Hotarat lucru, premierul Dacian Ciolos e decis sa faca mult rau, daca bine nu prea poate.

In contexul unor dificultati financiare fara precedent in domeniul presei, atat pentru angajatori cat si pentru angajati, primul ministru gireaza o decizie care va dubla impozitarea pentru cei din urma. Vor urma dureri de cap imense oricum pentru toti.

Desi are bani mai multi la buget prin cresterea economica dovedita, desi domeniul mass media (presa scrisa, radio, tv) este sufocat de probleme serioase, Julien al nostru da o copita celor aflati si asa in suferinta, prin cresterea birurilor.

Cele cateva din mult laudatul Codul Fiscal sunt astfel modificate si ne intoarcem la biciuirea si pedepsirea celor cu profesii liberale, exact pe vremea regimului Basescu-Boc.

Dupa ce ne-am luptat ani de zile pentru drepturile noastre cu mafia portocalie, care vroia sa ne sufoce pentru a nu mai dezvalui cate miliarde fura din bugetul statului, acum tot efortul persoanelor cu profesii liberale este aruncat la cos prin semnatura pixului mic si stramb al premierului.

In afara jurnalistilor, multi altii cu profesii liberale vor fi afectati : IT-isti, avocati, artisti, specialisti in creatie din zona culturala si publicitara. 

Asta ati invatat ani de zile la Bruxelles, dle Ciolos? Sa ingenuncheati profesiile liberale prin dublarea impozitarii peste noapte? Ati discutat cu reprezentantii celor ce muncesc in acest domeniu, sa intelegeti ce dificultati majore sunt, sa evaluati impactul deciziei aberante pe care o luati?

Inteleg ca ordonanta care se pregateste loveste si un bugetul Casei Nationale de Sanatate, pentru ca impozitele suplimentare se vor duce la bugetul de stat, nu la cel al Casei, care gestioneaza 90% din programele nationale de sanatate.

Abuzul nepermis de ordonante de urgenta din partea acestui cabinet este evident. Ordonanta pentru modificarea Codului Fiscal este o aberatie legislativa. Nu se dau ordonante pentru autostrazi, spitale noi si alte domenii unde suntem grav inapoiati. Se pun la cale tot soiul de mizerii, utilizand acest instrument absolut nedemocratic – ordonanta. Care intra in vigoare inainte ca Parlamentul sa-si exprime votul de aprobare sau respingere.

Dupa 9 luni de balbaiala, cu 9 ministri schimbati in 9 luni si decizii anapoda, impotriva populatiei, mai vede cineva vreo diferenta intre titanul de la Cluj si goliatul de Zalau?!

————————————-

Contribuțiile de asigurări sociale (CAS) ale angajatului vor fi majorate de la 10,5% la 21,7%, iar pentru sănătate (CASS) de la 5,5% la 8,9%, potrivit proiectului de ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea Codului fiscal obținut de Profit.ro. În schimb, angajatorii vor fi scutiți de CAS pentru condiții normale de muncă, precum și de CASS. Măsura va afecta persoanele cu activități independente care, în prezent, datorează 10,5% și 5,5%. Povara taxării se va dubla în cazul lor.

Angajatorii vor achita doar CAS pentru condiții deosebite sau speciale de muncă, de 4,2%, respectiv 8,2%. Astfel, contribuțiile sunt aproape integral mutate în sarcina angajatului sau a persoanei fizice cu activități independente, cum sunt Persoanele Fizice Autorizate (PFA) și profesiile liberale, printre care si cea de jurnalist. Pentru a atenua impactul majorării contribuțiilor asupra salariaților, proiectul prevede măsuri care vizează salariul mediu brut. Totuși, atâta timp cât contribuțiile sunt transferate preponderent persoanei fizice, există riscul ca impactul să fie resimțit asupra salariilor negociate la valoarea brută.

