirmat candidatul la prezidențiale.

În opinia acestuia, pentru ca România să se dezvolte ar trebui să se realizeze o reformă instituțională și a administrației, în sensul modernizării acestora, dar și o revizuire a Constituției. asemenea, reforma administrativă și regionalizarea ar putea reprezenta, potrivit lui Tăriceanu, un posibil motor de dezvoltare a țării, cu condiția să nu fie creat un ‘nou etaj birocratic’.

Călin Popescu Tăriceanu a menționat importanța educației, învățământului, cercetării și inovării, apreciind că acestea pun în valoare ‘cea mai importantă resursă pe care o avem: resursa umană’. “Nu am să încetez să le spun românilor că o țară nu este bogată prin aurul pe care îl are, prin petrolul pe care îl are, prin gazele naturale, pentru că ele sunt epuizabile (…). Singura resursă inepuizabilă este resursa umană. Dar nu orice fel de oameni, ci oamenii educați, oamenii instruiți, capabili să facă față provocărilor secolului XXI, tehnologiilor moderne. Trebuie să gândim acest lucru într-un context economic mai larg, să abandonăm conceptul specific economiei dinainte de 1990 — economie multilateral dezvoltată, și trebuie să găsim domeniile pe care România poate să fie performantă, competitivă. Nu putem să fim în toate”, a spus Tăriceanu, menționând că trebuie alese câteva domenii de excelență.

42 COMMENTS

 1. ” motoarele de dezvoltare economică ‘s-au stins’” Adica s-a spart bula imobiliara.
  Singurul merit al eternului mire e faptul ca s-a nimerit sa fie prim-ministru intr-o perioada de crestere economica, bazata pe umflarea artificiala a preturilor imobiliarelor.
  Acum e un fel de oprea “de dreapta” a lui ponta.

   • Are dreptate. Cand iti intra in tara, anual, zeci de miliarde de Euro destinate imprumutarii persoanelor fizice sau juridice, si incasezi cel putin 10-15% din aceste sume numai din TVA-ul din consumul generat de ele …
    Tariceanu a fost un premier slab. Cresterea economica s-a datorat EXCLUSIV consumului. Nu a stimulat deloc economia. Ba mai mult, a inregistrat cele mai mari deficite.

    PS. Te-ai mutat de pe Ziare.com ?

  • Nu a devenit inca un nou Oprea al lui Poanta ca nu a fost reevaluat de Basescu si nici nu l-a sprijinit pe Basescu in perioada de taierid e salarii si pensii. Abia dupa ce va fi reevaluat de Basescu si confirmat ca un excelent sef de mafii personale poate fi asemanat cu Oprea. Pana atunci e doar Bocul lui Poanta. Un catelus dispus sa faca orice ii comanda Poanta pentru o firimitura de tort.

   • dar la tortul lui basescu-udrea-iohannis este cam mare inghesuiala,asa ca omului, ne placandu-i aglomeratia…

   • Se putea să nu se exprime perfectul analist politic, cel cu anularea masivă a votului?

    Tu pune ștampila pe toate căsuțele din buletinul de vot încă de la primul tur că astfel sigur, sigur îi faci un rău lui Băsescu, băsist “sub acoperire” ce ești…

    Aaah, stai, ție îți plac “motoarele germane” alimentate cu “combustibil” de la băieții buni de la NIS Petrol, proprietate a Gazprom.

  • @GoWest: Ai perfecta dreptate. Putina lume intelege si cu atat mai putina lume stie, pentru ca romanilor nu le place nici sa se documenteze din materiale video (The Money Masters – 1996), nici sa citeasca (le-a baut vaca cerneala…).

