Home Articole DNA i-a sechestrat toate bunurile lui Liviu Dragnea

DNA i-a sechestrat toate bunurile lui Liviu Dragnea

6120
38

Procurorii anticorupție au instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile deținute de Liviu Dragnea și de ceilalți suspecți din dosarul “Tel Drum”, a anunțat, marți, DNA.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, măsurile au fost dispuse pentru recuperarea prejudiciului din dosar, estimat la peste 127 de milioane de lei.

În cazul lui Liviu Dragnea, la data faptelor președinte al Consiliului Județean (CJ) Teleorman, a fost instituit sechestru asigurător și poprire asigurătorie până la concurența sumei de 127.547.366,34 de lei “asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, acțiunilor și părților sociale deținute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum și asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de către terțe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie”, se precizează în comunicat.

Vizați de aceleași măsuri asigurătorii sunt și Florea Neda, reprezentant al SC Tel Drum SA, Mugur Bățăuș, Victor Piperea și Marin Predescu, funcționari în cadrul CJ Teleorman la data faptelor.

“Aceste măsuri asigurătorii au fost dispuse de procurorii anticorupție în vederea recuperării prejudiciilor și prin raportare la infracțiunile reținute în sarcina suspecților menționați, în funcție de participarea fiecăruia la infracțiunile de care sunt suspectați. Prejudiciul estimat în cauză, până în acest moment, ca urmare a săvârșirii infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (2 infracțiuni) și abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite (2 infracțiuni) este de 127.547.366,34 lei”, se arată în comunicatul DNA.

Conform aceleiași surse, prejudiciul total este compus din suma de 32.203.658,27 lei (echivalentul a 6.930.138 euro) reprezentând prejudiciul stabilit în cazul infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene cu privire la proiectul de reabilitare a DJ 506, suma de 63.999.908,88 lei (echivalentul a 13.772.603 euro) reprezentând prejudiciul stabilit în cazul infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene cu privire la proiectul de reabilitare a DJ 701, suma de 5.742.872,19 lei reprezentând prejudiciul stabilit în cazul infracțiunii de abuz în serviciu cu privire la atribuirea contractului de lucrări în cazul DJ 506 și suma de 25.600.927 lei reprezentând prejudiciul stabilit în cazul infracțiunii de abuz în serviciu cu privire la atribuirea contractului de lucrări în cazul DJ 701.

“Până în acest moment, nici autoritatea de management (Ministerul Dezvoltării Regionale și Fondurilor Europene) nu s-a constituit parte civilă cu privire la sumele ce ar fi fost obținute nelegal din fonduri europene de peste 20 milioane euro), nici Consiliul județean Teleorman nu s-a constituit parte civilă cu privire la prejudiciul ce ar fi fost produs prin infracțiunile de abuz în serviciu ( peste 31 milioane lei)”, se mai menționează în comunicatul DNA.


Maria Vasii, avocata liderului PSD Liviu Dragnea, a avut o primă reacție, după ce DNA a dispus punerea sub sechestru a bunurilor lui.

”Am asistat la o prigoană împotriva lui Liviu Dragna. Am solicitat procurolului de caz să își asume acest comportament agresiv împotriva liderului PSD, deoarece Liviu Dragnea a răspuns solicitării Parchetului de a veni pentru un act procesual. Regretabil, în fața clădirii a fost întâmpinat cu violență de toate felurile, iar procurorul de caz făcea abstracție de acest eveniment. Vom face plângere în acest caz”, a declarat Maria Vasii la Antena 3.
Aceasta a adăugat că procurorul de caz nu era preocupat să evalueze bunurile, încercând să dea vina pe o decizie date de ÎCCJ.

”Prejudiciul este socotit pe baza a nimic. Trebuie să aduc la cunoștință și următoarele situații extrem de grave. Liviu Dragnea este acuzat că a constituit un grup criminal organizat în 2001, în condițiile în care infracțiunea a fost introdusă în Legislație în 2003. Acuzația nu are nici măcar o bază inimă care să o facă plauzibilă.”, a mai adăugat avocata lui Liviu Dragnea.

