Portofoliul de Politici Regionale pentru care a fost nominalizat europarlamentarul roman Corina Cretu administreaza – cel mai important – efortul de eliminare a disparitatilor dintre Vestul Europei mai bogat si mai dezvoltat si Estul Europei, ramas in urma dupa anii de comunism.

Din pacate, Romania e in coada clasamentului, avind pe teritoriul sau – printre alte neajunsuri – cea mai saraca regiune a Europei.

saraci

Potrivit Eurostat, Regiunea de dezvoltare Nord-Est a Romaniei ramane cea mai saraca din Uniunea Europeana, ca produs intern brut pe locuitor, in functie de puterea de cumparare, insa Bucurestiul se mentine peste media UE. Regiunea romaneasca Nord-Est cuprinde judetele moldovenesti Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui.

Corina Cretu nu va fi comisar european pentru a favoriza Romania. Este un inalt demnitar european numit sa gestioneze pentru toata Europa un anumit domeniu. Este insa evident ca Romania are atat dreptul cat si contextul favorabil pentru atragerea tuturor fondurilor UE pentru dezvoltare. Problema este aici in tara cu birocratia, nu acolo la Bruxelles daca este sau nu un roman.

Nu vom mai fi saracii Europei? De noi depinde in primul rand, raspunsul este la Bucuresti.

Iata domeniile DG Regio (Politici Regionale) asa cum sunt ele oficial definite :

Misiunea Direcţiei Generale (DG) Politică Regională și Urbană din cadrul Comisiei Europene este de a consolida coeziunea economică, socială şi teritorială prin reducerea disparităţilor dintre nivelurile de dezvoltare ale regiunilor şi ţărilor din Uniunea Europeană. Astfel, politica regională contribuie în mod pozitiv la ameliorarea rezultatelor economice ale UE.

Pentru a reduce disparităţile este nevoie de o politică de coeziune care să favorizeze îmbunătăţiri continue în materie de competitivitate şi ocuparea forţei de muncă. Prin cofinanţarea proiectelor de infrastructură, dezvoltarea societăţii informaţionale, accelerarea transferului de know-how, sprijinirea investiţiilor în oameni şi stimularea cooperării transfrontaliere, DG Politică Generală sprijină regiunile mai puţin prospere sau care întâmpină probleme structurale, pentru a creşte competitivitatea şi pentru a accelera dezvoltarea economică durabilă. Politica regională reprezintă, prin urmare, o expresie importantă a solidarităţii în cadrul Uniunii Europene.

Direcţia Generală administrează trei fonduri principale:

 • Fondul european de dezvoltare regională, care funcţionează în toate statele membre şi cofinanţează investiţiile, fiind concentrat în special în regiunile cu cel mai scăzut PIB pe cap de locuitor;
 • Fondul de coeziune ,care asigură, în principal, cofinanţarea proiectelor de transport şi mediu în statele membre al căror PIB este sub 90% din media comunitară;
 • Instrumentul de asistenţă pentru preaderare (IPA), care sprijină ţările candidate să îşi dezvolte reţelele de transport şi să îşi îmbunătăţească infrastructura de mediu. 

57 COMMENTS

 1. hai ca-i tare! ii da adrian ursu peste mana danei grecu tocmai cand incerca stimata ziarista fosta votanta basista sa-i bage lui ponta o stramba cu csat-ul? nu se poate asa ceva!

  • Dupa cum a declarat magistratul Toni Neacsu divulgarea devine legala daca agentul acoperit e in afara legii, adica daca a declarat ca nu e agent si a mintit. Parlamentarii, magistratii depun astfel de declaratii. Deci daca a mintit e bine sa fie divulgat ca sa intre in legalitate.
   Divulgatorul in acest caz respecta legea.

   Magistratul Toni Neacsu a declarat ca parerea lui e ca ar fi un fost magistrat. E o parere personala.

   DAR:
   Candidatii la presedentie sa iasa public si sa declare ca nu sunt ofiteri acoperiti. Deocamdata Tariceanu si ciolannis au iesit la declaratii.

