România asistă la un adevărat război între cei mai importanţi lideri politici ai României şi situaţia nu pare să se liniştească prea curând.
Premierul Victor Ponta a renunţat la conducerea partidului, pentru care deja au început alte bătălii. În paralel, guvernul este din ce în ce mai presat de opoziţie dar şi de preşedintele Iohannis.
Subiectul a fost dezbătut în ediţia de sâmbătă a emisiunii Q&A, realizată de Alessandra Stoicescu, la Antena 3.
Liberalul  Eugen Nicolăescu a explicat că, din punctul său de vedere, statul de drept în România nu funcţionează la parametri normali.
“Ar trebui să ne clarificăm pe noi ce fel de stat ne dorim. Dorim un stat care să respecte cetăţenii, un stat în care toate instituţiile funcţionează în această direcţie sau un stat în care fiecare să facă ce vrea? Eu cred că astăzi suntem într-o fază în care statul de drept nu funcţionează la parametri normali. Aici suntem acum şi de aceea societatea românească ar trebui să fie mai atentă şi mai responsabilă.”

15 COMMENTS

 1. Toti cei care au deschise dosare la DNA formeaza un cor sub bagheta maestrului Tariceanu dandu-se victime ale sistemului care-i asupreste si care astfel invinge “statul de drept”… Ce greata imi este !!!

  • De ce “sub bagheta lui Tariceanu” ca din cate stiu,dl Tariceanu nu are dosar penal.Ar fi bine sa te documentezi inainte.

   • Sub bagheta nu inseamna “alaturi de” … insista pe capitolul “proprietatea termenilor” Ca sa-ti dau o mana de ajutor : Tariceanu este protectorul politicienilor-infractori ! Cat despre DNA se pare ca are proptele l-au cam ocolit desi in decursul anilor s-auy pus multe semne de intrebare cu privire la implicarea in niste cazuri murdare.

  • ESTE UN COR CU MULT MAI MARE SUB BAGHETA LUI MARLANOI IOHANNIS CARE CU TOTII SUNT INFRACTORI PROTEJATI DE SLUGILE LOR DIN JUSTITIE. Iar tie ti-e greata de tine si nici macar nu iti dai seama.

   • Sub bagheta lui tariceanu au scapat vozganian sova dar si ponta de justitie ! Este protectorul coruptilor parlamentari dar numai acelor apropiati lui si lu ponta! Pe Udrea au aruncat-o dupa gratii dar pe cei trei nu !

    • Carmen,dobitocului e bine sa nu-i raspunzi pt ca in acest fel crede ca ti-a atras atentia…Trebuie lasat sa se sufoce in prostia lui clinica ignorandu-l.

  • Tara este fericita ca in sfarsit hotii raspund in fata legii si ajung dupa gratii acolo unde le este locul intr-un stat de drept!

 2. s-a trezit si nenorocitul asta care a ingropat sanatatea? cea mai recenta dovada a incompetentei acestui penelist este cazul tratat pe larg al institutului cantacuzino unde contabilul asta josnic si prost a dat o mare lovitura functionarii institutului. cam repede se uita cum “ajuta” penelistii la distrugerea economiei si cercetarii romanesti.

 3. În general, toţi cei care apar “pe sticlă” declară că vor un stat de drept care să respecte cetăţenii, să promoveze valorile, să lupte şi să facă şi iar să lupte pentru noi, pentru oamenii de rând. Caragiale a prezentat acest tip de discurs încă de la apariţia sa. Nu am văzut până acum pe cineva care să susţină ideea că “fiecare să facă ce vrea”. Atunci cine sunt cei care vor ca fiecare să facă ce vrea, aşa cum afirmă domnul Nicolăescu? Să dea nişte exemple concrete ca să ştim de cine să ne ferim. De asemenea, ar fi fost foarte bine să ne deschidă capul şi să ne dea nişte argumente pentru afirmaţia că statul de drept nu funcţionează la parametrii normali.

 4. ”Cinste lor, cinste huliganilor!”(a se citi parlamentari şi numiţi) Vreţi şi căutaţi cinste? Sunteţi de 25 de ani de zile perindaţii întro tocăniţă de găluşte garnisită cu bălăcăreală, nişte ”ţărani inculţi cu diplome la metru cub” clătiţi şi acoperiţi de funcţii. Senzaţional! Citez dintrun material ce vi se potriveşte perfect:”Constatăm că prin toate instituţiile statului, în special în cele cu drept de control, sunt tîmpiţi dar domni cu duiumul de 25 de ani de zile nu contează partidul sau numiţii!’ Şi uite-aşa, din domnie în domnie ţara merge strună de e vestită în toată lumea pentru funcţionarii statului care mai de care mai…domni!” Unul este şi cel din materialul de aici. PS. nu vreau să jicnesc pe nimeni şi nici să se simtă jicnit cineva.

 5. Gura pacatosului adevar graieste! Daca ar functiona statul de drept ar da si sleahta sasului,in frunte cu el, socoteala de toate hotiile si faradelegile facute(mai ales PDL-istii!)De ce presa de la Bucuresti nu spune nimic despre procesele presedintelui privind retrocedarile ilegale si despre, si despre….?

 6. Am vazut cateva imagini de la receptia oferita de ambasadorul Frantei la Bucuresti.
  Umar la umar se aflau in multime seful militar al SRI si coana Luluta, iar la microfonul adunarii se afla dl. Premier.
  La auzul spuselor Premierului, Luluta s-a strambat si a facut niste grimase nedemne pentru o femeie de functia inalta ocupata, iar celalalt a zimbit superior. Ar trebui sa stie amandoi ca sunt reprezentanti de frunte ai cetatenilor Romaniei alesi, pusi prin grija cuiva, iar dl. Nicolaescu are dreptate cand spune ceea ce spune, dar in cu totul alt sens.

 7. Da este adevarat(rien ne va plus !) .In ROMANIA merg bine de 25 ani ,ca unse,mai multe domenii ca :hotia,coruptia,marlania,minciuna,tupeul ,vanzarea resurselor tarii pe nimic de catre tradatorii tarii si …..nu in ultimul rand DEFRISAREA/JAFUL/DISTRUGEREA PADURILOR (sub inaltul patronaj a lui IOHANNIS-PONTA unii dintre cei mai rai politicieni pe care romanii i-au mandatat,in zadar, cu nazuintele lor).Pacat si regretabil este faptul ca niciun ziarist roman nu are curajul/patriotismul necesar sa atace FRONTAL acest subiect delicat si de interes national.

Leave a Reply