În prezent, contribuțiile sunt defalcate între angajat și angajator, astfel:

 • Angajatul datorează 10,5% – CAS, 5,5% – CASS, 0,5% – șomaj
 • Angajatorul datorează 15,8% – CAS în condiții normale de muncă (se adaugă  5 pp pentru condiții deosebite și 10 pp pentru condiții speciale), 5,2% – CASS, 0,5% – șomaj.

Prin proiect, contribuțiile vor fi:

 • Angajatul va datora 21,7% – CAS, 8,9% – CASS
 • Angajatorul va datora 4,2% pentru condiții deosebite și 8,2% pentru condiții speciale de muncă – CAS, 0,8% – șomaj

Angajatorii mai plătesc contribuții pentru fondul de concedii medicale, fondul de accidente de muncă și fondul de creanțe salariale. Și aceste contribuții sunt în ușoară scădere. Prin urmare, contribuțiile datorate de angajatori se reduc, în timp ce se majorează cele individuale.

Per total, rata de taxare se micșorează, însă pentru persoanele cu activități independente va fi o majorare semnificativă care va resimțită pentru că vor datora 21,7% și 8,9% față de 10,5% – CAS și 5,5% – CASS. În prezent, pot opta pentru plata cotei individuale de pensie de 10,5% sau a celei complete de 26,3%. Practic, odată cu intrarea în vigoare a modificărilor Codului fiscal rata de taxare a PFA se va dubla și va ajunge la un nivel similar cu cel al salariilor. În cazul pensiilor CAS este menținută la 5,5%.

44 COMMENTS

 1. Având la bază sfaturile celor înalţaţi pe scaune de milioane, se pune o întrebare decentă:
  – De ce nu dau sfaturi pentru marea majoritate a populaţiei care trăieşte în subnutriţie de ani de zile, cât şi din punct de vedere al consumului de alimente pentru hrana zilnică, pentru utilităţile care se scumpesc cam nemotivat având în vedere persoanele cu venituri de la 500 la 1000 lei, dar şi pentru medicamentele care nu vindecă bolile botezate de fabricanţi în ultimii ani pentru care se acceptă medicamente novative pe români gen”cobai”?

 2. “Dupa ce ne-am luptat ani de zile pentru drepturile noastre cu mafia portocalie, care vroia sa ne sufoce pentru a nu mai dezvalui cate miliarde fura din bugetul statului, acum tot efortul persoanelor cu profesii liberale este aruncat la cos prin semnatura pixului mic si stramb al premierului.”
  parca mai ieri era cand imi aduc aminte ff clar, cand Giolos a luat decizia sa o schimbe pe Guseth, spuneai ca tie iti face o impresie buna Ciolos…
  Nici macar nu te-ai luat de el cum a avut impertinenta sa o propuna pe balbaita aia menernica “ca sa folosesc un cuvant folosit de autor”…
  Mazeltov!

   • de ce era normal sa-i acorzi credit, dupa ce a fost ministrul care a inceput dosarul ICA, practic? 🙂 sau de ce era normal sa-i acorzi credit in general?!?! cu asta se ocupa Patriarhia

    • oricum e interesant ca i-ai acordat credit duoa ce a defilat cu panarama de Guseth, nu? nu a fost un credit in alb, a fost un credit chiar si dupa greseli

     • nu stiu cum stai tu cu memoria, dar Antena 3 a criticat cel mai dur propunerea guseth si a difuzat audierea ei sa vada lumea ce poama e

     • evident, dar asta mult dupa ce dosarul fusese deschis la plangerea unui om care traia cu o rata in casa. nu ciolos a deschis dosarul, cum ati spus. el a pus umarul la abuz

     • Oricum omul acesta Ciolos este cu mult peste toti hotii perindati in fruntea guvernului. Ati verificat informatiile inainte sa aruncati cu asemenea laturi…tocmai Dragu a informat magariile sustinute si de dumneavoastra intr-un articol anterior

     • asa e, a informat si a recunoscut ca exista proiectul. a spus ca nu este de acord cu el si nu-l va semna. care e greseala noastra? posibil sa fie om cinstit ciolos, noi vorbim de competenta

