E 11 septembrie. Sunt 13 ani de la moartea a 3000 de nevinovati in SUA. Ucisi de terorismul islamic. De atunci, aceasta forma de extremism si fanatism religios continua sa ucida pe banda rulanta oriunde in lume.

In 1999 am avut privilegiul sa fotografiez turnurile gemene din New York. Nu stiam ca peste 2 ani acolo va avea loc una din marile tragedii ale umanitatii. Si ca aceste cladiri unice in lume vor disparea.

Lupta cu terorismul e permanenta. Sa nu uitam.

twins 1999

 

23 COMMENTS

 1. Buna ziua,

  E incredibil cum dupa 13 ani de atunci, nici acum nu stii ca turnurile gemene au fost doborate chiar de americani. Le trebuiau un motiv ca sa invadeze Afghanistanul si Iraqul.
  Domnule Radu Tudor, haideti sa nu ii mai ridicam in slavi pe americani, asa cum face dnul Gadea.

   • Afirma cei ce inghit pe nemestecate vrajala celor din CIA, FBI, Mossad si CI6 ce au orchestrat atacul asa zis terorist din 11 09 2001.

     • Acestia sunt oamenii care cred ca omul (americanii) nu au ajuns pe luna.
      Teoria conspiratiei e ca o boala si nu mai crezi nimica din ce e real.
      Cred ca are dreptare 🙂
      Si-au daramat blocurile ca sa atace o alta tara si ca sa le scada economia si sa le mearga mai prost.
      Penibili mai sunt unii.

  • exista diverse teorii conspirative, exista un film celebru pe aceasta tema cert e un lucru: cia+fbi+nsa+ alte diverse servicii americane nu au fost in stare sa stopeze acest atentat. cum e democratie si la ei( unde afirmatiile de mai sus inca fac o gramada de prozeliti) si la noi fiecare are dreptul sa-si exprime opinia, fie ca ne place fie ca nu.

  • Asta să o spui, ochi-în-ochi, rudelor celor TREI MII de morți, dacă ai tupeu, javră nenorocită! Du-te dracului, jegul Pământului!

 2. si dupa 13 ani presedintele SUA calca in strachini. asteptam un candidat republican cu capul pe umeri, cu convingerea ca john mccain ar fi fost un presedinte potrivit pentru vremurile de azi. si pentru america dar si pentru aliatii si nealiatii americii.
  un ice bucket challenge pentru cat e de prost obama se poate?

 3. Cele doua turnuri gemene au fost demolate printr-o operatiune de cotrol demolition mascata foarte parsiv de catre CIA, FBI, Mossad, MI6 ca fiind un atentat terotist condus de Bin Laden tocmai ca USA sa aiba motive suficiente in ochii opiniei publice internationale pentru a ataca Afganistanul si Iraqul. Cele doua turnuri gemene neputand colapsa, tinand seama de structura lor de rezistenta, in urma impactului celor doua avioane militare care au lovit turnurile. Daca mai sunt oameni care mai cred asa ceva ori sunt saraci cu duhul ori fac si ei parte din masina de propaganda americana care vrea sa sperie lumea cu asa zisul teorism islamic. Terorism islamic aprovizionat cu arme de catre USA in Afgansitan si Siria si Arabia Saudita in Siria si Iraq.

  • daca si acum dupa hidosenia divedita de asa zisul stat islamic din siria si irak mai sustii tampenia ca nu exista terorism islamic e grav. ca l-au sustinut sau il mai sustin americanii sau aliatii lor e alta chestie. cert e ca terorismul islamic exista , cert e ca diversele grupari taroriste din palestina fac ravagii, cert e ca membrii teroristi ai fratiei musulmane fac inca victime printre turistii egipteni etc etc ce sa mai zic de terorismul islamic asiatic. mai documenteaza si nu mai scrie prostii.

   • dupa pierderea sovieticilor serviciile americane de spionaj si-au construit adversarul ideal: terorismul islamic. le-a salvat practic fundul de la extinctia in jocul financiar-politic 🙂

 4. Scrisoare deschisă către presedintele României Traian Băsescu

  Subsemnatul Marian RIZEA, cetăţean român şi european, plătitor de taxe şi impozite la zi, candidat la funcţia de Preşedinte al României din partea Partidului Dreptăţii Sociale, partid cu un program autentic de stânga, vă solicit să dovediţi înţelepciune, cumpătare şi demnitate în puţinul timp care va mai rămas la cârma navei pe care o conduceţi de 10 ani, să respectaţi Constituţia ŢĂRII şi să dovediţi în ceasul al XII-lea că sunteţi Preşedinte al tuturor românilor, din ţară şi din străinătate.

  Îndemnul Dumneavoastră recent făcut la un post privat de televiziune privind obligaţia ca un anume candidat să-şi dezvăluie public apartenenţa la un serviciu de informaţii, ca ofiţer acoperit, comportă comentarii şi reacţii pe măsură. Ne-am obişnuit Domnule Traian Băsescu, care întâmplător şi vremelnic vă aflaţi la comanda statului, să aruncaţi fumigene pentru a acţiona cu mai multă lejeritate în atingerea obiectivelor personale, de familie sau de grup.

  Iniţiativa Dumneavoastră mediatică se doreşte o subtilă manevră politică, când de fapt este un şantaj grotesc cu multiple ţinte. Printre candidaţii la Preşedinţia României (Ponta, Tăriceanu, Iohanis, Vadim, Udrea, Meleşcanu, Macovei, Ghişe, Brânză, Kelemen etc., se află probabil nu unul, ci câţiva potenţiali ofiţeri acoperiţi şi nu există nici o incompatibilitate constituţională atâta timp cât aparţin unor servicii autohtone şi este un patriot.