   Tariceanu a fost prim-ministru intr-o perioada in care camatarii internationali de bani au saturat piata, marind masa monetara globala aflata in miscare, deschizand banci in toate locurile si acordand credite in toate partile “doar cu buletinul”. Scopul a fost sa ii faca pe toti sa se indatoreze, sa isi ia masini, case si sa isi deschida toti afaceri pe credit si in leasing. Dupa care, tot aceiasi artizani respectiv camatarii internationali de bani (bancherii, pe numele lor concret FMI), au tras banii de pe piata adica au redus masa monetara aflata in miscare, generand falimente in cascada la nivel individual si la nivel de state. Scopul acestei operatii e ca sa-i faca pe toti care-au ajuns in faliment sau care nu mai au cu ce sa isi achite datoriile pentru ca nu mai exista bani lichizi pe piata, sa isi vanda afacerile pe nimic sau sa se duca la ei sa imprumute “cu dobanda foarte avantajoasa”, ca sa isi poata achita in continuare datoriile. Dupa care vin tot ei, bancherii, trimitandu-si interpusi de-ai lor ca sa iti cumpere tie “pe doi bani” ceea ce ai tu de vanzare si nu iti mai poti plati ratele sau creditul la ele. Bla-bla-bla.

   P.S.: In tara numita Romania, noi discutam in continuare despre: Basescu, Ponta, Udrea, Tariceanu, Dan Diaconescu Dinrect etc. Suntem in plin ev mediu, comuna primitiva mai exact.

   A scrie ceva coerent sau argumentat pe-aici, eu zic ca se incadreaza la capitolul exagerari de toamna-iarna. Bafta.

  • Tariceanu minte. ROMANIA are prioritati, dar nu se nimereste sa fie aceleasi cu cele ale politicului!
   Vorbeste de motoare de dezvoltare …. Taxa pe stalp si majorarea accizei la carburant sau diminuarea fondurilor de investitii ale statului la minimul ultimilor 7 ani ce sunt Taricene? Frane de motor ..
   Vorbeste de educatie … primirea celor fara BAC in colegiile alea din cadrul “fabricilor de diplome” este cumva vreun stimulent pentru o educatie serioasa? Ineptocratie ..
   Nimeni din actuala sau fosta clasa politica nu trebuie ascultat. Toti sunt niste nulitati. De la Traian Basescu, Udrea, Nana, pana la EADS, Ponta, Maior, Rus.

  • Reforma instituionala?
   Reforma administrativa?
   Regionalizare????

   Pai iar mestecam tampeniile astea cu reforma ? De 25 de ani numai asta aud. Toti vin la putere si fac vraiste tot.
   Nu putem facem autostrazi pentru ca nu suntem regionalizati in Statul Secuiesc si Regiunea Oltenia?

   E nevoie de o vointa politica si niste oameni capabili.
   Cateva legi simple care sa ajute pe micii intreprinzatori nu sa-i omoare cu impozite cu conturi blocate si birocratie.
   Au fost multi romani cu spirit intreprinzator si au fost terminati de sistem. Au plecat sau abandonat orice afacere mica.
   Sistemul omoara si pe bietii tarani batrani care mai muncesc pe la tara cu impozite. In loc sa fim bucurosi ca batranii astia mai muncesc sa traisca noi sarim pe ei cu impozite.

 2. Singurul scop pentru care sunt 14 candidati la functia de presedinte, este sa se disipe votul si sa nu castige Ponta din primul tur.

  P.S.: Romania are o singura prioritate, sa ia imprumuturi cu dobanda de la camatarii internationali de la FMI.

 3. fara industria vanduta de nastase in marea privatizare frauduloasa pentru care ar fi trebuit sa mai fie inchis 6 ani, aceasta tara va ramane tot pe fundul lumii…Iar aceasta momeala tariceanu nu merita deloc atentia noastra!

  • corect,nastase va platit voua datoriile pentru dezastru guvernarii taranisto-liberalo-fesenista din 1996 cand ati vandut pana si rosia montana.

  • Nastase nu are principala vina. Nu cei care au “privatizat” dupa anul 2000 sunt marii vinovati, ci toti cei care au fost orbiti de sloganul “nu ne vindem tara” al lui Iliescu din anii ’90 – ’96.
   83% l-au votat pe Iliescu in ’90 pentru ca mancase “salam cu soia” , statuse in Romania in “ultimii 5 ani” si mai ales pentru ca el nu vroia sa “vanda tara”.
   Nu a vandut-o. Si-a instalat sugatorile la conducerea fabricilor, au aparut intermediarii (atat la cumpararea de materie prima cat si la vanzarea de produs finit) , au inceput datoriile …. cand fabrica intra in incapacitate de plata, se mai gasea cate o subventie pe la guvern, muncitorii erau multumiti ca are grija Iliescu de locurile lor de munca, dat nici prin cap nu se gandeau ca din acea subventie, o mare parte se intorcea in buzunarele politicienilor prin firmele intermediare!
   Si asa s-a devalizat statul roman. Cu girul nostru. Iar cand statul nu a mai avut de unde, fabricile s-au inchis sau s-au privatizat pe 1 Leu!

