Adam Mirkoczki, un parlamentar din cadrul formaţiunii naţionaliste Jobbik, consideră justificat planul de construire a unui gard la frontiera dintre Ungaria şi Serbia, cerând măsuri suplimentare antiimigraţie şi la graniţele cu România, Ucraina şi Croaţia, informează MTI citata de Mediafax.

Jobbik este un partid extremist de sorginte fascista, tolerat din pacate si in Transilvania de autoritatile romane.

Adam Mirkoczki, un parlamentar din cadrul formaţiunii naţionaliste Jobbik, a considerat justificată decizia de construire a controversatului gard, cerând însă măsuri suplimentare. Mirkoczi a atras atenţia că, dacă frontiera cu Serbia va fi blocată prin acest gard, traficanţii de persoane vor căuta rute alternative, astfel că el propune măsuri suplimentare de control la frontierele Ungariei cu România, Croaţia şi Ucraina.

Gardul pe care Guvernul de la Budapesta intenţionează să îl construiască la frontiera dintre Ungaria şi Serbia va respecta standardele NATO, afirmă Szilard Nemeth, vicepreşedintele Comisiei pentru Securitate Naţională din Parlamentul ungar.

Szilard Nemeth a precizat că 99 la sută dintre imigranţii care pătrund ilegal în Ungaria vin prin Serbia, subliniind că proiectul de construire a gardului este “important şi necesar”. Oficialul ungar a admis însă că gardul nu va rezolva în totalitate problema imigraţiei.

Zsolt Molnar, un parlamentar socialist, a declarat că, indiferent dacă gardul va respecta standardele NATO şi ale Uniunii Europene, partidul său respinge ideea. “O astfel de structură nu este pentru Europa…”, a insistat Molhar.

“Guvernul Ungariei nu este fericit să construiască un gard la frontiera cu Serbia, dar, pentru garantarea securităţii ţării, acest proiect este necesar”, a argumentat un oficial guvernamental, Janos Lazar.

“Acest proiect nu a fost aprobat pentru amuzament”, a adăugat Lazar, explicând că “venirea a 150.000 de clandestini” ar reprezenta un risc pentru Ungaria.

17 COMMENTS

 1. Dacă ați ajuns să luați în seamă ideile grosolane a unui extremist,înseamnă că ați ajuns rău,domnule Radu

   • D-le, daca tot aprobati comentariile unora care nu stiu sa scrie, macar nu le mai raspundeti! Adica, nu ii mai incurajati pe analfabetii care pe langa ca habar n-au sa scrie, mai scriu si idiotenii!

    Toata stima! Bafta.

  • Extremistii astia sunt la putere in Ungaria. Asta inseamna ca ei iau decizii. Asta inseamna si ca trebuie luati in seama, tanarule cu “tara inapoi”. Si cu logica tot inapoi ?

 2. Noi tot asa to leram pe toti si uite unde s-a ajuns!Si toate astea din cauza nepasari noastre,din cauza ca nu se ia atitudine de catre cei care sunt desemnati de catre noi sa ne reprezinte.Ii platim degeaba”inaltii demnitari au mari raspunderi”,sunt preocupati sa-si voteze pensiile.

  • Isi vor face si gard si vor obtine si autonomia pamanturilor noastre romanesti.Astia isi vad interesul. In schimb Romania e ocupata de mafia serviciilor care au sarcina de serviciu sa destabilizeze tara prin arestari pe banda rulanta si predarea tarii in maiinile puterilor straine interesului national. Nu mai avem politicieni care sa ne reprezinte tara in afara iar serviciile nu se mai ocupa de apararea tarii ci de facut dosare si interceptari ilegale. Ungaria se intareste si Romania e vraiste.

 3. Domne daca Ungaria vrea la cotet, putenm noi s-o oprim ? Cotetarii astia nu pun la socoteala ca au in tara vecina si “pretina” adica la noi, mii de cetateni maghiari totodata si posesori ai cetateniei maghiare.
  Inca un amanunt pe care autoritatile romanesti trebuie sa le-o spuna cotetarilor extremisti este faptul ca Romania are implementat programul SISF (Sistemului Integrat de Securizare a Frontierelor) .

 4. Ne-am scos!!
  .
  Reprezentații industriei sârmei din România anunță că salută demersul celor de la Jobbik, demers pe care îl consideră pe deplin justificat. Acești reprezentanți mai anunță că sunt gata să redeschidă câteva capacități de producție pentru a asigura materialele necesare, arătându-și disponibilitatea de a iniția neîntârziat negocieri cu guvernul de la Budapesta în vederea semnării unui contract de livrare de sârmă.
  .
  De asemenea, reprezentanții industriei sârmei din România, anunță că au contactat și autoritățile din Austria, Slovacia și Slovenia pentru a înainta o propunere comună Parlamentului European în vederea aprobării unui proiect de încercuire completă cu garduri de sârmă a Ungariei. Proiectul ar urma să se numească ”Muzeul extremismului în mărime naturală”.
  .
  Singurele semne reale de nemulțumire din România au fost semnalate la câțiva reprezentanți ai industriei producătoare de borduri care au fost asigurați, însă, că va fi găsită o soluție prin care respectivele garduri să fie dublate, din loc în loc, de prețioasele lor produse.
  .
  conform Agenției ”Bosomeg”

 5. Desigur ca in Ungaria extremismul isi face mendrele, puternic sustinut de Moscova dar neoficial…Oficial baietii sunt in UE , tara asa zis civilizata…M-ar bucura sa stiu ca cel putin ne lasa in pace si nu ne mai trimit extremistii in tara sa ne faca necazuri, dar slabe sperante pentru ca Romania respecta libera circulatie…Oricum ar fi, interesant de vazut ce fel de persoane vor veni din Ungaria acum si cine sunt cetatenii maghiari din Romania care vor fi primiti acolo…Asta ar spune multe, nu credeti ?