     • pai chiar credeti ca ala cu rata in casa a inceput dosarul????? pe bune??
      si acu pe bune, daca Ciolos, in calitate de ministru nu certifica o paguba a ministerului, mai vb despre dosarul ICA acum?
      asta spun, ca stiam de ce este capabil dinainte sa vina prim ministru, nu ne trebuiau 100 de zile ca nu a venit din neant si nu i se cunosteau actiunile si vectorii de avansare in cariera, c’mon…

     • aici subscriu. “Boala” noastra e ca suntem induratori. si ingaduitori.
      si nepasatori fata de noi insine, pana la urma. Noi vedem ca cineva ne fura sau se asociaza cu altii care ne-au furat si ne-au asuprit si zicem “lasa mah, ca poate totusi inlauntrul lui e baiat bun”…
      daca ar fi sa-mi reprosez ceva, este ca asa gandesc si eu la inceput. incerc sa ma dezvat de chestia asta si prefer sa nu mai votez pe nimeni decat sa dau un vot doar “ca sa nu iasa unii sau altii”.
      toti spun ca daca nu votezi practic ii lasi pe altii sa castige. corect. dar daca am fi multi care nu am mai vota, altfel s-ar face campaniile

     • eu inca satept un partid al DNA, ca se pare ca spre asta tinde carracatita cu marioneta Laura Codruta Pauker

   • nu nu era normal; pentru ca trebuia sa aveti instinct, miros la cita experienta aveti. Eu nu i-am dat nici un credit si nu-s chiar asa destept, ca se vdea facatura de la o posta… cind o sa invatati ca ce naste din pisica soarevi maninca?

