O stire care ma determina sa intreb : pentru ce ne pregatim exact?

======

Problema refugiaţilor va fi gestionată de Comitetul Interministerial al Coaliţiei Naţionale pentru Integrarea Refugiaţilor, înfiinţat prin decizie a premierului, şi care urmează să fie coordonat de Ministerul Muncii, din componenţa sa făcând parte reprezentanţi ai ministerelor, dar şi ai SRI şi SIE.

“Comitetul are ca obiectiv integrarea refugiaţilor, conform obligaţiilor pe care România le are în calitate de stat membru al UE şi va avea ca atribuţii ?integrarea şi adaptarea refugiaţilor în societatea românească, (…) precum şi identificarea corectă şi completă a problematicii refugiaţilor, alegerea soluţiilor optimale, asigurarea implementării măsurilor şi coordonarea lor pentru atingerea obiectivului stabilit?, potrivit unei decizii semnate de premierul Dacian Cioloş şi publicată, vineri, în Monitorul Oficial.

Potrivit deciziei, din componenţa Comitetului fac parte Cancelaria Primului-Ministru, alături de Secretariatul General al Guvernului şi celelalte ministere, Inspectoratul General pentru Imigrări, SRI, SIE, STS, Asociaţia Comunelor din România, Asociaţia Oraşelor din România, Asociaţia Minicipiilor din România şi Uniunea Naţională a consiliilor Judeţene din România.

“Ministerele vor fi repezentate în cadrul Comitetului la nivel de ministru sau secretar de stat, iar instituţiile publice, organele de specialitate ale administraţiei publice centrale şi structurile asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale, de către conducătorii acestora”, mai arată sursa citată.

La lucrările Comitetului vor participa, în calitate de invitaţi permanenţi, reprezentanţi ai societăţii civile, precum şi experţi din cadrul altor autorităţi ale administraţiei publice centrale, atunci când este cazul.

Coordonarea Comitetului este asigurată de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstince, care îşi va putea delega atribuţiile unui secretar de stat şi care va sigura, de asemenea Secretariatul tehnic al Comitetului, responsabil cu întocmirea agendei fiecărei şedinţe a Comitetului,  pe baza propunerilor formulate şi înaintate de către membrii acestuia.

De asemenea, coordonatorul Comitetului va asigura şi colaborarea cu Parlamentul European, Comisia Europeană, Consiliul European şi unităţile subordonate, în vederea atingerii obiectivelor stabilite.

La solicitarea prim-ministrului, Comitetul va prezenta rapoarte cu privire la stadiul implementării măsurilor stabilite, precum şi informări periodice. Comitetul se va întruni lunar şi ori de câte ori este necesar, iar şedinţele vor avea loc  în prezenţa majorităţii membrilor, urmând ca deciziile să fie adopate cu majoritatea simplă a celor prezenţi

Şedinţele Comitetului vor avea loc loc la sediul Guvernului, Palatul Victoria.

În cadrul Comitetului îşi vor desfăşura activitatea grupuri de lucru la nivel tehnic, iar experţii desemnaţi în grupurile de lucru vor trebui să deţină documente de acces la informaţii clasificate eliberate de ORNISS (Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat.)

În cadrul acestei structuri vor funcţiona 5 grupuri de lucru:  Grupul de lucru pentru Armonizare legislativă, Grupul de lucru pentru Logistică primară, Grupul de lucru Integrarea locală, Grupul de lucru Integrarea societală şi Grupul de lucru Integrarea culturală, precizeaza Mediafax.

19 COMMENTS

 1. Dl. Radu Tudor,

  Stim toti ca Primaria Municipiului Bucuresti se afla in subordinea Prefecturii Capitalei.

  Daca vreunul dintre toate posturile asa zise de “stiri” ati fi prezentat faptul ca din data de 2 aprilie 2014 Prefect General al Municipiului Bucuresti (superiorul direct al Primarului Capitalei) a fost numit fostul procuror DNA, dl. colonel magistrat Paul Nicolae Petrovan, poate ca oamenii si-ar fi putut explica mai usor toate arestarile consilierilor si a primarului general al capitalei ce au urmat acestei mari numiri. Poate ca mesajul acesta nu il veti mai bana!

  Cu deosebita stima,

   • Legea 340 din 2004 orivind institutia prefectului,

    Art. 3.
    Prefectul conduce serviciile publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe ale administratiei publice centrale din unitatile administrativ-teritoriale.
    Art. 7,
    (2) Proiectele bugetelor serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe ale administratiei publice centrale stabilite potrivit alin.(1) sunt propuse de catre prefect.

    http://legislatie.resurse-pentru-democratie.org/legea/340-2004.php

    P.S. S-a schimbat ceva intre timp?

