Suntem 20,1 milioane de romani. AEP spune ca dintre acestia, 18,3 milioane au drept de vot. Mi se pare nerealist. O luam iar de la capat cu cifrele, dupa nefericita poveste din Iulie-August 2012.

Autoritatea Electorală Permanentă a stabilit că în listele electorale permanente, întocmite la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale, sunt înscrişi 18.303.915 cetăţeni cu drept de vot, informează Guvernul, după ce a analizat o informare privind stadiul pregătirii alegerilor europarlamentare.
Executivul mai arată că Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat, săptămâna trecută, hotărârea privind interpretarea unor noţiuni şi expresii (număr total de voturi valabil exprimate, prag electoral, atribuirea mandatelor, calcularea câturilor, sistemul de atribuire al mandatelor şi conţinutul listei candidaţilor supleanţi) şi decizia privind măsurile pentru asigurarea ordinii publice în cadrul procesului electoral.
De asemenea, BEC a constatat rămânerea definitivă a candidaturilor depuse de către 15 partide politice, alianţe electorale şi organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, precum şi de către 8 candidaţi independenţi şi a stabilit ordinea pe buletinul de vot a listelor de candidaţi şi candidaţilor independenţi.

 

 

 

106 COMMENTS

 1. Nu o sa stim numarul oficial al alegatorilor/votantilor( probabil mult mai mic in realitate decat in datele ..oficiale) decat atunci cand si ..BASESCU si atunci cand si …PSD vor dori ca noi sa stim numarul/cifra…corect/a.PRIETENII STIU DE CE !!.
  Intotdeauna se pescuieste mai ..BINE in ape…TULBURI.

  • Asta demonstreaza ca in 2012 USL-ul batea câmpii … ne mințea…toata isteria cu numarul persoanelor cu drept de vot din 2012 rezulta ca a fost un teatru de prost gust a USL…bine ca s-a desfiintat USL-ul..totul a fost minciuna..!

   • Tu gandesti ce sustii? Ori gandesti asa in general facand cinste primatelor!?
    Oameni buni. O natie, oricare ar fi ea, are o structura populationala pe varste. Luand intervalul mare, adica 😮 zi- 17 ani si 364 zile,procentul variaza intre 35 si 40 %. Cu cat procentul este mai mare cu atat mai bine, populatia are o marja de intinerire buna. A crede ca din 20,3 milioane, 18,3 reprezinta populatia cu drept de vot, adica 90,11%, iar intervalul 1 zi-18 ani este sub 10% este halucinant. Nici aberantul rege Irod, acum 1981 de ani cand a omorat peste 10000 de copii pana-n 5 ani nu a reusit sa scada la 9% intervalul populational. La noi se poate!

   • bai carmen , basista de doi bani ,
    nu mai suport sa-ti vad laturile pe blog !

    Pai daca inclusiv BEC ul si AEP au preluat
    si acceptat cifra de 20,1 mil.romani de
    la INS , publicata anul trecut in Mo.Oficial ,
    deci absolut legala acum , din care scazand
    cifra de 3,84 mil.romani sub 18 ani impliniti
    de la Casa Nationala de Sanatate , cat mama
    dracului mai raman ? basista de doi bani !
    Nu raman doar 16,3 milioane ??? Din care daca
    scazi pe cei din puscarii sau bolnavi mintal
    sau cu drepturi civile suspendate din diverse
    cauze , nu raman maxim 16 milioane romani ???
    EVIDENT CA DA !!! 16 milioane ! Pentru Dumnezeu ,
    nu mai vehiculati o suta de versiuni de cifre !

    Va dati seama ce stat ordinar avem si ce institutii
    ordinare avem (inclusiv Guvernul) astazi , daca la
    aproape doi ani de la umilirea romanilor la acel
    Referendum , tot 18,3 milioane romani apar pe listele
    oficiale !!! Halal conducatori , halal stat , halal popor !!!!!

  • Mai, inteligentilor:
   – Cine aduna datele pe baza carora se calculeaza numarul votantilor? Evidentia Populatiei (ma rog, denumirea e mai lunga, abreviata SPCLEP)
   – De cine depinde SPCLEP? De prefecturi.
   – Cine are, de aproape doi ani de zile, conducerea tuturor prefecturilor din tara? Combinatia PSD-PNL-PC-UDMR, in diverse forme.

   Daca si acum, dupa doi ani de guvernare PSD-PNL-PC-UDMR, sunt tot 18 milioane de votanti, recunoasteti ca ati dezinformat (asta ca sa fiu politicos si sa nu spun ca ati mancat alte cele) in legatura cu cvorumul de la referendum?

 2. Dle. Tudor,
  Conform rezultatelor recensamântului din 2011 aceasta cifra este imposibila, doar daca un milion de persoane cu drept de vot s-au intors in tara. Matematic 15.9% din populatia recenzata in 2011 aveau 0 – 14 ani si acestia inca nu au drept de vot anul acesta.
  Concret: ” La 20 octombrie 2011 populaţia stabilă a României era de 20.121.641 persoane ” ( INNS ) din care 15.9% erau persoane cu varsta 0-14 ani ( 3.199.341 ). Acestia nu au drept de vot in acest an. Rezulta ca in acest an au drept de vot 16.922.300 persoane. A crescut numarul celor cu drept de vot in doi ani si jumatate cu 1,4 milioane? De unde? Nu cred ca s-au intors atatia inapoi in tara.
  Daca luam de buna cifra BEC rezulta ca populatia actuala a Romaniei este de aproximativ 21.214.237 persoane ?!!!

  • Florine, cum “stie” AEP cine este plecat si cine nu? Poti sa-mi spui o singura obligatie pe care o are cetateanul roman atunci cand pleaca teleleu la munca prin Europe? Nu. Asa ca ne place sau nu, AEP isi actualizeaza datele cu informatii de la SPCLEP … iar daca acolo figureaza 18 milioane de cetateni romani, cu domiciliul in Romania si nu in Spania, Germania sau alta tara, atunci asa este. Nu cred ca ti-ar conveni ca maine guvernul sa creeze o serie de obligativitati, de anuntare a autoritatilor, atunci cand parasim tara. O sa-i acuzam de refleze comuniste.
   Asa ca alege my dear … liber prin Europa si cu 18 mil. de votanti pe liste, sau o cifra reala dar o gramada de restrictii/obligativitati!

   • Îmi cer scuze e vorba de AEP nu de BEC.

    @TimesNewRomman
    Am luat de bune cifrele furnizate de INS referitoare la recensamântul din anul 2011. AEP trebuia sa verifice cifrele primite. In toamna anului 2012 au fost publicate cifrele numarului de alegatori si erau aproximativ 16.5 milioane. Cand au crescut numarul alegatorilor cu 1.4 milioane?

    • Cine a publicat in toamna lui 2012 liste cu 14.1milioane de alegatori? Presa sau AEP? Nici macar cei de la Institutul de statistica nu au publicat aceste cifre caci datele finale s-au dat in Mai 2013. Si daca te uiti bine in urma vei vedea ca la alegerile din Decembrie 2012 au fost tot acelasi numar de alegatori ca la referendum sau ca acum si a fost exact aceeasi discutie si atunci. E drept ca aceste liste intra in contradictie cu datele ultimului recensamant dar am o intrebare. A fost facut corect ultimul recensamant? Au fost prinsi in acel recensamant toti romanasii care bantuie prin lume dar mai au inca buletine sau pasapoarte romanesti? Nu de alta dar una ne spune recensamantul si alta spune evidenta populatiei. Listele de alegatori nu se fac pe baza datelor de la recensamant ci pe baza datelor transmise de evidenta populatiei. Adica numarul de romani peste 18 ani care poseda acte de identitate eliberate de evidenta populatiei din Romania si nu au fost anulate. Din aceasta cauza apar sute de cetateni cu drept de vot la o singura aresa. Pe adresa respectiva s-au eliberat sute de acte de identitate cetatenilor de peste Prut sa poata umbla liberi prin Europa. Recensamantul nu ii prinde si pe astia dar listele electorale da. E doar un exemplu de cetateni care ridica numarul celor cu drept de vot dar nu sunt prinsi la recensamant ca facand parte din populatia Romaniei. Mai sunt multi care au obtinut cetatenia in alte state dar nu au anuntat evidenta populatiei din tara sa fie scosi de acolo sau sa li se anuleze actele de identitate. Nici astia nu au fost numarati la recensamant. Recensamantul a fost o brambureala tipic romaneasca unde fiecare a declarat pe propria raspundere cate capete de vita furajata mai sunt la acea adresa. daca nu au gasit pe nimeni la o adresa mununatii nostri cenzori au intrebat vecinii cati mai sunt in casa sau apartamentul de langa ei nu s-au mai intors in alta zi ca nu aveau timp.

