Liderul social-democrat Gabriela Firea a declarat că nu se poate vorbi despre o “lovitură de partid” în cazul CExN al PSD soldat cu demisia Vioricăi Dăncilă şi dizolvarea Biroului Permanent, arătând că a fost vot în unanimitate cu o singură abţinere.

“Având în vedere că a fost un vot în unanimitate, nu poate fi comentat, a fost o singură abţinere. Cum să fie lovitură de partid cu vot în unanimitate, o singură excepţie, abţinerea domnului Buzatu. Dacă era, aşa, un scor strâns, da, probabil că se putea considera”, a afirmat Gabriela Firea, marţi noaptea, la plecarea de la CExN al PSD.

Întrebată dacă Viorica Dăncilă a fost forţată să plece de la şefia partidului, ea a menţionat: “Nu putem să spunem că a fost forţată, câtă vreme… nu putea să scrie cineva demisia domniei sale. Domnia sa a solicitat să spunem toţi punctul de vedere şi la final a spus că înţelege să-şi dea demisia”.

Firea a confirmat că în cadrul CExN a avut loc o discuţie mai aprinsă între ea şi Marian Oprişan, dar nu a dorit să o detalieze.

A negat că Oprişan ar fi numit-o “securistă”, întrebată în acest sens.

“Nu, nu, nu, sub nicio formă, a fost o discuţie legată de faptul că eu am reiterat şi adus aminte colegilor mei că am stabilit nişte principii, că nu ne mai întâlnim în afara CEx-ului şi am explicat că eu de aceea nu am fost la acea întâlnire, cum s-a spus de către dumneavoastră ‘CEx paralel’, şi dumnealui a spus că se simte jignit că eu explic de ce nu am fost şi că trebuia să fiu”, a completat Firea.

Primarul Capitalei nu a dorit să răspundă direct, întrebată dacă a plâns, şi a spus doar: “Aşa sunt eu, mai sensibilă. Ce contează acum? A fost, repet, o discuţie, nici nu mai are rost să intru în detalii”.

Ea a mai spus că este prematur să precizeze acum cineva dacă va candida sau nu la şefia partidului.

Într-un comunicat transmis marţi noapte de PSD se arată că în urma demisiei Vioricăi Dăncilă şi a dizolvării Biroului Permanent Naţional, CExN al Partidului Social Democrat a decis alegerea unei conduceri interimare cu sarcina de a realiza o tranziţie echilibrată până la organizarea unui viitor congres al partidului, în care să fie aleasă o nouă conducere statutară.

Potrivit comunicatului, structura de conducere colectivă interimară va avea următoarea formulă: preşedinte interimar – Marcel Ciolacu; secretar general interimar – Paul Stănescu; membru Regiunea Sud – Adrian Gâdea; membru Regiunea Sud – Niculae Bădălău; membru Regiunea Sud-Vest – Aladin Georgescu; membru Regiunea Sud-Vest – Mihai Weber; membru Regiunea Sud-Vest – Claudiu Manda; membru Regiunea Sud-Est – Dan Nica; membru Regiunea Sud – Marian Pavel; membru Regiunea Nord-Est – Dragoş Benea; membru Regiunea Nord-Est – Doina Federovici; membru Regiunea Nord-Vest – Radu Moldovan; membru Regiunea Nord-Vest – Gabriel Zetea; membru Regiunea Vest – Laurenţiu Nistor ; membru Regiunea Centru – Vasile Gliga; membru Regiunea Bucureşti-Ilfov – Gabriela Firea; membru Regiunea Bucureşti-Ilfov – Gabriel Mutu, scrie Agerpres.

 

5 COMMENTS

  1. S-a adeverit ce zicea toata lumea: un grup infractional condus de dragnea, horror cine a condus Romania atatia ani

  2. PSD e clar ca se va reseta, garantia fiind doctorandul Ciolacu. E drept ca vorbeste stricat limba romana, la fel cum si Viorica Dancila nu auzise de statul paralel pentru ca ea a fost la Bruxelles. Legatura nu exista dar am bagat-o asa, de fitza, ca sa se prinda lumea ca e cu schepsis. P.S. PSD se va formata mai bibe, decat sa se reseteze doar, dar asta ar presupune sa scape de moacele de greblari, de cei care vorbesc stricat limba romana si de infiltratii serviciilor care la varful partidului/partidelor sunt majoritari. Sau PSD se mai poate formata/transforma in altceva daca dau Bruxellesul ai aliatul strategic de peste ocean dispozitie sa devina socialisti “europeni”, la fel cum au facut cu PNL-ul lui Crin Antonescu atunci cand i-au cerut sa predea partidul si sa se duca dupa doamna la Bruxelles. PSD, un partid prea mare si prea greu de controlat, care trebuie divizat sau adus in jurul lui 20% procente la alegeri ca sa poata fi controlat. P.S.2. Noroc ca si PNTCD, partid istoric, a fost reformat/desfiintat tot la cererea PPE-ului de la Bruxelles (dreapta europeana), de mazilirea partidului ocupandu-se personal Basescu alias Petrov, securist notoriu care s-as ocupat ee reformarea si europenizarea dreptei traditionale romanesti reprezentata de cele doua partide istorice, PNT si PNL, ajunse peste noapte PNL-PDL-izat Basescu fiind recompensat cu scaunul de presedinte pentru 10 ani si protectie a spatelui din afara dupa dubla expirare de mandate. Romania, decat sa aiba de ales intre rusi si americani, mai bine si-ar declara neutralitatea ca Elvetia, care in buricul Europei nu e nici stat membru UE si nici in NATO si se vede clar cat de rau le merge economic din aceasta cauza. Cand treci din Elvetia in Germania sau Franta zici ca ai trecut la saracie, atat de evidenta este discrepanta. Respekt deosebit! Sal

  3. a fost vot unanim, cu o exceptie…
    dna firea vorbeste dancileza…
    ar fi bine sa nu mai stea prea mult langa veorica…
    prostia e contagioasa…

Leave a Reply