Statele Unite au partea lor de vină pentru schimbările climatice, de aceea vor avea o responsabilitate specială pentru ajungerea la un acord, a declarat preşedintele american, Barack Obama, în discursul rostit la reuniunea ONU de la Paris.

“Statele Unite nu doar că recunosc rolul avut în apariţia acestei probleme, dar asumă şi responsabilitatea eforturilor pentru remedierea situaţiei”, a afirmat Obama la Conferinţa ONU pe tema Climei (COP21), începută luni în zona Le Bourget, la periferia Parisului.

“Ştim adevărul, că multe naţiuni au contribuit la schimbările climei”, a subliniat Obama.

“Liderii comunităţii internaţionale trebuie să fie la înălţimea aşteptărilor”, a insistat preşedintele Statelor Unite, al doilea cel mai mare poluator stat din lume, după China. Obama a apreciat că nu există niciun conflict între creşterea economică şi protejarea mediului, precizeaza Mediafax.

3 COMMENTS

 1. vedem imbecilitatea si minciuna ridicate la rand de politic mondiala, cu singurul scop de a mari ta ele si impozitele, de a interzice tehnologii ieftine in favoarea celor scumpe apartinind… cui trebuie.
  Adevarul e altul: din 2000 incoace clima se raceste, chiar si banchiza de la Polul Nord a crescut in suprafata
  http://www.express.co.uk/news/science/616937/GLOBAL-COOLING-Decade-long-ice-age-predicted-as-sun-hibernates
  Ma tot inteb cum au fost posibile precedentele epoci glaciare sau mini-glaciare daca pe atunci nu existau masini, sparyuri si centrale de apartament 🙂

 2. Este extrem de urât ce se întâmplă! În societatea științifcă, dacă îndrăznești să contrazici această teorie a încălzirii globale ești automat considerat eretic, sau partizan al petroliștilor, riști să ți se taie orice tip de finanțare pentru studii sau cercetare. Teoria s-a implementat prin politici, deci prin legislație și totul are doar rolul de a umfla conturile unor mari producători de tehnologie “verde” și de a implementa această tehnologie la scară cât mai largă, uitând că pentru dezvoltarea și fabricarea acestor tehnologii se utilizează cantități uriașe de combustibili fosili, nu este deloc fabricată ecologic in fapt, ci doar la nivel declarativ este considerată și promovată așa. Cel mai grav este că publicul rămâne orb și surd, nu sesizează ipocrizia legislației născute odată cu implementarea acestor politici, spre exemplu este rău să arzi cărbune și petrol, dar este perfect “verde” să arzi păduri, uleiuri provenite din diferite plante, deci să utilizezi biomasa sub formă de combustibil, deși efectul este același prin ardere se generează tot CO2, iar efectul de consum al dioxidului de carbon atmosferic se diminuează odată cu distrugerea pădurilor.
  De asemenea se vorbește puțin spre deloc despre sursa principală de combustibil actuală, petrolul și cărbunele, câți dintre oameni știu că aceste resurse au fost cândva chiar biomasă, arbori și alte tipuri de vegetație care prin procese de durată și în anumite condiții de dinamică geologică au ajus în subsol și s-au transformat în aur negru? Mai devreme sau mai târziu, cu sau fără intervenția umană, aceste produse se întorceau la suprafața planetei într-o formă sau alta, printr-un fenomen sau altul.
  Un alt aspect foarte important îl reprezintă modelarea climatică, iar aceasta orcât de mult se bat în piept oamenii de știință, la momentul actual nu poate fi realizată decât într-o proporție foarte redusă. Pentru a putea crea o modelare a climei este nevoie de o putere de calcul imensă, iar datele introduse într-un astfel de model sunt prea multe și prea împrăștiate pentru a putea fi cuprinse de minți umane, doar o inteligență artificială ar putea modela așa ceva, iar aceste date ar trebui actualizate în timp real. Știința lucreză cu probe concrete, iar teoriile trebuie să se poată proba în orice moment (matematic sau empiric) nu văd cum s-ar putea proba teoria încălzirii globale așa cum e ea în forma actuală.
  Sunt de acord cu progresul tehnologic, dar consider că omenirea trebuie să se dezvolte normal nu forțată de o teorie. Tehnologia “verde” presupune în primul rând ca materia primă, procesele de transformare a materiei prime, producția și mentenanța ulterioară a produsului tehnologic obținut, să fie realizate fără a utiliza petrolul, cărbunele sau alți combustibili fosili, la asta se rezumă tehnologia verde. Îmi pare rău că oamenii de știință nu se rezumă la a căuta soluții în acest sens și își pierd timpul încercând să convingă întreaga specie umană de lucruri inexistente. Primitivi cum suntem, din păcate acceptăm ca fiind palpabile teoriile fără probe și fără a putea fi demonstrate.
  P.S.
  Atât timp cât la polii planetei există calote glaciare ne aflăm într-o eră glaciară cu diferite perioade de tranziție, cu maxime și minime ale glaciațiunii. Păcat că nu putem trăi mii de ani pentru a vedea cum aceste perioade vor evolua 🙂 . Trendul actual este acela de încălzire și acest proces durează de peste 15000 de ani, s-a topit practic un procent de peste 60% din calotele existente acum 20000 de ani fără nici o urmă de activitate umană în ceea ce privește arderea combustibililor fosili, nici măcar asta nu ne dă de gândit? Oare cum era clima Terrei fără calote glaciare?

Leave a Reply