Socialistul Rumen Radev a declarat miercuri că va promova din poziţia de preşedinte al Bulgariei o loialitate pentru NATO şi UE, care nu înseamnă neapărat război cu Moscova. Fostul general de aviaţie şi-a clarificat într-un interviu pentru televiziunea naţională bulgară poziţia cu privire la politica externă, după ce a fost criticat pentru dorinţa de a apropia naţiunea de Rusia, scrie news.ro.

”Eu sunt general al NATO. Eu sunt primul cetăţean bulgar care a absolvit Academia Forţelor Aeriene din Statele Unite. Eu voi apăra cu mijloace mult mai active calitatea Bulgariei de aliat NATO. Bulgarii au discernământ. Este clar, timpul nostru este dedicat pentru NATO şi UE. Însă asta nu înseamnă război împotriva Rusiei”, a declarat Radev.

De asemenea, viitorul preşedinte bulgar a subliniat că este nevoie de o politică mult mai activă la nivel naţional pentru a proteja membrii comunităţii euroatlantice.

”Pentru a coopera cu succes, noi trebuie să aducem o mai mare transparenţă la capitolul finanţare a mass-media”, a susţinut Radev.

De asemenea, preşedintele socialist a precizat că magistraţii constituţionali trebuie să dea o notă reală acordului comercial dintre UE şi Canada.

 

1 COMMENT

  1. Are dreptate dl. general (fost), acum presedinte. Poate in domnia sa zace in afara de un bun pilot militar si un mare diplomat. Timpul ne va arata daca asa este.

Leave a Reply