Aleksandr Dughin, ideologul noii mafii a Kremlinului si a serviciilor secrete rusesti, a descins la Bucuresti alaturi de membri ai rezidentei sale pentru a-si lansa o carte. La sala Dalles din Bucuresti.

La eveniment au fost si civili.

Dughin, care se pretinde un geopolitician si filozof, este un soi de Rasputin modern ce joaca un rol malefic, de jucator cu pixul pe harta lumii in numele eurasianismului, un concept rus ce se manifesta violent impotriva civilizatiei europene, occidentale.

Printr-un amestec de valori pretins crestin ortodoxe, asa zise traditii si repere istorice manipulatoare, Dughin incearca sa suceasca mintile celor slabi de inger.

Alaturi de Dughin a stat Iurie Rosca, un soi de Laszlo Tokes al Republicii Moldova. Rosca, un infiltrat al Moscovei in miscarea unionista din anii ’90, e unul din marii tradatori ai cauzei romanismului si europenismului dincolo de Prut. Rosca este traducatorul cartii lui Dughin din rusa in romana, prilej prin care si-a facut rost de o motivare oficiala pentru banii pe care-i primeste de la Moscova.

Zeci de afirmatii si idei antiromanesti au fost lansate la acest eveniment. Sub o forma perfida, manipulatoare, prin elogierea unor scriitori romani, care sa produca un soi de atractie in randul ascultatorilor. O tehnica banala de manipulare, specifica serviciilor rusesti.

Din punctul meu de vedere, este o greseala grava faptul ca autoritatile romane au permis in trecut si permit si azi prezenta pe teritoriul Romaniei a lui Dughin. Asta demonstreaza ca vulnerabilitatile la adresa securitatii nationale a Romaniei sunt inca tratate cu prea mare usurinta in zona guvernamentala, administrativa. De responsabili cu un grad prea mare de ignoranta si necunoastere sau poate usor complici…

Voi reveni asupra subiectului.

 

31 COMMENTS

   • Si care sunt ideile antiromanesti lansate?
    ————-
    A fost Rasputinica asta si in parlamentul UE sa ne denigreze? Adica e mai tare ca Mocovei? Ca Liicheanu?
    E anti-coruptie?

     • E copilaș, rasputinica asta, pe lângă cacovei, limbriceanu și alții ca nemernicii ăștia.

     • Banc cu rusi…

      Trei ruşi călătoreau în aceeaşi cuşetă dintr-un tren trans-siberian. Unul dintre ei citea un ziar, în timp ce ceilalţi doi spuneau bancuri cu Putin.

      Enervat de faptul că nu putea citi în linişte ziarul, primul rus s-a hotărât să le joace o festă celor doi.
      A ieşit discret din cuşetă şi a comandat însoţitorului de vagon trei ceaiuri, cu menţiunea să-i fie aduse exact peste 10 minute. A reintrat în cuşetă şi, după nouă minute, le-a spus celor doi:
      — Băieţi, ar trebui s-o lăsaţi mai moale cu bancurile politice în tren. FSB-ul are microfoane în toate cuşetele şi compartimentele.
      — Rahat, hai să fim serioşi! Cine a mai auzit de microfoane în trenuri în zilele noastre?
      — Serios, hai să vă arăt. După care, a spus cu glas tare: “Tovarăşe maior, trei ceaiuri, vă rog!”
      N-au trecut decât câteva secunde şi însoţitorul vagonului a intrat cu cele trei ceaiuri. Cei doi călători s-au albit la faţă şi nu au mai scos nici un cuvânt până s-au culcat.
      Dimineaţa, tipul glumeţ s-a trezit singur în compartiment. Curios, l-a întrebat pe însoţitor unde sunt cei doi. Acesta i-a răspuns că, în timpul nopţii, cei doi au fost săltaţi de FSB.
      — Bine, bine, dar pe mine de ce m-au lăsat în pace?
      — Tovarăşului maior i-a plăcut poanta cu ceaiul.

 1. Confruntarea de idei doare tare in lumea dublei masuri. Relatiile trebuie inghetate sa facem pe plac licuriciului. China trebuie tinuta la distanta!
  Noi putem doar sa aplaudam cu urechile la contractele de zeci de miliarde pe care UiE si Licuriciu’ le semneaza cu tarile neplacute lui RT dar nu avem voie sa punem botu’.
  Mai usor cu epitetele!

