Oamenii din sănătate care sunt acum în stradă au ieşit pentru că sunt manipulaţi, a afirmat luni liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu.

‘Oamenii din sănătate sunt acum în stradă, din punctul meu de vedere, pentru că sunt manipulaţi. Sindicatele, împreună cu PSD-ul, mână în mână, au zis – lasă că acum, în campanie electorală, facem presiune pe toţi polticienii şi o să vă crească salariile. Eu cred că este un demers criticabil, ca să nu spun mai mult, şi îmi pare rău că unii salariaţi s-au lăsat induşi în eroare, că orice om vrea un salariu mai mare şi e normal să fie aşa. (…) Majoritatea pesedistă va încerca să forţeze acest lucru (creşterea salariilor). Dar nu e de unde. Şi atunci trebuie să vii cu măsuri economice, să creezi locuri de muncă, să faci investiţii sau poţi să creezi resurse şi să ai de unde să tai. De aceea, legea salarizării unitare este o lege care se va aplica pentru mai mulţi ani şi, sigur, pe etape’, a declarat Nicolăescu, la finalul şedinţei grupului PNL.

Potrivit acestuia, luni, deputaţii PNL au avut o ‘discuţie mai amplă şi mai profundă’ pe marginea amendamentelor PSD la ordonanţele referitoare la salarizarea unor bugetari, pe care le consideră ‘un demers iresponsabil’.

‘Noi credem că este un demers iresponsabil al PSD, care grevează bugetul şi, după opinia noastră, chiar îl pune la pământ. Şi sigur, după discuţii, am ajuns la concluzia că ar trebui să arătăm explicit populaţiei ce ar vrea PSD-ul să facă cu bugetul ţării. Consecinţele vor fi simple – astăzi dau nişte salarii, dar mâine vor trebui să închidă locuri de muncă, pentru că nu vor mai fi bani de la buget, nu vor mai fi investiţii, că de fapt despre asta vorbim. Bugetul tot ăla e. Într-o parte dai şi creşte consumul prin salarizări, iar în cealaltă parte micşorezi investiţiile că nu ai de unde. Şi atunci locuri de muncă nu ai de unde să faci şi mulţi oameni vor deveni şomeri. (…) Şi atunci noi am considerat că este bine să atenţionăm foarte serios că populismul ăsta nu este normal, nu este de dorit într-o ţară normală şi mai ales în campania electorală. Toate lucrurile astea trebuie discutate după campania electorală şi liniştit, mai ales în condiţiile în care guvernul a anunţat că vine cu un proiect al salarizării unitare. Deci, cu alte cuvinte, să spunem că acele lucruri de reaşezare a grilelor de salarizare se vor face printr-o lege nouă a salarizării unitare. Noi asta credem că este corect într-o ţară normală’, a arătat deputatul liberal, citat de Agerpres.

 

9 COMMENTS

 1. omul asta e de o prostie de nedescris. un amarat de contabila ajuns prin numire politica ministrul sanatatii. el este cel care a distru sanatatea el este cel care a dus birocratia la un nivel nemaintalnit in medicina. sub masca reducerii birocratiei e introdus print tot soiul de ordine de ministru tot felul de acte obligatorii a fi facute de catre medici. probabil putini stiu la ce chin sunt supusi medicii, cum sunt obligati sa reduca numarul de minute alocate consultarii pacientilor pentru ca acest contabil ingamfat ii obliga sa completeze hartiute peste hartiute. nesimtitul asta a distrus institutul cantacuzino. s-ar parea ca mass media a uitat acest lucru. oare pe cine a favorizat nicolaescu prin aceasta masura?ingamfatul are si nesimtirea sa sustina ca unii fie ei si pesedistii, au scos cadrele medicale in strada sa protesteze. oare cat de prost e acest individ? stie ingamfatul asta cate cadre medicale, medici si asistente, au plecat din tara in ultimii anii? stie aceasta capodopera de prostie cam cati medici au ramas in tara? stie care sunt prognoze pentru urmatorii 10 ani in ceea ce priveste numarul de cadre medicale ramase in tara? stie nesimtitul asta cam ce va face populatia acestei tari cand nu va mai avea cine sa o consulte? vad ca alt ingamfat nesimtit, ministru muncii, considera ca o marire a veniturilor in snatate nu trebuie facuta ca se distruge bugetul tarii. pai atunci sa-i consulte “magistratii” ca tot sunt plini de bani si au pensii nesimtite . sa-i consulte ingamfatii astia de la cel mai hidos partid basisto-penelist. probabil ca nesimtitul asta nici macar nu stie ce s-a propus in programul acestui partid de trista amintire. daca te opui acum unei cresteri de 25% la salariu cum mai realizezi tu, partid basisto-penelist dublarea salariului cadrelor medicalein urmatorii 4 ani? nesimtirea, aroganta, minciuna, lasitatea si prostia cam astea sunt “virtutile” politicienilor din aceasta adunatura numita partidul basisto-penelist.

 2. SOS!!!
  De ce nu ar fi manipulaţi şi de M10 ? Azi am întâlnit destui tineri care sunt la facultate şi majoritatea aveau imaginea omului ideal pentru viaţă! Şocul a fost uriaş ! Ori era băsescu ori era macovei ori udrea! Am analizat toate posibilităţile lor comparându-le cu ideologii aleşi de ei şi am reuşit să schimb puţin gândirea şi perspetiva lor de viitor gândindu-mă că sunt tineri şi încă copii! Sunt cam toţi la dispoziţia invitaţiei plătite pe ascuns că nu au din ce trăi şi supraveţui în facultate! Pe ei nu ii găsesc vinovaţi că profită dar e alta problema: în loc să-i ajute şi să le deschidă ochii şi orizontul personal pentru viitorul lor, le dă 50-100 lei pe invitaţie şi-i manipulează ducându-i la ură şi violenţă între ei! Şi nu e normal ca tineretul inteligent al patriei noastre să fie distrus psihic şi fizic din cauza unor maimuţe(femei sau bărbaţi) politice pentru a-şi atinge scopul politic personal ! 🙂 🙂 RAPANDULA ASTA PNL-ISTĂ SĂ NU MAI VORBEASCĂ MULT ŞI PROST CĂ ÎŞI ARATĂ PREA RAPID CARACTERUL !