 3. „Restitutio in integrum…parțial”
  Sunt sigur că nu voi crăpa eu primul urmare mătrășirii lui Ponta și aducerii la butoane a ”guvernului meu” de către noua putere de dreapta de o PIATĂ nereprezentativă, o mână de ong-uri și stipendiată cu bani negri in marea ei majoritate.
  Deasemeni, cred că ”nici nu mă voi tăvăli în chinuri”( vorba lui Mircea Badea), așa cum se va întâmpla cu mulți semeni care au votat… ”ca brazii” acest îngălat și-a lui camarilă care au pus mâna pe tot ce mișcă și m-ar bucura nespus ca acești nesăbuiți care au dat vrabia din mână pe cioara din gard să-și primească răsplata, o răsplată care să acopere și pierderile colaterale, nevinovate, reprezentate de marea masă de oameni mai judecați, mai moderati , mai puțin obraznici în a-i călca pe alții pe cap.
  Îmi sună în minte, acum, o remarcă a lui Răzvan Savalic(rostită nu demult, poate chiar în ziua în care Oana Zamfir-Stancu îi cerea lui Victor Ponta să plece) care suna cam așa:
  ”Dacă mai vrem ceva liniste în țară, ceva realizari economice, ceva pasi inainte, nu loviti toți in PSD. Nu loviți populist dându-vă cu poporul, nici in PARLAMENT, de-a valma. Nu realizați, dar PSD-ul și PONTA SUNT SINGURII CARE ACUM SE MAI BAT CU INSTITUTIILE CREATE DE BĂSESCU (nu sunt , mot á mot , cuvintele domniei sale dar eu, unul, asta am înțeles).
  Îmi sună ca un ”sfredel” în minte, de ceva vreme, o interjecție, o reacție de copil prostuț, nevinovat care a făcut o boacănă, devenită un tic al aceluiaș Mircea Badea: Aoleu !? Cei care îl cunosc bine pe M.B și și-l imaginează rostind această exclamație el fiind însă de fiecare dată în pielea altora. Aolleu, ce-am făcut? ; Aoleu, o fi bine? ; Aoleu, am fost un dobitoc? Și altele…
  Ei, dragii tatii, acum nu-l mai auzim pe Mircea Badea exclamând ”Aoleu!” pentru că probabil realizează că și el a contribuit vârtos la ceea ce se întâmplă astăzi iar acum, când e vorba de el, de contribuția adusă voluntar sau involuntar la debarcarea ĂSTUI TRĂDATOR și SECURIST numit PONTA care a furat votul românilor nu și al lui care nu l-a votat, tace, îl doare în cot. Figura lui, fața lui, exprimă totul. Parc-ar spune Mircea:
  .
  ”Ce dracu făcurăm, frăte, că noi am fost, dăcât, neșhte deontologi atunci când pe Ponta îl dădeam de toți pereții și cu capul de catapeteasmă și-l voiam să plece de la guvernare? Nu credeam, dar acum sunt convins, că sunteți toți duși cu căputzu dacă voi ați crezut în ceea ce noi tot ziceam pe aici că-l vrem dus, dracu, de la guvernare. Când noi pe Ponta și gashca lui de securiști îi loveam mai abitir dăcât o făcea toată presa băsistă la un loc, o făceam ”cu toată dragostea” și nu ne gândeam nicio clipa(cum să gândim, că-i operație pă creier, frăte?) că n-ar mai rămâne dăcât o alternativă dacă pleacă el, recte cea de dreapta. Chiar ați crezut că-l vrem pe Gâgă în locul lui Ponta atunci în noiembrie?. Așa ceva….? Noi, adică? Ăștia chiar sunt proști și nu înțeleg nimic. Cum m-a și mirat neînțelegând cum dracu cele mai virale atacuri anti Ponta vin de la noi, de la Antena 3 și nu de la băsiști care știm ce intelectualitate literată are?”
  .
  Poate de asta nicio aluzie, nicio revoltă a ”informatului” ba, și a informaticianului antenist privind legătura dintre Andrei Baciu* și Cristian Bușoi , Cristian Bușoi fiind muuuult… prea apreciatul, prea promovatul, mult prea băgatul în seamă și pe gâtul celor care urmăresc zi de zi Antena 3. Nu a evidențiat legătura andrei-Bușoi nimeni-nimeni. Sau poate am lipsit eu în acele momente în care s-o fi pus în discuție acest lucru.
  Eu știu în mare parte răspunsurile la cum s-a ajuns la acest guvern, la cine a contribuit mai mult sau mai puțin la toată această ”facere de bine” care ne-a căzut pleașcă (ba, care chiar ne-a călcat) pe cap și la care jinduia poporul român….prin reprezentanții ei.
  La cum s-a ajuns la acest guvern de cacao, realizează acum până și cei care dădeau de pereți și-i loveau cu capul de catapeteasmă …cu toată dragostea , pe cei din guvernul Ponta, la cei care zi de zi , ceas de ceas făceau pulbere și albie de porci Parlamentul și care acum se miră că eforturile lor, fie și numai dintr-o pornire deontologică,(era să zic ideologică) au dus către acest THE BIG EȘHEC în care singura speranță(halal speranță) este joshanis. Și n-avea cum să nu se ajungă aici date fiind numeroasele experiențe trecute de la care așa cum se vede nu s-a învățat nimic:
  Nu s-a invațat nimic din faptul că PIAȚA la noi, pur și simplu, NU ESTE PIAȚĂ, că ea nu este ca-n alte părți, și că n-a adus niciodată la nimic bun. Cu excepția timidelor manifestari ale unora, din ian-febr-2012, și asta după ce Țara a trecut printr-o perioadă neagră cruntă, dar care și acelea au fost NE-SEM-NI-FI-CA-TI-VE numeric restul manifestațiilor de anvergură au fost doar cele băsiste. Pentru că la noi PIAȚĂ neorganizată NU EXISTĂ. Atunci când va exista o PIAȚĂ ORGANIZATĂ dar și ASUMATĂ, care sa conducă la… ORICE LE TRECE ORGANIZATORILOR PRIN CAP dar ASUMATĂ, abia atunci va fi democrație. PIATA așa –zis ” NEORGANIZATĂ ” este o fantoșă, este rodul unei manipulări grosiere a acelor forțe care o organizează în mod subteran protestele iar faptul că la noi se discută la modul laudativ, apreciativ pentru astfel de mișcări de zurbă stradală ele sunt ȘI ASUMATE , ȘI VALIDATE este o mare PROSTIE. Părerea mea.
  La noi trebuie, părerea mea, să se statueze odată pentru totdeauna ideea că NU EXISTA PIAȚĂ cu MANIFESTARI NEORGANIZATE LEGALE deci ASUMATE. Chiar dacă ele așa par, așa sunt categorisite de către unii fie interesati, fie infantili.
  Mai apoi eu, șl nu numai eu,nu am văzut PIEȚE CONTESTATARE reprezentate de cei de stanga, cei care o duc, firește, cel mai greu. În schimb manifestări de dreapta, piețe pline ….”căcălău măria ta” piețe neurlând de foame, de lipsa de spitale ci de….democratie și de cat de rau o duc alții, adică poporul . Piete contestatare portocalii, albastre sau galbene, foarte multe.
  În altă ordine de idei, am întrebat odată pe aici dacă poate cineva să-mi dea exemple de presă sau de jurnalisti de STÂNGA. Și fiindcă nici dracu nu mi-a răspuns la această întrebare asta mi-a întărit convingerea că la noi programatic dar și cu bani mulți s-a desființat presa de stânga și că toată presa este de dreapta. Presa de DREAPTA există fiindca este bine plătită de cei care vor să le fie apărate interesele adică ale celor bogați. Vă mai miră că nici un jurnalist și nici un analist nu susține impozitarea graduală? Interesu lor este mai presus de interesul general. Când le spui că suntem singura Țara din Uniunea Europeană cu cotă unică, cotă care a văduvit bugetul cu peste 10mlrd de euro în ultimii 10 ani ei spun că bați câmpii.
  Constat că toată presa , prin ceea ce promovează cu mici excepții, este împotriva mea care sunt de STÂNGA. Trebuie, deci să mulțumesc lui Dumnezeu că mai există Gâdea , Ciuvică, Savaliuc, Oana Stancu, Alessandra sau Razvan Dumitrescu care, de dreapta fiind, au demascat totuși și RĂUL pricinuit de DREAPTA și care au avut de apreciat și câte ceva din ceea ce a făcut Ponta și-ai lui. Până și la Antena 3 toți , absolut toți s-au declarat cu afinități de dreapta, asta CA SĂ FIM BINE ÎNȚELEȘI. Iar unii lideri de opinie care mai sunt invitați pe posturile de Televiziune , așa-zis neînregimentați politic, nu uită să menționeze încă de la începutul intervențiilor lor, că sunt fie de dreapta, obligatoriu monarhisti, ca și alături de victimele comuniste.
  Fără doar și poate la o așa PRESA o așa ȚARĂ. Sau ”Spune-mi ce PRESA ai ca sa-ți spun ce Țară ai”.
  Părerea mea, bună..rea, asta e.
  .
  PS.”Restitutio in integrum” este dedicat lui Mircea Badea după ”palmele” primite de PSD de la acesta pe ”pasa” cu Mihai Gâdea de ast-noapte. L-o fi deșteptat Cioloș(al cărui fan e Mircea) cu dușul ăsta rece sau încă nu se dă sculat și încă mai visează la ”palmele” ștrașnice date aseară, pentru a nu știu a câta oară, PSD-ului?