 3. Daca folositi “Audacity” (un program adobe for audio recording) si eliminati zgomotu de fond (ceea ce este EXTREM DE SIMPLU!) se aude clar si fara dubiu: CE FACI MA DOINA!
  Eu am facut asta folosind inregistrarea data de ziare.com (mai basisti ca aia rar!)

  Programul este free (este facut in scopuri educationale); eu il folosesc de mai bine de 8 ani la cursurile de a sunet si acustica. Il gasiti aici:

  http://audacity.sourceforge.net/download/

  • Consulta si un “cititor pe buze” 🙂 Nu de alta, dar e bine sa excluzi si “pixelul albastu” …
   Cu respect 🙂

    • Vedeti inregistrarea de la pro tv, e cea mai clara. E “FA ” de dimineata pana seara. Pacat ca Ponta consiliat gresit, participa la circarii de felul asta . Izolarea de atatia ani fata de cotidian isi spune cuvantul, este si el rupt de realitate.

  • Stimabile, zici ca umbli cu Audacity de 8 ani si totusi esti complet pe linga cand e vorba de proprietar. Audacity este free software, este dezvoltat de un grup de voluntari si nu are nimic de a face cu Adobe, care btw, se ocupa de grafica si nu de sunet.

   Dar asa e pe la noi si aiurea, chibitii isi dau cu parerea in orice subiect si cred ca daca pompeaza nume sonore li se lustruieste incultura si nestiinta.

   • “maestre”,aici nu era vorba de cine este propietarul unui program ci de rezultatul folosirii acelui program.va gasiti voi asa cate unii sa duceti problema in alte directii ca sa abateti atentia de la subiect.

 4. “… sa numaram coane Fanica…” – adica e pe sistem. Adica populatia sub 18 ani si care nu are drept de vot din motive legale reprezinta 9.85221674876% din totalul populatiei Romaniei!?! Sau cei cu drept de vot (adulti) reprezinta 90.1477832524% din totalul populatiei Romaniei!?!
  Pai atunci, poate se apuca CNPAS de investitii, de inventarea unor unitati de fond, ceva?

 5. „La 20 octombrie 2011 populaţia stabilă a României era de 20.121.641 persoane” (http://www.recensamantromania.ro/wp-content/uploads/2013/07/REZULTATE-DEFINITIVE-RPL_2011.pdf)

  „Structura populaţiei pe grupe de vârstă
  La 20 octombrie 2011, copiii (0 -14 ani) deţin o pondere de 15,9% în totalul populaţiei stabile” (ibidem)

  20.121.641 – (20.121.641 * 15,9%) = 16.922.300! Și am scăzut doar pe cei PÂNĂ LA 14 ANI în 2011! Diferența de până la 18 ani („populaţia tânără (15 – 24 ani) reprezintă 12,3%” – ibidem) mai înseamnă iarăși vreo 742.488 minori. Deși mortalitatea este mai mare decât natalitatea, deci ar fi normal ca să fi scăzut numărul. Bine-nțeles, n-am numărat cetățenii români din Moldova, da’ nu-s 2,5 milioane…

  „Comparativ cu anul 2002, distribuţia populaţiei stabile pe grupe de vârstă arată clar fenomenul de îmbătrânire al populaţiei. Astfel, grupele de vârstă 10 – 14 ani, 15 -19 ani şi 20 – 24 ani s-au redus ca
  pondere în total populaţie stabilă, ca urmare a scăderii continue a numărului de naşteri după anul 2002”. (ibidem)

  După AEP, și să nu uităm cine e la conducerea AEP, înseamnă că o ducem mai bine ca pe vremea lui Ceaușescu, când creștea populația ceva de speriat! Ce jegoși!

  • Sti care este singura grija a romanului cand pleaca “afara”, la munca, pentru timp indelungat? Sa se “scada” de la intretinere ….
   RECENSAMANTUL este un studiu/ancheta sociala/administrativa. Nu da cifre exacte, nu este destinat numai contabilizarii populatiei, ci ofera o perspectiva asupra tendintelor demografice, asupra nivelului de trai, studiilor, componentei familiale, grupelor sociale etc.
   Deci … un recensamant nu este destinat si nu are acuratetea datelor furnizate de EVIDENTA POPULATIEI. Acest serviciu este singurul in masura sa spuna cati cetateni majori are statul roman. Ca stau in Romania, Italia sau alte tari, nu intereseaza.

   PS. Si ce va … grija cati votanti sunt, din moment ce la alegerile europarlamentare, prezidentiale sau referendum voteaza orice cetatean roman, major, indiferent de domiciliu ?!?

 6. Domnule Radu Tudor, urmaresc mereu emisiunea La ordinea zilei, dar acum voi schimba postul. Mi se pare ca deja exagerati. Poate maine veti reveni la subiectele interesante cu care m-ati obisnuit.

 7. Domnule Tudor , puteti va rog sa opriti conferinta despre “fa” si “ma” a dnei Grecu ? Ne ajung TB si ai lui !Va multumesc

  • Wow .. sa nu-l atinga nimeni pe imaculatul Victor Ponta, nici macar Dana Grecu!
   Doamna Lucretia, de ce nu plecati la Moscova? Zau asa .. sunteti modelul de sustinator perfect si sincer al “tatucilor” sovietici!

