Înalta Curte de Casație și Justiție a respins joi, 25 februarie a.c., recursul formulat de europarlamentarul ungar László Tőkés împotriva sentinței Curții de Apel București care a stabilit că retragerea decorației „Steaua României” a fost legală, anunta www.dantanasa.ro.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a respins în data de 20 iunie 2014 contestația europarlamentarului László Tőkés privind decizia de retragere a decorației „Steaua României”.

Decizia de azi a Înaltei Curți: „DECIZIA Nr.511/25.02.2016. Respinge recursul declarat de Tokes Laszlo împotriva Sentinţei nr.1973 din 20 iunie 2014 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 25 februarie 2016”.

http://www.dantanasa.ro/de-ce-refuza-traian-basescu-sa-i-retraga-decoratia-antiromanului-laszlo-tokes-hotararea-si-motivarea-consiliului-de-onoare-al-ordinului-national-steaua-romaniei-pentru-retragerea-de/

15 COMMENTS

 1. Ooooo!
  E prea puţin în comparaţie cu ce a făcut individul împotriva acestei ţări!
  – Dar, cum rămîne cu diplomele de ”CETĂŢEAN DE ONOARE” infractor dovedit şi care rămîne cu absolut toate drepturile*
  🙂 Deh, România are mai mulţi ”CETĂŢENI DE ONOARE” infractori cu enorm de multe drepturi!
  – Ce înseamnă de fapt: CETĂŢEAN DE ONOARE” pentru instituţiile statului?
  – Doar infractorii trebuie să deţină această diplomă?
  Tot şi orice e posibil întro democraţie aiuritoare!

 2. Nici nu le trece prin minte celor care revendica retragerea decoratiei lui Tokes
  sa-i retraga medalia si lui Adrian Nastase, care ajunsese pentru a doua oara în spatele gratiilor.
  O dovada a faptului ca, în România, furtul, înselaciunea, santajul sunt considerate si astazi
  ca fiind mai manierate decât lupta dusa pentru propriile drepturi
  de un grup etnic ajuns în situatie minoritara.

 3. Chiar este o veste minunata ,a plecat basescu ,se pot lua si unele decizii corecte .Ma intreb cum s-a putut hrani un sarpe ca Tokes la sanul Romaniei ,ce mafioti au fost si sunt basistii .

 4. Auziti ce spune Cristoiu,sa dati de pamant cu Johannis ca va pierdeti audienta,poporul antenist cica il uraste pe sas !! Asa spune Cristoiu nu mai zice ca poporul antenist a fost manipulat sa-l urasaca pe Johannis.OK ! Cu alte cuvinte sluga lui Basescu va ordona sa-l mai lasati pe acesta si sa-l torpilati pe actualul dar asta dupa ce va mutati. :))))

