Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri după-amiază, că blocajul negocierilor va fi rezolvat prin negocieri. Liderul PSD a confirmat că PSD va ieși din coaliție dacă UDMR sau minoritățile nu vor face parte din viitorul guvern pentru că ”nu are alt mandat de la partid”.

Kelemen Hunor a declarat vineri, după întreruperea negocierilor, că ”nu e posibil ca UDMR să fie de decor în coaliție, să stăm cu pantalonii dați jos până la genunchi și să așteptăm poștașul în fiecare lună”.

El a răspuns astfel la întrebarea pusă de ziariști despre posibila pierdere a Ministerului Dezvoltării. ”În acest moment, această afirmație este destul de corectă”, a spus Kelemen Hunor când a fost întrebat dacă UDMR nu acceptă să piardă Ministerul Dezvoltării.

Situatia a fost generata de obsesia baronetului PNL de a pune mana si pe ministerele (bugetele) UDMR, aruncand in aer intelegerea politica pentru o guvernare stabila.

Cativa smecheri, atent monitorizati de institutiile statului, reiau practici vechi, facandu-si calcule pentru acolitii lor politici si financiari cu bugetele ministerelor, care apartin altor partide in coalitia de guvernare.

Nicolare Ciucă, propunerea de premier susținută de PNL, a făcut declarații vineri după-amiază, explicând faptul că negocierile au fost suspendate fie pentru câteva ore, fie până sâmbătă dimineață. Nicolae Ciucă era însoțit de Florin Cîțu, președintele PNL, care nu a făcut declarații.

Fostul ministru al Apărării și fostă propunere de premier, Ciucă a mai spus că au mai rămas ”câteva elemente de ajustat la Justiție” și au fost demarate discuțiile despre împărțirea portofoliilor. De menționat că blocajul a apărut la scurt timp de la începerea negocierilor pe ministere, scrie g4media.ro

Leave a Reply