ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară – a anunţat miercuri seară că a sancţionat conducerea executivă a Euroins România Asigurare pentru neîndeplinirea la termenele scadente a unora dintre obligaţiile prevăzute în planul de măsuri stabilit în sarcina societăţii.

Astfel, Mihnea Tobescu, directorul general, a primit o amendă de 100.000 de lei, iar Milena Guentcheva, directorul general-adjunct, a primit o amendă de 50.000 de lei.

Euroins, unul din liderii pieţei de RCA, se află în mijlocul unui scandal legat de rezervele constituite, subevaluarea daunelor şi întârzierile privind onorarea obligaţiilor de plată.

În urma rezultatelor controlului periodic şi a constatărilor, ASF sancţionează cu avertisment scris NN Asigurări de Viaţă, liderul pieţei, pentru deficienţe legate de modul de calcul şi de plată a constribuţiei datorate Fondului de Garantare al Asiguraţilor şi ASF.

NN Asigurări de Viaţă trebuie să elaboreze un plan de măsuri oentru remedierea aspectelor constatate până la finalul anului 2020.

Presedintia ASF a fost preluata de curand de prof.univ. dr. Nicu Marcu.

 

Leave a Reply