   • Atribuţiile Primarului General al Municipiului Bucureşti
    conform Legii nr. 215/23.04.2001 modificată şi completată de Legea nr. 286/2006

    Primarul îndeplineşte următoarele atribuţii principale:

    b) asigură aducerea la îndeplinire a hotărârilor consiliului local. În situaţia în care apreciază că o hotărâre este ilegală, în termen de 3 zile de la adoptare îl sesizează pe prefect.

    Oare de ce are 3 zile sa il sesizeze pe prefect?!

    Sursa: http://www1.pmb.ro/pmb/primar/atributii.htm

 2. Si cum ramane cu respectarea Constitutiei Romaniei?
  Dar ceea ce vrea acest popor mai conteaza?
  Am presimtirea ca Presedintele si “guvernul meu” isi vor incheia mandatele cu mult mai devreme decat era preconizat!

 3. Acum o să vedem ”magneţii” şi ”sugativele” de venituri reale şi la vedere! Waw! Dar parcă turcia va intra forţat în UE şi începe dansul ”step-by-step”! Şi UE va mîna vîntul vijelios cu praf spre est ajutaţi de turcia?
  Şi dacă ei nu vor accepta venirea spre est(am convingerea), cu specificaţie ordonatoaro-impusă fără şantaj spre vest şi nord-vest pînă în americuţa inclusiv la reginuţă în palatul păzit de dansatori, cum rămîne? Doar bani aruncaţi şi hara-hara ca cîinii şi iar datoare vîndută românica!
  Sincer: nu vor accepta mutarea decît dacă se va folosi metoda consacrată(pe ascuns) cu Israelul în coasta Palestinei: umplut conturi en-gros fiecăruia dintre ei sau în familie.
  Nu vreau să intru în mai multe amănunte şi nici deocamdată, dar spun: cerul(zona) vestic se luminează şi norii vin groşi spre noi dar la noi, încît vom cere lumină şi luminare vestului în genunchi. Cred că de 4-5 luni de zile e totul bătut în cuie şi nouă nu ni se spune nicio vorbă, dar ne chinuie cu subnutriţia din toate punctele de vedere: ne pune în faţa faptului împlinit!
  Dacă vă amintiţi, am scris ”Iohanis nu va da drumul Codului Fiscal” şi Ponta (ştie ceva şi nu acceptă)nu vrea să accepte ceea ce ni se impune, motiv pentru care nu vom avea zile bune(făcînd legătura cu hărţuiala şi scrierile puse de jurnaliştii români în presa internaţională). De cînd cu demisia, manipularea prin miting şi numirea premierului cu mult laudaţio, nu mai scrie nimic în presa internaţională! Nici de Iohanis nu e nimic scris în legătură cu retrocedările prin acte cu conţinut fals! Nu găseşti nimic pozitiv despre România, doar articole pro-ţigani, furt, sărăcie, violenţe, politicieni corupţi cu nume şi prenume şi lista continuă!
  De ce?

  • Chiar crezi că-i ”deranjeaza scutul de la Deveselu”?
   Eu nu cred! E un plan f. bne pus la punct dar încă nu îndrăznesc să intre la acţiune! Încă nu au reuşit manipularea pro sau contra prin minciuni, abia acum şi-au dat seama că populaţia lumii se mai şi informează din tot ceea ce este scris online cu imagini înregistrate, dar şi cu ieşitul masiv în stradă la noi, e ceva înspămîntător pentru căpuţurile mari(nu e vorba de rusia). Vedeţi că e puţină linişte acum cînd se semnează acte între şefii de state care ulterior sînt obligaţi să respecte ce au semnat, după ceva timp cînd se va revolta popoarele inclusiv românii, care sînt consideraţi mămăligă, o să vedem toţi ce va urma! Dar să nu uităm că destinaţia e pe vest şi nord-vest pentru faptele din sud şi sud-vestul României şi ”şarpele” din est are viziunea perfectă! Vedeţi cum refuză Putin întîlnirea cu turcul, mult mai pervers decît românul, ei vorbesc prin şoapte cînd e vorba de interes, şi-l fac prin orice formă negînd vehement permanent. Oare nu le dă de gîndit tuturor? Personal: nu cred că-s liniştiţi.

 4. Bineinteles, deportarile nu pot astepta la nesfarsit. Si e un motiv ca sa se implice, cu adevarat, societatea “civila” care n-a primit portofolii la prima runda. Cine stie? Poate c-o vom revedea pe dna Guseth in noua structura.