  Problema apare în clipa în care vreunul este în slujba unor servicii secrete străine. Dar cea mai mare problemă este a Dumnevoastră domnule Traian Băsescu. Dacă aţi ştiut că unul dintre cei mai sus enumeraţi era ofiţer acoperit şi desfăşoară acţiuni contrare statului român, era de datoria Dumneavoastră să-l deconspiraţi şi să acţionaţi preventiv, conform legii nu să-l lăsaţi ani la rând să facă politica statului român.

  Dacă vreunul dintre candidaţi sau mai mulţi sunt ofiţeri acoperiţi ai unui seviciu românesc, nu aveţi dreptul să-l deconspiraţi! (ar trebui să-l decoraţi dacă a adus servicii patriei). Faceţi-o, dar nu înainte a vă consulta cu specialiştii în drept, pentru a evita încălcarea legii. De fapt, nu ar fi prima dată.

  În locul acestor manevre mediatice cu puternic iz de golănie marinărească specifică celor 10 ani cât aţi condus România, mai bine aţi avea o sclipire de demnitate şi în loc să intraţi în jocul unei noi suspendări care va costa poporul român alte cateva zeci de milioane de euro, v-aţi da DEMISIA, aţi lua PLUTA (că flota aţi terminat-o, CFR-ul aşişderea, iar autostrăzi nu aţi construit) şi aţi pleca pe Dâmboviţa, spre mare. Aţi face economie de carburant (că tot sunteţi părtaş la privatizarea PETROM, un jaf economic fără precedent în istoria neamului românrsc) şi o mare bucurie electoratului, prin limpezirea apelor.

  Ca ofiţer în rezervă cu gradul de colonel al Serviciului Român de Informaţii, pensionar, fost ofiţer al DSS timp 4 ani şi jumătate, fiu de ţărani, muncitor, tehnician, inginer, doctor în ştiinţe tehnice (mine, petrol, gaze), profesor universitar şi român 100%, vă provoc domnule Preşedinte, înainte de expirarea mandatulu, la o discuţie televizată despre modul în care aţi domnit în România. V-aş adresa acele întrebări pe care orice cetăţean onest vi le-ar pune.

  Dar cel mai mult mi-aş dori o confruntare televizată între Dumneavoastră şi câte un reprezentant al muncitorilor, ţăranilor, intelectualilor (artişti, medici, profesori etc.,), politicienilor, oamenilor de afaceri etc. Ar fi, după părerea mea, mult mai interesantă decât tot circul pe care l-aţi regizat şi întreţinut în ultimii 25 de ani împreună cu alţi politicieni…

  Până atunci, vă solicit Domnule Preşedinte Traian BĂSESCU să lăsaţi timpul să rezolve problemele campaniei electorale să fiţi echidistant şi să respectaţi jurâmăntul dat la învestire/reînvestire, cu mâna pe Biblie. Nu uitaţi că, din toate timpurile, toţi care nu şi-au respectat Jurământul au suportat pedeapsa Divină care vine încet, dar sigur. Aşa să vă ajute Dumnezeu!

  Doamne oroteşte România.

  Col(r). prof univ. dr. ing. Marian RIZEA
  Ploieşti, România 10 septembrie 2014

 5. corect dar sa nu uitam ca si pana atunci acest tip de terorism a facut o gramada de victime. la 11 septembrie s-a demonstrat ca pana si americanii sunt vulnerabili

 6. “Ucisi de terorismul islamic” format, finantat, instruit si coordonat de catre serviciile secrete americane in frunte cu CIA, pornind de la salba de scoli islamice din Pakistan la granita cu Afganistanul in anii ’80 cladite pt contracararea URSS in Afgansitan (miscarea talibana mai tirziu) si mai ales controlau traficul cu opium (90% din prodctia mondiala), pana la celebra retea Al-Qaeda produs 100% made in CIA condusa de ofiterul CIA bin laden devenit o celebra poza aruncata in mare printr-o mare operatiune mediatic electoral-plitica. (ca fapt “divers” toti ofiterii care au participat la “prinderea” lui bin ladica au murit la o luna dupa intr-un “accident” in Afganistan – s-a prabusit elicopterul cu ei la bord, coincidenta)

  Ce au produs atentatele?! 🙂 pai au produs foarte mult PROFIT:
  – pentru companiile petroliere americane,
  – pentru serviciile secrete americane castigatoare absolute la fonduri si surse de finantare URIASE cat si un imens teren de antrenament asa cum este Afganistanul actual unde au parte de tinte umane reale gratis frunizate de toata lumea cu buna credinta inclusiv de Romania,
  – profituri imense pentru companiile de armament si nu in ultimul rand pentru armatele particulare americane gen BlackWater conduse tot de catre serviciile de informatii secrete guvernamentale.
  – au mai produs o militarizare totala a politiei americane devenind una dintre cele mai fioroase armate paramilitare civile al carei scop invaluit prin ceata manipularii fiind in realitate reprimarea revoltelor sociale anti politice si financiare gen revoltele din New York (transformate mai tarziu in “occupy”).

  – au produs o renuntare benevola la drepturile civile ale populatiei si automat o renuntare la democratie – o populatie terorizata s-a demonstrat ca poate fi manipulata si controlata mult mai usor.

  Practic in USA incapand cu 11 septembrie a pornit pe calea unei dictaturi militarizate. Iar aceasta dictatura speciala in USA se externalizeaza si exportata in toate zonele controlate de catre ei financiar si politic.

  Castigator absolut al atentatelor: serviciile secrete americane alaturi de toti prietenii lor corporatisti!

  Ne aflam practic in fata inceputului unei prime dictaturi la nivel mondial niciodata reusita pana acum in istorie desi multi s-au chinuit pentru un asemenea ideal psihopat.

Leave a Reply