   De asta il urasc pe Ilescu si actualii sai urmasi.

 4. Cu scuzele de rigoare, doar ţie Radu, acest individ tăriceanu, merită un ,,sictir înverşunat” în urma emisiunii cu declaraţiile lui de,,rahat” Prioritatea lor naţională a fost distrugerea a tot ce ne înconjoară şi vînzarea ţării pe bucăţi în folosul lor!!! Aseară Carmen Avram, a dat multe cărţi pe faţă, ce tăriceanu nu ştia de ceea ce se va întîmpla??? Motoarele de dezvoltare pînă în 2007 au fost: bula imobiliară, banii trimişi de oamenii fugăriţi din ţară la muncă în străinătate, prin aşa numita zicere, că turismul este liber, vînzerea intreprinderilor urmată de distrugerea lor, vezi fosta fabrică chimica Mărăşeşti, acolo se fabricau şi detergenţi, vezi fabrica de becuri Fieni, nu ştiu dacă mai există şi nu numai!!! Mai zice acest individ de resursa umană educată, instruită, educaţie pe care au distrus-o tot ei politicienii de 25 de ani de zile!!! Despre ce resursă umană educată vorbeşte acest individ??? Despre cei cu diplome la hectar, la metru cub-învăţămînt second-hand??? Citez din tăriceanu,, . Noi nu avem nici un obiectiv în momentul de față” dacă nu aveţi, plecaţi,,dracului” din scaunele ocupate numai de voi ştiut, prin înţelegerile ascunse în defavoarea poporului, a ţării, vreţi locuri de muncă stabile plătite foarte bine dar fără muncă, fără răspundere??? …la sapă cu voi,,cretinilor mincinoşi, habotnici,*reaţi ai dracu de nemernici…!!!”””

 5. Domnule Radu Tudor fara intentia de jignire va spun ca ceva nu este tocmai in regula cu domnul Tariceanu. Am un parinte care este bolnav de alzheimer de multi ani si am fost inca de la inceput atent cu aceasta boala.
  M-am uitat foarte atent la emisiunile domnului Tariceanu din ultima perioada pentru ca-mi este simpatic din punct de vedere politic si am observat anumite similitudini cu inceputul bolii de care sufera si tatal meu. Nu sunt medic dar experienta indelungata m-a facut sa capat un ochi destul de format in aceasta privinta. Poate totusi daca-l indruma un prieten spre un control de rutina ar fi un lucru deosebit. In aceasta boala din cauza faptului ca lumea dinprejur refuza sa atraga atentia omului ca sa nu fie inteleasa gresit se agraveaza. Daca este luata din prima sint foarte multe multe sanse sa nu se agraveze. Am vazut putina confuzie, neatentie si uitare exact ca la un inceput de Alzheimer. Multumesc si multa sanatate domnului Calin Popescu Tariceanu.

 6. cum dracu se face ca toti vin in campanie si ne explica de dimineata pana seara ce ar trebui sa faca ,ce destepti sunt ei in cap, pe urma 4 ani nu mai zice nimeni nimic. nici politicianul respectiv, dar nici lumea care l-a votat. pai tariceanu asta vietuieste de multa vreme printre noi. din 2008 n-a mai deschis gura pana anul asta. acum trebuie crezut si votat.si ca e independent ,iar e prea de tot.

  • nu mai trebuie crezut acum caci nu mai este cu voi,nu-i asa? acum va sunt de crezut blaga,udrea,boc,anastase,falca,etc.jalnic.hai,acum da-o cu “toti e rai”

 7. România este pe locul 2 în clasamentul ţărilor membre NATO cu cei mai mulţi agenţi de informaţii, scrie luju.ro.

  Pe primul loc se clasează Statele Unite ale Americii, unde FBI, la un număr de 314 milioane de locuitori, are peste 35.000 de agenţi. Imediat după se clasează Serviciul Român de Informaţii, care la o populaţie de 20 de milioane de locuitori, are nu mai puţin de 12.000 de spioni. Asta înseamnă aproape cât au Franţa, Germania, Spania şi Marea Britanie la un loc.