  • pentru Lucretia: Dar de ce sa ne oprim din a vorbi despre chipul lui Ponta, chipul lui nu cel prefabricat? M-am uitat aseara pe toate televiziunile, cea mai discutabila prestatie (ca sa nu zic altfel) a venit de la Antena 3, de la RTV nu am pretentii. Patetica incercare de a-l spala pe Ponta. Dupa ce ani de zile A3 a pozat in campioana corectitudinii iaca a venit unul din momentele adevarului ca sa zicem asa, Ponta a actionat si reactionat la fel ca Basescu numai ca acum trebuie aparat ca doar e de-al nostru. Cu exceptia Danei Grecu care a sesizat ridicolul, ceilalalti ziaristi faceau eforturi vizibile sa minimalizeze situatia, in special d-nul Ursu care pe zi ce trece devine din ce in ce mai PSD-ist, fara sa isi asume insa, asa cum ar fi decent, lipsa de impartialitate. Pe langa apelativul “fa” (a fost clar “fa” acolo, nu o mai dati ca Basescu dupa colt cu pixelu’) ceea ce e si mai grav sunt alte doua chestiuni sesizate de mai toata lumea: 1) totii oamenii erau in noroi si apa numai Ponta si Dragnea stateau ca niste mameluci in barca, ca nu cumva sa nu isi ude cizmele scumpe de firma in timp ce ceilalti, ca niste sclavi din antichitate, ii carau de colo colo, asta spune multe despre educatia lui Ponta (in context, am mai auzit de la domnul Tudor o explicatie ciudata aseara, cum ca educatia data acasa de mama lui Ponta nu i-ar permite acestuia sa spuna acel “fa”, ei bine uite ca daca ar avut educatie nu ar fi stat in barca in timp ce pu-limea il plimba ca pe sfintele moaste, asta nu inseamna ca mama premierului are vreo vina). De fapt Ponta seamana la faza cu barca cu Elena Udrea. 2) “Fa Doina, aveai chef de NISTE INUNDATII?”: adica vezi Doamne, astia ne-au deranjat cu inundatia lor cand noi trebuia sa stam sa ne indopam in Delta, niste nesimtiti teleormaneni astia, tocmai acum si-au gasit sa-si bage apa in case si sa ne deranjeze pe noi de la huzureala. Nu ma pricep la a prezice viitorul, am insa asa o vaga impresie ca Ponta il va intrece pe Basescu, e arogant (trebuie sa fii orb sa il crezi cand in interviuri afiseaza o falsa mina de elev silitor si impaciuitor), increzut, dispretuieste omul de rand, vorbeste urat atunci cand este el insusi, cel de toate zilele, … si abia asteapta sa poata fura in voie prin numirea unor procurori de casa cand va fi sa vina momentul. Si e si fricos pe deasupra, s-a mutat la MApN nu de frica lui Basescu (caci DNA-ul asculta telefonul lui Duicu si nu asculta ambiental din / in biroul lui Ponta de la Palatul Victoria) ci s-a mutat de frica baronilor, astia il cauta si ii cer socoteala ca nu ii apara de DNA, adica ceva de genul, bai Victore, te-am facut om, am bagat miliarde in fundul tau, acu’ trebuie sa ne recupaream investita, ce mama naibii faci, nu ne aperi de procurori ca sa putem recupera (fura) in voie investitiile facute in tine? Si problema listelor e importanta, intrebarea e insa urmatoarea: daca USL-ul, si acum PSD-ul, au avut / au majoritatea asta uriasa in parlament de ce nu fac ceva??? Nu cumva le convine, nu cumva in 2012 au jucat teatru atunci cand spuneau ca listele nu sunt reale, ca Basescu e asa si pe dincolo. De ce nu fac ceva??? PS: totusi, mi-a placut de domnul Tudor atunci cand, intr-o postare anterioara pe blog, a taxat initiativa aberanta a senatorilor de a–si vota singuri o luna de vacanta, asta in timp de ce pu-limea fie il cara pe Ponta in barca, fie munceste pe ogor, in spital, la catedra sau in fabrica … etc. Actuala coalitie nu difera cu nimic de PDL, sunt toti la fel, din pacate.

    • Da, corect, scuze, A. Ursu a spus acele vorbe, fondul ramane insa, Victor Ponta, prin modul de a se comporta (Basescu “copy paste” dar mai ales “paste”), se compromite singur si sigur. Cat despre A3, mi-ar placea sa fie la fel de critica cu toti politicienii. Cel putin pana acum nu a dovedit asta, urmarim in continuare. S-auzim de bine.

   • mai@jon,ai umblat vreodata la viata ta prin locuri acoperite de apa?ai urcat vreodata intr-o barca (nu la ponton la cismigiu) ca sa sti cum sta treaba?se pare ca nu.esti vreun baiat de la bloc care a explorat doar tomberoanele din spatele blocurilor,dar iti dai tu cu presupusul despre toate cele.dar acum aveti ocazia,voi astia plini de hei-rupism, ca in frunte cu taticul vostru antonescu,sa mergeti la inundatii sa puneti osu’ la treaba la diguri.mai castigati si niste votanti,mai vedeti cum este si cu datul cu barca,caci voi sigur aveti chef de niste inundatii.hai incolonati-va si aratati-i voi lui ponta ce inseamna munca.

    • pentru Paris: Care-i legatura? De ce ar trebui sa ma fi urcat eu in barca pana acum? E de ajuns ca platesc impozite statului in fiecare luna (peste 1000 euro in taxe si impozite lunar, am zis euro nu lei), muncesc multe ore pe zi, la o companie privata (nu ma laud, nu ma plang) dar daca tot platesc aceste taxe ma astept ca cei in drept sa actioneze nu sa se plimbe cu salupa cu “motor de 5 subofiteri”. Exemplul cu salupa pare unora minor, mie imi spune foarte multe despre caracterul noilor “stapani” peste tara. Cand l-am vazut pe Ponta ca un pasa in salupa, tras de de pompieri parca o vedeam in fapt pe Udrea impartind ciocolata de la geamul unui VW Touareg mare si negru. Ma astept de la Ponta and Co sa actualizeze mai repede (is de doi ani la putere) lista aia cu medicamente subventionate (mama mea dar si multe alte mame din tara asta sufera de o boala incurabila si in ciuda aparentelor nu imi permit sa o duc in strainate la tratament cum ar face Basescu, Tariceanu,Ponta … etc), ma astept sa combata evaziunea fiscala (asa cum au promis in campania electorala), ma astept construiasca autostrazi pe unde e nevoie, ma astept sa aduca investitii in tara, ma astept sa promoveze munca cinstita si nu statul cu fundul pe camasa in asteptarea ajutoarelor sociale platite de cei ce muncesc si nu de Ponta (apropo, l-ai vazut cum se adreaseaza? Cica: “astazi am alocat” nu stiu ce bani nu stiu cui, de parca ar aloca din banii lui), ma astept sa fie BARBAT cu B MARE si nu sa se autovictimizeze cum ca Basescu nu il lasa sa lucreze (este la putere cu 70% majoritate, are primarii, CJ, deconcentrate si tot se plange, apropo, cum o fi reusit sa scumpeasca benzina daca Basescu s-a opus??? Nu cumva la crestere de taxe nu il mai doare de Basescu???), ma astept sa vorbeasca articulat, cu substanta, subiect si predicat atunci cand iese la TV si nu sa arunce glumite idioate despre Basescu satul fiind eu de Basescu, ma astept sa actioneze cand e vorba de CFR, Oltchim, gaze de sist, energie si SA NU actioneze cand e vorba de Rosia Montana (adica sa nu sustina proiectul, ca parca asa a spus in campania electorala), ma astept sa fie consistent si nu sa spuna ca in calitate de prim ministru sustine un proiect iar in calitate de deputat nu il sustine, ma astept sa vorbeasca in cunostinta de cauza si nu sa spuna ca un gaga ca in campania electorala nu a sustinut Rosia Montana pentru ca proiectul era sustinut si de Basescu si a crezut ca astfel e un proiect rau (asta stii ce inseamna Paris? inseamna ca atunci cand vorbeste nu e sigur pe el, nu are date in spate, nu e profesionist, nu se bazeaza pe ratiune si logica ci vorbeste doar sa se auda, omul e subtire intelectual, se simte ca e slab din toate punctele de vedere) ma astept sa fie buni administratori ai tarii, ma asteptam (la trecut) sa fie ALTFEL decat predecesorii lor, adica asa cum au promis tarii cand cereau voturi. Jos Basescu nu e de ajuns, e nevoie de substanta. Replica ta cum ca eu si vreodata in barca nu are legatura cu subiectul. Nu fac parte din cei indignati fals si ipocrit pentru ca Ponta i s-a adresat ministresei sale cu “fa” (desi adresarea e jenanta in sine), avem in spate exemple multiple (Basescu) dar, MA ASTEPTAM la altceva din partea lui Ponta, a promis ca e altfel. Nu-s antonist (sunt convins ca daca Antonescu era prim ministru se comporta la fel), basist or pontist, si nici am iluzii ca unul din ei ar fi mai bun. L-am sustinut pe Antonescu pe acest blog, prin comentarii, cand USL-ul s-a rupt, din simplul motiv ca si atunci, ca si acum, sunt convins ca PSD-ul a facut tot posibilul ca alianta sa se rupa, PSD-ul fiind un partid vechi si inacrit de cate rele a facut in tara asta. L-am vazut pe Antonescu ca presedinte (cand Basescu a fost suspendat) nu m-a convins ca ar fi mai bun, il voi vota doar daca ar fi raul cel mai mic (vezi 2000 cand trebuia sa alegem intre Vadim si Iliescu) si, oricum, intre Ponta si Antonescu l-as vota pe Antonescu, in Ponta nu am incredere, e prea mic la sfat, e fricos, e subtire intelectual (nici cand a copiat nu a fost in stare sa gandeasca ca trebuie sa mai adauge o nota de subsol undeva) … lista ar putea continua. Sanatate!