   • @Stan Petru Paul,
    .
    Mulțu’, prietene, dar eu, unul, nu mai pot, nu mai pot prietene cu ăștia care după ce dă cu tine de toți pereții, după ce te dă cu capul de catapeteasma guvernului și-ți cere imperios să pleci și tu și-ai tăi, și …cazanciucul tău, astfel încât să vină …ciolos și cu prună, se dau acum de ceasul morții cu: Aoleu, frățioare, ce-am făcut că nu-I bine deloc, mâncați-a-aș gura cu ăștia? Și nu-i operație pe creier să gândești , cât de cât, că eram sortiți băselii cu joshannis la butoane. Și, mai ales, cu ăștia care ”în această viață, pe acest pâmânt nu vor vota PSD-ul și pe Ponta” Și-atunci cu ce drept îmi ceri tu mie să fac să-ți fie tie bine câtă vreme tu ai luptat, la cuțite, împotriva mea? Ei n-au înțeles nimic. N-au înțeles că Sistemul mafioto-băsist este mai mult decât diabolic, că este susținut mizerabil, și asta ca să se aleagă prsaful, și dinafară, și că a lupta și Antena 3 și RTV împotriva ”singurului partid, bun, rău, antibăsist” este bomboana pe colivă așteptată de băsescu.
    Ce-a făcut băsescu din ce și-a propus? Totul, prietene. Și asta grație și cu joshanis, cum spuneam, la butoane.
    Totul, iar finalul, nedorit de către nimeni dintre noi doi, culminând, dacă Antena 3 și RTV nu sunt atente pe ce ”Ben Oni-ardeleni” mai promovează îndepărtând astfel din ce in ce mai multi privitori, cu arestarea lui Ponta, cu arestarea mai tuturor liderilor PSD și, mai apoi, cu desfiintarea Antena3 și RTV singurele care mai zic câte ceva …contra. Atât i-a mai rămas de făcut lui băsescu și șleahta lui ca să pună mâna pe Țară. Șă nu mori de ciudă, prietene, pentru atâta efort , în van, pentru a ajunge tot în 2004 dacă nu, mai rău?
    Cred că așa cum ai procedat tu până acum(și nu-I un reproș, tu ai copil de crescut ai serviciu), mă las. Mă ocup de alte lucruri mult mai utile, mult mai placate, mult mai sănătoase pentru minte și trup, ca, vorba nevesti-mi, să mă cert cu toți nebunii, eu, fiind mai mare decât ei. Auzi prietene, nu-I o prostie să faci HTA 18/10 atunci când joshannis a fost anunțat ca presedinte și Antena 3 (parte însemnată a ei), să jubileze, să chicotească? Asta-i, te întreb, o situație normală? E correct? 😀