   • la soparla lui baselu singurul care a raspuns corect a fost ponta. restul au sarit sa se scuze. pariu ca marele incrucisator nu va spune niciodata vreun nume. totul e doar o saparleala basista caracteristica guzganului de cotroceni

 2. repet, ziaristii prezenti in studio, grecu, ursu si mai ales ilie serbanescu nu stiu cu ce se ocupa comisia corinei cretu. nu inteleg atacurile furibunde lansate de cei trei! dupa ei se pare ca era mai bine ca tara noastra sa nu ia nici un portofoliu. jenant!

 3. ai dreptate. atragerea de fonduri depinde in mare masura de noi dar si de un pic de ajutor acolo unde se iau deciziile finale!

    • Nu mai face pe inocentul. Esti un basist infiltrat, care se alatura campaniei PDL-PMP-PNL-UDMR de denigrare a Danei Grecu, tocmai pentru ca aceasta deranjeaza aceste partide de extrema dreapta. Macaneala ta ieftina este usor de inteles. Iar daca “idolul” meu ar fi fost “idolul” multora, tara asta a fi departe.

 4. Ministerul Educaţiei a publicat în Monitorul Oficial metodologia de organizare a colegiilor care primesc absolvenţi de liceu fără bacalaureat. Guvernul Ponta a permis intrarea la universitate a celor care au picat BAC-ul prin ordonanta de urgenta care a macelarit legea educatiei.
  În goana după studenți, unele universităţi private au anunţat deja că, daca un cursant ia bacalaureatul după primul an de colegiu, îl trec direct în anul II de Facultate, scrie hotnews.ro.
  În Monitorul Oficial a apărut Ordinul nr. 4.542 din 8 septembrie 2014 pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind organizarea şi funcţionarea învăţământului terţiar nonuniversitar, organizat la nivelul colegiilor din cadrul instituţiilor de învăţământ superior acreditate, în anul şcolar 2014-2015. Ordinul este semnat de către ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi de către secretarul de stat pe cercetare, Tudor Prisecaru.

  • eeeeeeeeee! daca scrie hotnews!!!!!!!!!!o fi adevarat. dar nu prea iese din ce scrii tu: “aprobarea Metodologiei-cadru privind organizarea şi funcţionarea învăţământului terţiar nonuniversitar” cu ” intrarea la universitate a celor care au picat BAC-ul prin ordonanta de urgenta “. pai e nonuniversitar sau universitar, ca nu se leaga!

   • universitar sau non,important este ca si mediocrii sa faca ceva poate se prinde de ei ceva in plus,vad cum merge treaba dupa liceu si ii determina sa atace mai determinat trecerea examenului de bac.decat sa bata aiurea strazile si cluburile si sa incerce…bautura si drogurile.

  • ca de obicei am avut dreptate:”Nimeni nu se poate înscrie la facultate și nu poate dobândi statutul de student, nicăieri pe teritoriul României, fără diplomă de Bacalaureat sau adeverință care să ateste susținerea și absolvirea examenelor de Bacalaureat. Sintagma de ‘colegiu’, care apare în Ordonanța de Urgență, are același sens cu acela de ‘școală postliceală’, cu diferența că această formă de învățământ poate fi organizată și de universități”, informează ministrul Pricopie, într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres. “De altfel, metodologia conține chiar în titlul său sintagma de ‘învățământ terțiar nonuniversitar’. Prin urmare, asistăm fie la un act jurnalistic de slabă calitate, fie la o încercare deliberată de a induce în eroare și a dezinforma populația.’ ce poti sa ceri de la hotnews?