  60 de agenţi lucrează pentru 100.000 de locuitori. În Italia, însă, nu este nevoie decât de 2,7 agenţi, pe suta de mii de locuitori.

  Vă reamintim că bugetul SRI s-a mărit în 2014 cu 150 de milioane de lei mai mult decât cel al Sănătăţii, ajungând la 224 de milioane de euro.

  SRI este singurul serviciu intern de informaţii din cele zece ţări care ţine la secret numărul de angajaţi…………cum explica astia, candidatii, asa ceva? dar nici presa sau altcineva nu face scandal. cum e posibil asa ceva? si mai vreti ca in romania sa fie alegeri corecte . la fel ca in cazul listelor electorale cu toti mortii din ultimii 30 de ani. ce realizator de emisiune a facut scandal cand a avut invitati candidatii ? se gudura pe langa ei in functie de interesele fiecaruia. alooooooo, voteaza mortii in romania, nu intereseaza pe nimeni ? locul 2 in lume la spioni. nu intereseaza pe nimeni ? jumatate din populatie nu are apa curenta si are wc in curte, in aer liber, ecologic, adica. nu intereseaza pe nimeni?

  • sa vezi nasolie cand se pensioneaza,,vin altii noi.deci fond de pensii si salarii enorme pentru ei..asig medicale gratuite,deplasari ,concedii gratuite,,case,,etc..si te mai miri ca nu sunt bani

 8. O enumerare de constatari dureroase, nimeni nu mentioneaza un moment 0 al acestora si ridicarea Romaniei acolo unde a fost, ca sa nu mai amintim de dorinta de a fi mai sus.
  Nu-mi permit sa invinuiesc pe cineva, cu atat mai mult, pe invitatul dvs.
  De 25 de ani toata lumea spune ce ar vrea sa faca, un asa numit “program de dezvoltare”, numai ca dupa alegeri fiecare vine si spune ca nimic nu se poate aplica si realiza din anumite cauze (jaful generalizat si smecheria prost inteleasa).
  Pana la urma cum va fi repornit motorul dervoltarii Romaniei ?

 9. http://www.kmkz.ro/wp-content/uploads/2014/09/cazanciuc-ponta-daniel-oprea-sarbu-rugaciune-catedrala.jpg………..credeati ca numai basescu are poze cu CEO-UL Bisericii ? ia uitati-va aici ? generalul Gabriel Oprea, cel care acum câțiva ani îl numea samsar dovedit de voturi și răcnea în Parlament: „(Lui Victor Ponta) i-am dus copilul la biserică, deși Victor Ponta nu are nici un Dumnezeu!“. Între timp s-a căit și a sărit la cap cu un milion de semnături pentru Cotroceni.

  Ei, uite că Ponta are Dumnezeu, ba chiar are în exces. Până la urmă, Preafericitul nici măcar nu s-a orientat prea rău. La câta alonja are, Preafericitul Baschetbalist Victor l-ar putea ajuta inclusiv pe la sfințiri, mai ales pe unde nu dovedește trafaletul. ……E CAMPANIE, SAU NU E ? ATUNCI, SA FIE PRIMIT.SI SA NU MAI ZICA TARICEANU CA ROMANIA NU ARE PRIORITATI.

 10. https://scontent-b-mad.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10514628_762056440521901_3606433353563056622_n.jpg?oh=6d57214e38111c1b013014389160e5f9&oe=54BD92C9……………acum vrea voturi si de la maghiari. primul ministru al romaniei, inaugureaza monumente unguresti, inconjurat de steagul ungariei si al tinutului secuiesc.steagul romaniei nu-l suporta ponta? sau strica atmosfera de sarbatoare ? tariceanu se inseala, romania are destule prioritati, doar ca nu este spre binele ei.

  • ce sa faca si el daca ardelenii sunt cu “patrioti” ca boc si iohannis.si ce daca aia isi pun tot felul de steaguri,ce obtin cu asta? abia ca si-o fura mai repede daca incalca legile tarii.