     • judeci dupa impresii,argumente ce iti mai trebuie.judeci subiectiv,vrei medicamente subventionate pentru ca ai o problema cu mama dar nu vrei sa existe ajutoare sociale pentru altii ca sti tu ca stau toti pe camasa,vorbesti de promisiunile lui ponta, care totusi a mai facut cate ceva fata de altii care au promis si au facut zero barat.si apoi cu ponta tras cu barca ca un boier nu inseamna nimic pentru ca nu se poate compara cu plimbarile lui basescu cu elicopterul sa bea si el o bere la nu stiu ce targ sau de anul nou la predeal dute vino aerian cu prietenii boieri.

    • jon,
     1. Daca zici ca l-ai vota pe antonescu, e ca si cum l-ai vota pe candidatul lui bacecu interlopu’.
     2. Ponta le va face un dig acelor oameni. E suficient pentru a nu mai fi atat de indignat ca s-a dat cu barca ?

     • pentru Paris: Am spus pentru mama dar si pentru alte mame din tara asta, adica pentru toata lumea, generic vorbind. Ajutoare sociale: sunt prea multe si sunt din cauza tuturor partidelor (inclusiv PDL, PNL, UDMR, PC … etc) au / au avut nevoie de o masa critica de votanti, cum ii pastrezi pe acesti votanti? Simplu, cu ajutoare sociale. La ce bun sa promovezi munca cinstita? Ma leg de Ponta / PSD pentru ca ei ne conduc acum si pentru ca au spus ca ei sunt altfel, aceeasi “buna” impresie o am si despre Boc spre exemplu. Intre plimbarile lui Basescu la protap si la inundatii si cele ale lui Ponta la protap si la inundatii nu exista nici o diferenta, daca esti cinstit cu tine insuti si daca lasi la o parte partizanatul politic (care nu-i de condamnat in sine) vei constata ca amandoi se comporta la fel (imagine, limbaj, actiune, manipulare, mimica … etc).

      Pentru Petru: 1) La ora asta nu am nici un indiciu care sa imi spuna ca Antonescu e omul lui Basescu interlopu’. Si daca voi avea nu il voi mai vota pe Antonescu. Pe Ponta nu il voi vota oricum; 2) Nu sunt indignat ca s-a dat cu barca ci de modul cum a facut-o, adica precum un om caruia nu-i pasa decat de a fi filmat si dat la TV. Sunt critic la adresa lui Ponta din multe alte motive listate mai sus dar si din cauza altora. Foarte bine ca se face digul (nu Ponta va face, digul acela se va construi din banii celor ce muncesc nu din banii personali ai lui Ponta). Pe de alta parte, langa el era Liviu Dragnea, seful judetului timp de vreo 15 ani, ma intreb daca Ponta are curaj sa-l intrebe, macar asa, intre patru ochi … Mai Liviule, ce naiba ai facut timp de 15 ani in judetul tau, nu puteai sa construiesti si tu un dig aici? Daca vei merge in Alexandria vei vedea in schimb imensa casa a lui Dragnea (cam de marimea celei a lui A Videanu, alt mare potentat al judetului si cu afaceri in tara), prin urmare, putem spune ca totusi s-a construit ceva in judet, casa lui LD. Ca sa iti raspund la intrebare, nu, nu e suficient sa construiesti un dig, avem nevoie de mult mai mult in tara asta.

      Inca ceva, chestia asta cu “ba pe-a matii” e contraproductiva, daca zici ceva de Ponta ti se aduc imediat contraargumente despre Basescu, daca te iei de Basescu imediat se va gasi unul sa iti dea in cap cu Ponta. E o abordare care da rezultate in ceea ce priveste interesele politicienilor, televiziunile se infrupta si ele din asta si fac rating, daca dai la o parte cortina vei vedea tara. Razboiul asta Ponta – Basescu, basisti – antibasisti ascunde neputinta actualilor guvernanti de a veni cu ceva concret si palpabil in fata oamenilor, si, atunci, o dam pe aia cu Basescu care nu ne lasa sa starpim coruptia, care nu ne lasa sa aducem investitii, care nu ne lasa sa gasim un investitor autentic pentru CFR, care nu ne lasa sa fim barbati de stat desi avem 70% in Parlament … etc … etc. Aceeasi impresie proasta o am si despre Basescu, nu lasa nimic in urma lui, macar un spital … ceva, orice. Nu toata lumea gandeste precum Mugur Ciuvica, care, apriori, imparte lumea in basisti si antibasisiti, ca si cum galaxia s-ar invarti in jurul acestei asa zise ecuatii. La fel a procedat si Basescu in 2004, l-a demonizat pe Nastase la maximum, ulterior nu a pus nimic in loc. E o vorba, fiecare pe limba lui piere, Basescu o face deja, ma tem ca istoria se va repeta si cu alti oameni politici. Sanatate tuturor. PS. Aud ca Antonescu (nu am avut timp sa urmaresc la TV) s-a dus in Maramures unde, un grup de localnice i-a cantat cum ca va fi presedinte etc. Daca-i asa inseamna ca mai avem un politician care se acopera de ridicol zilele astea. Putea sa mearga in Teleorman, fara televiziuni si salupa, daca imi aduc bine aminte e senator al acelui judet.

     • jon,
      se pare ca nu esti la curent cu stirile. antonescu a zis cu gura lui ca daca nu intra in turul 2, il va sustine pe candidatul propus de bacecu interlopu’. E un indiciu suficient ?

  • DEX: fă interj. – Formulă generică de adresare pentru femei; fato, femeie. – Var. fa, făi. Origine incertă. După Pușcariu 588, Tiktin, REW 3273, DAR și Scriban, ar fi abreviere de la fată, prin analogie cu mă. Pare mai probabilă der. de la fie, dialectal fiiă, cf. forma înv. fă-sa „fie-sa” citată de Scriban. Iordan, BF, VII, 254, propune drept etimon foemina, care pare mai puțin probabilă. Cuvînt cunoscut în Munt., Mold. și Bucov. (ALR, I, 199); în Mold. mai ales fa. Curent la țară, se consideră vulgarism în limba literară.

   Madam grecu da dovada de lipsa de imaginatie si preia baselile si le aduce la A3(i-a zis Ciuvica asta dar ea isi face temele de basista convinsa).Atentie si ce invitati are,serbanescu caruia ii pute tot mai putin baselile ,stanciuleasca,chiriac si bineinteles marele Roman care zice…nimic.80% din timp vorbeste ea si de 20 % se cearta cu invitatii care nu sint de acord cu baselile ei.

 8. (Offtopic) Fără supărare, doamna Grecu de ce preia o tema fără niciun fel de relevanță, asta cu a fost sau nu a fost “fă”? Pe bune acum, dacă dansa crede ca asta e ceea ce preocupa pe cineva cu adevărat, se înșeală. O tema fără interes, răspândită de televiziunile basiste, pe care văd ca și dansa s-a apucat sa o rostogolească. Și acum poate ar fi bine sa spun ca, dacă vreau sa văd așa ceva, ce rost ar mai avea sa stau pe Antena 3, comut pe B1 sau proteveu. Ah, sa nu uit sa zic ca nu mai privesc de ani de zile acest proteveu…iar labeunu nu mă uit decât câteodată, sa mă amuz.
  Eu am auzit “ma”, apropo. Doamnei Grecu pot sa-i zic ca a transformat aceste minute prețioase ale unei eemisiuni intr-un Otv show. Bravo…și în timpul asta, dezvăluirile despre Nana o sa le dezbata DD direct și indirect.