 5. TOATE BUNELE INTENTII CARE VIN DE ORIUNDE SE OPRESC LA GRANITELE ROMANIEI SAU LA BUCURESTI. SI PANA ACUM A AVUT DREPTUL LA MULTE MILIOANE , PREA MULTE DIN MOMENT CE NU A ACCESAT DECAT O MICA PARTE.IN ROMANIA TREBUIE REFORMA, IN ROMANIA TREBUIESC SCHIMBATI OAMENII CARE CONDUC, NU LA UE E PROBLEMA. PENTRU CETEVA VOTURI, SE PRIMESC OAMENI IN FACULTATI FARA DIPLOMA DE BAC. CAND TOATE PORCARIILE ASTEA VOR DISPAREA , DOAR ATUNCI SA SPERATI DOMNULE TUDOR CA E POSIBIL SA SE INTAMPLE CEVA BUN IN ROMANIA. NICAIERI TRECUTUL NU REPREZINTA VIITORUL,DOAR IN ROMANIA ACEEASI HOTI,BANDITI,ACELEASI JIGODII CARE AU CONDUS ROMANIA IN ULTIMII 25 DE ANI,REPREZINTA VESTA DE SALVARE A TARII. CUM E POSIBIL ASA CEVA? SUNTETI PREA OPTIMIST CA NU VOM RAMANE IN CONTINUARE ULTIMII DIN EUROPA LA ORICE.

 6. cu siguranta nu vom mai fi!
  cind adera Rep Moldova, vor fi si ei sub noi, nu numai bulgarii
  deci noi vom avansa un loc, multumita masurilor economice ale guvernului -ale oricarui guvern…
  iar daca intre si Ucraina, ne-am scos: vom fi tare doar putin sub media europeana!

  • lasa ca vine “dreapta unita” la cotroceni si la guvernare si continua metoda boc-basescu de a-i scoate din sistem “pe cale naturala” pe cei saraci si astfel creste media tarii mult mai rapid.nu-i asa?

 7. PESTE TOT IN LUMEA ASTA ZDRAVANA LA CAP GUVERNANTII SUNT DUSMANII POPORULUI, LUMEA NU SE INJURA INTRE EI CA LA NOI, LUMEA INJURA GUVERNANTII CAND GRESESC,LA NOI E INVERS. NICAIERI POPULATIA NU E IMPARTITA IN BASISTI SI CEILALTI CA LA NOI, NICAIERI GUVERNANTII NU FAC CE VOR MUSCHII LOR. NICAIERI NU EXISTA ATATA APATIE SI DELASARE DIN PARTEA POPULATIEI.IN ROMANIA TOTUL E INVERS. UITATI-VA LA TOATE POSTARILE SA VEDETI CUM SE INJURA UNII PE ALTII SI CUM INCEARCA SA ARATE CA PONTA, BASESCU, JOHANIS,FIECARE DIN CE TABARA FACE PARTE,ESTE MAI CU MOT DECAT CEILALTI. ASTA PRIN INJURII ,NU CU ARGUMENTE, INJURATURA ESTE CEL MAI TARE ARGUMENT IN ROMANIA. REPET , NICAIERI IN EUROPA NU SE INTAMPLA ASA CEVA. POPORUL E UNIT IMPOTRIVA CELOR CE CONDUC, NU INVERS. LA NOI CEI CE CONDUC SUNT UNITI IMPOTRIVA POPORULUI PE CARE L-AU ADUS INTR-O STARE JALNICA DIN MULTE PUNCTE DE VEDERE.

  • trebuie ceva inteligenta sa vina cineva cu argumente dar si inteligenta a celorlalti pentru ca altfel efortul este aiurea.pentru fanaticii care se cred inteligenti, injuratura este mai scurta,necesita mai putin efort.

 8. pe infrastructura daca s-ar atrage fonduri ar fi un salt urias pt a crea premisele dezvoltarii generale a tarii; sa se atraga toti banii disponibili facand cai rutiere rapide si sigure, cale ferata reabilitata, amenajarea porturilor pe principalele cai fluviale dar si modernizarea aeroporturilor si sustinerea Tarom-ului pt curse interne, toate astea ar crea posibilitatea oricarui om sa circule rapid in tara, sa faca afaceri, sa calatoreasca, sa faca investitii etc.

 9. Dl. Radu Tudor,

  Tara asta nu sa sa scape de probleme decat in momentul in care o sa fie si oamenii de aici platiti conform muncii lor. Faptul ca atragem aici investitori cu forta de munca ieftina e o mizerie si nu poate genera stabilitate economica pe termen lung. Oportunistii care vor sa vina sa produca ieftin or sa plece pe alte meleaguri in momentul in care care nu le mai convine si uite asa economia asta o sa o ia cand in sus cand in jos. Este absolut imperativ ca veniturile in Romania sa creasca semnificativ, altfel nu o sa existe pace sociala.

