Moscova speră ca acele forţe din Republica Moldova care susţin dialogul cu Rusia şi se opun unirii cu România vor juca un rol mai mare în politica ţării, a declarat secretarul de stat şi adjunctul ministrului rus de Externe Grigori Karasin într-un interviu pentru Rossiiskaia Gazeta.

“Salutăm victoria acelor forţe din R.Moldova care susţin relaţii de prietenie cu Rusia”, a declarat el, comentând rezultatele din Găgăuzia. Candidatul independent Irina Vlah a fost aleasă în martie în funcţia de başcan al Găgăuziei. Ea este o susţinătoare a apropierii Republicii Moldova de Rusia şi a fost susţinută de Partidul Socialist, care a câştigat alegerile parlamentare din noiembrie din Republica Moldova.

http://radu-tudor.ro/irina-vlah-si-nina-stanski-parasutistele-kgb-in-republica-moldova/

“Sperăm că politicienii care sunt împotriva pierderii suveranităţii Republicii Moldova şi a unirii ei cu România, care nu se grăbesc să intre în blocuri militare politice şi au o viziune realistă asupra lumii, vor juca un rol mai mare în politica moldovenească”, a precizat Karasin în interviul publicat miercuri şi citat de agenţia Tass, în pagina electronică.
“Aceasta va promova o cooperare activă cu Chişinăul”, a subliniat el. “Vrem să dezvoltăm relaţii interstatate cu Republica Moldova”, a conchis Karasin.

 

3 COMMENTS

  1. Ce şi cum văd eu. Dacă mai merge băsescu prin moldova şi dacă nu au oameni de încredere pro-popor şi pro-vest, neîncrederea merge la extremă spre rusia. Dar, mai e o problemă gravă şi anume: o să se plătească voturile masiv sau prin ameninţare şi tot spre rusia vor ajunge. Acolo nu văd libertate şi dreptate deplină, nici măcar ca la noi(nu că aş recomanda metoda), totul, dar absolut totul e gri, toţi vor la ciolan dar niciunii nu prezintă garanţia şi securitatea ţării şi a poporului. Oricum, moldova pentru americani şi marile puteri vestice, e o bilă goală fără ideea reală de a o umple sau de a o atrage.

  2. Cu cei care ”ne conduc” astazi, Romania va iesi rau din conflictul care se prefigureaza.Basescu este un personaj care inca se viseaza in culmea puterii, dar se taraste prin noroiul servilismului.El este acum un AMBITIOS DEZAMAGIT, deci o unealta excelenta in mana stapanilor sai, periculos pentru Romania.Ambitia lui este ca MOARTEA, vrea sa puna gheara pe tot.Asa este acum orgoliul acestui om: ceea ce el NU PRICEPE, decreteaza ca este GRESEALA sau NEBUNIE.Oricat de jos il situeaza soarta lui acum, totusi, nu inceteaza sa aspire si sa ceara stima semenilor lui.In lumea lui Basescu puterea numita ”BAN” ne-a dus catre cea mai jalnica dintre ”aristocratii”: cea a ”CASEI DE BANI”.

  3. Nu ma surprinde atitudinea Rusiei. Este clar ca Rusia face eforturi pentru a-si recapata daca nu total macar in parte vechea sfera de influenta din perioada U.R.S.S. Intre rusi si americani eu i-as alege pe americani cu rezerva ca la referendum s-au comportat si ei tot ca rusii.

Leave a Reply