 5. Europa cu Frau Merkel in frunte este spalata pe creier. De cand trebuie refugiatii “integrati”? Refugiatii sau azilantii, prin definitie, au dreptul de a primi protectie temporara din partea tarilor sigure pana la solutionarea conflictelor in tarile lor de origine. Dupa ce se rezolva problemele la ei acasa, ei trebuie sa se intoarca la viata lor, acolo de unde sunt ei. Sau cel putin asa era pana acum un an si ceva cand Germania, din motive obscure, a decis ca tratatul de la Dublin nu mai e valabil si ca tot poporul sirian trebuie sa se mute cu catel si cu purcel in Europa. E bine ca si noi ne aliniem in spatele Germaniei si ne pregatim sa-i primim si sa-i integram pe refugiati. Poate, poate, o sa ne mangaie si pe noi pe crestet cineva ca facem treaba buna. Avem acum comitete si comitii suficiente, d-nul presedinte e neamt, guvernul e tehnocrat, suntem gata de primire. Mai ramane doar sa ii convingem.

  • Merkel a format of “coalitie a celor care vor”(sa ia migranti), alcatuita din 9 state care vor aduce 400,000-500,000 de arabi anual in Europa direct din taberele Turciei.
   http://www.theguardian.com/world/2015/nov/29/germanys-plan-to-strike-eu-wide-refugee-sharing-deal-stalls
   “Merkel, frustrated by the resistance in Europe to her policies, also convened a separate mini-summit with seven other leaders to push a fast-track deal with the Turks and to press ahead with a new policy of taking in and sharing hundreds of thousands of refugees a year directly from Turkey. … Juncker said of the mini-summit: “This is a meeting of those states which are prepared to take in large numbers of refugees from Turkey legally.””
   Care sunt cele 9 state – cumva a voluntariat si poporul roman si n-a aflat?
   De ce se fac comitete de lunga durata, avem de gand sa primim cote anuale?!
   Parca era vorba ca se duc sa-si reconstruiasca patria, nu vor la de-a gata, cu 1100RON / luna, adica mai mult decat 90% din pensionarii Romaniei!
   De ce nu ne raliem Slovaciei care va contesta masura cotelor in justitie pana la 18 decembrie?!

   Inca 4009 de migranti in Croatia in ultimele 24 de ore, in total 458 798 de la inchiderea Ungariei: http://mup.hr/main.aspx?id=219696
   Turcia, fa-te ca lucrezi!

 6. “Comitetul Interministerial al Coaliţiei Naţionale pentru Integrarea Refugiaţilor”
  Ce mai e si facatura asta ? I-a intrebat cineva pe tinerii frumosi si liberi daca sunt de acord cu acest comitet ? UE face din nou experiente cu si pe noi iar, primul ales a spus “gut, ihre aufträge”.
  Cineva spunea ca suntem bolnavi de scenarita, perfect neadevarat. Din pacate tinerii frumosi si liberi nu s-au trezit la realitate ca sa vada acest camp de teste si experimente la care este supusa de multi ani Romania, feibucul nu le-a spus nimic si este de la sine inteles.
  Nu ar face mai bine “guvernul meu” efortul sa-i aduca acasa pe cei 4 mil. de romani plecati in tari straine iar, acest comitet sa-i reintegreze ca doar sunt ai nostri.

 7. Domnule Radu Tudor .Pe statul roman il omoara grija pentru refugiati .Eu dupa 35 de ani in care am cotizat la fondul de pensii , primesc lunar 800 de lei . Medicamentele ma costa cca. 400 lei ! De mine cine are grija ? Noroc ca exista Dumnezeu !

 8. daca vrea bani de la nemti, poporul roman va trebui sa-si tatueze pe brat: je suis syrian, bitte!

 9. Domnule Tudor, sintem intr-o situatie de un penibil si un grotesc inimaginabil. Acceptam, dar habar n-avem CE!
  Ii integram pe acei oameni? Ce inseamna asta?
  Ii primim in Romania; PENTRU CIT TIMP? Le dam cetatenia romana?
  Daca se stabilesc in Romania, vor avea dreptul (intr-o oarecare masura firesc) sa-si aduca rudele aici? (Poate cite 15-20 de fiecare!!) Care vor fi drepturile lor, dar si indatoririle fata de statul roman?
  Cum pot marionetele care ne conduc, in frunte cu chiriasul de la Cotroceni si premierul SAU, sa accepte, in numele nostru, ceva ce nici ei nu stiu cum se numeste, ce contine si cu ce se maninca?
  Ce vreti dovada mai clara decit asta ca sint dirijati prin telecomanda de la Bruxelles, mimind parteneriate si aliante, in timp ce noi am ajuns, in realitate, niste slugi care nu stiu sa spuna decit “da, stapine!”

Leave a Reply