  • Cauta protestatari iohanisti fara servici, carora nu le place sa munceasca, dar vor sa parvina repede si de aceea vor sa-si faca partide,dar le trebuie bani,iar ca mercenar protestatar nu prea este mereu de lucru…si nici treaba nu a iesit…au ramas doar cu arvuna…guvernul nu a cazut. Dar sperantze sunt destule…

 2. Din contra. Serviciile noastre de informatii sunt extraordinar de respectate de catre multi din afara si sunt sursa de incredere si pentru partenerii nostri. Mi se pare ca pentru ei astfel de adunari sunt foarte interesante: oamenii care participa, ce contacte au dupa aceea, reactia locala, media implicata etc. Daca interzici, indepartezi si fortezi la ocultizarea organizarii, ca interesul celor de a corupe nu se sfarseste. 🙂

 3. “Zeci de afirmatii si idei antiromanesti au fost lansate la acest eveniment.” Chiar sunt curios care-s alea, sa stiu de ce sa ma pazesc. Vorba unui vechi proverb malgas: audiatur et altera pars.
  Sper ca revenirea pe subiect sa nu fie ca aia cu portul Constanta, dezvaluiri zguduitoare tot pe principiul “voi reveni” si pe care le tot astept de vreo luna-doua…

 4. Eu cred ca si lui Klemm ar trebui sa i se interzica accesul in Romania, dar nah…
  Asta macar nu s-a dus la Toader inaintea lui Kovesi, s-a dus la Dalles

  • RT, acu pe bune, eu as pune lasarea acestui personaj in tara tot la alea rele, in analiza pe care o vei face tu peste 10 zile, asa cum ai promis, guvernului Grindeanu. Astept cu interes sa vedem unde o vei plasa.
   Ca asa ai promis, ca ii dai credit lui Grindeanu 100 de zile si p’orma faci o analiza. Eh, mai sunt cateva zile. Nu uitam. Asteptam cu interes!!
   SPER CA NICI TU N-AI UITAT:)
   Besos

 5. Mdeh, dac-ar fi s-aleg pe cine să dau afară din țară dintre Gitenstein şi Dughin…ghici ciupercă pe care? By the way, în materie de idei antiromâneşti, cred că Tismenițki, Boia, Liicheanu, Patapievici şi alții de teapa lor îl surclasează net pe bietul Dughin.

 6. Nu înțeleg în numele căror valori ceri interzicerea unei persoane pe teritoriul României.

  E un mafiot dovedit? E terorist?

  Dacă nu, libertatea de expresie nu trebuie încălcată. A susține eurasianismul nu e o crimă.

   • Despre eurasianism am citit. E evident o ideologie care se opune intereselor americane. Mi s-a parut însă benignă. Nu poți să interzici ceva doar pt că nu-ți convine.

    Nu știu biografia lui Dughin, dar înclin să cred că ar fi cam penibil pt un “ideolog al noii mafii rusești” să își lanseze cartea la… sala Dalles. Printre cursuri de fotografie și croitorie.