Maria Vasii a mai vorbit și despre acțiunea instituită de investigatorul raportului OLAF.

”Raportul întocmit de investigatorul OLAF va fi supus analizei în fața forurilor europene compotente. În acest sens s-au redactat deja cererile de chemare în judecată și pot să asigur că pentru toate aberațiile pe care le-ați aflat cu privire la Liviu Dragnea sunt false și se vor clarifica. Am asistat la un act de folosire a procedurilor judiciare într-un scop politic”, a spus Vasii.

 

38 COMMENTS

 1. Ce vrajeala ieftina. Toata lumea stie ca Domnul Dragnea a fost bugetar toata viata, ca este o persoana saraca si cinstita. Cum ar putea sa aiba o persoana onesta ca Domnul Dragnea o avere de 27 de milioane de euro???

  Oare votantii PSD, aia care se chinuie sa supravietuiasca din ajutorul social si care voteaza PSD-ul cu doua maini, ce parere au despre magaria asta? Oare se va lasa Domnul Dragnea invins de flacara violet, binom, statul paralel, masoni, sorosisti, klingonieni…

   • Alea 6 case ale lui Johannis incap lejer in garajul lui Dragnea, si mai ramane si loc pentru un Q7. Despre ce naiba vorbim?

    • Iohanete e imaginea Mercedes în România. Ce bagi tu concurența în discuție! Și furtul consistent și furtul anemic tot furt este. Amândoi sunt niște hoți. Să afirmi că furtul mare este de porc iar furtul mai mic se acceptă, ține de patologie sau mai rău, de ticăloșie.

    • Una din casele lui clown wiermer jokanus are 13 apartamente, sigur incape garajul lu, deagnea in ea

 2. Dragnea pe langa faptul ca are multi interpusi averea la vedere si-a instrainat-o de mult prin divort catre Bombonica sau cedare fiului, disparand din avere si vilele si terenurile si hotelul.

 3. oamenii de bun simț și-au dat seama că dl Liviu Dragnea dezinformează opinia publică atunci când afirmă că nu are nici o legătură cu firma Teldrum.
  fam dl Dragnea are multe legături cu acționarii companiei Teldrum. / trebuie să citim ce apare la Recom, Anaf și AEGRM.

 4. Ar trebui și pe cea din Brazilia! Domnule Tudor din salariul de bugetar cum dracu si-a facut asta imperiul?

  • Cum și l-a făcut și bugetarul ținător de mână dreaptă în dreptul inimii. Am dubii că vila aia din Brazilia ar fi a lui Dragnea dar n-am nicio emoție să pariez că vila de la Miami, aia a antrenorului de tenis, este a patriotului neamț.

 5. si totusi incearca cineva sa desluseasca cum cineva care a lucrat la stat toata viata lui a ajuns sa aiba o asa avere?

  • Daniel@ Dragnea a facut afaceri imediat dupa revolutie ,a avut magazine ,a investit in agricultura ,a avut un hotel nu a trait ca bugetar ci ca om de afaceri .Acum nu mai stiu cum sa stopeze legile justitiei si-l toaca marunt ,sper sa reziste.

   • Tu ai avut un hotel imediat dupa revolutie??? :)) De unde iesiti ma? Dragnea era un amarat de mecanic auto la revolutie, Si imediat dupa revolutie a facut afaceri, a avut magazine, a avut hotel… Pe bune???

   • Asta cu vânzări anterioare este o glumă. Și nici măcar o glumă bună, ci una cât se poate de proastă.

  • Întrebarea ta nu are un răspuns logic din cauza generalității. Neamțul nu și-a sporit cășile din postura de profesoraș ci din postura de primar. Băsescu nu s-a făcut moșier din postura de comandant de petrolier ci din aceia de șef de stat, Dragnea și-a construit imperiul din postura de președinte de consiliu județean și nu din postura de șef atelier mecanic.