  Iar treaba asta trebuie sa o inteleaga in primul rand “oamenii de afaceri” din Romania care angajeaza pe salariul minim sau dau bani la negru si pe urma guvernul care trebuie sa usureze fiscalitatea muncii.

  Nu exista alta cale de iesire din marasmul in care traim, nu exista alta solutie de a reda demnitatea romanilor.

  • nu conteaza ce fel de investitori sunt ci sa fie cat mai multi,sa faca investitii legale,sa nu faca evaziune si munca la negru.pentru asta trebuie sa functioneze autoritatile de control si justitia asa cum trebuie.mai multi investitori inseamna mai multe locuri de munca si cererea de angajati.asta va ridica si nivelul de salarizare cu atat mai mult cu cat vor exista si mai multi specialisti si oameni calificati.deci si invatamantul are un rol important.

 10. Dl. Radu Tudor, URGENT!!!

  Cica, sa isi treaca in CV, sa spuna “daca au fost cumva ofiteri acoperiti”!!!!

  Pai bai fratele meu, el l-a pus prim-ministru, el personal l-a numit, pe mama ofiterilor acoperiti, pe seful acestora si anume, pe Mihai Razvan Ungureanu (MRU), care ala era seful SIE (Serviciul Informatii Externe, care aia lucreaza sub acoperire prin diplomatie, ambasade, sau sunt trimisi in misiuni economice, strategice etc.). Acest individ, este sanatos la cap sau doar isi bate joc de noi?!!

  P.S.: S-a dovedit concret in ultimii 24 de ani, ca noi cu tot felul de Presedinti politici nu am rezolvat nimic. Asa ca, este deja evident ca singura solutie pentru Romania este monarhia. De-aceea, Elena Udrea ar trebui votata si pusa Regina Romaniei, sa avem si noi Regina noastra, ca Regina Angliei, Regina Danemarcei etc. Deci, Elena Udrea votata Regina Romaniei! Parerea mea, singura solutie! Sa intram si noi in monarhie…

  ‘Traiti!

 11. Dintre toti cei care au condus tara dupa ’90 (Guverne, institutii cheie…), nu stiu daca e vreunul care sa nu fie cu dubla comanda (in primul rand, grupari iudeo-masonice ce au capusat tot ce puteau trimite bani in afara: economie. finante, energie etc). Base si inainte de ’90 juca cel putin la 3 capete: trafica armament cu But (diamante pentru Elena), se intalnea dupa aceea cu Bush (anexa a Iluminatilor), langa Anvers, apoi raporta securitatii… Toti cei pe care ii vedeti conducand (la Tv) sunt marionete ale celor din umbra… Au si fost ajutati, incepand cu sacii de voturi si terminand, in 2009, cu aplicatii STS ce au modificat stuatia voturilor, prin transmiterea catre reteaua de sateliti de joasa altitudine, MONSAT, a NATO pentru Europa. Totul e o parodie ieftina, o pacaleala, in care culmea o reprezinta subordonarea catre “Ochiul care vede tot”, atat a celor asa-zisi de stanga, cat si a celor asa-zisi de dreapta… Cei de stanga, le-au si preluat culoarea rosie a celor ce conduc lumea (Rotschild = Scutul Rosu); ei au infiintat comunismul, pentru a da jos tarii Rusiei. Hitler a urmat unui incest cu “legatura” catre (de la) Solomon Rotschild. Evelyn Rotschild are 700 de trilioane de dolari, jumatate din averea oficiala si la negru a globului (deoarece ei, Rotschild 80% si Rockeffeler 20%, tiparesc dolarii cu bonus de 20% si detin averea de secole a Vaticanului; acestea prin RF SUA). Ceea ce urmeaza, in materialul “Scrisoarea maestrului mason gr. 33, A.Pike, catre Massini…”, din site-ul “Fara secrete Romania”, pe Google.

