Home Articole “NOI, ROMANII, SUNTEM MARI CU CEI MICI SI MICI CU CEI MARI”!

“NOI, ROMANII, SUNTEM MARI CU CEI MICI SI MICI CU CEI MARI”!

2426
2

Ioan Mircea Pascu, vicepresedinte al Parlamentului European, a postat un mesaj important pe Facebook :

In legatura cu pierderea re-localizarii Agentiei Europene a Medicamentului la Bucuresti, asa cum aratam intr-o postare de acum cateva luni bune – si cum afirma EVZ astazi – nu aveam nicio sansa!
Trebuia insa incercat, lucru pe care l-am facut, cu rezultatul ca, (a cata oara?), in ciuda mentionarii publice a principiului “sanselor egale”, in realitate nu am avut nicio sansa!
In primul rand, era costul mutarii: una este o mutare la Amsterdam (oras legat de Londra prin reteaua Eurostar) si alta la Bucuresti.
In plus, imi spunea cineva ca, daca ar fi avut loc mutarea, salariile angajatilor ar fi trebuit reduse cu 40%, deoarece cu atat ar fi mai mic costul vietii la Bucuresti, decat la Londra (sau Amsterdam)!?
Iar faptul ca reprezentantul nostru a votat pentru Milano – in afara zvonurilor despre nu stiu ce aranjament ca Italia sa ne sprijine pentru Scengen (cand, de fapt, altii sunt cei care se opun) – cred ca, pana la urma, poate fi vorba de simplul fapt ca Bucurestiul nu a ajuns niciodata la vot …
Cand ne referim insa la consecinte, vedem din nou policianismul dambovitean de doi bani, manifestat astazi prin criticile “vehemente” ale opozitiei, care o acuza pe dna Firea de … pierderea competitiei!
Ma intreb daca nu cumva regretatul Gusti Buzura are din nou dreptate cand spunea:
“NOI, ROMANII, SUNTEM MARI CU CEI MICI SI MICI CU CEI MARI”!

2 COMMENTS

  1. bine zis. si mai sunt momentele in care ne place sa ne ducem cu palaria in mana, desi e de tras sapca pe ochi si tinut capul sus. aiurelile de cine ce ofera la schimb sunt dovada nu doar a gandirii intortocheate din capul decidentilor si comunicatorilor, cat al faptului ca suntem luati de prosti de ani nostri. cum sa zici ca italia te sustine in schimb ptr schengen cand:1. daca si italia a pierdut EMA, la ce rahat sa te mai sustina????? 2. italia oricum te sustine asa ca cine ce ofera si ce primeste????
    costurile au contat semnificativ, dar si oferta in sine: noi am venit cu o iluzie, intr-un oras fara infrastructura, cu potential zero ptr nevoile unor sute de angajati care au nevoie de metrou sa-i lasa cat mai aproape de birou, scoli ca lumea ptr copii, locuri de joaca, spatii de recreere ptr ei.
    priviti va rog pe unul din canalele gen travel episodul cu bucuresti din serialul cu expats care cauta case. ti se face rusine. optiunile sunt intre apartamente de bloc si mizerii de case din pipera/voluntari, unde strada e desfundata, canalizare cand si cum, nu sunt trotuare, caruta merge printre masini si chiriile sunt exorbitante.
    ce comentarii auzim dupa decizia cu relocarea EMA? ca UE ne-a nedreptatit, ca UE tb sa se duca naibii, sa abandoneze proiectele de integrare etc.. de ce? ptr ca ne place sa tragem pe sfoara, si cand nu castigam am fost nedreptatiti, sau “vanduti la masa verde”….

Leave a Reply