 7. Ei şi? De ce să nu facă oamenii o activitate unde îşi permit? Johanis cum şi-a publicat cartea ”cenzurată” de chinezi în China? Nu cumva China e cu Rusia?
  Ce, doar ai noştrii şi occidentalii să profite de naivitatea cetăţeanului român!
  Să fim serioşi, în afară de ”REFORMA SĂRĂCIEI” care are succes pe termen lung, se propagă în forţă ”REFORMA URII” înlociund gândirea obiectivă şi legislaţia gen ”DACĂ NU ŢI SE FACE DREPTATE…FĂ-O PRIN ORICE METODĂ CĂ ÎN ŢARĂ E HAOS LEGISLATIV COORDONAT ŞI CONTROLAT”! Vedem cu toţii URA în orice domeniu la nivelul manipulării care are deja vechime”NU EŞTI CU OCCIDENTUL…EŞTI CU RUŞII”, ”NU EŞTI CU PSD-ul…EŞTI CU RUŞII”, ”NU EŞTI CU ANTENA3…EŞTI PUPĂTOR DE CURURI”, ”EŞTI ÎMPOTRIVA ILEGALITĂŢILOR…NU EŞTI PATRIOT”, ”EŞTI PRO-ABUZURI… NU EŞTI PNL-isto-USR”, ”SPUI ADEVĂRUL ÎN FAŢĂ…EŞTI EXTREMIST” şi pot continua cu multe aberaţii scoase pe gură începând cu omul de rând până la cei mai înalţi demnitari, inclusiv jurnaliştii formatori de opinie! Gândiţi-vă că deja e vechime în aceste ziceri care se vor pune în practică posibil la viitoarele alegeri cum s-a întâmplat cu ţărăniştii în antichitatea mereu vie”dacă ai votat cu…, îţi iei ologeală masiv”!
  – UNDE SUNT ADEVĂRAŢII PATRIOŢI NĂSCUŢI ÎN ROMÂNIA, DEDICAŢI PATRIEI MAMĂ ŞI ROMÂNIEI?
  PS. Asta se vede şi se simte în orice clipă la nivelul ţării! ”fabricile de acte şi învinuiri nejustificate funcţionează cu brio”!

 8. Voi ati trasnmis live conferinta kaghebistului. L-ati promovat. Asa ca, nu inteleg…faci opinie separata de postul Antena 3?
  Ati dat apa la moara celor care va sustin orientarea prorusa.

   • Orice forma de promovare a celor care ne-au siluit fiinta intre 1946-1989 e o flegma pe sutele de mii de romani care au suferit pedepse crancene pentru ca urau comunismul si derivatele acestuia cu patima.
    Am creier, nu suport exigentele si nici insinuarile. Nu faceti cinste celor la care va raportati cu un astfel de limbaj.
    Va inteleg daca nu imi veti publica aceste randuri. Nu dau bine la politica postului. Nici o problema, nu as fi nici primul-nici ultimul alungat cu ditirambe rastite in incercarea de a gasi o punte de dialog cu trustul dumneavoastra. Ramaneti cu publicul-tinta al farmaciilor care aduleaza Moscova si “trumpismul”.

  • a fost transmisa live pt ca a interesat f multa lume si atunci au putut baga alte calupuri publicitare fata de cele curente, deci cascaval in plus.
   ca altrfel ar trebui sa recunoasca ca era de interes stirea. Si cum nu pot spune ca era de interes exact in timpul “campaniei” Antena3-ProRusia, au mers pe mucles. Dar probabil e din ratiuni financiare, nu e Antena 3 mai catolica decat Papa

 9. Sunt curios, daca aici adresarea e “noua mafie kaghebista antiromaneasca”, deducem asa: ori ca mafia ar fi antiromaneasca, ceea ce nu are treaba cu principiile mafiei, ori ca kaghebistii doar in varianta noua ar fi antiromania.
  Oricum ai lua-o, logica e varza.
  Dar e bine sa pui trei epitete langa mafie, ca da bine la insuflarea urii.
  Deci aia, orice ar fi fost ei, lanseaza o carte!
  Klemm, s-a dus la Toader si Kovesi e inca la DNA!
  Klemm din ce face parte, din “noul ordin monahal al maicutzelor CIA cu dragoste de Romania”?!:))
  Jizassss….

  • Am si eu o intrebare Dughin(eu chiar stiu cine e am citit despre el) a venit in 2012 sa ne zică ca asa nu ne impusca in strada Băsescu e ok si sa zicem merci,Dughin asta a fost băgat la ANRP tot pe el l-am pus sef la fondul proprietatea unul dintre marile jafuri ale României ,tot cu el s-a semnat afacerea Microsoft,Behtel,tot ele ne-a obligat sa vindem distribuțiile de enegie sa spargem asa numitul monopol distributie produ tie de energie,tot el taie padurile tarii in draci,tot la el e titeiul tarii tot la Dughin a sidexul ,tot el ne-a obligat sa facem mizeriile alea de închisori cia…
   Stiu ca rusii au jefuit enorm aici a se vedea ALRo slatina de exemplu sau industria usoara sa gazele in parte…

Leave a Reply