Revoltator ! De 7 ani vorbim de spitale regionale, de nevoia unui act medical de calitate pentru platitorii de taxe si impozite din Romania. Si de faptul ca de 27 de ani, statul roman nu a construit nici un spital nou. Zac miliardele de euro fonduri europene la Bruxelles, la noi abureala politica si populismul guvernarii cresc exponential. Si nici acum nu avem proiectele de spitale regionale depuse la Bruxelles. O rusine !

România a trimis proiecte, cereri de plată, în valoare de 640 de milioane de euro la Comisia Europeană (CE), în ultimele două săptămâni ale anului trecut, între 15 decembrie şi 31 decembrie, a anunţat Corina Creţu, comisarul european pe politică regională, vineri seară, în cadrul unei emisiuni.

Pe lângă această sumă, proiecte în valoare de alte 22 de milioane de euro erau deja depuse la CE, a subliniat Corina Creţu, vineri seară, în cadrul unei emisiunie la Digi 24. Mai exact, pe fondul social erau alocaţi deja aceşti bani, dar nu erau cereri de plată, care au fost depuse tot în ultimele două săptămâni ale anului trecut.

Comisarul european pe Politică Regională a mai spus că, la nivelul Digi Regio, începe evaluarea acestora şi speră ca răspunsurile să fie obţinute cât mai repede.

„Pe hârtie, România stă foarte bine, în sensul că a evitat dezangajarea automată. Dacă n-ai proiecte, pierzi bani. La Digi Regio, le vom lua la mână, la audit, la analizat şi vom şti, poate, în câteva luni, poate peste un an – doi. (Proiectele – n.red.) Au fost certificate de autorităţile na­ţionale în care noi, teoretic, avem încredere“, a explicat Creţu.

Proiectele pentru cele trei spitale regionale nu au fost trimise la Comisia Europeană (CE), a mai susţinut, vineri seara, comisarul european pe Politici Regionale, scrie zf.ro

5 COMMENTS

  1. Doar Ciolos a facut ceva concret cu aceste spitale regionale, de ce nu-I acuzati deschis pe pesedisti de sabotare a construirii acestor spitale?

  2. Nu stiu cand se vor face daca se vor mai face,ma aliniez si eu,rusine!Cu ani in urma asistam neputinciosi la inchiderea celor care mai erau,invit-o pe Pintea la tine in emisiune pentru problemele din sistemul medical!De cretu am inteles,mai are putin i se termina mandatul isi cauta locul!Poate am gresit si eu cand am postat,dar mi-e greu,scriu cu mana stanga,dreapta fiindu-mi rupta si slava ca am scapat usor pe gheata asta!De drepturile pacientului nu vorbim?Ajungi intr-o situatie in care depinzi de cineva care sa te ajute si cand ajungi,dupa lungi asteptari si durere ai parte de o consultatie superficiala si o reteta stufoasa care de multe ori nu rezolva si incepi sa cauti ceva,pe cineva sa te ajute,programul pe cabinet arata un orar si venirea e alta si dupa ore de asteptare de parca n-ar fi nimic esti consultat rapid,obosit,epuizat si sfarsit ajungi acasa rugandu-te sa nu dai in complicatii!Multe cazuri au fost prezentate si atat,boli simple devin tragedii e cumplit sa-ti pierzi copilul de la o gripa,firar ea sa fie ca am trecut prin atatea de nu mai stiu,de copil pana la om matur!Nu stiu dar e anormal!Sunt platiti acum foarte bine,sunt variante private,da,costisitoare si dupa cum vad ca se arunca valori mari,euro,suta de lei fiind o firfirica,ma face sa cred ca traiesc in alta lume!Relatiile inter-umane sa le rezolvam si apoi putem pretinde orice daca ne tin buzunarele!

Leave a Reply