 11. Sa ne explice domnul Tariceanu cum ne spunea noua ca economia duduie, cand ea crestea pe imprumuturi bazate pe bani veniti din afara tarii, si care luau acelasi drum la intors. Sa ne explice cum punea el baza pe banii capsunarilor, si ii estima si ii trecea ca si crestere economica. De ce nu a iesit atunci sa dea lectii de economie ? De ce nu a trasat el atunci niste prioritati ? A avut ocazia sa demonstreze ceva, si ne-a si demonstrat, numai ca nu in favoarea lui. Hai – hai, mai are sa ne dea lectii despre cum nu trebuia sa luam credite cu buletinul, asa cum a facut si Isarescu, dar DUPA ce ne-a lasat prada bancilor. Sictir !

 12. Serviciul Român de Informații (SRI) și gruparea lui Sebastian Ghiță fac afaceri de mai mulți ani. Deși sunt pe bani publici, contractele au regim secret, fiind tratate oficial drept “informații clasificate”. Deputatul Sebastian Ghiță, fondatorul firmelor care furnizează echipamente SRI, este membru în comisia parlamentară de supraveghere și control a serviciului de informații. Profitul intră în contul familiei sale, operat de firma Asesoft Internațional, acolo unde ajung, de pildă, și bani plătiți de corporația rusească Lukoil.

  RISE Project a dezvăluit recent că SRI, printr-o unitate specializată (Institutul pentru Tehnologii Avansate), a plătit 4,8 milioane de lei, în iunie 2013, companiei Teamnet International – aflată în proprietatea lui Ghiță timp de zece ani, semnalată public ca beneficiar constant al fondurilor de stat, controlată acum de un offshore din Liechtenstein și condusă de partenerii din liceu ai mogulului PSD.
  Traseul banilor arată că mare parte din încasările Teamnet au fost redirecționate în contul corporației Asesoft Internațional. Aceasta e patronată direct de familia deputatului și monitorizată pentru spălare de bani și evaziune, într-un caz intrat pe rolul DNA, împreună cu zeci de firme ale grupării ce pompează regulat bani în același cont “regină”.
  SRI CONFIRMĂ existența unui contract încheiat cu firma Teamnet Internațional și că cele 4,8 milioane achitate în iunie 2013 reprezintă doar una dintre plățile aferente unei înțelegeri mai ample parafate în 2012. În rest, nimic concret despre serviciile prestate de Teamnet, produsele livrate, sumă totală, condiții și criterii de atribuire a contractului, cine a mai participat la licitație etc. ……..are romania prioritati.

 13. Monarhistul Ponta a batut palma cu regele –
  UNPR semnat un protocol cu Casa Regala Cioaba

  Pentru ca dottore Ponta si ca sa nu fie nevoit sa joace la hora cu Cioaba si sa i se agate Dacianei mahmudele la gat, a fost trimis cuplul Ontanu-Nicolicea dovedindu-se inca o data ca UNPR este anexa venerica a PSD plina de basisti reciclati ajunsi la guvernare alaturi de UDMR ca pe vrema lui Boc

 14. Ministrul Muncii, vicepreședintele PSD Rovana Plumb, susține că în cazul în care candidatul ACL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, va ajunge președinte, va tăia pensiile, deoarece “nu se pronunță împotriva austerității”.

  “Sunt foarte îngrijorată de intențiile domului Iohannis privind situația pensionarilor sau chiar a salariaților. Eu nu am uitat de faptul că, în 2010, partenerii domnului Iohannis de astăzi tăiau salarii și pensii și traumatizau milioane de oameni cu deciziile lor. A fost nevoie de ani de zile de reparații pentru a încerca sa îndreptăm din răul făcut. Acum văd, din nou, aceleași intenții la cei din PDL și la domnul Iohannis — pentru că doar astfel pot să susțină programul prezidențial pe care l-au propus. (…) Românii trebuie să știe însă că răul se poate întoarce, sub alte chipuri. Cine a tăiat o dată pensiile, le va tăia din nou! De aceea, trebuie făcută o schimbare până la capăt, pentru a nu permite niciodată ca acest lucru să se întâmple. Ca social-democrată, eu îi asigur pe pensionari că noi le vom fi și în continuare alături. Și le cer să fie foarte atenți în continuare, pentru că în spatele unor programe și promisiuni, se ascunde o mare, imensă, amenințare — aceea ca PDL și Klaus Iohannis să taie, din nou, pensiile românilor!”, afirmă Plumb potrivit unui comunicat de presă transmis luni Agerpres.
  pdl cu psd a taiat salarii si pensii dar numai pdl e de vina. aia care au ridicat mana cu ei in parlament nu conteaza ca acum sunt de-ai nostri.lumea nu mai tine minte cine a votat legile alea. asta e campanie electorala ? cu alba neagra la prosti ?

