Extras din editorialul semnat de Alina Mungiu Pippidi pe site-ul Romania curata

——————–

<PSD ne dă un recital, arătând cum ar conduce ei ţara dacă ar fi la putere. Educaţia şi TVR sunt victimele aparente, dar cum tot românul se uita la Euroviziune sau are o pensie normală, nu una specială, ce face majoritatea controlată de PSD din Parlament afectează pe mult mai multă lume.

Şi cum PSD, deşi are majoritatea, are alibiul guvernului tehnocratic care ia şuturi de peste tot şi calcă în diverse străchini sub pretextul că ei conduc ţara, tupeul PSD în a se atinge de lucruri teoretic de neatins este mult mai mare decât când erau la guvernare. Cert au putere mai mare decât Guvernul,  opoziţie fără niciun fel de inhibiţii.

(…)

Lumea neperformantă, pe alocuri ucigaşă, e sectorul public românesc pentru care guvernul Cioloş plăteşte toate oalele sparte este în mare măsură opera PSD. Lumea unor organisme de control ca ARACIS sau Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor care doar dau acreditări, dar niciodată nu le retrag, comisiile de doctorate care sunt precum masoneriile, introduc pe noii veniţi în reţeaua lor veche de profitori corupţi, printr-o procedură care nu are nimic de a face cu lumea academică şi penitenciarele, în ţara unde PSD a trecut o lege prin care puşcăriaşii scapă de pedeapsă scriind lucrări ştiinţifice.

PSD nu a evoluat şi rămâne o calamitate. Poziţia lor bună în sondaje se datorează slăbiciunii alternativei.

Dacă nu există o alternativă bună la ei însă, trebuie creată una.

Că până să ajungem la alegeri, ne conduce deja PSD chiar mai rău decât când era Ponta.>

 

15 COMMENTS

 1. Nu înțeleg de ce mai ”cităm” zicerile acestei Jabba the Hut feminin?!
  Pe bune!
  Să creeze ea alternative liniștită în timp ce mestecă mâncarea plină de hormoni a lui Șoroș (”if you know what I mean”).

 2. Piippiiddii, urata in interior, urata la exterior, urata pe ansamblu, atat din punct de vedere estetic cat si al “sentimentelor”.

   • Da, asa este. Imi cer scuze ca am adus in discutie si aspectul fizc! Imi mentin insa parerea despre uratenia interna, atitudinea ei observata in acesti multi ani de cand amaflat ca exista duduia.

   • Nu se leaga, d-le Tudor, nimeni de “distinsa”…Ea se baga singura in treaba !
    Ca sa continuam ideea de mai sus a d-lui Alex : d-na in cauza este dovada ca si fotoshopu’ are limite:)))
    (ca doar n-oti vrea sa facem misto de obsesia d-nei cu PSD-u’ – gen “sa daramam Cartagina”, doar ca acum nu mai e in Senatul roman, e cu feisbuc, pe net; dupa CDR-u’ sfarsitului de mileniu, dupa DA-u’ cu bassescu, dupa “reunirea dreptei” cu pedeleu-u’ curatat ca la Nufaru’, un pic de umor d-asta, fizic, e absolut necesar : cu “doctrinele”, d-na s-o fi pricepand, cu bunul simt sta mai rau… ca sa vorbim si de “calitati” morale, nu doar de ce e in poza)

  • iti place foarte mult comunismul , partidul unic , daca se poate fara opozitie. vremea ta trebuia sa fie apusa, dar traim in 2016 vremurile dinainte de 89 cu mentalitati care ne tin pe loc.

   • Gresesti in legatura cu mentalitatea mea. I-am votat pe Constantinescu, Basescu si Iohannis si imi pare rau, foarte rau. Am fost PNL-ist dar de cand au fost inghititi de PDL m-am dezis de ei. Pippidi, e insa o fiinta rea, neagra la suflet, cu atitudini anti-romanesti iar asta nu se poate tolera. S-a vazut de cand a aparut ce poate Pippidi.

