Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, pentru STIRIPESURSE.RO, că el și PSD se opun unui sistem bazat pe plângeri penale. Dragnea susține că nu este de acord cu demersul de a i se face plângere penală prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Partidul Social Democrat se distanțează față de astfel de demersuri. Nu cred că trebuie să existe plângeri penale împotriva a doi comisari europeni sau a unor angajați ai instituțiilor europene. Noi, de principiu, ne opunem acestui sistem bazat pe plângeri penale. Asta vrem să schimbăm, să readucem normalitatea în societatea românească. De aceea sper ca subiectul să fie închis cât mai repede pentru a ne concentra pe ceea ce este cu adevărat important.”, a declarat Liviu Dragnea, pentru STIRIPESURSE.RO.

Procurorul Adina Florea a înregistrat un dosar penal pe numele lui Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), după o plângere depusă de site-ul Lumea Justiției (luju.ro).

În trecut, o altă plângere penală care a făcut valuri pe scena politică a fost cea depusă de președintele PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă, pe care o acuza de înaltă trădare.

O altă plângere care a făcut valuri este cea împotriva fostului premier Victor Ponta, cel care s-a ales cu dosar penal la DNA Ploiești pentru că ar fi obținut favoruri electorale ca urmare a vizitei lui Tony Blair, în România, în anul 2014.

3 COMMENTS

  1. El a comandat-o, a iesit prost, a ras toata Europa de ei, le-a spus ca n-au jurisdictie la Bruxelle deci chix total. Ce sa vezi dupa toate astea iese Dragnea sa spuna ca nu e de acord cu ceea ce s-a iuntamplat. Serios? Ar fi fost o decizie salutara daca in ziua in care Savaliuk a facut plangerea penala ar fi iesit public sa spuna ca nu e de acord. Sau atuynci cand marea procuroare Florea i-a dat curs. Nu, el a iesit atunci cand totul s-a fasait.

  2. Sa fim seriosi, plangerile impotriva lui Timmermans (facuta de luju care e pe statul lui de plata) si impotriva lui Kovesi, facuta de Ghita, sunt demersuri ale lui Dragnea. Ca i-a iesit prost cu “fratele” lui socialist a dat-o la intors.

    Impotriva lui Kovesi nu i se pare ca e aiurea…

Leave a Reply