  • “Interzis la demitizarea Laurei Codruţa KovesiContele de Saint Germain
   Din ultimele mele cinci articole, trei au exprimat critici la adresa şefei DNA. Portaluri care îmi preiau articolele cu o fracvenţă măgulitoare (cel puţin 3 dintre ele cu audienţă semnificativă) au dovedit brusc exigenţe la care nu făceam faţă. Niciunul dintre articolele mele critice vizând-o pe marea doamnă a reeducării româneşti nu a fost propagat de acestea. Probabil erau prost scrise.
   Azi, la bilanţul DNA, s-a produs un fel de elogiu în viaţă al respectivei eroine, începând cu o auto – apologizare şi finalizându-se cu focul de artificii al unui întreg aparat propagandistic. Ministrul Justiţiei, doamna Prună, ca şi cum tocmai ar fi ieşit bine stoarsă şi distilată din alambicul alcoolului nostru tradiţional, a ţinut să ofere un cadou instituţional, nu numai înainte de termenul acestuia de prezentare dar şi sfidând minima procedură a competiţiei. Domnia sa a anunţat încă de pe acum, încercând să forţeze mâini şi dezbateri, că o va propune pe doamna Kovesi pentru un nou mandat. URALE!
   Eu, faţă de re-numirea doamnei Kovesi pe post de factotum al politicii româneşti, am două întrebări ca două veto-uri:
   1. De ce este în folosul României ca Traian Băsescu să fie protejat, într-un mod atât de sfidător, de DNA?
   2. De ce doamna Kovesi nu are curajul şi onestitatea de a-şi asuma declaraţiile din 2014 despre dosarul ICA, şi alege să ne prostească în faţă spunându-ne că A3 i-a trunchiat şi răstălmăcit acele declaraţii?
   Apare din ce în ce mai evident, pe zi ce trece, că SUA a creat în România un kitsch al Statuii Libertăţii, cu numele propriu al acestei doamne procuror, şi ne obligă prin toate mijloacele sale de constrângere să îngenunchem în faţa acestui kitsch şi să-i dăm onoruri de viitor preşedinte.
   Eu, unul, nu îngenunchez. Nici în faţa acestei construcţii artificiale, holograma vreunui înalt funcţionar de la Washington iubitor de români şi de interesele lor naţionale ca hiena de agonici nehotarati, şi nici în faţa fricii de a-i spune mârşăviei pe nume: trădare!
   Atâta vreme cât Băsescu e în libertate, nu se poate vorbi de dreptate şi interes naţional ci de tradarea interesului national! Iar cei care se împăunează azi cu virtuţile luptei anticorupţie, lăsând liberi Blejnari, şi Blagi şi Udre şi Videni şi alte terminaţii otrăvite ale buruienii de parazitat buget naţional şi popor român, Traian Băsescu, nu sunt altceva decât unelte ale raptului. Complici, profitori, răufăcători.
   Şi pentru că mascarada de la bilanţul DNA trebuia sa vibreze de culori şi reflexii halucinogene, a apărut şi mişculatorul şef, Florian Coldea, înfiretat şi vipuşcat ca mumia lui Lenin la marea îmbălsămare. Ca să nu mai vorbim de masa de prezidiu unde, lângă sfinxul Johannis turnat în spermanţet, stăteau naiadele de mucava ale justiţiei româneşti, parcă extrase din mitologia caricaturală a lui Ştefan Popa Popas: bretonata vanatoare de corupti Laura Kovesi şi superpensata vânătoare de rarinci, Livia Stanciu.
   N-aveţi decât să nu mă publicaţi, voi protectori de Laure ori temători de ele. Eu tot voi spune în gura mare ceea ce cred:
   Asta nu este dreptate, cu Băsescu-n libertate!
   Binomul reformat, Băsescu judecat!”

 5. Prietenul lui base ramane fara cocoratie ? Mare paguba ! Oricum făcea ceva pe decoratiile României ! Nu mai poate el de Romania…

 6. merge inlocuita cu Crucea Romaniei.
  La cap, insa, nu pe piept, ca e cam mare (crucea, desigur) si cit de cit grea.

 7. Slava Domnului!

  Dnule Tudor,

  Suntem alaturi de A3 in aceste zile cand sunteti sub atac acerb din partea celor care vor sa bage pumnul in gura presei si libertatii de exprimare. Nu va lasati! Gasiti o solutie, temporara sau orice sa existati ! N-au murit tinerii la revolutie sa se bage pumnul in gura celor ce spun adevarul!
  De asemenea nu va mai bazati pe nimeni, decat pe dvs si pe noi astia care ne uitam la dvs !

 8. Cum-necum, Revolutia Româna s-aprins de la lumânările enoriaşilor frumosului tânar pastor maghiar. In decembrie 1989, Tőkés László era cel mai puternic disident român, Occidentul fiind sensibil nu numai la anticeausism sau distrugerea satelor, ci si la chestiunea minoritatilor sau la apararea libertatii religioase. Agitându-se azi, isi face singur rau, precum Vadim. Mai bine ar fi incurajati istoricii RO sa opuna ceva, chiar în postromânism la Corvinus Library – Hungarian History, care are deja o superioritate paralizanta in materiale gata traduse in English USA, tot cam ca la 1918-1940: http://www.hungarianhistory.com/lib/rum.htm

Leave a Reply