Dupa ce a repurtat o victorie cu initiativa sa de marirea a alocatiilor pentru copii, votata si de PSD+ALDE, numarul 2 in PNL simte nevoia sa-si faca praf succesul : afirma ca marirea alocatiilor n-are legatura cu bugetul….

Deputatul PNL Robert Sighiartău a susţinut marţi că premierul Viorica Dăncilă încearcă să pună presiune pe şeful statului Klaus Iohannis pentru a promulga legea bugetului de stat atunci când face trimitere la majorarea alocaţiilor copiilor, liberalul precizând că Guvernul a fost obligat să dea o ordonanţă pe această temă.

“Am reuşit. Voinţa românilor exprimată prin Partidul Naţional Liberal a învins. Copiii României vor avea de la 1 martie alocaţia de stat majorată. Este victoria românilor, este victoria tuturor familiilor din România, care au susţinut acest proiect depus de mine în Parlament. După 5 luni de luptă în Parlament, după 5 luni de luptă cu această guvernare PSD – ALDE, care a votat de două ori împotrivă, mă bucur că astăzi Guvernul a aprobat această măsură şi acest amendament pe care Partidul Naţional Liberal l-a avut în Parlamentul României. Este victoria românilor şi mă bucur că astăzi Guvernul a fost obligat să dea ordonanţa de urgenţă care să majoreze alocaţiile copiilor”, a afirmat deputatul liberal citat de Agerpres.

El a susţinut că este o formă de ”manipulare” afirmaţia premierului Viorica Dăncilă conform căreia preşedintele trebuie să promulge cât mai repede bugetul pentru a avea bani şi pentru majorarea alocaţiilor pentru copii.

“Este o formă de manipulare ceea ce face doamna prim-ministru, pentru că legea bugetului de stat, pe lângă faptul că guvernarea a venit foarte târziu cu acest buget de stat, că ei erau obligaţi să vină anul trecut, şi acum încearcă cu o formă de manipulare specifică să vină să spună şi să pună presiune pe preşedintele României. Vreau să vă spun că amendamentul a trecut, ordonanţa va fi dată şi nu are absolut nicio legătură discuţia cu privire la legea bugetului de stat cu această majorare a alocaţiilor pentru copii. Am spus de la bun început: Partidul Naţional Liberal a spus foarte clar că această lege a bugetului de stat este foarte dăunătoare pentru români, pentru că se bazează pe aceeaşi filosofie pe care au avut-o guvernanţii în aceşti doi ani de zile – inflaţie majorată, preţuri mari, cheltuieli mari şi până la urmă nivel de trai mult mai scăzut pentru români”, a adăugat deputatul PNL.

Acesta a arătat că PNL nu este de acord cu legea bugetului de stat, susţinând că “nu aduce dezvoltare şi un trai mai bun românilor”, iar acest lucru nu are legătură cu majorarea alocaţiilor pentru copii.

“Acest lucru nu are nicio legătură cu ceea ce noi am declarat, am susţinut şi am trecut, adică majorarea alocaţiilor pentru copii. Ei acum încearcă o formă de manipulare politicianistă ca să pună presiune pe preşedinte, dar românii ştiu foarte clar ce se întâmplă. (…) Deci, în momentul în care preşedintele are vreo sesizare cu privire la vreun articol din legea bugetului de stat vom şti şi noi şi vom vedea acest lucru, care sunt inadvertenţele şi problemele acestei legi a bugetului de stat. Însă aşa cum v-am spus: majorarea alocaţiilor de copii va fi pusă în aplicare din 1 martie şi mă bucur că acest lucru s-a întâmplat”, a precizat Sighiartău.Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că în şedinţa de Guvern de marţi va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă prin care alocaţiile pentru copii vor fi majorate începând cu data de 1 martie.

Ea a adăugat că speră ca preşedintele să promulge cât mai rapid legea bugetului pentru ca de la 1 martie să poată fi plătite alocaţiile pentru copii.

“Sper că domnul preşedinte va promulga cât mai rapid legea bugetului de stat, astfel încât de la 1 martie să poată să fie plătite alocaţiile pentru copii. Adoptăm astăzi OUG care ne va permite acest lucru. Coaliţia PSD-ALDE a identificat corect sursa de finanţare şi Guvernul a pregătit acest act imediat după votul din Parlament. Astfel, începând cu 1 martie 2019, copiii cu vârsta de până la 2 ani vor primi 300 de lei lunar, aceeaşi sumă va fi acordată şi pentru copiii cu dizabilităţi până la împlinirea vârstei de 18 ani. Tot de la 1 martie, cuantumul alocaţiei lunare pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani va creşte la 150 de lei. Această sumă va fi acordată şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani şi urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, până la finalizarea acestor studii. Avem asigurate în Legea bugetului de stat sumele necesare pentru toate aceste măsuri şi îmi exprim speranţa că preşedintele României va depăşi jocul politic şi o va promulga. Altfel, orice blocaj nu face altceva decât să confirme încă o dată demersul demagogic al Opoziţiei şi al preşedintelui Iohannis în încercarea de a aduna cât mai multe voturi”, a precizat premierul. 

1 COMMENT

Leave a Reply