Decizia bomba a Curtii Constitutionale referitoare la interceptari a fost motivata. Potrivit deciziei, luata cu majoritate de voturi, CCR arata ca nicio reglementare din legislatia nationala in vigoare, cu exceptia dispozitiilor art.142 alin.(1) din Codul de procedura penala, nu contine vreo norma care sa consacre expres competenta unui alt organ al statului, in afara organelor de urmarire penala, de a efectua interceptari, respectiv de a pune in executare un mandat de supraveghere tehnica, arata Agerpres. Decizia se aplica proceselor aflate pe rol, ceea ce inseamna ca probele obtinute prin interceptari facute de SRI sau alte servicii se informatii nu vor mai fi luate in calcul de judecatori.

http://admin.stiripesurse.ro/media/other/201603/media-145752896315829800.pdf

 

9 COMMENTS

 1. Perfect! Scapă clanurile bercea şi băsăii de dosare fabricate pe întregistrări anterioare(ca cu vînzările anterioare în clanul vizat)!
  Vă amintiţi scrisele”hai turnaţi şi răsturnaţi bugetul la noi”! Doar aşa se poate menţine sărăcia cruntă în marea masă a poporului, prin ”investiţii cerute imperios” şi asta e o mică linie de curăţat drumul lacheilor cu vechime în furăciuni şi nepedepsiţi! E tehno şi trebuiesc modificate legile după ce au fost puse în practică peste 10 ani şi pentru societatea Nufărul pdl-m10-pmp actual pnl, dar mulţi oameni au avut de suferit îngrozitor, poate au şi murit! Lor cine le face dreptate? Pentru unii e mumă şi pentru alţii ciumă?

 2. Hă hă hăăăă!
  http://www.luju.ro/magistrati/dna/macovei-dicteaza-pruna-executa-kovesi-le-da-de-gol-ministresa-justitiei-raluca-pruna-s-a-transformat-in-portavocea-monicai-macovei-manipuland-si-sustinand-ca-infrastructura-de-interceptare-necesara-dupa-decizia-ccr-privind-eliminarea-sri-din-dosare-ar-cos
  Deşi suma e uriaşă, e o întrebare şi nu numai o întrebare:
  – dar personal calificat are?
  – cumva intrăm în epoca de piatră comunistă, în care pînă şi umbra proprie era complicele ascultătorilor?
  – încep turnătoriile în scis masiv mai ceva ca în epoca comunistă?
  – cîte dosare reale va avea o persoană?
  – ce procent de adevăr va fi luat în seamă din scriituri?
  – apar dosarele CNAS cu nume de cod?
  – recomandările pentru viitoarele funcţii şi studii vor avea la bază iar caracterizarea sau recomandarea politică sau fabricată prin codoşărie ca în epoca comunistă, încît chiar dacă obţii nota necesară, caracterizarea sau recomandarea mincinoasă nu-ţi dă dreptul să mergi mai departe?
  – s-au dat bani en-gros la biserici, enoriaşii nu vor avea voie să meargă pentru mătănii la sfinţii infractori pictaţi în biserici?
  – se va circula zilnic: o zi maşini cu număr par şi următoarea zi cu impar?
  – vor avea locuri de muncă şi case tot poporul sau pe alese?
  – armata va fi obligatorie ca în comunism?
  – poliţia va reveni la numele consacrat: miliţie?
  Wau! Cîte întrebări de baraj pentru viitoarea epocă cu suflete negre în funcţii şi scaune, suflete negre pline de ură şi violenţă!

 3. Abia acum se poate vedea cu ce se ocupau angajaţii instituţiilor statului(şi încă nu e totul), vedeţi şi vedem bazele distrugerii acestui stat şi acestei naţiuni prin ”colcăiala colcăiţilor” în orice doar pentru interese proprii!
  🙂 🙂 🙂 democraţie românească implementată doar în bătaie de joc pentru care vom suferi îngrozitor, mai ales copii şi nepoţii noştrii!
  🙂 haleala, alcoolul şi ţigările pe tichete ca-n epoca comunistă?

 4. Sa ne lase cu cereri de finantari publice.
  MJ sa CREEZE UN SERVICIU TEHNIC CARE SA SE OCUPE DE ASTA SI ORICARE PARCHET SA APLELEZE LA ASTA.E discriminatoriu ca numai DNA DIICOT sa profite .

 5. Pare limpede ca aceasta decizie il va scapa pe basescu (si probabil si pe altii) de niste dosare. Mai ales ca, din cite am inteles, principalul promotor al acestei decizii a fost nimeni altul decit unul, Daniel Morar.
  Sigur ca unii s-au entuziasmat, stupid, cind au auzit, dar decizia are profunzimi pe care nici nu le banuim!

 6. Sefii SRI, in primul rand Coldea si adjunctii sai sunt responsabili de credibilitatea aproape de zero la care a ajuns serviciul. Era de asteptat, in conditiile in care zilnic se scrie si se vorbeste desprea activitatea SRI, fapt de neadmis pentru orice serviciu de informatii, de aici si de aiurea.

Leave a Reply