“Nu dorim niciun fel de razboi cu Rusia. Nu incercam sa transformam Rusia intr-un inamic. Dar sa fie clar, ne vom apara aliatii, ordinea mondiala bazata pe reguli, si un viitor bun pentru noi toti. Ne vom impotrivi actiunilor Rusiei de restabilirea zonelor de influenta din era sovietica. SUA nu vor lasa Rusia sa ne readuca in trecut” – a spus secretarul American al apararii Ash Carter la Berlin.

4 COMMENTS

  1. Declaratii linistitoare pentru populatiile vecine cu Rusia, iar in privinta viitorului ramane intotdeauna de vazut, e randul “solistilor” in ale diplomatiei sa-si arate valoarea. Lucrurile sunt mult mai complexe decat ne inchipuim si nu e numai jocul “teatrelor”, sunt si jocuri economico-financiare complicate. E clar pentru toata lumea ca este un razboi surd (hibrid) al rusilor si a tuturor actorilor in general. Nici unii nici altii nu vor razboi, sunt cu totii constienti ca nu exista invingator.
    E clar pentru toata lumea ca se incearca o reasezare a influentelor in Europa si oriunde cu diversi actori si cu un singur regizor, depinde de unghiul din care privim lucrurile.

  2. nu stiu care este scopul acestei campanii”rusia o sa atace romania”.dar toate datele spun altceva.daca e adevarata teoria cu incercarea rusiei de a testa capacitatea nato de reactie nu noi vom fi tinta.estonia si letonia au 400 km de granita de uscat cu rusia.estonia chiar are un comitat la granita,ida-viru, unde din 155000 locuitori 110000 sunt rusi.deci e posibil un scenariu gen osetia de sud sau donetsk.in comparatie cea mai apropiata baza ruseasca de noi este sevastopol la380 km.la viteza de 16 nd a navelor de desant alligator inseamna 13 ore in care ai timp de reactie.in plus in tot litoralul romanesc sunt doar doua plaje propice unei debarcari militare:corbu si tuzla fiecare cu 8-10 km de plaje.restul este ori faleza inalta ori tarm mlastinos[intre corbu si delta].chiar stabilite capete de pod pe aceste plaje dureaza destul sa aduci suficient armament greu si trupe ptr.a avansa in teritoriu.si cireasa de pe tort este iesirea din dobrogea spre bucuresti.doua poduri la giurgeni si fetesti care odata distruse condamna forta expeditionara la o ratacire nebuna cu tehnica grea printre zecile de canale si brate ale dunarii.fara sa vorbim de o inundare controlata a zonei prin deschiderea barajelor de la drobeta.in consecinta cred ca numai un general nebun ar alege varianta romania.singurul atac posibil impotriva noastra este cel aerian cu cateva ore inaintea unui conflict nuclear[doamne fereste].atunci am fi atacati cu rachete de croaziera 3m-14 lansate de cele 3 submarine improved-kilo si cu rachetele tactice iskander iar tintele vor fi baza deveselu si comandamentele nato nou infiintate[ptr.ca altceva nu se merita a fi atacat].stiti foarte bine aceste lucruri [sunteti un bun analist militar] si cu toate acestea prezentati in emisiune tot felul de scenarii belicoase.si inca ceva in cazul unui desant maritim rusesc turcia care este aliatul nostru in nato are obligatia de a deschide stramtorile dardanele si bosfor ptr.flota a-6-a din mediterana.si nu cred ca rusii si-ar dori in plin desant sa se trezeasca in spate cu un portavion clasa nimitz,4 sau 6 cruisere aegis si nave de desant tarawa pline de marines bine antrenati.deci sa incercam sa fim seriosi.

    • scuze,am gresit in comentariu.navele de desant tarawa au fost retrase.au ramas doar cele din clasele wasp si america,oricum fiecare dintre ele este mai bine dotat decat singurul portavion rus .

Leave a Reply