PNL, USR PLUS și UDMR au decis, vineri, după 10 ore de negocieri la Vila Lac, că premier va fi Florin Cîțu, vicepremieri vor fi de la USR PLUS (Dan Barna) și UDMR (Kelemen Hunor), iar cele 18 ministere se vor împărți astfel: 9 ministere PNL, 6 ministere USR PLUS și 3 ministere UDMR, scrie stiripesurse.ro

În ceea ce privește numele miniștrilor, fiecare partid urmează să își aleagă, în forurile interne, titularii portofoliilor. Numele de miniștri vehiculate până acum în partide sunt:

PNL

 1. Aparare – Nicolae Ciucă
 2. Externe – Bogdan Aurescu
 3. Finante – Lucian Heiuș / Ionel Dancă / Iulian Huțucă
 4. Interne – Marcel Vela / Rareș Bogdan / Laurențiu Leoreanu
 5. Educatie – Monica Anisie / Sorin Cîmpeanu / Raluca Turcan
 6. Energie – Virgil Popescu
 7. Agricultură – Adrian Oros
 8. Cultura – Bogdan Gheorghiu
 9. Munca – Violeta Alexandru / Robert Sighiartău / Emil Dumitru

***Secretar de stat pentru Relația cu Parlamentul: Nini Săpunaru

***PNL va avea și Secretarul General al Guvernului și ar putea primi rang de ministru

USR PLUS

 1. Justiție – Stelian Ion (USR) / Ramona Strugariu (PLUS) / Dragoș Tudorache (PLUS)
 2. Transporturi – Cătălin Drulă (USR)
 3. Sănătate – Vlad Voiculescu (PLUS)
 4. Economie, antreprenoriat și IMM – Claudiu Năsui (USR)
 5. Cercetare, inovare și digitalizare –
 6. Fonduri UE – Dan Barna (USR) / Cristian Ghinea (PLUS)

UDMR

 1. Dezvoltare – Cseke Attila
 2. Mediu – Tanczos Barna
 3. Sport –

 

3 COMMENTS

 1. Ooo…cu Danca la finantele tarii, Voiculescu la sanatatea tarii si cu cei mai buni romani ai tarii Cseke si Tanczos vom dormi linistiti ! PNL-USR UDMR vegheaza pentru noi !

 2. Nu vad nici un nume din partea PSD . Astia au pierdut alegerile sau nu s-au prezentat deloc ? La Fonduri UE Barna sau Ghinea { acum sa-l vad pe Palada pe unde-si scoate camasa } iar la Energie Virgil Popescu adica … lipeala la bani multi . La Sanatate , Vlad Voiculescu adica , il schimba pe Tanda cu Manda . Daca Rares Bogdan va fi numit la Interne , va scoate la iveala vinovatii pentru 10 August ? Curios asi fi daca se va merge tot pe mana lui Anisie la Educatie si…mare minune n-ar fi , dac-ar fi asa . La Justitie , Predoiu nu le mai convine deoarece a ramas cu cealalta jumatate a PNL…aia care-i opozabila . Am inca o intrebare si sper sa ma lamuriti dumneavoastra caci eu… chiar nu ma pot lamuri . Dupa cate stiu , conform Tratatului de Aderare la U.E. semnat de catre Romania in 2007 , in postul de ministru al apararii trebuie musai un civil , un ministru civil , un politician . In postul de Prim Ministru { chiar si interimar } tot un civil , tot un om politic . Un militar de cariera nu le sta in gat alora mai ales ca asta , incalca acele puncte din Tratat la care Romania s-a angajat la aderare ? Domnul Gen . Nicolae Ciuca , fara suparare insa , a fost MILITAR DE CARIERA . Oare asta nu contravine normelor U.E. ? Ca l-au decorat americanii asta-i una iar daca spun si pentru care fapte asta-i foarte bine insa , ca este in continuare propus la Aparare si conduce interimatul acestui guvern…alta fara suparare . De fapt Romania face parte din Uniunea Europeana sau face parte din United States of America ? Aceasta este de fapt intrebarea cu un raspuns ce valoreaza … 1.000.000 de Euro !Respect si multumiri pentru ca… poate imi veti lumina nestiinta .

 3. Ma scuzati ! N am observat : dna Turcan, eminenta cenusie a PNL, la educatie ?
  Cel mai tare Guvern de la 1989 , incoace !

Leave a Reply