Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, referitor la moţiunea de cenzură, depusă de PSD, că nu crede că PSD vrea să preia guvernarea ci că vrea pur şi simplu să arunce ţara în aer, ceea ce i se pare grav, exprimându-şi speranţa că moţiunea nu va trece de Parlament, scrie news.ro

”Această moţiune de cenzură e prima de la Revoluţie încoace care se depune în sesiune extraordinară, cam în bătaie de joc din partea PSD şi da, e adevărat, eu nu îmi doresc să treacă această moţiune. Suntem în pandemie, în criză economică şi oricum avem alegeri peste câteva săptămâni, probabil la începutul lui decembrie. Deci ce rost are o astfel de moţiune? Nu cred că PSD vrea să preia guvernarea. Eu cred că PSD vrea pur şi simplu să arunce ţara în aer şi asta mi se pare grav. Sper să nu treacă în Parlament această moţiune de cenzură. E total neavenită, izvorâtă din cinismul PSD. Avem de-a face cu o moţiune populist-electoralistă, total neavenită şi pusă într-un moment în care aveam nevoie de orice, numai de instabilitate politică nu”, a declarat preşedintele.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a anunţat miercuri pe Facebook că moţiunea de cenzură va fi votată în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului luni, 31 august.

„Moţiunea de cenzură se va vota luni – 31 august! Guvernul Orban trebuie să plece!!!”, a scris Marcel Ciolacu miercuri pe Facebook.
Sunt 205 semnături la moţiunea de cenzură, iar pentru a trece în Parlament sunt necesare 233 de voturi.

„Am depus moțiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani. În loc să vină cu soluții pe care toți românii le așteptau, guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei. Rezultatul îl vedem cu toții – au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia și au prăbușit nivelul de trai al românilor”, declara atunci Marcel Ciolacu.
Guvernul a sesizat la CCR un conflict juridic de natură constituţională între Executiv şi Parlament din cauza depunerii moţiunii de cenzură în perioada vacanţei parlamentare. Părţile implicate în conflict trebuie să transmită până la 1 septembrie punctele de vedere, urmând ca CCR să stabilească o zi pentru şedinţa în care vor fi susţinute opiniile.
Noi vom discuta cu toți parlamentarii. Politic, cu PSD, nu avem ce discuta, dar noi vom discuta individual cu toți parlamentarii pentru a le prezenta care este punctul nostru de vedere. Suntem cu trei luni înainte de alegerile parlamentare, românii hotărăsc cine va conduce România”, a declarat premierul Ludovic Orban.
Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a transmis un mesaj intern către cei din PSD și i-a anunțat că moțiunea de cenzură se va vota pe data de 31 august. De asemenea, Stănescu i-a înștiințat pe toți cei din PSD că parlamentarii care nu vor fi prezenți sau care nu votează moțiunea vor fi excluși din PSD.
”Dragi colege și dragi colegi,

Moțiunea de cenzură se va dezbate și vota luni, 31 august.

Vă rog să vă asigurați ca toți parlamentarii dvs să fie prezenți și să voteze PENTRU moțiune.

Orice parlamentar care va ABSENTA sau va vota ÎMPOTRIVA acestei moțiuni va fi exclus din Partidul Social Democrat.

Guvernul Orban trebuie să plece!

Vă mulțumesc!”, arată mesajul transmis de Paul Stănescu, colegilor din PSD.

De asemenea, Paul Stănescu a mai transmis și un al doilea mesaj în interiorul PSD:

”Dragi colege și dragi colegi,

Moțiunea de cenzură se va dezbate și vota luni, 31 august.

Vă rog să fiți prezenți. Decizia CEX este ca toți senatorii și deputații PSD să voteze PENTRU moțiune.

Cei care vor absenta sau vor vota ÎMPOTRIVA acestei moțiuni nu vor mai reprezenta Partidul Social Democrat.

Guvernul Orban trebuie să plece!

Vă mulțumesc!”.

2 COMMENTS

 1. Off-topic:

  D-le Tudor,

  Astazi, in conferinta de presa de la ora 18.00, Iohannis a declarat ca asteapta ca actuala guvernare sa modifice pana la sfarsitul anului “Legile Justitiei” modificate in timpul guvernarii PSD prin care acestia ar fi distrus “independenta justitiei” motiv din care acum niste “mari dosare” stau si asteapta pentru ca nu pot fi judecate, sa ii spuna cineva acestui personaj ca in Codul Penal la art. 11 se precizeaza ca: ” Legea penală nu se aplică faptelor care, la data când au fost săvârșite, nu erau prevăzute ca infracțiuni.” si ca, deci, actele normative noi nu se aplica unor fapte (dosare) din trecut.

  Sa ii spuna cineva sa nu mai minta si sa nu mai dezinformeze populatia cu buna intentie, el stiind bine care e realitatea si ce prevede legea.

  PS. De la marii “jurnalisti” ai neamului care erau acolo va dati seama ca nu ma asteptam la nimic!

  Multumesc!

 2. Infractiunile se judeca pe prevederile legii de la data savarsirii faptelor, nu pe modificari ulterioare. Vezi si povestea cu Ordonanta 13 prin care Dragnea incerca, chipurile, sa moifice legea penteu a nu mai fi condamnat in dosare mai vechi, pe care deja le avea!

Leave a Reply