 4. si vorba lui Badea cand se intampla nasoale in tara si cineva dezamageste pe altcineva (lucrez cu materialul vostru): aaaaahhh ce ma bucur!!!

 5. bine le face in special la toti cei care sustin ue si pe americani,ca de acolo se ia lumina.o sa sara societatea civila sa va apere drepturile,in special regalistii,ca nu te poti astepta la acelasi lucru de la nationalisti,ca sa nu vorbim de comunisti!

 6. Am o groaza de amici si cunostinte care lucreaza in IT, marea lor majoritate fiind programatori in regim de PFA. Mai toti dadeau de baut acum un an, ca au scapat de comunisti si de coruptia care ucide, si priveau cu incredere la viitorul luminos si european.
  Abia astept sa ne intalnim la o bere!

 7. Ce-o fi cu astia de dreapta de-i duce capul doar sa mareasca birurile cetatenilor? Stiu doar sa guverneze in dusmanie, sa loveasca in nivelul de trai si asa scazut. Cum sa aiba electorat daca actioneaza impotriva clasei de mijloc, cea pe care pretind ca o reprezinta?
  As vota cu PSD-ul pentru prima data, dar cand il vad pe Dragnea ce reactii lesinate are, imi dau seama ca e degeaba. Guvernarea tehnocrata face varza finantele tarii iar psd-istii stau in expectativa. Presa face mai multa opozitie decat PSD-ul. Cu un Dragnea santajibil prin dosarele DNA, PSD-ul a ajuns un partid anchilozat, nu mai are niciun viitor chiar daca va castiga alegerile.