  Păcat.

  PS. Domnule Tudor, ssunteți singurul motiv pentru care (ma) mai uit la Ordinea zilei, care e “cu Dana Grecu”. Acu zice dansa, în stilul repetitiv care i se pare cool -nu e!- ca sa ne amuzam.doamna, ați făcut zdrențe emisiunea ăsta. Va las sa va relaxați singura.

  • …scuze de literele în plus puse adineaori, dar chiar e de neimaginat ce ușor poate face cineva ca o emisiune sa fie o umbra a ceea ce fost odată. Prost început, doamna Grecu si-a făcut pana la 19,20 emisiunea ferfenita. Poate se mai repara ceva în următoarea jumătate de ora, deși speranțele au cam pierit.

   • @Lidia,

    .
    Ai dreptate și tu, și Lucreția. și Silviu și…. nu prea 😀
    .
    Eu am mai spus-o pe aici. La Ordinea zilei nu este ceea ce ați crezut, credeți sau veți crede atâta vreme cât este Dana Șef, acolo. Sau ceea ce vă veți dori dvs. eu și cei câțiva de pe aici. Dar asta nu este o problemă majoră. Emisiunea LOZ este însă unică având, în general, de toate. Astazi lipsindu-i , e drept , vreun psd-ist nenorocit și fără pereche, care ăștia, probabil, se invită unul pe altul la ”încasat” în direct la LOZ. Totuși, ce-i al ei…. i-al ei și am mai spus-o.

    Dana Grecu captează, și nu-i deloc de neglijat, și interesul adulatorilor lui antonescu cât și a unora de pe aici alții decât pnl-iști(prm-iști, ppd-iști și… vocaliști și chiar băsiști), care-s cu lozinca : Pe ei, pe mama lor! Adică pe Ponta , pe Guvern și fiindcă ăștia sunt și psd-iști mană curate, este perfect. Multă lume , că ne convine sau nu, ESTE după chipul și asemănarea domniei -sale. Astfel:
    …. lumea care vrea s-o vadă și s-o audă pe Dana Grecu , are și Dana și Grecu cu…. berechet in emisiune. Pentru cei ce doresc să o vadă, au ce alege de la mimica sa care-ți dă imediat senzația că nu trebuie să te bucuri deloc de prezumția de nevinovăție din parte domniei sale atunci când ești luat la întrebări, până la modul în care gesticulează, gestica pe care o folosește dibaci potențând foarte mult ceea ce vrea să transmită prin cuvinte. Cât despre cei ce vor foarte mult să o audă adică ”vocalii” ăi mai revoltați pe Ponta , Zgonea și , în general , pe PSD, dar și cei mai tari de urechi au… Dana Grecu fără a nevoie de sonor dat mai tare.
    …cei ce vor să-l audă și sa-l vadă pe Radu Tudor , mai puțin ca durată, binențeles, dar spunând mult mai multe, concentrat… îl au pe Radu Tudor.
    .
    Așa că, emisiunea are de toate iar public, și de colo și de colo. Parafrazându-l pe ”Amice ești idiot!” care a spus inepția cu ”Măretia legii sta in faptul ca poate fi interpretata”, spun și eu o maximă de-a mea (folosind doar un cuvânt- măreția- din această mizerie…juridică): ” Măreția Antenei 3 constă în faptul că are… de toate”.
    .
    Și apoi mi se pare că dați în cine nu trebuie. Cine a fost mai critic cu Dana Grecu, IN DIRECT, mai mult decât Radu Tudor, de n-a avut Dana, de foarte multe de ori, pe unde s-o întoarcă, de se miscă de multe ori precum o tigroaică prin studio de teama ”biciuștei” dresorului? Eu aștept cu nerabdare, în special, aceste meciuri și știu deja , cunoscându-l suficient de bine pe dl. Radu Tudor, momentul in care este nevoie de o punere a lucrurilor pe făgașul normal( fiind destul de dese și momentele când emisiunea o cam ia razna), în care este necesară intervenția domniei-sale de-a o mai domoli și o face …salutar. Și ce poate fi mai frumos ! Sunt cam cinic, așa-i? Recunosc. Cu toate că uneori mi-e milă de omul Dana, lovit, căzut la pământ. Ai mai vazut, ai mai auzit pe cineva s-o facă groggy doar din două trei propoziții și privind-o în ochi ? Superbe momente. Cum ar veni, adaptat locului…”Asta- mareția (și) a emisiunii La Ordinea Zilei” . Chiar dacă-i vedem deseori tăvăliți pe jos pe cei de la PSD asta-i viața. Dacă-s politicoși și manierați cu cine nu trebuie și n-au nici ac de ”cojocul” domniei sale, așa le trebuie. Dacă mergi la Dana în emisiune și nu ai tupeu ești terminat.
    Astazi a fost iar în ”corzi”. Până și Dl. Gâdea (domnia-sa mângâind-o părintește și atunci cu otv-izarea tratarii la LOZ a subiectului morții lui Sergiu Nicolaescu cât și a NECESITĂȚII continuării transmisiilor în direct a lui băsescu La ora Cucului, și nu numai, acum recent) care astă seară a recunoscut că DOAR băsiștii au preluat și-au mestecat asta cu ”bă”, ”mă” și ”fă”, de numa-numa.

    Părerea mea 😀

    • Se va citi, mai la început:
     “și fiindcă ăștia sunt și psd-iști, mană curată, este perfect”
     Scuze!

 9. nu pot sa cred ca va ocupati de fa, ma, ba sau mai, nu pot sa cred; la mine in teleorman tarancile isi zic “fa” la fiecare fraza si nu mai sare nimeni 3 m in sus

   • daca nu a facut-o si proasta nu se pune.nu merge cuvantul fa asa oricum deci nu avea cum sa spuna cuvantul fa.mai studiati limbajul popular.dar cred ca il cunoasteti destul de bine dar va dati surprinsi si indignati.

  • Ca o taranca din aceea care a fost pusa sa jure pe biblie pe capota masinii ? Atunci e bine.
   “Tiganca imputita” sau “daca te asezi pe masa iti arat cum se face” sau “liniste, ba, ce dracu” sau “m..ie” paleste pe langa ce-a spus Ponta.

     • Chit ca este stiut ca nu-l suport pe
      Ponta , trebuie sa recunosc ca faza
      cu ” fa ” este o facatura ordinara !
      Omul a spus clar ” ma ” , deci n-a
      gresit cu nimic . Dar … traim in
      Romania ! …….

 10. Dupa ce a-ti porcait luni de zile Curtea Constitutionala si alte institutii ale statului, ai fi bine sa veniti cu scuzele de rigoare,, dvs mai putin dar A3 cu siguranta,”macar pentru credibilitatea postului”

 11. MARE DIFERENTA INTRE EMISIUNILE DANEI GRECU SI CELE ALE LUI RADU TUDOR – AR TREBUI SA INVATATI DE LA EA DOMNULE RADU TUDOR –

  • Il consider pe Radu Tudor ca pe unul din cei mai obiectivi, nelaclimogeni jurnalisti ai atenei 3…dupa fenomenul Badea…bineinteles fiecare are dreptul la opinie…o respect pe a dumneavoastra.

 12. in vremurile noastre cand ceva sfideaza logica pe aici pe la noi sigur este o smecherie basista la mijloc.poate aflati si cate alocatii se platesc pentru copii.

  • Si eu asteptam sa faca ceva pentru pedepsirea PDL-istilor care au devalizat bugetul tarii si au indatorat-o fara nici o mustrare de constiinta, de se amuza si porcul ala de la FMI de prostia guvernantilor (erau de fapt nu numai prosti, profesional vorbind dar erau extrem de lacomi si nemilosi fata de bietii romani lipsiti de aparare, aproape desfiintand clasa de mijloc prin saracire organizata). Ai dreptate, Ponta n-a reusit sa trezeasca in randul magistratilor aceasta sete de dreptate pe care o resimt eu si milioane ca mine!