 3. Lui Nicolaescu nu ii este rusine sa mai deschida gura si mai ales pe tema bani?
  Astia nu mai dispar odata din viata noastra?
  Adevarul ro”Ministrul Sănătăţii Nicolaescu a cheltuit, în primul său mandat, o impresionantă sumă de bani pe studii de fezabilitate pentru 25 de spitale-fantomă, care n-au mai fost construite niciodată”
  in 2008 studii de fezabilitate şi alte documentaţii premergătoare în valoare de 40 de milioane de lei.
  in 2011 Ministerul Sănătăţii donează, cui vrea să le folosească, studii de fezabilitate şi alte documentaţii în valoare de 40 de milioane de lei. Anunţul este făcut de ministrul Cseke Attila, care şi-a dat seama că maculatura strânsă la minister nu poate fi folosită şi ocupă spaţiu degeaba în instituţie.”

  ZERO SPITALE CONSTRUITE

  “Tot în primul mandat al lui Nicolăescu s-a încercat reabilitarea a nu mai puţin de 15 spitale judeţene de urgenţă. A fost nevoie de alte studii de fezabilitate, pentru care s-au plătit aproape 9,5 milioane de lei, adică aproape 2,7 milioane de euro. Şi de această dată apar printre câştigători două firme austriece. Este vorba despre „Vamed Standortent¬wicklung Und Engineering” Viena şi Convex ZT, care s-au asociat pentru realizarea acestor studii de fezabilitate cu firmele româneşti „Institutul de Studii şi Proiectări Energetice” SA, şi „ Asix Design” SRL.”
  Nicolaescu -Absolvent al Facultății de Comerț, Academia de Studii Economice din București (1982) și doctor în Științe Economice (2007).
  Un economist pus ministru la sanatate. De aceea au mers toate asa bine “unse”. Omul potrivit la locul potrivit NU! doar aranjamente politice facute fara nicio jena -experiment pe nervii si viata noastra.
  Manipularea e in creierul lui, a lui Nicolaescu! Habar nu are ce e prin spitale. Noi ca pacienti vedem pe pielea noastra, bai Nicolaescule sa dispari! Traiti in lux si in turnuri de fildes, va doare in cot de noi, de toti!
  CITESTE NICOLAESCULE! voi sunteti un cancer pentru Romania!
  “Vrem salarii, nu gunoi, ca muncim cat pentru doi.”
  Maria Zeic: ”Cam 15 bolnavi ar trebui sa am si noaptea am 2 etaje, cu 50-60 de bolnavi. Plus bucataria, unde impartim mancare, adunam vasele, sa alimentezi bolnavul.”

 4. Azi noua primarita Firea (psd) bate palma cu Sanitas in vederea unei “colaborari” ulterioare iar dupa doar o saptamana ies sindicatele anuntand greva generala…Coincidenta cumva ?

  • Am înţeles că îţi cam stă în gât Gabriela Firea, Aurelius…Eu am încredere în capacitatea acestui primar de a gestiona eficient resursele pentru bunăstarea voastră a bucureştenilor.

 5. Cat pot sa bata campii liberalii astia. Asa zicea propaganda si in 2012 imediat ce Ponta a ajuns prim ministru: ”veti vedea ce rau va fi peste 6 luni”. Si au tinut-o asa 3 ani jumate. Acum pnl-ul face la fel. Doamne fereste.

 6. UPDATE:
  Venitul președintelui Sindicatului Sanitas Leonard Bărăscu – 7.500 de euro pe lună.
  Venitul vicepreședintelui Sindicatului Sanitas Marius Sepi- 3.250 de euro pe lună
  Ar fi sănătos să comparăm:
  premierul Dacian Cioloș , 2016
  „Din perspectivă bugetară, cu tot ce s-a votat în aceste ultime luni, în pregătirea campaniei, din păcate cum ne-a obişnuit Parlamentul, s-au cam adunat peste 9 miliarde de lei, deci peste 1% din PIB. Asta înseamnă ori creşterea deficitului, ori, dacă vrem să ţinem limitele deficitului, să reducem investiţiile. Noi avem alocate 40 de miliarde pentru investiţii, care ar trebui să se ducă la locuri de muncă. Or, asta ar însemna reducerea fondului de investiţii”
  și Marius Sepi, 2010
  “Venim cu gânduri mari. (…) Nu ascund faptul că o să încercăm să folosim Partidul Social Democrat la maxim posibil. Şi ei, la rândul lor, o să ne folosească pe noi, ceea ce mi se pare până la urmă corect, pentru că, ne place, nu ne place, reprezentăm până la urmă marea masă a muncitorilor din România, care în general agreează programe de stânga”
  Marius Sepi e vicepreședintele sindicatului Sanitas, fost vicepreședinte al PSD – mă așteptam să iasă în stradă când, în loc să mărească salariile celor din Sănătate, parlamentarii și-au votat pensii speciale.
  Acum știu de ce a tăcut.
  via Sabin Gherman

Leave a Reply