De cativa ani, in siajul luptei pentru conservarea fondului forestier pretios din Romania, intre doua entitati se desfasoara un razboi generalizat. Federatia Nostra Silva se lupta prin instante cu Fundatia Conservation Carpathia.

Potrivit Nostra Silva, Federatia Proprietarilor de Paduri si Pasuni din Romania, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a motivat decizia civilă nr. 1954 din 7 octombrie 2020, hotărâre prin a respins recursul declarat de Fundaţia Conservation Carpathia (FCC) şi Christoph Franz Johannes Promberger împotriva deciziei civile nr. 923 din 4 iulie 2019 pronunțată  de Curtea de Apel Braşov în dosarul 4579/62/2017.

“(…) în opinia instanței de recurs, nu există nicio îndoială că modul în care sunt numiți miniștri într-un anumit guvern, legăturile acestora cu diverse organizații non-guvernamentale sau fundații, activitatea anterioară a acestora în cadrul unor astfel de organizații, activitatea în domeniul protecției mediului sunt chestiuni foarte importante într-o societate democratică, despre care publicul are un interes legitim de a fi informat și care cad sub incidența dezbaterilor publice. În consecință, în acord cu statuările instanței de apel, și instanța de recurs apreciază că subiectele prezentate de intimați în articolele imputate au natura unor subiecte de interes public, general; că se înscriu în contextul unor dezbateri publice despre un subiect sensibil în România – retrocedarea pădurilor, înstrăinarea pădurilor și/sau defrișările lor nelegale, activitatea înalților funcționar guvernamentali în legătură cu Fundația reclamantă

Folosind de multe ori un limbaj foarte dur, Nostra Silva isi sustine cauza acuzand FCC de actiuni ilegale in Romania si invoca in acest sens mai multe decizii ale diverselor instante :

Mârşăvia şi josnicia se plătesc: Conservation Carpathia şi Christoph Promberger obligaţi definitiv la 50.000 lei daune morale

Nostra Silva cȃştigă procesul cu Fundația Conservation Carpathia şi Christoph Promberger

Pe de alta parte, FCC mentioneaza in punctul sau de vedere pe care l-am solicitat :

 

Mai multe detali despre disputa dintre cele 2 entitati gasiti pe paginile fiecareia :

www.carpathia.org

www.nostrasilva.ro

 

Leave a Reply