O replica binevenita pentru retorica ieftina si depasita a Moscovei la adresa Romaniei din partea lui Ioan Mircea Pascu, vicepresedinte al Parlamentului European :

‘La ceremonia de deschidere a expoziției (despre deportarea sașilor) nu s-a auzit niciun fel de condamnare a Holocaustului, niciun cuvânt de compasiune pentru evreii români. A fost dat uitării adevărul istoric potrivit căruia listele cu germani care urmau să fie exilați din România postbelică au fost întocmite chiar de administrația românească’, a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE rus.”

(La solicitarea imperativa a cui, ma intreb si eu?)

Cu alte cuvinte, autoritatile romane au facut din proprie initiativa liste cu germanii din Romania, dupa care s-au rugat de URSS sa ii accepte, iar Uniunea Sovietica ne-a facut hatarul si i-a primit pe teritoriul sau!?

Vorba bancului: la intrebarea unui ascultator american referitoare la salariul unui muncitor sovietic, Radio Erevan raspunde: da’ voi, de ce ii omorati pe negri?

 

6 COMMENTS

 1. E ceva de genul: ne mai băgăm în seamă să vedem cum reacţionează robotul cititoro-plimbăreţ :))))) mai ales că pentru el soarele nu răsare de la est. :))) posibil asta fiind cauza de nu-şi poate reveni ţara: soarele răsare din vest şi apoi a-pune spre românica

 2. Apropo, noi avem preşedinte în funcţie care munceşte? :)))) pe micile ecrane ultima dată era în scop turistic şi anterior era o coloană aclamato-admirată de şoferi pe DN1, se oprise şoferii şi-i urau bineţe!:)))))

 3. Domnule Tudor,

  Deportarea etnicilor germani a fost decisa la summit-ul de la teheran, 1943. Dupa 1945, ca aliat al URSS, autoritatile romane implementau o decizie aliata. Careia i-au ‘lipit’ si alte categorii de ‘dusmani ai poporului’ ca diferite etnii din banat, deportate de-a valma in 1950, noaptea de rusalii.

 4. Citii pe Dc news.ro un articol ”bezmetic şi o perfectă capcană pentru limitaţii politicieni români”
  http://www.dcnews.ro/angela-merkel-ue-ar-putea-oferi-favoruri-tarilor-care-gazduiesc-sirieni_496549.html
  Mare atenţie la această capcană! De cînd au început invitaţiile în forţă am scris că nu sînt doar cei din Siria dar şi destul de multe amănunte despre refugiaţii alungaţi despre care nu se spunea sau nu se voia afla, totul mascat prin invitaţie la orice de madam nemţoaica.
  ATENŢIE:
  1. NU VĂ BĂGAŢI ÎN GROAPA CU LEII ALTORA!
  2. NU VOM AVEA SCĂPARE SAU IEŞIRE!
  3. NU SE VOR ALOCA FINANŢARE CÎT SE VA IMPUNE ŢĂRII RESPECTIVE UNDE SE VOR STABILI PRIVIND DREPTUL REFUGIAŢILOR MAI ALES CĂ ”DEACORD-ul PRIN ACCEPTARE” ÎNTRE PĂRŢI VA FORŢA ORICE LIMITĂ!
  4. ACEŞTI REFUGIAŢI VOR FI FOLOSIŢI ÎN ALTE SCOPURI DECÎT OMENEŞTI!
  5. GÎNDIREA MARILOR PUTERI E CA URAGANUL, FOCUL ŞI APA, FRUNZELE USCATE(oamenii) MOR!
  6. VEDEŢI AFACERILE PE PLAN MONDIAL PE ORICE, NEŢINÎND CONT DE VIAŢA OMULUI!
  Şi sînt destule(e o parte din motivaţia pentru inacceptul acestor impuneri, deşi par un suflet rebel înrăit)! NUUUUUUUUUUU!

 5. Am citit acest sondaj-material: ”SONDAJ – Sunteți de acord ca ANAF să publice pe internet numele datornicilor?” şi mă văd în postura de a motiva gestul acestor ocupanţi mîndri de funcţii şi scaune întro instituţie:
  – neputinţa şi indiferenţa lor ca angajaţi de a-şi face serviciile pentru funcţia ocupată,
  – nesimţirea celor bogaţi practicată de 26 ani de zile nu-i va obliga să se achite chiar de sînt făcuţi de ruşine,
  – imunitatea(interpretarea rea credinţă în buna credinţă) ocoleşte prin înţelegeri tacite,
  – dacă ei politicienii şi numiţii politic primesc veniturile în plic=mită-aşa cum tot ei au spus(politicienii şi numiţii politic) cum să plătească?
  – pentru ce ar plăti dacă tot ei fac legile?
  Dacă cei de la ANAF nu-şi fac treaba la locul de muncă, pentru ce mai ocupă scaunul şi funcţia?
  Credeţi că vor da în fugă să plătească? Ghinion! Melcul e pas cu pas.
  Îmi amintesc de pdl-istul tînăr chelios(acum e pe la BNR parcă) care intrase în forţă în escroci şi deîndată l-au sacrificat, probabil deranjase mafia de bază. Acum puteţi observa modul în care se munceşte întro instituţie centrală şi aceeaşi metodă se practică peste tot în ţară”plec de acasă ca să am unde şi de unde să vin cu salariu, munca altădată, sau cînd se întunecă tîrziu: plec de dimineaţă şi vin seara ca să nu afle lumea cine locuieşte aici”
  ))) Mai mare rîsul de toţi ocupanţi ai funcţiilor şi scaunelor în birouri încălzite unde te poţi relaxa, a face aprovizionarea pentru acasă, a chiuli sau trage un pui de somn în cazul plictiselii dacă nu au copii sau nepoţi de însoţit la grădiniţă sau clase primare la şcoală!
  :))) Ce înseamnă să ocupi o funcţie în democraţie prost implementată şi aiurea respectată!

 6. Rușii fac ceea ce știu ei mai bine: spun jumătate de adevăr, care – conform ”luminăției sale” serenisime Iosif Visarionovici Stalin – este mai rău decât o minciună.
  La ce mă refer? Afirmația COMPLETĂ trebuia să fie ”A fost dat uitării adevărul istoric potrivit căruia listele cu germani care urmau să fie exilați din România postbelică au fost întocmite chiar de administrația românească TRĂDĂTOARE, INSTALATĂ DE UNIUNIUNEA SOVIETICĂ PRIN FORȚĂ”…
  Yest’ i ponimat’ istoriceskuyu pravdu, Maria Zakharova?
  .
  Replica lui Pascu e ”zlăbuță” în comparație cu adevărul istoric.

Leave a Reply