   • justitia este independenta, ponta nu are voie sa trezeasca pe nimeni pe acolo.trezirea trebuie sa o dea altcineva.

 13. Apropo despre subiectul “fa” si “ma”, caci asta pare a fi “La ordinea zilei” subiectul numarul 1:
  M-a intrebat si pe mine cineva azi, pe la amiaza, caci zicea, vuieste feisbucul cum ca Ponta i-ar fi spus “fa” cuiva. I-am spus ca nu, pe contul meu nu vazusem, deci pe prieteni nu ii intereseaza si nici nu ma intereseaza. Am mai completat ca: un operator care isi facea treaba sa si nu ar fi avut apucaturi de turnator pe la Securitate sau DNA, ar fi tras trei cadre si ar fi avut reportajul pentru un an. In locul sau eu as fi filmat de pe sosea imaginea dezastrului de pe o parte, inundabila, in care unii tin mortis sa-si faca locuinte (am mai spus si alta data, de m-am saturat care sunt cauzele). As mai fi filmat partea cealalta a strazii, mai inalta cu cativa metri, unde apa nu a patruns si nici nu ar avea vreo sansa. Iar ultimul cadru, cu chipuri umane, in multitudinea de trairi.
  Pe noi ne intereseaza insa cancanul si ne miram.. de noi. Irosim trei sferturi de ora de emisiune pentru capriciul doamnei Grecu. Eu oricum am dat pe Eurosport, ca era mai pasionant Campionatul Mondial de Snooker. Am revenit in cate o pauza gandindu-ma ca e ceva de auzit. Pacat de invitati, unul chiar specialist in ape…
  La final as face o confesiune, poate se revolta fariseii: intr-o vreme lucram in tura cu o colega. Foloseam adesea apelativul “fa”, desi niciodata nu era peiorativ, intotdeauna dragastos-ironic. Intotdeauna cand ne simteam bine impreuna. Primeam fireste si eu diverse glumite. Obisnuiam sa facem astea indeosebi ca sa vedem mutrele caraghioase ale celor mai ipocriti dintre ipocriti. Mai ales ale sefilor, care strambau din nas. Dar care erau mult mai spurcati decat noi la gura. Noi nu faceam nimanui vreun rau, ci radeam de noi insine si de ipocrizia altilor. Altii insa erau foarte seriosi cand ne faceau rau. Nu ne spuneau “ma” si “fa”, ci incercau sa ne controleze, distrugandu-ne vietile, urmarindu-ne. ascultandu-ne, turnandu-ne in fiece moment. De aceea noi doi cautam orice loc din care cineva ar fi putut trage cu urechea, sa-i ingrozim. Nesimtita nesimtire…

  • de multe ori risipim prea multe cuvinte vis-a-vis de trasnaile aruncate de propaganda basista.ei nu retin decat replicile scurte si dure.argumente si constructii logice nu sunt pentru morile stricate care vomita la infinit aceasi lista stabilita pe la filialele lor,ci poate numai pentru cei care cauta pe acest blog si niste explicatii pertinente.

  • Peste 1000 de cuvinte si milioane de neuroni consumati ca sa gasesti o scuza umana gafei lui Ponta!
   Las-o moarta cu facebook-ul, Eurosportul …. ai stat toata ziua la TV injurand “concurenta”. Cine sa va mai creada?
   Ce s-a schimbat? Cei care il injurau odata pe Boc, cand se produceau inundatii sau troieneau viscolele, azi ii gasesc scuze lui Ponta pentru exact aceleasi lucruri si il apara de cei care il acuza pentru inundatii sau viscole … suneti penibili… si unii si altii.

   • boc nu a fost injurat pentru inundatii sau viscole,era injurat pentru multe alte lucruri incat sa mai ramana loc si de aiureli.acum voi daca nu aveti “material” stoarceti lamaia superstoarsa,va luati de orice nimic sau inventati tampenii.

 14. La mijloc,trebuie sa fie ceva interese electorale.Probabil,numarul parlamentarilor depinde de populatia Romaniei.Numai ca aceasta marire exagerata a populatiei cu drept de vot,a fost o sabie cu doua taisuri la referendum si din aceasta cauza ne-am procopsit cu demisul de la Cotroceni,inca doi ani,Ce sa facem ? Traim in epoca ticalosiilor !

 15. Cum rămîne cu diferenţa de la 50 şi ceva de mii de locuitori şi 73 de mii de locuitori sau alegători în judetul vaslui, sau, în bârlad, cam aşa ceva era. Nimeni nu răspunde de aceste anomalii, nimeni nu este tras la răspundere pentru banii împrăştiaţi aiurea pentru ultimul recensămînt!!! în ce şi care buzunare au ajuns??? cine s-a folosit de acele fonduri??? DNA-ul ce face???
  Petre Roman vorbeşte aiurea, ce a făcut bun el ca si senator sau deputat??? Ce măsuri a propus, ce măsuri a luat ca individ, cînd, pe toate ecranele tv se vorbeşte de mult timp de recensămînt, de votanţi, Care este populaţia ca număr real a României???nu pe baza INS-ului…,,bani aruncaţi aiurea pe statistici false şi pe indivizi care se trezesc vorbind pe orice subiect, numai minciuni”. Troaca în parlament e mare şi gravă, adăugăm şi coabitarea…şi…toţi urlau în gura mare că Antonescu pactează cu băse, aveţi adevărul clar, corect, vizibil…Românii trăiesc întro minciună legală continuă, nu mai putem schimba nimic din aceste puncte de vedere ??? Multe gunoaie şi scursuri sunt în conducerea ţării, din cauza asta nu vor să accepte oameni demni, onorabili independenţi ca şi candidaţi…

  • antonescu nu pacteaza,ci colaboreaza vartos cu basescu,ce o mai dai la intors acum?s-a marcat deja,nu mai tine vrajeala.

 16. Cu stima dnule Tudor ….. am decis definitiv sa folosesc telecomanda in privinta emisiunii La Ordinea Zilei(am urmat sfaturile lui M.Badea)si sa comut pe alt talkshow(din pacate)…stergand si postul Antena3 din canalele preferate ….decizie determinata de pupincurismul gretos pe care Antena3 il serveste celui care a FLEGMAT electoratul USL prin coabitarea cu Impostorul din Cotroceni Basferatu si numirea haituitoarei votantilor USL exact in functia prin care poate continuua acest fapt,cardasia cu UDMR,slugarnicia fata de liderii UE-USA,Rosia Montana,gaze de sist..etc…La Ordinea Zilei era singura emisiune pe care o mai vizionam la Antena3….Cu stima…

  • sunt destui moderatori si invitati care critica guvernul si pe ponta in emisiunile zilnice antena 3. calificativele dvs generalizante despre postul nostru va dezonoreaza. oriunde va uitati, sanatate

   • “Criticile” facute aseara si asta seara, la A3, la adresa guvernului si a lui Victor Ponta au fost identice cu cele de la B1TV si fostul OTV, pe teme ca “ma sau fa” ori “barca pneumatica”, adica PENIBILE(campioana bascaliei si luarea in deradere fiind moderatoarea Dana Grecu).
    Oare scopul unor moderatori de la A3 este acela de a-si indeparta fanii de acest post ???
    Fiind dezamagit si revoltat, si in aceasta seara am schimbat de cateva ori canalul de la “Ordinea zilei”, am REVENIT insa crezand ca s-a trecut la ceva serios, dar tot de….. bascalie si deradere am dat, renuntand apoi sa mai revin…..

  • Intre 2 rele il alegi pe cel mai putin rau…..nimeni nu spune ca Ponta e bucatica din rai…….dar nu e Basescu….e ca si cum ai acuza un stat aliat lui Hitler, de toate crimele facute de acesta…

 17. stiu ca suna pompos, dar cred ca asta este o chestiune de siguranta nationala.

  conducerea INS ar trebui sa raspunda penal pentru treaba pe care nu si-o fac.

  e cu atat mai grav cu cat data istorica 29iulie2012 nu a pus pe ganduri institutiile care trebuie sa rezolve cifra.