   • Și am uitat esențialul. Averile fabuloase nu le fac bugetarii ci privații de la stat.
    Dacă bani publici sunt deturnați de către cei puși să-i administreze în alte scopuri decât cele pentru care au fost prevăzuți se cheamă că statul a furat, când de fapt au furat niște privați de la stat, în favoarea propriilor buzunare sau a altor privați (firme ori indivizi). Nu statul, ci privații de la stat au furat pentru ei sau pentru alți privați cu care împart prada! Privații de la stat vând activele aparținând statului sub preț și fac achiziții de la privați la suprapreț. Nu statul, ci privații de la stat tolerează evaziunea fiscală a privaților în detrimentul statului. Nu statul ci privații de la stat practică discriminarea între privații înșiși! Privații de la stat și nu statul truchează licitații, montează aranjamente și înfăptuiesc diverse matrapazlâcuri financiare în achiziții publice sau privatizări. Nu statul ci privații de la stat încasează parandărături și cer peșcheșuri pentru a rezolva unor privați ceea ce nu reprezintă altceva decât drepturile lor legitime.
    Relația este inversă decât cea vehiculată deliberat în scopuri diversioniste. Cu cât statul este mai puternic, cu atât drepturile privaților sunt mai bine apărate, evaziunea fiscală este mai mică, poziționarea și tratamentul privaților sunt mai corecte, iar corupția este mai redusă. Cu cât, dimpotrivă, privații de la stat sunt mai puternici, cu atât privații din mediul privat sunt mai discriminați pe baze selective, corupția este mai în floare, evaziunea fiscală este mai mare și statul mai tras în piept.

 6. Au platit si altii inainte,de ce n-ar plati si Dragnea ? Altfel o s-o decontam noi.Din pensiile noastre.

 7. Well, era clar ca Johannis îl vrea pe Dragnea mort și ca toți slujitorii lui se vor calcă in picioare sa-i facă pofta; era clar, deasemenea, ca madam Kovesi, pierzându-și încet-încet suportul extern (Klemm e singurul care se mai compromite in apărarea ei) va încerca sa-l îndatoreze pe președintele in funcție cu o condamnare a adversarului mult urat al acestuia. Ce mi se pare neclar (Ponta nu contează, el plătește polițe personale) este motivul încrâncenării cu care PNL se agata de calul mort al anti-corupției ajungând sa se tăvălească in abjecție precum celebrul porc sacrificat la ceremoniile SRI de mai an. Spectacolul dat astăzi de Orbán la dezbaterea GDS e cu atât mai grotesc cu cât nu poate avea, ca simpla motivație, teama personLa fata de rezultatul procesului sau cu DNA; e drept, Orbán se complace in grotesc, dovada circul făcut in beneficiul lui Johannis pe timpul campaniei prezidențiale, cu celebrul număr “cine e generalul etc” readus asta seara in amintire in emisiunea lui Mircea Badea. La GDS, însă, s-a întrecut pe sine și, după cum asuda penelistul Valceanu sa explice, la A3, in râsetele asistentei, validitatea show-ului dat de șeful partidului sau, ma-ndoiesc ca știe careva, chiar și printre peneliști, ce-l mâna in “lupta” pe acest șef și inclusiv pe ei înșiși, trupele fidele, împotriva lui Dragnea. Nu văd de ce ura lui Johannis ar motiva atâta amar de oameni din “opoziție” sa se îmbrâncească sa-l linșeze pe adeversarul acestuia; e drept ca, in ziua de azi, Trump se “bucura” de același tratament din partea susținătorilor dnei Clinton, și ca, pentru prima oară, intr-o campanie electorală americană, s-au văzut atâtea mizerii lansate deoparte și de alta a celor implicați in cursa, dar nu se poate ca modelul SUA sa se fi întins pana la noi doar din dorința de a mima “democrația”. Iarăși, e drept ca in Atena antica se aruncau cele mai teribile porcarii in fatza adversarului, și ca Socrate a fost condamnat intr-un proces de “corupție” cu iz sexual (văd ca se aduc acuzații de homosexualitate lui Ponta, acum, oare sa-l pasca aceeași soarta?) însă, păstrând proporțiile, ce naiba le-a făcut Dragnea lui Johannis și acoliților de se târăsc cu atâta voluptate in noroi doar-doar l-or prinde sa i-l aducă guitand, la tăiere , “generalului”? Oricum, intalinrea de la GDS e de rău augur, nu atât pentru Dragnea cât pentru adversarul sau, Orbán și, sper eu, prin ricoșeu, pentru generalul sau, cel care “tace și face”(citat din numărul interpretat de Orbán in campania din 2014)—dacă ne amintim ca și Cioloș, înaintea lui Orbán, s-a dus la GDS sa se “pocăiască” pentru a fi intrat in “mocirla”( e ceva cu noroiul asta, pare o obsesie a opoziție) acordând un interviu la televiziunea “de casa” a PSD (A3 pentru abonați), și-apoi a căzut din scaunul de premier, cu zgomot, eu zic ca ferească Dumnezeu de “elita” Grupului, gazda a întâlnirilor fatale! Valabil și pentru Kovesi.