 15. doamna desteapta de la psd, sa spuna concret cum taie johanis salariile si pensiile ? cu cutitul sau are laser ? guvernul lor psd-ist va fi de acord cu presedintele iohanis ? are dreptate intr-o privinta. da, romanii sa stie ca raul se poate intoarce.

 16. PRIORITATEA ZERO
  Unde mai eşti tu demnitate
  Unde mai eşti tu onoare,
  Unde mai este bogăţia
  Vindute toate in disperare!
  Şi s-au vindut fără cătare
  Chiar fără dreptul de-a spune
  S-au dus de rîpă pe cărare
  Şi nu ai cum a te opune!
  Drepturi luate, tot cu forţa
  Sunt posedate de străini
  Parcă mereu impune forţa
  Ca să ne umplem de venin!
  Nu mai avem noi scăpare
  De temniţa cea idioată
  A politicului care
  Din buzunar, intenţionat vărsată!
  Chinul ce ne-nconjoară, anii
  Trec fără să ştii c-au fost
  Ne-au vindut, şi au luat şi banii
  Nu conta c-a fost vre-un prost!
  Cultivaţii, educaţii, invăţaţii
  Nu ar fi procedat la fel
  Ne-au condus numai rataţii
  Prin excesul lor de zel!
  Se va termina şi chinul
  Viaţa mereu va fi trează
  Cin’ plăteste cu destinul
  Pentru cin’ se eschivează!
  Nu mi-e teamă de sfirsit
  Viaţa are fiecare
  Între noi doar s-a hrănit
  Ura cea copleşitoare!
  Fraţi, părinţi, nu poţi să ai
  Sunt în pămînt şi-n acte fabricate
  Un pat, un doctor, bani să-i dai
  Şi prin notar sunt gata toate!
  Anii sunt 44, 13, chiar şi 3
  Şi cîţi vor fi ca întro carte
  Inima-ţi spune, faci ce vrei
  Singur de eşti, mergi mai departe!
  Imbogăţiţii peste noapte
  Vor pierde totul intro zi
  Tu, pură pagină de carte
  Nu avea milă, nu jeli !

 17. D-le Radu Tudor

  1. Vă rog să-mi răspundeți(dacă puteți ), când va fi desființată CCR ,ANI și DNA care nu-și justifică existența decât că mănâncă mulți -foarte mulți bani și li s-au dat puteri dincolo de limita legii ?
  2. De ce Ponta nu se alătură lui Tăriceanu pentru suspendarea monstrului național Băsescu ?
  3. Când se va rejudeca dosarul „Telepatia ” și Camelia Bogdan , Alexandru Mihalcea ( lașul care se ascunde după fustele Cameliei B.) , Kovesi și Aurelia „experta”, vor răspunde (cu închisoarea) pentru judecarea strigătoare la cer unde s-au distrus viețile unor oameni ?

  • Bravo! Romania duce lipsa de oameni
   ca tine…acum e cam tarziu dar la urmatoarele
   alegeri va propun sa candidati….macar
   la parlamentare ,aveti un cv ideal!!

   • danius , crezi că ești mai deștept dacă ironizezi oamenii ?
    Fiecare om are dreptul să gândească așa cum vrea și nimeni ( nici chiar tu ) nu are voie să-i interzică acest lucru .
    Și da, actualul Sistem Juridic este corupt până-n măduva oaselor , magistrații judecă așa cum vor ei ( doar sunt inamovibili ) nu-i așa ?), dau sentințe după ureche fără să accepte probe(??????), nu au nicio remușcare că frâng vieți și nici nu răspund în vreun fel. În momentul în care vor face și ei închisoare să vadă cum e, atunci nu vor mai da așa de ușor sentințe eronateși într-adevăr se vor gândi de 1000 de ori înainte să deschidă gura.