 18. Acum va intreb, draga domnule Radu Tudor, pe cine mai aruncam vina?Rezultatele recensamantului au fost publicate,in liste insa nu se intampla nimic,ramane ca in 2012.Atunci era Rus,acum este Oprea.Ce s-a schimbat?Cine face jocurile cui?Daca nici asta nu-i o dovada ca PSD face mai departe jocurile in locul PDL-ului,eu nu mai stiu ce sa spun.Nici nu ma intereseaza ce ar trebui facut,daca nu au vrut sa faca inseamna ca au interese si vor ca minciuna sa continue,de data asta in folosul lor.Putem sa cerem cuiva demisia avand in vedere ca si cu rezultatele recensamantului,noi avem aceleasi liste intr-un an cu doua randuri de alegeri IMPORTANTE?Sunt curioasa daca Antena 3,sprijinul nostru in atatea situatii,ar fi de acord sa mai initieze o petitie catre oricine si de afara si din tara,care sa ia masuri,sa curete listele.Sper…

 19. noroc cu invitati care mai ridica nivelul emisiunii ( asta in cazul in care sunt lasati de moderatoare) ca altfel cu prestatia Danei Grecu totul ar fi varza tocata…cu ‘ajutoare’ e doar varza..:-)

  • Ai perfecta dreptate! Ai sintetizat foarte bine prestatia respectivei, ajunsa din intamplare moderatoare la A3!

 20. Dacă ar da cifra reală ,atunci ar trebui să dispară mulți parlamentari .Și mai sunt și alte motive pt. care nu vor să actualizeze listele. S-ar descoperi multe nereguli și tocmai asta nu le convine.
  Și iar ajungem să ne dăm seama cît de mincinoși și nesimțiți sunt ăștia de acum de la guvernare.
  Țipau ca din gură de șarpe din cauza acestor liste , cînd erau în opoziție.

 21. Da nu s-au prins prea multi ca milioane bune pot vota pentru europarlamentare de doua ori: odata in tara de origine, odata in tara unde are stabilit domiciliul!!! Pai care mai e valabilitatea acestor alegeri cand sunt fraudate prin lipsa legiferarii?!

  • La mintea lor, chiar așa ar vrea !Nu ne mai miră nimic cînd țara este condusă de mincinoși și incompetenți.

 22. Ponta e belea totala cu gondola trasa de pompieri si spp la inundati. I-a luat la capitolul asta si pe basecu si pe slugile de boc si ungureanu 🙂

  • tu ca pnl-ist ars de jale stiu ca ai fi vrut ca ponta sa umble pe jos printr-un teren acoperit de apa caci poate ar fi dat de vreun sant sau fantana ceva si scapati de el ca sa faceti guvernul ala mult visat si aranjat cu basescu dar nu v-a tinut smecheria.si acum tot ponta a fost mai smecher,a stat in barca, sa moara dusmanii de necaz nu alta.

   • “FA” paris (apelativ guvernamental deci trebuie sa te simti bine), je nu sunt pnlist, eu va vreau pe toti astia inregimentati politic acum sa emigrati permanent pe marte 🙂

 23. Bravo ! Bravo ! Bravo ! pentru felul cum analizeaza Mihai Gadea tema privind “ma sau fa” la Sinteza Zilei.
  Abia am asteptat sa vad, comparativ cu “La ordinea zilei”….unde, de fapt, au fost si opinii rationale ale comentatorilor….
  Bravo, Mihai Gadea !!!

 24. inteleg ca sunt alegeri pentru postul de guvernator al Romaniei tara membra UE si in cadrul careia anumite decizii ce in trecut apartineau unei Romani suzerane azi se iau decizii doar cu aprobarea UE pai logic ar fi ca toata Europa sa voteze ca ce se intampla in Romania ii afecteaza si pe ei; nu conteaza cine-i presedinte important este sa deschidem ochii si sa ne informam si vom afla ca de fapt tot ce se intampla in scena politica romaneasca este o sarada ieftina pusa la cale de niste oameni ieftini care profita de lipsa de informatiei a romanului nu mai aveti impresia ca cineva va face ceva pentru Romania intr-o democratie cand la umbra poporului cei din umbra fac jocurile si nu joaca pentru Romania nimeni azi .Asa ca prezenta la orice vot is waste of time brothers.

 25. Doamna Grecu are dreptate.E obisnuita cu un astfel de limbaj si drept urmare il recunoaste imediat. Este familiarizata cu “FA”.Am un mare respect pentru dumneavoastra,de aceea cred ca va vopsiti.Sunt sigura ca ati albit realizand aceasta emisiune.Eu inteleg conceptul emisiunii “good cop,bad cop” dar dumneaei il duce in derizoriu.Cu mare stima si respect fata de domnia voastra.

 26. E vorba de interes.

  Nu are nimeni (in special primarii) interesul de a actualiza numarul cetatenilor cu drept de vot.

  E clar ca nu este corecta cifra de 18 Mil. AEP o da pt ca asa o primeste.

  La alegerile din acest an, procentele se calculeaza din totalul prezentei la vot nu din 18 Mil.

  Pt legea referendumului, ar trebui sa se faca o exceptie in cazul demiterii presedintelui si sa se precizeze ca presedintele e demis si referendumul valid daca numarul de voturi valabile pentru demitere este mai mare decat numarul de voturi cu care presedintele a fost ales.
  E constitutional.

 27. Cu diferenta care nu exista vrea basescu si politrucii lui de la bec sa fure alegerile.Pana cand vom mai suporta nemernicia si nerusinarea politrucii bassite de la bec care in timpul alegerilor chefuia cu basescu si pdl si ii invata,probabil de unde pot fura voturi.Daca nu fac o situatie reala,de ce ii mai plastim cu salarii si privilegii nesimte. Afara cu ei.Populatia Romaniei dispare asa cum au dorit basescu si boc, numai din randul pensionarilor au disparut ” pe cale naturala”sute de mii de pensionari infometati si privati de medicamente si tratamente in spitale,la care sunt condamnati de niste indivizii plini de ura viscerala si avizi de avere si putere,care cu nerusinare ne-au alungat si specialistii din tara,au dispus cele mai drastice masuri de diminuare a veniturilor populatiei din lume,in timp ce ei si politrucii lor furau tot si deveneau pe seama acestor taieri de venituri si prin indatorarea tarii pe multe generatii,putrezi de bogati.Va rog daca puteti sa cercetati rolul demisului si mai ales ce a negociat in timpul Conventiei Democrate si cred ca vom avea surprize privind angajamentele defavorabile Romaniei pe care le-a stabilit in acea perioada si care nu au mai putut fi modificate ulterior.Poate ca vom avea mari surprize.Dar referitor la recensamant si la numarul alegatorilor,va rog sa-l invitati pe d.l Oprea sa vedem ce sa facut si politruca basista de la bec nu a acceptat,asa cxum si la referendum a dispus cu nesimtire sa nu se faca modificari si sa voteze si mortii,cel putin asa am auzit ca au spus multi primari.Daca acceptam iar aceasta situatiei,alegerile sunt deja furate de politrucii basisti si de ppe,care ne-au umilit si si-au batut joc de vointa nostra,incalcand grav democratia si vointa poporului suveran.Haide-ti romani sa ne trezim,daca nu vrem sa disparem ca natie.