 8. D-le Tudor, discutiile despre drepturi si libertati sunt un lux in Ro, asa ca presa nu mai are nici o importanta in societate. Cei care sunt platiti cu sacosa vor exista in continuare pentru ca ei oricum nu platesc impozite de nici un fel !
  Si Napoleon si Hitler si Erdogan au tratat presa incomoda cam la fel , asa ca intr-o dictatura, presa libera si libertatea cuvantului nu au ce cauta .

 9. Sunt cu multe lucruri de acord cu Pompiliu ,am inchis televizorul la emisiunea lui Mircea (la care am tinut mult dar acum da peste ,nu-l voi mai urmari)Radule imi tot pun intrebarea de ce v-ati schimbat felul de prezentare ( nu am avut curaj sa te intreb cu toate ca tu,Dana ,Stoicesu ,Adi Ursu ati ramas la fel )este mai comic ,hazliu ,uneori bascalios , duce mult cu emisiunile lui Badea.Lui Mihai nu-i sta bine deloc .El era todeauna serios ,transmitea incredere ,respect ,mai spunea o maxima ,un gand al zilei ,se terminau emisiunile f. frumos ,acum aceste pase cu Mircea {erau si inainte,tineau putin } iti lasa un gust pe care nu-l vrei sa-l ai .Nu este numai parerea mea ,f. multi oameni care urmaresc si indragesc postul A3 sunt in asentimentul meu ,gandesc la fel .Este pentru prima data cand impartasesc aceste ganduri ,la tine pe bloc ,te respect f. mult ,te apreciez si nu considera ca este o imixtiune in treburile A3 ,este un gand.Daca am gresit ,imi cer scuze.
  Referitor la subiectul dezbatut cu modificarea codului fiscal nu este decat o veriga din multe alte actiuni care vor sa ingenunchieze Romania .S-au pus pe capul nostru si sub lozinci de dreapta ,blamand stanga ,duc in eroare votantii ,vor sa-si puna iarasi guvernul lor ,o coada de topor jefuitorilor straini .Acest guvern ar trebui alingat cu pietre ,si-n veci sa nu mai calce prin Romania Am spus ca Ciolos este alunecos ,cu multiple fete si nepregatit pentru un prim ministru

   • Nu ,nu sunt eu chiar daca seamana in comentarii cu mine ,nu sunt atat de luptatoare dar nici nu parasesc usor “campul tactic” al vorbelor. Om de stanga sunt ,antibasisto-iohannista vesnic ,imi iubesc tara si asist dureros cum in noua ordine mondiala Romania este sacrificata ,nu avem oameni sa-i apere interesele ,nu avem o constitutie buna .Traiesc cu speranta ca mas media cu precadere A3 sa-i ia la analizat pe toti cei ce vor sa devina parlamentari (cat vor putea)sa nu ne trezim din nou cu indivizi analfabeti dar cu bani.Trebuie sa avem un parlament bun ,cu profesionisti , sa schimbam constitutia ,sa fie fiecare putere in stat pe locul ei ,fara imixtiuni .

 10. Fumigena…Discutati despre un text redactat nicidecum avizat sau aprobat.In direct doamna ministru a specificat acest lucru cu precizarea ca daca va ajunge la apropare il va respinge.

  • Iar textul a fost scris de niste extraterestri rai care comploteaza impotriva guvernului ce se gandeste zi si noapte la binele poporului !

  • nu e chiar o fumigena gratuita. suntem inainte de campanie. o sa fie multe fumigene care sa poata da posibilitatea partidelor “sa se revolte de cele auzite”, ca sa arate ca ele tin cu poporul…
   Welcome in Political Marketing

 11. “Practic, odată cu intrarea în vigoare a modificărilor Codului fiscal rata de taxare a PFA se va dubla și va ajunge la un nivel similar cu cel al salariilor.”
  Si acum se pune intrebarea, e corect ca PFA sa plateasca impozit jumatate din cat plateste un angajat?
  Angajatorul nu beneficiaza de pensie sau servicii de sanatate deci partea lui e de fapt tot pentru angajat, si de fapt oricum tot de angajat e platita, din munca lui.
  Daca la pensie macar primesti la final proportional (si aici discutia se duce mai mult spre deficitul fondului de pensii), la sanatate toti asiguratii primsesc la fel. Si atunci de ce n-ar fi corect ca PFA sa plateasca acelas procent din venituri ca salariatul (personal nu sunt de acord cu acest mod de calcul, dar daca asa s-a stabilit, procent din venituri…)