 6. Ungaria e o pată neagră pe harta Europei Unite. Însă poporul Ungar va decide de ce parte a istoriei vor să fie, dacă lasă niște extremiști să îi reprezinte sunt colectiv de vină. Și poporul Român este colectiv de vină pentru tolerarea dictatorilor și corupților ultimilor 100+ de ani. Realitatea este că suntem două nații tare împuțite, regretabil. Speranța mea e totuși că cei puțini vor trezi masele adormite și vor decide de ambele părți ale Oradei să elimibe prostia.

 7. La cata “dragoste” am pentru ei, zic sa-si faca un zid nu gard, de jur-imprejur, si sa ramana acolo in prostia lor ca si-asa nu-i iubeste nimeni in lume!

 8. se imbogatesc tiganii cu fierul de la gard. Altfel, gand la gand cu bucurie pentru ca si noi vrem ca Ungaria sa fie incercuita cu sarma ghimpata 🙂

  • Mai bine gard la gard cu bucurie 🙂 sa-si imprime pe fruntile slea incruntate si niste zvastici cu fierul inrosit…

 9. Sa-si puna sarma ghimpata in jurul gaturilor fasciste.. Dar sa msi lase si pentru un tzarc in care sa fie bagati politicienii romani di maghiari la gramada

 10. Lupii Albi
  poezie [ ]

  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
  de Vlad Colceriu [Valah ]
  2012-08-10 | |

  Venit-a vremea Lupilor cei Albi,
  Ajuns-am iarăși timpuri tulburi tare
  Și fiecare lup ce-a mai rămas,
  Cuprinsu-i iarăși de turbare.

  În fiecare din nepoții săi,
  Un Decebal se scoală în picioare!
  Ajuns-am iarăși timpuri tulburi tare
  Și ochi de lup sticlesc în ochii tăi!

  Din fiecare sat răsună sus pe deal,
  Urletul lung al buciumului vostru,
  Adună lupii-n haite de război,
  Fierarul bate-n fier și zice “Tatăl Nostru”.

  Ajuns-am iar la capăt de răbdări
  Și inima ne e amară,
  Venit-a vremea Lupilor cei Albi
  Și a bărbaților de neam și țară.

  E totul pân’ aici și nu mai merge!
  Ce-a fost de dres, nu se mai poate drege…
  Nu-i dregător să dreagă ce-ați făcut
  Neamului asta răbdător și mut!

  Ne-ați luat pământuri, codrii și copii,
  Din lemn facut-ați roți pe care ne-ați tras de vii!
  Cu-al nostru aur țări ați cumpărat
  Și din al nost pământ bucate ați mâncat…

  Și rupt-ați țara asta în bucăți,
  Ați sfâșiat-o toți, hiene ce sunteți!
  Am plâns prin codrii și prin țări străine
  Dar lupii ies pe rând din strănepoți.

  Venit-a vremea Lupilor cei Albi!
  Și suntem plini de foc, nevoie mare,
  Răbdare doar s-aveți să ne vedeți,
  Din oameni cum ne vom preface-n fiare!

  Noi n-am murit! Noi, Lupii Albi,
  Am stat și am crescut în fiecare.
  Preoții noști ne-au binecuvântat
  Și haitele se-ndreaptă spre altare.

  Ceahlău, al nostru Kogaion,
  Bucegi cu Sfinxul pân’ la Baia Mare
  Și Apusenii cu ai noștrii moți,
  Ce pus-au căpetenii la hotare.

  Noi zâcem gata! Ne-a ajuns!
  Și duce-ți-vă… unde dracu-i dus!
  De nu, jurăm cu sacru jurământ,
  Scula-vom chiar și morții din mormânt
  Și ne vom bate iar pentru acest pământ!

  N-om mai fi slugă la-mpărat!
  Tătuca n-o mai sta îngârbovat,
  Măicuța mea nu va mai plânge-n prag,
  După feciorul ei cel drag!

  Și al meu steag zbura-va-n sus!
  Drakones-ul pe munte va fi pus,
  Acolo lângă Cruce-n Craiman,
  Zidi-vom iarăși tot ce-a fost distrus!

  Să știe tot românu că trăim!
  Că lupi suntem cu toți și nu murim,
  Că nu ne închinăm nicicând,
  Că nu putem trăi din nou decât luptând!

  Să știe lumea-ntreagă despre noi,
  Când noi scriam pe lut, ei umblau goi,
  Când noi aveam un singur Dumnezeu,
  Ei nici n-aveau pământ!

Leave a Reply