  • da,ai dreptate.pe vremea conventiei democrate,pnl+pd(l)+pntcd,s-au facut niste programe de preaderare care au lovit cel mai mult in agricultura(sa cumparam din turcia si grecia) si minerit(sa cumparam carbune din polonia),privatizari fortate(industria siderurgica,a cimentului,a ingrasamintelor).si tot atunci marele comtim a fost spulberat ca sa cumparam produse alimentare din ungaria.s-au distrus ias-urile,s-au distrus institutele agricole.si tot atunci s-au dat si concesionari de cupru si aur la straini(rosia montana,etc),flota deja era dusa,s-au facut promisiuni si s-a pus presiune pe vinderea industriei petroliere,fiind obligat apoi sa o faca nastase(probabil s-a lasat cam greu convins atunci nastase,si acum din cauza asta o fi la puscarie). apoi impunere de retrocedari dubioase cum nicaieri in alte tari nu s-au mai facut,legi de cumparare de drepturi de retrocedare(o uriasa mizerie),si dupa 2004 s-au mai negociat “promisiuni”,de fapt impuneri cum ar fi reducerea si chiar lichidarea agriculturii de subzistenta(asta era si un “vis” al lui ceausescu)adica sa determine taranul sa nu mai poata face agricultura si sa devina muncitor agricol pe marile mosii ce vor apare.asa ca acum,dupa atatea “mari infaptuiri” fraierii sa mearga sa voteze tot cu ppe-ul ,votand adeptii lor din romania,adica pdl,pnl si pmp.

 28. Primariile ”umfla” lista votantilor pentru ca in functie de ea se dau si ajutoare si alte vrajeli, iar Autoritatea Electorala bla,bla,bla nu face dacat sa constate ce i s-a ”livrat” de catre ”organele abilitate”!

 29. cu toate ca pare ciudat dar si recensamantul este corect si listele permanente la fel.diferenta este data de cei din republica moldova carora li s-a dat cetatenie si apoi si-au aranjat sau li s-a aranjat intrari in spatiu pe teritoriul romaniei cu care si-au facut buletine cu care sa umble prin europa cand au vreo treaba altfel locuiesc la ei acasa in republica moldova dar figureaza si in listele noastre.cine le-a facut lucrarea,cu cine credeti ca voteaza ei?

 30. Asta-i genul de minciuna acceptata de toata lumea, de la partide, presedinte, premier si pana hat departe, la Comisia lui Barosu si justitia lui Reding.

 31. Draga Radu Tudor,

  nu ti se pare ca ceva este in neregula?
  Dupa cele din 2012 cand urla usl in legatura cu numarul cetatenilor cu drept la vot, inca tot aceas cifra a ramas? Acea cifra a fost contestata de tot usl-ul, iar acum ponta are toate aceste institutii, si aceasta cifra ramane tot la fel?
  Aproape toata mass-media (realitatea, antenele, etc…) contestau aceasta cifra… apoi si antonescu si ponta… aproape toata lumea… , si pana la urma cifra ramane la fel?
  Nu ca n-ar fi interesant si cazul nana, dar totusi cand ai ocazia, te rog sa-l intrebi pe dl. ponta cum se explica acest fenomen.

  • Asta arata ca tov. Ponta nu este cu nimic
   mai bun decat ilegitimul base , atat timp
   cat este premier … iar cifra a ramas tot
   18,3 milioane !!! Mi-e greata de toti !

 32. AEP lucreaza, sau ar trebui sa lucreze 12 luni pe an, nu? Ce face? Care ii sunt atributiile? Nu trebuie sa conlucreze cu primariile si cu politia ca in fiecare moment sa stie cine a murit, cine a implinit 18 ani? De ce se complac in aceasta mocirla incat nici cati votanti sunt, nu pot spune? Intrebati-l pe Ponta cand mai vine pe la vreo emisiune.
  De cand sunt la putere, nici o lege notabila, de interes, sau care a produs grave prejudicii, nu au fost in stare sa faca. De ce nici pana acum nu s-a legiferat raspunderea magistratului, ca atunci cand Romania este condamanata la CEDO, despagubirile sa fie platite de magistratul care a gresit, nu de la buget. Este asa de greu?
  Dar sa ia salarii mari, sa-si dea vacante cand vor, sa faca fel de fel de afaceri, nu este greu?

 33. REcensamantul NU are ca scop stabilirea populatiei votante, ci de a oferi statistici: % femei, %barbati, %intelectuali, % case, % apartamente, etc…
  Cati suntem cu drept de vot? Cred ca unii dintre copiii mai dotati de circa 8 ani poate face un program care sa numere CNPurile care arata 18 ani impliniti intr-o zi oarecare.
  Singura eroare este doar numarul oamenilor decedati ale caror documente nu au facut bucla completa de la deces pana la eradierea CNPului. Atat.

  Eroare este mica, si a sti cu precizie sau eroare mai mica de nivelul unui numar de patru cifre – este floare la ureche.

  Daca exista oameni fara acte – oricum nu pot vota!

  Deci daca autoritatile anunta un numar – si Ministerul de interne nu neaga – ala este !

  Numarul de votanti nu este ceva vag, nestiut, imprevizibil, de neestimat. Toti avem CNPuri, oriunde ne-am afla in lume.

  Discutia care pune sub semnul intrebarii numarul de votanti este lansata doar in scopul de a manipula populatia.

 34. Din pacate multi din cei care au postat mai devreme nu prea vad padurea din cauza copacilor. Este grav, dupa ce votul meu si ai oamenilor pe care m-am chinuit sa ii conving sa vina la referendumul din 2012 a fost anulat de aceasta cifra blestemata, sa ramana acelasi numar de votanti. Nu de alta , dar intr-o vreme se vorbea foarte mult de cat se cheltuie cu alegerile. O sa dau acuma un exemplu, ipotetic, de risipa a banilor nejustificata din cauza acestei cifre eronate. Sa presupunem ca cifra reala de oameni cu drept de vot in Romania este de 16 milioane. Si d-l Ponta ia in primul tur, sa zicem, vreo 8.5 milioane voturi. Daca facem procentul raportat la cifra reala, d-l Ponta iese presedinte din primul tur si nu mai are loc turul doi. Daca facem procentul raportat la cifra oficiala, d-l Ponta nu face 50% + 1 vot din numarul total de alegatori si se tine turul doi de alegeri. Si uite cum avem o risipa de bani ce putea fi evitata daca cifra oficiala era alta, mai apropiata de realitate.

 35. PNL = PSD = PDL = PMP = UDMR = Basescu = Lazlo Tokes
  Cine voteaza candidatii unuia dintre aceste partide, voteaza aceeasi politica de 24 de ani, cea de tradare si de distrugere a natiei romane.

 36. @Rodhanus: domnule, nu putem manipula populatia tarii doar sa-ti iasa domniei tale penibilul de pe gonglabila din primul tur!

 37. Intrebarea e alta : DE CE ACCEPTA PONTA
  ACUM CIFRELE VECHI , DINAINTEA REC.2011 ???

  DE CE ACUM DOI ANI TIPA CA DIN GURA DE
  SARPE CA SUNT MAX. 16 MIL.ROMANI CU DREPT
  DE VOT , IAR ACUM ACCEPTA CIFRA 18,3 MIL. ???
  OARE NU E IAR MANA BARONILOR LOCALI PSD ???
  OARE NU ESTE DEPENDENT DE VOTUL ACESTORA ???

  EVIDENT CA-S INTERESE ENORME FINANCIARE
  CARE SUNT DIRECT DEPENDENTE DE MARIMEA
  BAZINULUI ELECTORAL … ATAT VIS-A-VIS DE
  FONDURILE EUROPENE CAT SI DE PREZENTA RO
  IN PARLAMENTUL EUROPEAN ! DAR … TOTUSI !!!

  PONTA A TRECUT RESPONSABILITATEA CIFRELOR
  ELECTORALE LA A.E.P. , DECI SUB PARLAMENT !
  CARE PARLAMENT NU ESTE DOMINAT ACUM DE USD ???
  DECI , RUSINE d-le PONTA , RUSINE d-lor parlamentari !
  Ne-ati mintit ca e numai basescu responsabil
  de acele cifre eronate , iar acum le pastrati !!!
  RUSINEEEEE !!!!!!!!

Leave a Reply