  • e corect pt ca altfel ai avea somaj mult mai mare pt ca nu ai unde sa angajezi atatia oameni si ai fi nevoit ca om contributor la stat sa suporti mai multe somaje. daca vrei sa te linistesti, asta e principiul care sta afara si in alte state atunci cand esti pe cont propriu: statul e mai ingaduitor pt ca il lasi sa angajeze oameni care nu pot avea pfa. Daca vrei in al Patrulea Reich, treaba ta… :). teoretic ar trebui sa te revoltezi si de ce guvernul a platit spitalizarea celor de la Colectiv, pt ca multi nu avea asigurare deloc! adica guvernul a platit tot din banii nostri, logic. Problema e ca defapt astia sunt pe drojdie daca vor sa creasca colectarea la Snatate din asa ceva. uite eu am si pfa si sunt si salariat in alt domeniu. E normal sa plates de doua ori si sa beneficieze multi neplatitori din taxa – taxele mele?

   • Ai dreptate cu spitalizarea celor raniti la colectiv ce nu aveau asigurare. (Exceptand desigur interventia de urgenta, gratuita, de care beneficiaza oricine in Romania).
    Hai sa iti dau un exemplu cu privire la situatia in care te afli.
    Exemplu 1: Salariat, 1 Venit in valoare de 5000 lei
    Exemplul 2: Tu, salariat cu venit de 2500 lei + PFA cu un venit de inca 2500 lei, total venit lunar: 5000 lei.

    Venituri egale, nu e normal ca si taxele pe munca (totale: salariu + PFA) sa fie egale?
    Cu exeptia unor profesii eminamente liberale nu sunt de acord argumentatia ca nu ai unde sa angajezi oameni. PFA-urile alea exista pe piata pentru ca exista cerere. Daca nu ar fi convenabil pe PFA ar exista firme (SRL-uri) care ar angaja in mare aceeiasi oameni care sunt acum pe PFA (ca aia se pricep sa acopere nevoile pietei). Nu-i ca si cum PFA-urile sunt singura solutie.

    • nu chiar. pt ca odata ce ai platit p contributie la sanatate, ai deja statutul de asigurat si beneficiezi de aceleasi ingrijiri chiar daca ai salariul de 5000 sau 2500. Statul te pune sa ai de doua ori calitatea de asigurat, pt ca altii care nu o au deloc sa beneficieze ca si tine, platitor, de servicii. Asta daca ne intrebam de ce sunt pline maternitatile de tiganci care nasc pe banda si de ce ei o sa devina mai multi ca noi. Iar ca PFA, da, ajuti statul cu privire la somaj, asta e clar. e simplu. Te da afara de la job si trebuie sa-ti plateasca somajul. Daca te pricepi la ceva iti faci PFA daca vezi ca nu te mai angajeaza nimeni si statul scapa de plata somajuluo. in schimb ce face statul? zice “aaa, pai tsai putin, in loc sa-ti multumesc ca m-ai scapat sa-ti platesc niste bani pe care multumita tii ii pot folosi la altceva, hai mai bine sa-ti iau inca o data sanatatea. Calitatea de asigurat o dobandesti si daca platesti 5 lei si daca platesti 5000. important e sa platesti. Si da, mie nu-mi convine sa-mi ia de doua ori pt ca ajut statul cu somajul si pe altii care nu platesc deloc sanatatea

 12. decizia nu este impotriva jurnalistilor r.t.! este impotriva celor cu profesii liberale iar astia sunt mult mai multi decat jurnalistii invocati in titlu de tine. faptul ca pe parcursul postarii iti revii nu inseamna ca titlul dat de tine e corect.

Leave a Reply