 12. Să fim clari de nişte lucruri, cu toţii:

  NU industrie = nu PIB

  NU firme domestice cu expansiune offshore (sau cum s-o numi procedeul) = nu bani din taxe/PIB

  NU autostrazi = NU căi eficiente de transport

  Gheorghe-Dej & Ceauşescu din nemărginita lor înţelepciune, unul de inginer de locomotivă, celălalt de ţăran proletar cu 4 clase, au avut motive să dizolve în mare parte ţărănimea: izolare şi ineficienţă; că i-a “omorât”, la propriu şi figurat, din punct de vedere mental (mentalitatea ţărănimii ş.a.) e cu totu’ alta şi foarte condamnabil. Problema şi păcatele au fost altele: nu au centralizat (infrastructural, nu ideologic) satele încât să formeze oraşe-sat, ţăranii să aibe pământ atât pentru existenţa proprie cât şi pentru CAP, fără să fie relocalizaţi în “cutii de ciment” (blocuri); prostia făcută de după revoluţie a fost să nu înputernicească pe ţărani cu acţiuni din CAP-uri. Târziu m-am prins cum s-au descurcat atât de bine cehii. De ce dracului nu a mers la noi aceeaşi schiţă, numai ilici, năstase şi ăilalţi ştiu.

  Acum, după 20 de ani, situaţia e la fel ca-n vremea monarhiei: sate împrăştiate peste tot. Poate d-asta toţi oligofrenii politruci, când e vorba de autostrăzi pe lângă corupţie, se referă mereu la drumuri expres: nu e loc?

  • in brambureala distrugerii cap-urilor si mai ales a ias-urilor si institutelor specializate in agricultura la care ilici s-a opus cat a putut, vina importanta au avut-o partidele istorice care,cand erau in opozitie faceau presiuni cu proteste in strada si paraciuni afara,iar cand au ajuns la guvernare au lichidat tot.comtimul a fost prima lor “grija”.si iata acum ce de agricultura ne-au lasat.

   • corect! stigmatizatul ilici a avut idei mai bune si s-a comportat mult mai democratic decat toate fosilele din asa zisele partide istorice si ciracii lor. propaganda obscura si nedezinteresata cu aceste partide asa zis istorice nu a reusit sa acopere grselile grave facute de sefii acestor partide care au dus la dezastrul tarii.

 13. daaaaa, şi pămîntul crede asemenea vorbe, asemenea spuneri, dă din cap şi dansează cu accepţiune ca în seara asta pe la 22,47

 14. D-na Cretu a fost pusa acolo pentru a livra UE catre USA. Domnia sa va participa la vinderea catre corporatiile americane a aseturilor inca proprietate publica din Europa sociala – visul neoliberalilor de pretutindeni de a-i pune gheara in gat.
  Dati o cautare pe Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) – corporatiile americane ne vor putea da in judecata pentru profituri pierdute din cauza legilor nationale de mediu sau de salariu minim pe economie, sau pentru ca n-am vrut sa-i lasam sa-si bata joc de Rosia Montana. Pe 15 Sep., de ex., OceanaGold se va judeca cu Salvadorul, unde NU au primit niciodata licenta miniera, pentru profit asa-zis pierdut; procesul se va judeca la Washington, de un tribunal cat se poate de partial, mituit de lobisti corporatisti, si fara drept de recurs: http://triplecrisis.com/rigged-rules-a-rogue-corporation-in-the-world-banks-rogue-tribunal/
  Speram ca vederea (partiala) a d-nei Cretu din turnul de fildes nu o va impiedica sa priceapa ca 10,000 E pe luna e o suma derizorie fata de cat o vor costa remuscarile ca a paricipat la batjocorirea Europei.

  • vad ca sti deja ce va face corina cretu. tu si base? iar cu procesele se vede clar ca nu stii ca orice contract dintre un stat si o companie straina are o clauza care prevede ca daca exista clauze nerezolvate se judecas de catre tribunale internationale specificate in contract. vezi si cazul rmcg care in final va duce din cauza prostiei unor asa zisi ecologisti la posibila plata a unor daune de o sa ne usture in fund pentru ca in final noi toti platim prostii unora.