 8. Atat de mulți idioți postați atât de multe inepții… înainte sa fie ”bugetar” Dragnea a făcut bani și pe orizontala și pe verticala… Intrarea în politica doar ia dospit… Nu mai mâncați rahat !

  • Asta cu orizontala și verticala n-am mai auzit-o! De ce nu și față-spate, paralel și perpendicular și nu în ultimul rând stânga-dreapta cu referire la PDL și PSD!

 9. Radu Tudor , de ce comunicatorii oficiali ai pnlului nu sunt acceptati de antena 3 ? Critica prea rau psdul si nu e voie ?

  • Nu mai recita ca o oaie bleaga ce spune Orban..Ben Oni ardelean a fost invitat de n ori la A 3, Catu la fel , Guran la fel, Daniel Zamfir la fel…Turcanca nu cred ca vrea sa vina ea la a 3 si nici Orban nu cred ca mai are curajul sa faca la fel .astia din PNL isi dau singuri cu tesla in ….

   • Orban si Catu nu sunt invitati, la fel si Raetchi sau altii prea critici cu PSD-ul. La fel si cei din USR care au avut curajul sa il combata pe Ciuvica si nesimtirile lui.

    A fost unul din reprosurile lui Orban pt Gadea ca nu a fost invitat mult timp in timp ce pt PSD Gadea a facut emisiuni intregi, a fost si la primarie si guvern, au desenat la tabla, au facut promisiuni dupa promisiuni. O sa vedem la anul cand nu o sa creasca salariile cu 25% in ian. si cu 50% in iulie ce o sa faca Gadea la emisiunea caruia s-a promis marea cu sarea !

    E si o problema a comunicatorilor PNL care stau si incaseaza mai ales cand sunt singurii din opozitie 1 din 5/6 invitati pe la emisiunile lui Gadea.

 10. D-nul Dragnea nu e singurul bugetar care a strans o asemenea avere lucrand numai la stat .Basescu si cei multi politicieni de dreapta au fost bugetari la randul lor..Ghinionul lui Dragnea e ca e presedintele PSD-ului si ca onor DNA-ul are ce are cu PSD …comentariul e pentru toti ipocritii de pe aici

 11. da ! suntem alaturi de el si cele douazeci si ceva de milioana de euro sechestrate! ii tinem pumnii! pentru ca tine mortis sa fie presedintele parlamentului, prim ministru care il papuseaza pe tudose, vrea sa fie presedintele tarii, are sanse mari sa isi rotunjeasca la loc prin aceleasi mijloace bruma de avere, agoniseala de o viata in slujba politicii si a romanului de rand! asa sa ne ajute feseneul!

 12. Dl Liviu Dragnea ar trebui să-și ceară scuze față de foștii colegi ( Ponta, Teodorovici, Grindeanu). A girat o campanie mizerabilă ca să aflăm din comunicatul DNA și cel al OLAF-ului că sunt suspiciuni întemeiate cu
  privire la fraudarea fondurilor europene.
  Sa vedem ce spun judecătorii atunci când inculpații contestă sechestrul.

Leave a Reply