   • Pai nu este opozitie la PSD cata vrei? DREAPTA UNITA PENELISTO-BASISTA,PARTIDUTZE SI PARTIDULETE PE BANI DE DREAPTA,ONG PE BANI DE DREAPTA,Iohannis DE DREAPTA cu guvernul LUI care nu este de stanga si care este in aer si la care se opun toti inclusiv Iohannis.Si atunci cum nu este opozitie? Sau nu a iesit treaba cu PARTIDUL UNIC IOHANNIST,nu se vede nici vreo sansa in viitor si acum se pune iar de alta lucrare? Si uite asa a ajuns PSD-ul cel mai vechi partid si singurul “partid istoric”din Parlament.

   • tizule, nu stiu daca ai aflat, da’ “dreapta” (opozitia, cum ar veni) s-a unit… spre spalarea pedeleului basssescian…in curand, si spre spalarea bassescului direct; ca se vede incotro merg lucrurile, la anu’, pe vremea asta, o sa fie trecut “spalarea” de-ti zic !
    Stiu, tu citesti pe net cum ca “Iliescu”, cum ca “pesede=pecere”… Dar uita-te si cand iesi din casa, in jur : trec masini, e periculos !

 3. Profund neavenite comentariile acestei doamne vandute unor interese straine de tot ce este romanesc. Influenta acesteia se vede clar in “guvernul meu” care o catastrofa de executiv.

 4. “Nu va e scarba??!!?! Mie da!!!”
  Abia că citisem aceste rânduri…
  ”După …” Un bilant dezastruos pentru cabinetul Ciolos : miliardele de euro oferite de UE pentru dezvoltarea Romaniei nu sunt atrase de ministerele conduse haotic si neprofesionist. Nu spitale noi, nu autostrazi, nu infrastructura turistica, intarzieri imense in agricultura. Romania, tara cu cele mai mari nevoi in domeniile mentionate, isi bate joc de propriile sanse. O catastrofa !
  (…)
  România are 0% absorbție de fonduri europene pentru exercițiul bugetar 2014-2020, țara noastră riscând sa piardă fondurile alocate dacă instituțiile statului nu vor lua măsuri, este concluzia Forumului Fonduri Europene 2016-2020, organizat de Intact Media Group”
  .
  ……și, după nici două ore, mi-a căzut fața . După cum e normal și deontologic(dar ce mai e nrmal si deontologic la noi?)…mă trezesc că vine și dreptul la replică a acestei ….@!%*)~:)$&#@+…. ”întrupări a democrației pe aceste meleaguri” care, ce spune ea, ca și contrapondere la concluzia Forumului Fonduri Europene 2016-2020, organizat de Intact Media Group și urmare faptului că ăștia i-au dat „ignore” ne-dându-i nici drept la replică, după ce că nici nu a invitat-o precum a făcut-o joshannis atunci după cazul ”Colectiv” ?
  ”Lumea neperformantă, pe alocuri ucigaşă, e sectorul public românesc pentru care guvernul Cioloş plăteşte toate oalele sparte ESTE ÎN MARE MĂSURĂ OPERA PSD(subl. ss).
  PSD nu a evoluat şi rămâne o calamitate. Poziţia lor bună în sondaje se datorează slăbiciunii alternativei.
  Dacă nu există o alternativă bună la ei însă, trebuie creată una”
  .
  M-a dezumflat…replica. Și eu care credeam că _ce concluzionează ăia la Forum e adevărat. Nțî…! zice miss Piggy…Dimpotrivă !
  Se primesc întăriri…..

 5. cind e PSD la putere, PSD e de vina
  cind nu e PSD la putere, PSD e de vina
  A, uitasem, si Iliescu e de vina, care e comunist. Si rusii. Si incalzirea globala.

  Banuiala mea e ca ii va oferi cineva un mandat de europarlamentar, acolo e cimitirul elefantilor…

Leave a Reply