 15. Dan Diaconescu si av. Gheorghe Dinu au incercat la otv sa induca ideea ca Ponta este spion rus si chinez, tariceanu spion maghiar.
  Singurii care nu pot fi spioni in gandirea lor sunt Macovei, Udrea si Dan Diaconescu
  Conform legii domnul dinu este pasibil de inchisoare.
  Gheorghe Dinu daca a lucrat la 2 si un sfert cum a putut candida la cea mai inalta functie in stat?
  Are voie sa faca tot felul de declaratii? Sau este intoxicare ce face el.
  Daca am inteles bine vrea sa candideze si a aruncat cu mizerii in Ponta. A indemnat oamenii sa nu-i voteze.
  PS. Dinu a tinut sa zica de Voiculescu ca era ofiter acoperit si s-a crezut mai puternic ca altii

  Cine se sesizeaza cu privire la Georghe Dinu?

   • Avocatul Dinu Gheorghe a sost candidatul Partidului Poporului Dan Diaconescu la Primăria Constanţa, Se pare ca are un dinte impotriva psd

  • hahaha! ponta e sigur sigur ofiter acoperit – descoperit – dezvaluit de cei mai inteligenti oameni din tara asta si aici ma refer pe langa cei 2 la ctp crucisatorul avariat al presei( apropo umbla zvonul ca de pe vreamea celuilalt regim, cel comunist, avea o diagonala rosie pe buletin iar modul in care se comporta indreptateste zvonul) sau minoritarul romm srs, cel dezvaluit ca informator al securitatii! singura problema e daca ponta e spion soar rus sau chinez, dar alte voci il dau si cia, ungur, malaiesian, olandez, mi 6 etc. cat de cretini pot fi unii?

 16. Credeți ca am ajuns cea mai corupta tara din UE fara oblăduirea serviciilor ?
  Credeti ca s-a putut fura atat fara ajutorul sau protectia serviciilor ? Pe cine protejeaza serviciile intr-o colonie daca nu pe interlopi ca Gittenstein si Basescu , Hrebe , Udrea , Ponta , Maior , Rus , Mazare, Pinalti , Falca , Videanu …? Serviciile fac jocuri politice contrat Constitutiei si mint cand spun ca ei doar informeaza decindetii politici si atat , deoarece ei deja au infiltrat justitia cu ofiteri acoperiti si parlamentul deci au si raspunderea inactiunii celor infiltrati . Nu SRI i-a interceptat ilegal pe sotii Barsan desi acesta avea imunitate diplomatica ? Nu SRI se implica in deturnarea violenta a pietei universitatii? SRI e vinovata de multe mizerii postdecembriste .
  Nu ai observat ca Parlamentul nu crontroleaza serviciile si ca legea pe care acestea functioneaza a ramas aceeasi lege de pe vremea lui Ion Iliescu cand securistii organizau mineriade .

  • din insiruirea ta vad ca ii preferi pe psd-isti si pdl-isti. e clar ca liberalii nu sunt interlopi. pai informatorul dovedit al securitatii srs ce e ? sa-l luam pe ultimul corifeu liberal uioreanu asta cultiva floricele si nu a luat mita? mai vrei exemple sau memoria ta e redusa si fixata doar pe dusmanii tai de partid?

 17. Pai daca nu vom mai fi “saracii Europei” PSD-ul din ce sa-si mai duca zilele ? … Asadar vom fi in continuare saracii Europei.

  • pai ai o eroare de logica: pai cum sa se bucure psd-ul ca suntem saracii europei la cum insinuezi tu? ti-ai fracturat rau gandirea, nu te doare ?

 18. …nu vom fi săracii europei, dar, culmea, suntem sărăciţi de site A3 live de dimineaţă ora 4.00, nu e din cauza cutremurului de la orele 22,47 aseară. poate rezolvaţi cumva astăzi dimineaţă.