    PS PS PS De ce nu se rezolvă cazul lui Mihai Moldoveanu ( 16 ani de închisoare – zice că e nevinovat) și-l mai arestează o dată ca să nu răspundă pentru mizeria pe care-au făcut-o (ar fi vorba de 10 judecători ), cine-i mai dă acestui om viața înapoi ? Eu una, n-am nicio încredere în procurori și judecători ( majoritatea au călcat în picioare noțiunea de adevăr )și decât să ajungi să fii judecat de ei, mai bine îți faci harachiri fiindcă așa măcar mori demn , nu umilit ca un animal.
    PS 1 N-am votat nici Băsescu ,nici Ponta , dar ce văd că se petrece în această țară , mă face să ridic iataganul și să fac praf și pulbere toată clasa politică.

 18. Mai FRATI ROMANI ! Pana cand fiecare cetatean al acestei tari nu va face plangere penala-nominala impotriva fiecarui premier, ministru, deputat, procuror, judecator, etc. intrun cuvant tuturor responsabililor directi si indirecti ai situatiei dezastruase in care se afla tara, acesti impostori ticalosi vor continua cu obraznicie, sa se joace alba-neagra cu voi. Da, milioane de plangeri! Cum sa vi in fata tarii si sa trancani despre ce trebuie facut, cand tu esti acolo de la inceputuri, si te comporti cu o nerusinare nemaivazuta de parca acum ai intrat in politica? Veti spune poate, ca nu toti au fost rai. TOTI, da pentru ca i-au sustinut, ca au tacut, ca au votat legi tembele, criminale pentru avutul tarii, pentru viata romanilor, pentru viitorul acestei natii. Mai oameni buni, faceti inventarul existent la momentul 1989 si comparati-l cu cel de azi. Puneti-le lista in fata si sa raspunda punctual. Sa dea socoteala pentru averea existenta in 1989 si sa justifice imprumuturile criminale cu care au impovarat generatii. Dati cu ei de pamant si trimiteti-i la munca, la meseriile lor in care n-au fost in stare sa faca cariere. Dati de pamant cu stafurile de partide care promoveaza insi, doar pentru a umple listele electorale. Intrarea in politica, a devenit refugiu si pepiniera pentru putorile acestei natii, indiferent de sex. Daca politicul romanesc nu va fi reformat din temelii, tara va fi pierduta si voi, sclavii altora si cobaii experimentelor unora, precum gemenii in mainile lui Menghele(sau cum dracu s-o scrie corect!) Toate tarile prospere, puternice au devenit asa, pentru ca au fost conduse de patrioti, nationalisti pana-n maduva oaselor, demni si mandri sa reprezinte o natie ce trebuie respectata. Unde sunt patriotii romani? Marginalizati, scosi din circuit intrun fel sau altul. Si romanii accepta asta intro inertie greu de explicat.

 19. in tara noastra nu pot fi stabilite prioritati.avem o zona ce se cheama ea “de dreapta” cu care nu se poate stabilii nimic,caci ei sunt distructivi pentru tara si cand sunt la putere si cand sunt in opozitie,singura convenienta o accepta si o respecata numai in cazul smecheriilor transpartinice.

 20. Dupa 25 de ani, de la instalarea lui Iliescu in fruntea Romaniei, clasa politica pastorita de el, a reusit sa faca praf tara. Azi, mos Iliescu isi lanseaza cartea cu surle si trambite, sa se vada, cum el, tat-su si tot neamul lui au pupat in ruc pe rusi cu partidul comunist.Am crezut ca scrie ceva despre regrete cu mineriadele, ca nu l-a primit pe Majestatea Sa, dar omul asta nu regreta nimic, a facut totul perfect! Azi,urmarind inceputul saptamanii a doua de campanie prezidentiala, saptamana a doua de patimi pentru bietii romani iti vine sa vomiti, cand ai auzi pe toti politicienii cum se lauda, cat sunt de buni si sa le dai votul.Clasa politica trbuie schimbata in totalitate, asa cum spunea regretatul Octavian Paler deja cu mult timp in urma, daca mai vrem sa avem o tara in care sa trim.

 21. candidati astia … unul nu are copii …
  unul are prea multe neveste… cred ca
  urmatorul suspendat o sa fie ponta!

Leave a Reply