Una din cele mai frumoase compozitii romanesti, in interpretarea exceptionalului Nicolae Furdui Iancu.

La multi ani România !

Din Ardeal vin si alte cantece simbol pentru un patriotism curat si frumos.

 

7 COMMENTS

 1. Nu uit și de aceea voi arăta ce doresc să mi se arate și mie: onestitate. Dacă e vreo armată străină îndreptățită să defileze de sărbătoarea Marii Uniri, aceea e armata rusă, indiferent dacă ne place sau nu. Față de cei 1200 de membri ai Misiunii Militare Franceze, Rusia a avut armate întregi pe teritoriul României și, indiferent de ticăloșiile de la STAVKA sau ale lui Sturmer, cu toate jafurile, cu bolșevicii și cu dezertorii, trebuie să recunosc adevărul: s-a vărsat și sânge rusesc pentru apărarea pământului românesc. Dacă am fi avut conducători cu creier și coloană vertebrală, gestul de a invita și ruși să treacă pe sub Arcul de Triumf (pe unde au trecut și turci, bulgari și germani) ar fi fost absolut firesc și-ar fi însemnat nu rusofilie și putinism, ci recunoașterea unei realități istorice: morții Rusiei de la Mărășești și Oituz. Dar…eh.

  • Totuși, armata română a fost reorganizată de francezi (misiune condusă de generalul Henri Mathias Berthelot), după ce în prima parte a războiului eșuase în apărarea țării. România era la pământ acum 100 de ani pe vremea asta. Adică distrusă: ocupată, cu toată administrația refugiată prin orașele moldovene, epidemii, foamete etc. După reorganizarea cu sprijinul francezilor au urmat victoriile scump plătite din partea a doua a războiului. Este adevărat că și rușii au avut rolul lor, dar ia gândiți-vă ce comentarii isterice, poate chiar îndreptățite, s-ar fi revărsat dacă defilau soldați ruși pe sub Arcul de Triumf. Cel puțin la nivel imagologic ar fi fost total nepotrivit.

   • Păi…chiar distrusă nu era România. Avea un partid politic rămas la București ai cărui membri se întreceau în a pupa în fund ocupantul și a-i dărui toate bogățiile țării în schimbul instalării lor la putere, după ce ocupantul termina cu ciuma roșie de la Iași. Cred c-am mai auzit asta cândva…. În privința Rusiei, mi-e rușine mie de descendenții rușilor morți în România în 1916 și 1917 că nu s-a făcut nimic să fie amintiți și ei. Dar dacă securistoizilor imbecili din conducerea statului nu…

 2. Socant! Astazi masinile care aveau tricolor ,au dat impresia ca acest teritoriu e invadat de o mare de masini dintrun alt stat,sau,este o trecere prin acest teritoriu a unora care vor sa se faca cunoscuti! Nu e bascalie,e realitate! Nu ai cum sa uiti ca esti roman atata timp cat te-ai nascut,traiesti si ‘halesti’ din bugetul statului fara limita! Uiti doar cand arunci cu dejectii si scandal spre patria-ti mama! Si sunt enorm de multi care practica acest sport!

 3. Sunt tot mai putini din pacate care nu uita ca sunt Români !…Pentru a nu uita,trebuie sa fii si patriot( nu se pupâ cu globalismul,disparitia sentimentului NATIONAL,etc.) si nu in ultimul rând cnu trebuie uitat statutul de colonie pe care l a dobândit România cu ajutor intern sii mai ale extern !

 4. Domnule Radu Tudor, în 20 noiembrie Consiliul Europei a respins solicitarea de autonomie a așa-zisului „Ținut secuiesc”. Considerată o decizie deosebit de importantă, cred că ar fi fost bine dacă știrea și-ar fi găsit loc și în relatările postului Antena 3. Eu am citit știrea în revista „Formula As”, publicată ca un omagiu adus sărbătorii naționale a Marii Uniri.
  Dacă vreți amănunte, le puteți ciiti și dumneavoastră, mai ales că sunt foarte interesante.

Leave a Reply