 19. Pai problema Romaniei sunt lipsa banilor europeni, care acum vor curge spre noi, sau incapacitatea noastra de a face proiecte, si de a ne abtine de a mai fura? Eu cred ca varianta doi este raspunsul. Bani au fost si pana acum, dar nu stim sa-i folosim, sau nu vrem pentru ca nu prea se pot fura.

 20. Faptul ca e un roman acolo nu schimba cu nimic realitatea ca e vorba de Romania aici. Vom ramane cei mai saraci daca nu se va face nimic aici in tara !

  Nici Cilos la Agricultura nu a adus mai mult decat a adus ploaia pentru Romania.

  • 100% corecta remarca dar pentru niste inculti si analfabeti politici ca cei din romania poti sa vii la tv si sa te bati cu pumnul in piept ca ce mari si tari sant romani cand de fapt santem in curu gol si pe ultimul loc in ue ca nivel de trai .Adevarul este ca de fapt comisia practic va fi condusa de junker cei 7 vicepresedinti si de prim vicepresedintele ei vor taia si spanzura in comisie la recomandarile germaniei frantei olandei,asa ca fanfaronada asta ca santem cei mai tari si ca avem cel mai bun portofoliu e dea dreptul penibila mai ales cand vine de la o tara ca romania care e vai de mama ei plina de coruptie ,absortia fondurilor europene e la pamant nivelul de trai la fel.E ca in proverbul prostul daca nu e fudul nu e prost destul.

 21. off topic
  Am gasit o postare interesanta. Cam tot ce posteaza tipul se dovedeste adevarat, Acum ?

  JulianAlbu • 20 hours ago
  Klaus Iohannis – agent acoperit BND – Bundesnachrichtendienst – este activ in acest moment.

  Monica Macovei – fost ofiter in cadrul directiei a VI a din cadrul securitatii statului – Directia de Anchete Penale. In Decembrie 1989 Monica Macovei detinea 1 bucata pistol marca Carpati de calibru 7,65 mm. Cand si cui a fost predata aceasta arma? Aceasta este intrebarea.

  • Toate postarile basistilor, liberalilor-pedelisti si atacurile virulente ala ACL la adresa lui Ponta nu fac decat sa dovedeasca ca mizeriile sunt pregatite in laboratoarele obsedatului si ca “patriotii” astia de dreapta sunt mana in mana.
   Am vazut ca cineva scria de emisiunea lui ddd si de gheorghe dinu cel caruia i s-a dat nup in mod misterios la dosarele dna. Se pare ca smecherii din Constanta stiu multe .

   Se pare ca multi nu vor sa li se dezlipeasca eticheta de tradatori de neam si tara si de borfasi

 22. Saracie pentru unii? =>Tribunalul Bucuresti a decis ca fostul presedinte al Bancorex Razvan Temesan sa primeasca de la Banca Comerciala Romana (BCR) peste 4,5 milioane de euro, ceea ce reprezinta drepturile salariale din momentul in care acesta a fost concediat, decizia instantei nefiind insa definitiva!

  Poate ne lumineza si pe noi cineva! Cum e posibil ca dupa ce a fost falimentat Bancorexul cu buna stiinta a managementului de la acea vreme, acest Baiat e pe cale sa devina superbogat! Se lucreaza foarte tare!!!Exista vreun lot Bancorex la racoare?

  • cum cine ne lumineaza? baselu si gasca lui care au pastrat statul de drept. avem cea mai jegoasa justitie cu ceio mai corupti procurori si judecatori. toata lumea ii critica pe procurori dar uita ca cei care decid sunt judecatorii. si nenorocitii astia plini de bani si imunitati isi bat joc de lege si decid enormitati. vezi cazul retrocedarii unui sat intreg prin ardeal, retrocedarile ilegale de terenuri si imobil etc si sa nu uitam procesele fulger si sentinte in bataia de joc a legii gen nu sunt dovezi directe sau indirecte dar dam un exemplu. pai pe principiul asta cretin de la iccj poti sa condamni pe oricine si asta o fac judecatorii basisti. geaba dispare din politica baselu daca ii raman oamenii mai mult sau mai putin acoperiti din servicii, justitie csm etc.

Leave a Reply